Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
5.991
Πόντοι
2.356
Αρκετά, αλλά απολύτως αξιόπιστο δεν είναι κανένα, τουλάχιστον απο τα δεκάδες δωρεάν που κυκλοφορούν. Πάντως, αν googlάρεις "data recovery software" θα σου βγάλει ένα σκασμό. Βέβαια, χωρίς μέρος να περάσεις τα αρχεία που θα σου επεναφέρει το πρόγραμμα, το να τα επαναφέρεις είναι δώρον άδωρο, εκτός και αν δε σε πειράζει να σκάσεις κανένα κατοστάρικο για να τα ανεβάσεις σε cloud storage μέχρι να επαναφέρεις το σκληρό στα 3 terabyte.
Όσο για το πως τον φορμάρεις ξανά σε 3 τερα, πηγαίνεις administrative tools, απο το control panel, απο εκεί disk manager, βλέπεις σε πιο hardware drive ανήκουν τα partition που βλέπει το σύστημα (εννοείται δεν αγγίζεις το partition που έχει μέσα το λεθιτουργικό), επιλέγεις τον σκληρό που θέλεις, διαγράφεις τα παρτιτιον, και τον ξανακάνεις format σε ntfs, στο πλήρες/μέγιστο μέγεθος.
το photorec ειναι αξιοπιστο...
το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρει αλλο σκληρο για να τα κανει εξαγωγη.

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
το photorec είναι πολύ δύσκολο στο χειρισμό. Υπάρχει κανένα free  που να είναι ευκολο στον χειρισμό και να μην έχει περιορισμό στα data;

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
5.991
Πόντοι
2.356

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
5.991
Πόντοι
2.356
recuva αλλιως αλλα πολυ χειροτερο...

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Κατέβασα το recuva αλλά χρειάζεται πάνω από μέρα για να ανακτήσει τα αρχεία και δεν έχει pause. Oπότε πρέπει να έχω ανοιχτό τον υπολογιστη για 1 μερα.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
κάπου τόσο θα κάνει οποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσεις για να ανακτησει δεδομένα 3ΤΒ !!! ειναι πολυ μεγάλος ο χωρος που πρέπει να ψάξει!

δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εκτος κι αν

πας σε συγκεκριμένα σημεία να ανακτησεις συγκεκριmενους φακελους/υποφακελους και αφήσεις τα υπόλοιπα unrecovered

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Δεν τον είχα γεμάτο τον σκληρο, περίπου 10% είχα. Εμένα με ενδιαφέρουν τα αρχεία word, excel και pdf

Διαγραμμένο μέλος 15257

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2006
Κριτικές
2
Like
2.809
Πόντοι
456

Διαγραμμένο μέλος 15257

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2006
Κριτικές
2
Like
2.809
Πόντοι
456
Στα windows τον βλέπει 2; Τότε απλά δεν τον φορμάρισες ολόκληρο. Έκανες απλά erase, και φορμάρισες (ή, υποψιάζομαι άφησες τον installer των windows να επιλέξει) ένα partition μόνο. Αν σε επίπεδο hardware (μέσω bios ή windows disk manager) τον βλέπει 3, αλλά τα windows τον βλέπουν 2, τότε έχεις ένα terabyte σε raw format. Θέλει να το φορμάρεις σαν ξεχωριστό partition απο το disk manager, (το 1 terabyte που δεν βλέπουν τα windows) σε NTFS για να το δούν τα windows πάλι. Ή να ξαναπεράσεις απο την αρχή windows και να επιλέξεις ολόκληρο το σκληρό χωρίς partitioning (δε στο συμβουλεύω, αλλά οκ, δε θα σε σκοτώσει κιόλας)
και αφού φορμάρει το unallocated partition σε ntfs, μπορει να κάνει merge τα δύο partition και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
και αφού φορμάρει το unallocated partition σε ntfs, μπορει να κάνει merge τα δύο partition και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Αυτό, μόνο εαν δεν έχει εγκατεστημένα προγράμματα στο ένα απο τα δύο partition που θα γίνουν merge. Αλλιώς, θα χαθούν οι συσχετισμοί των executable με τα shared dll, που χρησιμοποιούν το file path

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Κάπου σας έχασα, γιατί είμαι λίγο άσχετος. Εχω ελληνικά windows 10 και έχω μπει στην διαχείριση δίσκων όπου το 1 tb λέει ότι δεν έχει εκχωρηθεί. Τι κάνω;

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
Κάπου σας έχασα, γιατί είμαι λίγο άσχετος. Εχω ελληνικά windows 10 και έχω μπει στην διαχείριση δίσκων όπου το 1 tb λέει ότι δεν έχει εκχωρηθεί. Τι κάνω;

Επέλεξε το μη εκχωρημένο terabyte, και, είτε απο το μενού, είτε με δεξί κλίκ, κάνε "διμόρφωση". Θα στο βγάλει μετά με το επόμενο διαθέσιμο γράμμα σαν "ξεχωριστό" σκληρό δίσκο. Απο εκεί και μετά, είτε το κρτατάς ως έχει, για αποθηκευτικό χώρο, είτε κάνεις merge.

