apoc
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 31
- Like
- 393
- Πόντοι
- 3.115
Φίλε σωστά τα βγάζεις.Το θέμα ξέρεις πιο είναι ότι όταν πας στο super-market η στο βενζιναδικο η δεν ξέρω και εγώ και θες 60 ευρώ μόνο για σένα και καύσιμα 1,05 το λίτρο όσα και να πέρνεις είναι άστα.Δεν είναι το θέμα δεν μας φτάνουν τα λεφτά αλλά το πόσα φεύγουν αναγκαστικα και τι μένει.Δεν υπάρχουν αυξήσεις μισθών σύμφωνα με την αγορά που υπάρχει έξω σε σχέση με τις τιμές.Μέσα στο 2007 πόσο τις % αυξήθηκαν οι τιμές??? Χ ποσό.Ο μισθός μας??? 0 ποσό.Ακούω έχει 4 ευρώ ο καφές μπορείς να μην τον πιεις αλλά πες στο παιδί σου δεν σου πέρνω μια τυρόπιτα 1,20 δεν έχει ψωμί 0,80 πες στην γκόμενα δεν σου πληρώνο καφέ 4,5 ευρώ.Πές της δεν πάμε βόλτα γιατί στοιχείζει το καύσιμο.Ας αρχίσουμε απο εκεί και μετά να δούμε γιατί δεν μας φτάνουν οι μισθοί.Μην βάλω μέσα ΟΤΕ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ενοικια και ότι άλλο θες.Παλία έπερνα 10.000 δρχ την βδομάδα και μου έμενα τα 6 σε ηλικια 17-18 ετών.Αυτά αρκούν να καταλάβει κάποιος.Δυστιχώς είμαστε στην τάξη του καταναλωτή.Ακρίβινε το πετρελαιό?Η βιομηχανία θα βγάλει το κέρδος της και κάθε επιχειρηση το αποίο θα το πληρώσουμε εμείς.Και 3.000 ευρώ τον μήνα να βγάζεις όσο ακριβένει η ζωή πάλι δεν θα σου φτάνουν.Τώρα όσοι φωνάζουν για αυξήσεις κτλπ γιατί θέλουν να πάνε 15 μέρες μύκονο είναι άλλο θέμα.Η κατάληξη ίδια ανεβένουν τα έξοδα κάθε μέρα εώς 100%+ ενώ η μισθοί 1 φορά το χρόνο κατα 3%Απλοϊκό παράδειγμα. Αν δείτε λάθος, διορθώστε...
Έστω Χ εργαζόμενος που αμοίβεται με 1000 ευρά μηνιαίως (στην τσέπη). Ο μεικτός μισθός του είναι 1000 * 35,40% (ΣΥΝΟΛΟ μηνιαίων εισφορών) = 1354 ευρά.
Οι εισφορές υπολογίζονται ως εξής
εργαζόμενος 13,22%
εργοδότης 22,18%
ΣΥΝΟΛΟ 35,40%.
Ο εργαζόμενος λοιπόν κοστίζει στην εταιρεία ετησίως 1000*14(μισθοι)*22,18% = 17105,20 ευρά.
Ερώτηξις (κρίσεως):
Πόσα πρέπει να προσφέρει ο εργαζόμενος στην επιχείρηση για να είναι όλοι ευτυχισμένοι?
Πείτε ένα ποσοστό, ένα νούμερο (πχ 171052,00 ευρά), οτι σας κατέβει τέλος πάντων.