Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Θεωρητικά πάντα γιατί το αποκλείεις ως πιθανότητα ;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Μπορω όμως να αποκλείσω το ανθρώπινο λάθος ,καθως οι χειριστές ηταν εμπειροι με πανω από 7 χρονια πτησεις στα Ε/Π μας..

Σιγά ρε μεγάλε!
Το ΕΠ στούκαρε στο απότομο βουνό του νησιού (160m ύψος, στα 130 πέταγε).
Αν δεν έπαθε κάτι που του στέρησε την κατευθυντικότητα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν είδαν ή δεν αντιλήφθηκαν το βράχο και στούκαραν πάνω του.

Δεν τους κατηγορώ (προφανώς αυτό), αλλά μη βιάζεσαι να βγάλεις συνδικαλιστικά συμεράσματα!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
οι οικογενειές τους ειναι αυτές που θα τραβήξουν το μεγάλο ζόρι.
Σωστό αυτό.
Τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς, η ζωή των οικογενειών τους θα έπρεπε να συνεχιστεί σαν να ΜΗΝ είχε συμβεί η καταστροφή.
Θα έπρεπε δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι να θωρούνται "ασφαλισμένοι" (με ασφαλιστική εταιρεία το ίδιο το κράτος) κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεχίσουν (οι οικογένειες) να εισπράττουν το μισθό τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αλλά ποιο κράτος....

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
[size=20pt]ακόμα αναζητείται ο τρίτος αξιωματικός[/size]
Ανακρίβεια.

Ο τρίτος (ο αγνοούμενος) δεν ήταν "αξιωματικός". Αξιωματικός στο ναυτικό θεωρείται από σημαιοφόρος και πάνω. Ο ανθυπαστιστής είναι ένα βαθμό πιο κάτω από τον σημαιφόρο.

Όταν ήμουν στο ΠΝ, λέγαμε:
"Οι άνθρωποι είναι τριών ειδών:
Καλοί άνθρωποι, κακοί άνθρωποι, και ανθύπες".

Ήταν μια κατηγορία από μόνοι τους.

(Πάντως είχα γνωρίσει και ανθύπες εξαιρετικά παιδιά).

Cristian090909

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2016
Κριτικές
2
Like
110
Πόντοι
0
Κρίμα για τα παλικάρια που χάθηκαν

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Admiral μια ερώτηση χωρίς να την συνδέω με το γεγονός , υπάρχει η δυνατότητα με ηλεκτρονικά αντίμετρα  να δημιουργηθεί τεχνητά βέρτικο;
Φυσικά και ειδικά νυχτα,αλλα δεν εχει σχεση με το συμβαν...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
τωρα γιατι επεσε το ελικοπτερο ;

ουτε σημιτης ειναι στην κυβερνηση ουτε κομαντος τουρκοι

καλος καιρος ηταν

τελικα μας αρεσει να μυθοποιουμε τραγικες καταστασεις και να δημιουργουμε συνωμοσιολογιες

κριμα στους ανθρωπους

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ενα ενα  να απαντησω στο φιλο mariath:
-Αν θεωρείς οτι οι 28 σου μηνες υπερτερουν των 30 χρονων δικών μου,τότε "πλανασαι πλανην μακραν".Αμα ειναι,να σε ξαναφωνάξουμε να μας διδαξεις.
-Η κατευθυντικότητα επεηρεάζεται όχι μόνο από ανθρωπινο λαθος,αλλα πχ απο βλάβη πχ στους μοχλούς ανυψωσης ,ή στο ρανταρ ή στις ενδειξεις οριζοντα.Μια αστοχία υλικού ειναι αρκετη..Λεμε τωρα μαλακίες επειδη το παιζεις ξερόλας..
-Οι οικογενειες θα αποκατασταθούν με πολεμική συνταξη,βαθμού 2 πανω από αυτόν που κατείχαν και οι στενοί συγγενεις-συζυγοι,παιδια-οι μεν πρωτες με προσληψη στο Υπ.ΑΜ,τα δε παιδια με εισαγωγή σε στρατιωτική σχολή της αρεσκείας τους ,εκτος σειρας.Οχι πως μετριάζεται ο πόνος αλλα τουλάχιστον δεν μενουν ξάρμενοι..
-Ακόμα αγνοείται ο ΠΙΛΟΤΟΣ,Υποπλοίαρχος,αρα Αξιωματικός..

