Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Δε παύει όμως (αυτό που έπεσε) να είναι τύπος 45 ετών...

Ίσως στην ερώτησή σας θα ήταν καλό να σας απαντήσει ο πλέον ειδικός θαρρώ σε θέματα που αφορούν τα εξοπλιστικά, αλλά και στέλεχος του ΠΝ ο ADMIRAL.

Εμένα αν μου επιτρέπεται η γνώμη μου είναι πέραν από αυτά που γράφετε για την αξιοπιστία, αλλά και την παλαιότητα των ελικοπτέρων ότι ίσως είναι προτιμότερο πρώτα να περιμένουμε το πόρισμα με τα ακριβή αίτια της συντριβής και μετά να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Φυσικά, αυτό που λέτε για τα 45 έτη είναι αδιαμφισβήτητο και ίσως να έπαιξε και καθοριστικό ρόλο. Ίδωμεν.

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
noctilucent & danni,

Τα ξέρω αυτά που λέτε. Και το Β-52 θα αποσυρθεί ΑΦΟΥ συμπληρώνει 100 χρόνια υπηρεσίας.
Τα δε Χιούϊ στο Βιετνάμ απέδειξαν την αξιοπιστία τους και την αντοχή τους (ακόμα και σε πυρά)

Δε παύει όμως (αυτό που έπεσε) να είναι τύπος 45 ετών...

Ναι ρε φίλε αλλά και το f16 είναι τύπος 40 ετών.
Τα αεροσκάφη συντηρούνται βάσει αυστηρών προδιαγραφών με ότι προβλέπει ο κατασκευαστής

Εγγρ.
31 Δεκ 2012
Κριτικές
3
Like
187
Πόντοι
1
Αυτά πέφτουν από μόνα τους,που να εμπλακούν και σε πολεμικές επιχειρησεις  :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ίσως στην ερώτησή σας θα ήταν καλό να σας απαντήσει ο πλέον ειδικός θαρρώ σε θέματα που αφορούν τα εξοπλιστικά, αλλά και στέλεχος του ΠΝ ο ADMIRAL.

Εμένα αν μου επιτρέπεται η γνώμη μου είναι πέραν από αυτά που γράφετε για την αξιοπιστία, αλλά και την παλαιότητα των ελικοπτέρων ότι ίσως είναι προτιμότερο πρώτα να περιμένουμε το πόρισμα με τα ακριβή αίτια της συντριβής και μετά να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Φυσικά, αυτό που λέτε για τα 45 έτη είναι αδιαμφισβήτητο και ίσως να έπαιξε και καθοριστικό ρόλο. Ίδωμεν.

τα συγκεκριμένα ελικόπτερα ASW (anti submarine warfare) αγοραστήκανε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ στο τέλος της δεκαετίας του '80 (κάπου το 1987 έγινε η παραγγελία τους) και παραδοθήκανε κάπου το 1992 παρέα με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ...

ούτε ανακατασκευασμένα του Βιετνάμ είναι ούτε τίποτε... βέβαια έχουν μια κάποια ηλικία που για κάποιους φαντάζει μεγάλη αλλά για στρατιωτικές προδιαγραφές δεν είναι τίποτε...

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.970
Πόντοι
9.931
Εφόσον ένα εργαλείο συντηρείτε σωστά μπορεί να παραμείνει σε λειτουργιά και για 100 χρόνια που λέει ο λόγος, κατα πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να ήταν μηχανική βλάβη γιατί λογικά τότε θα προλάβαιναν να ενημερώσουν την βάση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Τι διαολο, στούκαρε πανω στο βουνο μεσα στη νυχτα? Ειναι δυνατον??

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
μαυρη μερα σημερα ουτε ορεξη να γραψω δεν εχω παρα μονο μια φραση.

Το εγκλημα των ελληνων πολιτικων φανηκε ακομα μια φορα όταν στην περισσοτερο δανεισμενη χωρα στον κοσμο, οι ενοπλες δυναμεις χρησιμοποιουν παλιους εξοπλισμούς που οδηγησαν στη σημερινη τραγωδια  :(

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μαυρη μερα σημερα ουτε ορεξη να γραψω δεν εχω παρα μονο μια φραση.

Το εγκλημα των ελληνων πολιτικων φανηκε ακομα μια φορα όταν στην περισσοτερο δανεισμενη χωρα στον κοσμο, οι ενοπλες δυναμεις χρησιμοποιουν παλιους εξοπλισμούς που οδηγησαν στη σημερινη τραγωδια  :(

εεε όχι και παλιούς εξοπλισμούς ρε παίκτη...

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Συνεχής ενημέρωση..

[size=30pt]Τραγωδία στην Κίναρο: Δύο νεκροί, ακόμα αναζητείται ο τρίτος αξιωματικός[/size]

[size=20pt]
Το ΑΒ212 προσέκρουσε σε λόφο της νησίδας, η ουρά αποκολλήθηκε και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα - Οι σοροί εντοπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης

Δύο σοροί των αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ξηρά. Αγνοείται ο τρίτος αξιωματικός.[/size]

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.

Κατά πληροφορίες οι δύο νεκροί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, εντοπίστηκαν πάνω στην Κίναρο σε σχετικά μεγάλη ακτίνα από το σημείο όπου βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Το στοιχείο αυτό θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου ΠΝ-28.

Οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες.

Στις 02:45 τα ξημερώματα, την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ΠΝ-28 από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

«Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ' την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ερώτηση του protothema.gr εξήγησε ότι το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδών, περίπου 130 μέτρα δηλαδή. «Οι πιο πολλές ασκήσεις γίνονται νύχτα» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Αυτή την ώρα στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ΠΝ-28 γίνονται έρευνες από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, κομάντος της ΕΜΑΚ, της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και αλεξιπτωτιστές του στρατού.