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Κάνω δεξι κλικ στο μη εκχωρημένο και οι μόνες επιλογές που έχω είναι ιδιότητες και βοήθεια. Οι άλλες επιλογές δεν είναι διαθέσιμες,

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
Μιας και έχω Αγγλικά Windows 7 (λόγω συγκεκριμένου software που χρειάζομαι, και δεν λειτουργεί αρκετά ομαλά στα 10), θα σου πω στα αγγλικά τη διαδικασία. Με τονισμένο το μη εκχωρημένο, πας στο μενού της διαχείρησης δίσκων (οι επιλογές πάνω δεξιά). Η πρώτη πρέπει να ονομάζεται "Αρχείο" η δεύτερη "δράσεις (Στα αγγλικά είναι "Actions"). Στο μενού αυτό, κ΄νε κλικ, θα έχει ένα υπομενού. Κάπου στη μέση θα σου έχει μια επιλογή "όλες οι δράσεις" ή κάτι σχετικό. Κάνε κλικ εκεί, θα σου γάλει ένα ακόμα υπομενού, και, αναάμεσα στις επιλογές εκεί, θα σου έχει "διαμόρφωση".

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Εμένα έχει δίπλα στο "Αρχείο" "Ενέργεια" στο υπομενού "όλες οι εργασίες" και εκεί η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι "ιδιότητες"

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Δεν τον είχα γεμάτο τον σκληρο, περίπου 10% είχα. Εμένα με ενδιαφέρουν τα αρχεία word, excel και pdf

Νομίζω πως δεν εχει σημασία ΠΟΣΟ χώρο χρησιμοποιούσες...

Από την στιγμή που του λες να ανακτησει χαμένα αρχεία, το πρόγραμμα ανακτησης ειναι υποχρεωμενο να ψάξει ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ, εαν ειναι να βρει ότι εχει χαθεί... εξ ου και η πολύωρη αναζήτηση σε 2-3ΤΒ δίσκους !

Εφ όσον ομως γνωρίζεις ακριβώς ποιου ΤΥΠΟΥ αρχεία ψάχνεις να ανακτησεις, τότε διευκολύνεις κατά πολυ το πρόγραμμα να συντομευσει, εαν επιλέξεις ανάκτηση ΜΟΝΟΝ για αυτου του τύπου αρχεία... xls, doc κλπ κλπ

Όλα τα προγράμματα (υποθέτω) έχουν τέτοια επιλογή πριν ξεκινήσεις το scan

Εγγρ.
26 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
98
Πόντοι
1
Τελικά είχα κάνει ένα λάθος, είχα ξεκινήσει την εγκατάσταση λειτουργικού στον μεγάλο hdd και την διέκοψα απότομα, γι αυτο δεν αναγνώριζε το 1 tb. Τον πήγα σε τεχνικό. Ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με το προβλημα μου. Προσπαθώ να κάνω απεγκατάσταση, σε έναν άλλο υπολογιστή, του οφις 2007 μέσω του πινακα ελέγχου άλλα δεν γίνεται. Πως μπορώ να το κάνω απεγκατάσταση, ώστε να περάσω τα καινούργια οφις 2019;

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
Τελικά είχα κάνει ένα λάθος, είχα ξεκινήσει την εγκατάσταση λειτουργικού στον μεγάλο hdd και την διέκοψα απότομα, γι αυτο δεν αναγνώριζε το 1 tb. Τον πήγα σε τεχνικό. Ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με το προβλημα μου. Προσπαθώ να κάνω απεγκατάσταση, σε έναν άλλο υπολογιστή, του οφις 2007 μέσω του πινακα ελέγχου άλλα δεν γίνεται. Πως μπορώ να το κάνω απεγκατάσταση, ώστε να περάσω τα καινούργια οφις 2019;
Aν περάσανε μέσω windows update, ίσως να μη το βλέπεις στην "αφαίρεση προγραμμάτων" αλλά στην "αφαίρεση στοιχείων των windows". Μάλλον μαλακία λέω εδώ, αλλά...

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
βρες από ιντερνετ και κατέβασε το Advanced Uninstaller (version 10 η 11 -παλιά αλλά κάνει δουλεια) και μέσω αυτού θα κανεις απεγκατασταση και θα σου καθαρίσει και registry entries που θα επιλέξεις manually

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom