Εντάξει, είπαμε.... δε νομίζω ο οδηγός να το σκότωσε επίτηδες το αρκουδάκι...
Πριν χρόνια πάτησα ένα σκύλο στο σχιστό, και εκτός ότι τον σκότωσα,
έκανα και αρκετή ζημιά στο αυτοκίνητο...
Και άνθρωπος να ήταν δεν προλάβαινα να αντιδράσω...
1) Πρόσεξε την υπογράμμιση που λέει για πυροβολισμούς και δηλητηριάσεις
2) Πρόσεξε το σημείο που λέει για την ενίσχυση του φράκτη και για την σήμανση.
Απορώ βέβαια για τον φράκτη γιατί τόσος ντόρος είχε γίνει με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και υποτίθεται ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. είχε πάρει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μην κινδυνεύει ο πληθυσμός της αρκούδας και άλλων αγρίων ζώων.
Προφανώς κάτι δεν έκαναν σωστά. Αλλά μπορούν να εξαναγκασθούν να κάνουν τώρα ιδιαίτερα αν αρχίσουν να τρώνε πρόστιμα για κάθε αρκούδα που σκοτώνεται.
Δεν ξέρω αν φταίει το ύψος του φράκτη ή αν παρουσιάζει κενά εκ κατασκευής.
Δεν ξέρω αν έχουν παρουσιαστεί φθορές στον φράχτη και χρειάζεται συντήρηση.
Πάντως αναφέρθηκε πρόσφατα όταν πρόσφατα σκοτώθηκε και λύκος στην Εγνατία:
Το ζώο φαίνεται ότι προσπάθησε να διασχίσει το κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου ώστε να τραφεί από νεκρά κτηνοτροφικά κτηνοτροφικά ζώα που βρέθηκαν δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο ενώ ο φράχτης της Εγνατίας δεν κατάφερε να εμποδίσει τη διάσχιση. Διαπιστώθηκε αστάθεια σε πολλά σημεία του, η πρόσφυσή του στο έδαφος ήταν χαλαρή με πολλά κενά, ενώ το ύψος του χαμηλό.
Ο φράκτης της Εγνατίας οδού είναι εύκολα προσπελάσιμος, όπως αποδείχθηκε, από τα μεγάλα αλλά και τα μικρότερα άγρια ζώα. Εκτός από το χαμηλό ύψος και οι υπόλοιπες προδιαγραφές κατασκευής του δεν είναι οι κατάλληλες για περίφραξη που καλείται να αποτρέψει λύκους και αρκούδες από τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου, είδη των οποίων η παρουσία στην ευρύτερη περιοχή είναι δεδομένη και γνωστή.
www.protothema.gr/content-perivallon.php?id=27154]Κι άλλος λύκος νεκρός στην Εγνατία οδό[/url]
http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/content/data/upimages/image.php?image=nekros234234.jpg&width=490[/img[/URL]]
Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε η Εγνατία Οδός Α.Ε. να βάλει ανθρώπους να κάνουν τακτικές περιπολίες κατά μήκος του φράχτη για να ελέγχει την ακεραιότητα του.
Θα μπορούσε να εγκαταστήσει φθηνές ασύρματες κάμερες σε ορισμένα σημεία για να διαπιστώσει τα προβλήματα.
Λύσεις υπάρχουν.