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
τωρα γιατι επεσε το ελικοπτερο ;

ουτε σημιτης ειναι στην κυβερνηση ουτε κομαντος τουρκοι

καλος καιρος ηταν

τελικα μας αρεσει να μυθοποιουμε τραγικες καταστασεις και να δημιουργουμε συνωμοσιολογιες

κριμα στους ανθρωπους
Μερα που'ναι σε γραφω....

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Ας περιμενουμε το πορισμα,προσωπική εκτιμηση κάνω...

Ναύαρχε CFIT μου φαίνεται. Αυτά έχουν νυκτερινή όραση σαν τα σικορσκι και αν είχαν έκαναν χρήση άραγε?

Καλό είναι να περιμένουμε το Πόρισμα γιατί απεξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε όλοι μας!!

KOSTASF16

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
151
Πόντοι
66
Αν ανατρεξουμε σε ατυχηματα αεροπορικα και ναυτικα στο μεγαλυτερο ποσοστο ηταν ανθρωπινο λαθος απο εμπειρους χειριστες, οι εμπειροι ως γνωστον δεν τηρουν τους κανονες ασφαλειας,
Στο συγκεκριμενο συμβαν δεν ξερουμε ακομα βεβαια.
Ας αναφερω μερικα που μου ερχονται προχειρα στο μυαλο.
Τα δυο C130 που εκοψαν δρομο και επεσαν στα βουνα, η πυραυλακατος που δεν καταλαβε το ποσταλι που ερχοταν, ο εμπειροτατος καπετανιος που δεν ειδε την πυραυλακατο, , τα τρια ελικοπτερα του εκαβ, ενα φαντομ που δεν πηρε υψος ,
Ο πιλοτος του μιραζ που προσγειωθηκε πανω στις ψαροβαρκες της σκυρου,
Και αλλα πολλα.
Φυσικα υπαρχουν και παμπολλα παραδειγματα χειριστων που απετρεψαν ατυχημα απο μηχανικη βλαβη οπως ο χειριστης του F16που το εσωσε πετωντας το σαν ανεμοπτερο.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ενα ενα  να απαντησω στο φιλο mariath:
Και ένα-ένα θα σου ξανααπαντήσω κι εγώ.

-Αν θεωρείς οτι οι 28 σου μηνες υπερτερουν των 30 χρονων δικών μου, τότε "πλανασαι πλανην μακραν". Αμα ειναι, να σε ξαναφωνάξουμε να μας διδαξεις.
Αυτό κατάλαβες από αυτό που διάβασες? Έγραψα:
                       δικαιούμαι να έχω άποψη.   Ίσως όχι τόσο πλήρη όσο εσύ, αλλά δεν είναι και του πεταματού.
Εδώ δύο τινα συμβαίνουν:
Είτε δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Είτε το καταλαβαίνεις, αλλά δεν θέλεις να ακούγεται ΚΑΜΙΑ άλλη άποψη, εκτός απ' την δική σου (ή κάποια τελος πάντων).
Δεν ξέρω τι απ' τα δυο είναι χειρότερο.
Αν υπάρχει και τρίτο που μπορεί να συμβαίνει, πεσ' το.

-Η κατευθυντικότητα επεηρεάζεται όχι μόνο από ανθρωπινο λαθος, αλλα πχ απο βλάβη πχ στους μοχλούς ανυψωσης, ή στο ρανταρ ή στις ενδειξεις οριζοντα. Μια αστοχία υλικού ειναι αρκετη.. Λεμε τωρα μαλακίες επειδη το παιζεις ξερόλας..
Εγώ τι έγραψα? Έγραψα:
Αν ΔΕΝ έπαθε κάτι που του στέρησε την κατευθυντικότητα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν είδαν ή δεν αντιλήφθηκαν το βράχο και στούκαραν πάνω του.
Απ' αυτό τι καταλαβαίνεις? Ίσως θα 'πρεπε να το γράψω ολόκληρο (για να το καταλάβεις). Το γράφω τώρα:
"Αν έπαθε κάτι που του στέρησε την κατευθυντικότητα, θα μπορούσε να στουκάρει στα βράχια και χωρίς ανθρώπινο λάθος".
Έρχεσαι λοιπόν εσύ, και θες να "μου τη βγεις" εξηγώντας μου πως χάνεται η κατευθυντικότητα. Δε συζητάμε αυτό. Άσε που το ξέρω κι όλας (όχι απ' το ΠΝ, απ' τη μετέπειτα "πολιτική" ζωή μου). Έτσι, για να δείξεις ότι δεν ξέρω.

