To begin with, το οτι οι ταυτότητες είναι ευρωπαϊκή οδηγία το ξέρουμε φίλε δε χρειάζεται να μας το πεις, διαβάζουμε το τύπο, ενημερωνόμαστε, ζούμε στο 2023 και μεις όπως κι εσύ και όχι στο 1821 και με το να το λες δεν έχεις ανακαλύψει το τροχό, αλλά και πάλι δεν αποτελεί επιχείρημα, είναι υπόδειξη, αλλά εδώ δεχθήκαμε να μπούμε στο μνημόνιο με 117% debt to GDP ratio και σήμερα είμαστε στο 208% (-2%,+2% margin γτ δεν είμαι σίγουρος) και με υστέρηση περίπου 100 δίς του ΑΕΠ σε σχέση με το 2008, εδώ θα κολλήσουμε στις υποδείξεις για ταυτότητες? Ζούμε στη μεγαλύτερη μπανανία του πλανήτη άλλωστε.
Αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψα εγώ. Λες αυτό - ``Η επιστήμη είναι ο μόνος λόγος που μπορείς να γράψεις αυτό το μήνυμα σήμερα....και η ζωή του κόσμου είναι απείρως καλύτερα σε σχέση με 100 χρόνια πριν λόγω της επιστήμης. θεωρείς δεδομένο το άφθονο καθαρό νερό, το ψηγειο, την προσιτή μετακίνηση, τα φάρμακα, τα πάντα βασικά.....πριν 150 χρόνια δεν ήταν και τόσο δεδομένα.......καλά έκανε η επιστήμη και μας έφερε το εμβόλιο.....όπως ένας επιστήμονας μια μέρα έφερε το τηλέφωνο και δεν βρέθηκα εγώ να πω ναι αλλά αυτό θα έχει ραδιενέργεια...το ίδιο κανείς και τώρα....κανείς το εμβόλιο και λες ευχαριστώ που οι επιστήμονες το βρήκαν." - το οποίο φαίνεται σαν να απαντάς σε κάποιον ο οποίος σου αναίρεσε το τι έχει συμβεί σε όλη την ιστορική διαδρόμή - εξέλιξη της ανθρωπότητας. Είσαι εκτός τόπου φύση και θέση σ αυτό που γράφω.
Επίσης ``Αν ο καθένας δρούσε και έκανε ότι ήθελε με βάση την πληροφόρηση και το σύστημα αξιών του θα είχαμε γίνει ζούγκλα." τώρα αυτό ασχολίαστο...Αλλά μάλλον δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι μπανανία ζούμε τώρα, εκτός κι αν ζεις σε κανένα Λουξεμβούργο η σε τίποτα χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, άντε και η Ουγγαρία....Η ατομικότητα και η συλλογικότητα αλληλοσυμπληρώνονται, αν η πολιτική και οι πολιτικοί προάγουν τα σωστά ερεθίσματα σε μια κοινωνία (κατι το οποίο απαιτεί χρόνους) τότε το ``κοινωνικό πείραμα" της δημοκρατίας μπορεί και να πετύχει. Από την άλλη αυτό που γράφεις δεν μου φαίνεται και πολύ δημοκρατικό. Κατά τα άλλα είμαστε μπανανία γτ ούτε αξίες έχουμε, ούτε ατομικά/συλλογικά πληροφορημένοι είμαστε, όλοι είναι πια μαθημένοι στην ενημέρωση από τα social media και άντε το πολύ πολύ κανένα πρωτοσέλιδο να δουνε... πιο πολύ της espresso όμως τα πρωτοσέλιδα...Στο δια ταύτα κανείς μας ούτε ατομικά, επομένως δεν θα συμβεί ούτε συλλογικά, δεν έχει αξίες για τη ζωή και τον ίδιο τον συνάνθρωπο.
Όσο για το τελευταίο ``Δεν έχω δει ακόμα ούτε ένα πειστικό επιχείρημα κατα των ταυτοτήτων." τι να σου πω ψάξτο κι άλλο. Κι αν σου κάτσει?...Όποιος ψάχνει βρίσκει λένε.
Στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι πως την εκάστοτε κυβέρνηση το μόνο που την νοιάζει είναι να πάρει κάποιες μίζες από τις αναθέσεις, πράγμα που και εσύ και εγώ και όλοι μας το βλέπουμε, το ξέρουμε και απλά το αφήνουμε να περνάει και μετά από τις αναθέσεις έρχονται και όλα τα άλλα που κάνουν και δεν πλήρωσαν ούτε πληρώνουν ποτέ κανείς τους για τα σφάλματα τους. Μάλιστα στις μέρες μας επιβραβεύονται κιόλας....Άρα να ένα ακόμη επιχείρημα ότι ζεις σε μπανανία...Εδώ οι άλλοι ξεκίνησαν από την Κροατία και ήρθαν με αποστολή "εξολοθρευτή" αυτό δεν σε πείθει για ζούγκλα? Και για να μην έχω το γνωστό επιχείρημα αλλά τους έπιασαν και θα πληρώσουν θα σου πω το γνωστό: ``Ασφαλές είναι το να προνοείς και να προλαµβάνεις. Το να προνοείς, δε, και να προλαµβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις."<---(προσοχή δεν εννοούμε μόνο σωματική θεραπέια αλλά και πνευματική και οι σωστές κοινωνίες προλαμβάνουν καταστάσεις όπως αυτή).
Και ξανα-κλέινω, επειδή θα πάρω καινούργια ταυτότητα που θα έχει RFID και μπορεί μελλοντικά μ αυτές να κάνω και τις συναλλαγές μου και μπορεί να κάνει και fredo δεν θα μου λύσει τα βασικά-ουσιώδη-καθημερινά προβλήματα που έχω στη ζωή μου. Αλλού είναι η ουσία, να πάμε πίσω στα προβλήματα της κοινωνίας που παρά την τεχνολογική εξέλιξη δεν λύθηκαν, να νοιαστούμε για τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια, την απασχόληση, το επιχειρείν, την παιδεία, την οικονομία, την εθνική ασφάλεια....μπάς και γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι λέω εγω γτ τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους...και μεις μόνο για μεταξωτά βρακιά και ``επιστήμη" δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε...άνθρωποι να μη ξεχνάμε να είμαστε...αυτό λύνεται με τη ταυτότητα? και τη κάθε νομοθετική ρύθμιση? Ξανα-απαντάω! ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...