Για την υπόθεση ξεκίνησε ήδη το έργο της η επιτροπή διερεύνησης ατυχήματος που συστάθηκε ενώ στο σημείο των ερευνών στην Κίναρο μεταβαίνουν με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΝ  αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.

«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα. «Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

danni

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
94
Πόντοι
6
χωρις να ειμαι ειδικος η υποψια μου ειναι οτι λογω των περικοπων παντου να γινεται πλημμελης συντηρηση στο Υλικο...εγκληματικη αμελεια και δεν ξερω ποσο ψηλα πρεπει να φθασει η ερευνα

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
71.956
Πόντοι
41.129
περιμεντε να ξυπνησουν οι εμπειρογνώμονες του σαϊτ μετα από το βαθυ υπνο που εκαναν χτες το βραδι, καθως το πολύ βαρεμα μαλακιας   :jerking:  :jerking: κουραζει και οδηγει σε υπνο, να μας πουν τα ακριβη αιτια της πτωσης και λεπτομεριες που δεν τις ξερει κανενας άλλος, φτιαχνω καφε και περιμενω να διαβασω την ψωλιά του καθενος.

:coffee:    :coffee:    :coffee:     :coffee:    :coffee:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
χωρις να ειμαι ειδικος η υποψια μου ειναι οτι λογω των περικοπων παντου να γινεται πλημμελης συντηρηση στο Υλικο...εγκληματικη αμελεια και δεν ξερω ποσο ψηλα πρεπει να φθασει η ερευνα

κρεμμαλα σ' αυτους που βαζουν τα στρατευμενα παιδια σε υπταμενα φερετρα  >:(

Συνημμένα

• f200.jpg
    f200.jpg
    89,6 KB · Εμφανίσεις: 75

omorfoulis

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2007
Like
10
Πόντοι
16
Καλό παράδεισο στα παιδιά, πλέον οι οικογενειές τους ειναι αυτές που θα τραβήξουν το μεγάλο ζόρι. Μαύρη μέρα για το Πολεμικό μας ναυτικό.

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ημέρα θλίψης και βαθέως πενθους σημερα για το ΠΝ...
Ενα από τα ΑΒ-212 AGOUSTA BELL μας κατέπεσε σημερα τα ξημερωματα απο αγνωστη μεχρι τωρα αιτία..
Πριν βγει το πορισμα,ότι και να πούμε θα ειναι λόγια του αέρα..Μπορω όμως να αποκλείσω το ανθρώπινο λάθος ,καθως οι χειριστές ηταν εμπειροι με πανω από 7 χρονια πτησεις στα Ε/Π μας..Οσο για τα Ε/Π,αυτα ειναι σχεδιασμενα για παντος ειδους επιχειρησεις,SAR και νυρίως νυχτερινές πτησεις.Θα χρησιμοποιούσα τον όρο "αβυθιστα" αμα ηταν σκαφος,δεν υπαρχει όμως αντιστοιχη λέξη για ιπταμενα μεσα.Ειναι αξιόπιστα,σταθερά και μπορούν να διορθωσουν σφαλματα των χειριστών,ενω παρεχουν και ασφαλή χρόνο προειδοποίησης για τυχόν βλάβες..Να ευχόμαστε μόνο να μην εχει συμβεί πλημμελής συντηρηση ή αστοχία υλικού γιατι τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλους.
Στη ΔΕΝ σήμερα επικρατούσε κλιμα πενθους και οδύνης.Ο ενας από τους χειριστές ,ειχε φερει την προηγούμενη εβδομάδα τα πιστοποιητικά γέννησης του δευτερου παιδιού του,η γυναικα του ειναι ακόμα λεχώνα...
Προς το παρόν,καλό ταξίδι στους Λεβεντες μας και σκατά στο στόμα των απανταχού αλητών που τολμούν να πιασουν στο στομα τους τις Ελληνικές ΕΔ...

Συνημμένα

• ΠΝ.jpg
    ΠΝ.jpg
    50,7 KB · Εμφανίσεις: 23
  • PN 2.jpg
    PN 2.jpg
    72 KB · Εμφανίσεις: 19

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αποκλειεις το ανθρωπινο λαθος με επιχειρημα ηταν εμπειροι;;; ας μεινουμε στα συλληπητηρια για τωρα λεω εγω.

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Admiral μια ερώτηση χωρίς να την συνδέω με το γεγονός , υπάρχει η δυνατότητα με ηλεκτρονικά αντίμετρα  να δημιουργηθεί τεχνητά βέρτικο;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
σκατά στο στόμα των απανταχού αλητών που τολμούν να πιασουν στο στομα τους τις Ελληνικές ΕΔ...

Ναύαρχε,
άραξε.

28 μήνες απ' τη ζωή μου έχω καταναλώσει στο ΠΝ (όταν υπηρετούσα), επομένως δικαιούμαι να έχω άποψη.
Ίσως όχι τόσο πλήρη όσο εσύ, αλλά δεν είναι και του πεταματού.

Θέλω να πω ότι η έπαρση αυτή που εκδηλώνετε εσείς οι "μόνιμοι" για στρατιωτικά θέματα, δεκτή μεν, αλλά δεν είστε και οι μόνοι με αυθεντία.

Έχετε βλέπεις, την ατυχία από τον επαγγλεματικό σας "κλάδο" να έχουν περάσει και πολλοί από μας (γιατί εσείς μας φωνάξατε, δεν ήρθαμε από μόνοι μας), οπότε δεν είστε οι μόνοι που μπορείτε να εκφράζετε άποψη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom