Παραλήρημα
Ο Κώστας Καίσαρης ψάχνει ματαίως να βρει άκρη με τον Σαββίδη. Σηκώνει τα χέρια ψηλά και αποφαίνεται ότι διαθέτει το ποδοσφαιρικό ακαταλόγιστο
Στον σκύλο του Παυλόφ, μόλις του έβαζαν μπροστά του, ένα άδειο πιάτο άρχισαν να του τρέχουν τα σάλια. Στον Ιβάν Σαββίδη, αν τους βάλεις μικρόφωνα και του ανοίξεις τις κάμερες, αρχίζει σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε Φιντέλ Κάστρο.
Να μιλάει χωρίς σταματημό. Στα τσιτάτα πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι φέρει σε Μάο Τσε Τουνγκ. Τα μοναδικά θέματα που δεν αναφέρθηκε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ήταν για το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα και τις άκαρπες έρευνες για την ανεύρεση του μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών. Ας δούμε το σχετικό ποτ-πουρί:
•Θα περιμένω δυο τρεις μέρες ακόμα για τη Θέρμη. Αν δεν γίνει κάτι θα ζητήσω από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μην ψηφίσουν τα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση.
Έχω μιλήσει με το Μαξίμου για το θέμα των χρεών. Αν δεν λυθεί θα ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Γ Εθνική.
•Θα πεθάνω με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ανήκει 50-50 στα παιδιά μου. Από του χρόνου θα κάνουν στο Λονδίνο, μαθήματα αθλητικού μάρκετινγκ.
Ο γάιδαρος που έπεσε στη λάσπη, κάνει πιο δυνατό τον ιδιοκτήτη.
•Στη Ρωσία έχουμε επιχειρήσεις που δεν πληρώσουν από το 1999. Δεν πληρώνουμε τίποτε και συνεχίζουμε κανονικά.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένα στρατηγικό ρεζερβουάρ του ελληνικού ποδοσφαίρου
•Μετανιώνω που έχασα σε δυο χρόνια 32 εκατομμύρια
Το δεύτερο θέμα που συζητάμε με το Μαξίμου είναι η σύνταξη των ομογενών. Είναι αδιανόητο στην Ευρώπη, να μην τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
•Δεν μετανιώνω ποτέ για αυτό που κάνω στον ΠΑΟΚ.
Εντός της Πρωτομαγιάς θα λύσω (σ.σ θα ξηλώσω) το διοικητικό συμβούλιο
•Θα βάλω στο Δ.Σ δυο εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών για να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των θεμάτων.
Είπα σήμερα στους ποδοσφαιριστές ότι σε όποιον δεν αρέσει η φανέλα να τη βγάλει και να φύγει
•Για να μη φαίνομαι τόσο συναισθηματικός πρέπει να μιλάω λιγότερο
Στο σχολείο δεν μου άρεσε να παίρνω χαμηλούς βαθμούς. Πάντα προσπαθούσα για το άριστα
•Λυπάμαι που χάνουμε χρόνο. Πριν από δυο χρόνια ήμουν 53 ετών και τώρα 55. Τώρα περπατάω πιο σιγά και γι αυτό λυπάμαι.
Εγώ πάντα λέω ότι είμαι ένας από τους πιο φτωχούς, επειδή δεν μου ανήκει τίποτα.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Μπορεί ο Ιβάν να πληρώνει κάτι παραπάνω αλλά κάνει το κέφι του. Πριν από τα μεσάνυχτα, το βράδυ της Τετάρτης, άρχισε να μιλάει κι όταν τελείωσε είχε μπει η πρωτομαγιά.
Τα ανακάτεψε όλα, τα έκανε ένα χαρμάνι κι έβγαλε το άχτι του. Τα μπέρδεψε όλα, τα είπε όλα μαζί και δεν είπε τίποτα. Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι θα ρίξει, για ένα καπρίτσιο, τον ΠΑΟΚ στην Γ Εθνική; Πώς μπορεί να έχει απαίτηση να λύσει το κράτος το θέμα με τις συντάξεις των ομογενών όταν δεν μπορεί να βρεθεί άκρη με τις συντάξεις των Ελλήνων.
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι. Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτό το παραλήρημα; Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά, ένα αφεντικό ποδοσφαιρικής ομάδας, που θα βάλει στο ΔΣ δυο εκπροσώπους των οργανωμένων;
Κι αυτό το παραλήρημα δεν είναι μόνο στα λόγια. Ποιοί είναι οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των Τσιστιακόφ, Βρύζα, Ζαγοράκη, που απαρτίζουν το κονκλάβιο του Ιβάν; Κανείς δεν ξέρει. Ποιος αποφασίζει για τις μεταγραφές; Η ταπεινότητά μου δεν περίμενε το ναυάγιο του τελικού για να βγάλει το συμπέρασμα ότι ύστερα από δυο χρόνια Σαββίδη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο μηδέν και στο τίποτα. Κι ότι η επόμενη σεζόν θα είναι στο φτου και από την αρχή.
Εδώ στο sport24.gr είχα γράψει ότι ο
"Σαββίδης δεν τα παίρνει τα ποδοσφαιρικά γράμματα". Κι όσο κι αν πληρώνει δε λέει να μάθει με τίποτα. Ο τρόπος που τελειώνει ο ΠΑΟΚ τη σεζόν το επιβεβαίωσε. Το παραλήρημα της Τετάρτης μας λέι ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.
Αν ήταν στη θέση του Σαββίδη κάποιος άλλος πρόεδρος με αυτά που κάνει και λέει θα τον είχανε πάρει στο ψιλό. Ενδεχόμενα και στο κυνήγι. Θα είχε χαρακτηριστεί σαν ο Βασίλης Λεβέντης του ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή, όμως, που έχει τα λεφτά και τα βάζει και με το παραπάνω μάλιστα, έχει και ασυλία. Έναν άφραγκο θα τον είχανε πάρει με τις πέτρες. Αυτός που πληρώνει έχει το (ποδοσφαιρικό) ακαταλόγιστο.