-Οι οικογενειες θα αποκατασταθούν με πολεμική συνταξη, βαθμού 2 πανω από αυτόν που κατείχαν και οι στενοί συγγενεις-συζυγοι, παιδια-οι μεν πρωτες με προσληψη στο Υπ.ΑΜ, τα δε παιδια με εισαγωγή σε στρατιωτική σχολή της αρεσκείας τους, εκτος σειρας.
Να σου πω λοιπόν πως το βλέπω εγώ, μπας και καταλάβεις κάτι παραπάνω από αυτά που σε έχουν μάθει να σκέφτεσαι, τόσα (30) χρόνια εκεί μέσα.
Αν ΔΕΝ συνέβαινε το περιστατικό, πως θα συνεχιζόταν η ζωή αυτών των (εναπομεινώντων πίσω ζωντανών) ανθρώπων?
Με ΤΟΝ ΙΔΙΟ, και ΠΑΡΑΠΑΝΩ τρόπο πρέπει να συνεχιστεί.
Καλό είναι αυτό που λες: Σύνταξη 2 βαθμών παραπάνω. Σωστό. Ο δυστυχής χαμένος όμως, θα εξελισσόταν. Μπορεί να έφτανε και ναύαρχος (πραγματικός: Όχι στο bou). Θα έπαιρνε και μεγάλο μισθό, και μεγάλη σύνταξη. Η σύνταξη που θα δώσουν στη φουκαριάρα που έμεινε τώρα με δυο παιδιά, θα ανεβαίνει όπως θα ανέβαινε ο μισθός του?
Και σε πληροφορώ (γιατί εγώ τώρα είμαι από την "άλλη" πλευρά, είμαι απ' αυτούς που σας πληρώνουν) ότι ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ να πληρώνω απ' τους φόρους μου την ανακούφιση (όση είναι δυνατό να δοθεί - ΔΕΝ αναπληρώνεται ο άνθρωπος με λεφτά) αυτών των ανθρώπων, και με το παραπάνω.
Είμαι όμως ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑ της πρόσληψης (διορισμός)και της εισαγωγής στις σχολές εκτός σειράς, αξιολόγησης, εξετάσεων κλπ.
Για τον ίδιο λόγο που είμαι ΚΑΤΑ του να κάνουμε τον Πύρρο Δήμα ανθυπολοχαγό, και τη Βερούλη μπάτσο. Τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια?
Οι άνθρωποι έκαναν κάτι για το οποίο μας έκαναν όλους υπερήφανους, ναι, θέλουμε όλοι να τους ανταμείψουμε, ναι, να τους δώσουμε λοιπόν κάτι, ισάξιο (ή και παραπάνω) από αυτό που προσέφεραν. Και επειδή στη ζωή όλα με λεφτά μετριώνται, να τους δώσουμε ένα καλό ποσό, ή να τους δώσουμε μια τιμητική σύνταξη. Το "να τους διορίσουμε" τι νόημα έχει? Θα είναι δηλαδή ο Πύρρος καλός αξιωματικός, ή η Βερούλη καλός μπάτσος?
Θα έπρεπε δε ΚΑΙ ΣΕΝΑ να σε ενοχλεί, που στον οργανισμό που δουλεύεις (ΠΝ) προσλαμβάνονται και άτομα ασχέτως των ικανοτήτων τους (μπορεί να είναι άριστα, μπορεί να είναι και ντενεκέδες όμως), έτσι, άκριτα, για να μπορεί να διακυρήσσει "η πολιτεία" ότι "εμείς τους ανθρώπους μας τους φροντίζουμε".
Αν θέλεις να τους φροντίζεις, φρόντισε τους. Μην μπερδεύεις την ανταμοιβή (για τη Βερούλη) ή την αποζημίωση (για τη χήρα του συναδέλφου σου) με τη λειτουργία του οργανισμού.
Δεν ξέρω αν συμφωνείς σε αυτό, θα με ενδιέφερε να σε ακούσω πάντως.
Αν πρόσεξες, εγώ μίλησα ότι οι εναπομένοντες πίσω ζωντανοί θα έπρεπε να αποζημιωθούν σαν να ήταν ασφαλισμένοι. Από ασφάλεια ζωής, από το κράτος, που επειδή δεν την κάνει καμία εταιρεία, να την κάνει το ίδιο το κράτος.

-Οχι πως μετριάζεται ο πόνος αλλα τουλάχιστον δεν μενουν ξάρμενοι..
Αυτό λέω κι εγώ.

-Ακόμα αγνοείται ο ΠΙΛΟΤΟΣ, Υποπλοίαρχος, αρα Αξιωματικός..
Λάθος μου, νόμισα ότι άκουσα κάπου (ή διάβασα) ότι αγνοείται ο ανθύπας.

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
[size=30pt]Η αιτία συντριβής του ελικοπτέρου ΑΒ-212[/size]

Σε πρόσκρουση σε απόκρημνη και ορεινή κορυφή της νησίδας Κινάρου οφείλεται η συντριβή του μοιραίου ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ΑΒ-212 της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού.

Το Ελικόπτερο δεν παρουσίασε κάποια μηχανική βλάβη ούτε υπήρξε ελλιπής συντήρηση όπως αναφέρθηκε από διάφορα δημοσιεύματα. Ξαφνικά, χάθηκε η επικοινωνία των χειριστών του ελικοπτέρου με τη φρεγάτα. Σε άλλη περίπτωση αν υπήρχε μηχανική βλάβη θα είχε ειδοποιηθεί η φρεγάτα και θα εφαρμόζονταν άμεσα διαδικασίες emergency. Οι καρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν καλές με άνεμο στους 20 κόμβους τη στιγμή που άλλες φορές τα πληρώματα της Διοίκησης Ελικοπτέρων επιχειρούν με 45 κόμβους αέρα. Κατά την διάρκεια διατεταγμένης αποστολής εντοπισμού "εχθρικού" πλοίου το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και ανάμεσα στις παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες εκμεταλλευόμενο το ανάγλυφο του εδάφους. Πρόκειται για πάγια επιτυχημένη τακτική που χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια. Μετά την σφοδρή πρόσκρουση του στη κορυφή της νησίδας Κινάρου (λόγω της μεγάλης ταχύτητας) μέρος του ελικοπτέρου και απάρτια αυτού έπεσαν στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της νησίδας Κινάρου. Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε χθες στις 7 το πρωί σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.

Αναφορικά με τις Διόπτες Νυχτερινής Όρασης και το σύστημα FLIR των Ελικοπτέρων του Π.Ν

Περί του σημερινού αεροπορικού ατυχήματος και των λοιπών αναφορών που προσβάλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Νεότερα στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με την συντριβή του ελικοπτέρου ΑΒ-212

Για τη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού αποτελεί το 2ο θανατηφόρο ατύχημα μετά από την πτώση του "ΠΝ 21" την 31η Ιανουαρίου 1996 στις βραχονησίδες Ίμια. Ο δείκτης των ατυχημάτων παραμένει εξαιρετικά χαμηλός απόρροια της εντατικής εκπαίδευσης των ιπτάμενων πληρομάτων που εγγυόνται ασφαλείς και επιτυχημένες αποστολές. Αναλυτικά φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμώνων του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικότερα της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού. Όσο τέλεια και εάν είναι εκπαίδευση, όσο κορυφαίας τεχνολογίας να είναι τα εναέρια μέσα, όσο σχολιαστική να είναι η συντήρηση και η τεχνική υποστήριξη πάντα δυστυχώς υπάρχει η ατυχία, η κακιά στιγμή, το ανθρώπινο λάθος.

Aν και η θύμιση τους πολύ κοντινή, άν και στα αυτιά μας βουίζουν ακόμη οι κινητήρες των ελικοπτέρων τους, στην καρδιά μας όμως έχουν πάρει θέση κοντά στο Λεωνίδα, στον Παλαιολόγο, στο Διάκο, στον Κανάρη... Ολους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Παράλληλα μόλις άκουσα στα Παραπολιτικά στο ράδιο τον Ευαγγελάτο ο οποίος είπε ότι βρέθηκε πριν από λίγο και η σορός του 3ου Αξιωματικού.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Ιταλικα ε/π. ...ανέκδοτο. ..

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.