Νέα

Μήνυμα απ'το ..Ναυτικό!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gangstaXZ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 158
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Απο το παραπάνω ποστ του φίλου ενοχλητικού ας καταλάβετε πόσα ξέραμε, και τι μάθαμε 15 μήνες....

Αν θυμάμαι καλά ήταν το Πανδώρα  :grin: :grin:

Βρε καπετάνιο, πως και δεν σου ζήτησε να του τον σερβίρεις σε κανένα γραφείο? Τσιγαράκι σου ζήτησε?

[move] :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.021
Πόντοι
1.486
Βρε καπετάνιο, πως και δεν σου ζήτησε να του τον σερβίρεις σε κανένα γραφείο? Τσιγαράκι σου ζήτησε?
[move] :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]
φίλε η άποψη μου για τους ναύτες είναι ότι τα παλικάρια έρχονται να κάνουν θητεία και γεια χαρά.Δεν υπάρχει λόγος να τους κάνω τη ζωή κόλαση αφενός γιατί δεν έχω κόμπλεξ ανωτερότητας και αφετέρου γιατί όταν απολυθούν θα γουστάρω να τους δω κάπου και να με κεράσουν ένα ποτό και να μου πουν ένα γεια..

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
ΚΥΡΙΟΙ...
    ...ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ!!!!!!!!!!!!!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!

Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ
Υπαρχει ενας που να μην ξενερωσε φευγοντας απο 'κει?(προσφατα εννοηται)

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
φίλε η άποψη μου για τους ναύτες είναι ότι τα παλικάρια έρχονται να κάνουν θητεία και γεια χαρά.Δεν υπάρχει λόγος να τους κάνω τη ζωή κόλαση αφενός γιατί δεν έχω κόμπλεξ ανωτερότητας και αφετέρου γιατί όταν απολυθούν θα γουστάρω να τους δω κάπου και να με κεράσουν ένα ποτό και να μου πουν ένα γεια..

Πρέπει να είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.Είσαι βαθμοφόρος από παραγωγική σχολή;
Πάντως εγώ ευχαρίστως θα κέρναγα μερικές κλωτσιές και μπουνιές κάποιους αξιωματικούς,και κυρίως υπαξιωματικούς///

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Εμένα δεν μου καλοάρεσε για να είμαι ειλικρινής.
Μάρτιο παρουσιάστηκα και τη μια μέρα είχε τρελή ζέστη και ακριβώς το επόμενο πρωί πουτσόκρυο.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Α419
Η καλύτερη μετάθεση για ναύτη...Αλλά οι Φ/Γ είναι άλλη ιστορία!
Άλλη ιστορία αλλά εμείς ούτε στα 5 μέτρα δεν πλησιάζαμε και να θέλαμε :grin: :grin: :grin: :grin: .

Τώρα για αυτό που ρωτάς τον καπετάνιο μας.
Μιας και υπηρέτησα πολύ πρόσφατα και ήμουν και κωλόγερος, 27 Ιουλίων, τα πράγματα είναι όπως σου τα περιγράφει. Το 95% των αξιωματικών, όταν είσαι σοβαρός και καθαρός, σε βοηθάει μια χαρά να κάνεις την θητεία σου αλλά και να κάνουν όλοι μαζί την όποια δουλειά έχουν. Για τους υπαξιωματικούς το ποσοστό γύρω στο 90%.

t@r@t@t@

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Τι μου θυμίσατε... Έχω 10 χρόνια που έχω απολυθεί από το ναυτικό. Ξαναπήγαινα ακόμη και τώρα. Κι ας έκανα όλη μου τη θητεία σε καράβι.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Εγώ πήγα στα 33,και τράβηξα τα πάνδεινα από τους μαλάκες.Ίσως φταίει βέβαια και η ειδικότητά που είχα,όπου τους είχα όλη την ημέρα-και τη νύχτα,στην βάρδια εννοείται!!!-να τους τρώω στην μάπα στην γέφυρα...

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Το πρώτο μου πλοίο ήταν το Α/Τ  ΚΑΝΑΡΗΣ  1976  και αυτό που μπορώ να θυμηθώ ότι οι ναύτες ήταν Άντρες , δεν κρυβόταν κανένας από κανένα και οποίος έκανε καμία μαλακία οι υπόλοιποι του εξιγιντουσταν  αλμυρό  φιστικί ,
Το 1990 φεύγοντας από το τελευταίο πλοίο που υπηρέτησα Α/Τ ΒΕΛΟΣ  πήγα στο ΔΝΕ  εκεί  συνηθισμένος να έχω να κάνω με Ναυταρες  βρήκα τα αρχίδια τους τσάτσους , γλείφτες ,  και ρουφιάνους .
Κάθε πρωί ερχόταν ένας ναύτης και μου έδινε ραπόρτο τι έχει γίνει το βράδυ στο επιτελείο , και βέβαια  πάντα το έπαιρνα σαν κουτσομπολιό , ποτέ δεν αξιοποίησα τα κουτσομπολιά .
Άρα υπάρχουν κακοί Αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , και ναύτες .
Το εάν υπηρετείτε τα παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Οι διατάξεις των Ε.Δ είναι νόμος του Ελληνικού κράτους άρα τα  παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Και τελευταίο ναύτης είναι αυτός που υπηρέτησε σε κάποιο παλιό αντιτορπιλικό
Βέλος Ασπίδα  Σφενδόνη , Λόγχη , Λέων Πάνθηρ , αετός , γέρακας , θύελλα , Ναβαρίνο .που έμαθε τι είναι πεινά , διψά , και θάλασσα ,και να  δεις το Αιγαίο με 10αρη , της ώρα που το καράβι βουτάει την πλώρη μέσα και αισθάνεσαι ότι φεύγεις προς τα κάτω , τότε καταλαβαίνεις  πως είναι να παλεύεις με το θεριό και τι είναι άντρας .Να δεις πως είναι οι ναυταρες στα μηχανοστάσια και λεβητοστάσια , και εάν υπήρχαν ζωντανοί στη Γέφυρα .
Τώρα οι Ναύσταθμοι , και τα όμορφα ξενοδοχεία  που έχει το ναυτικό σήμερα για καραβιά  με συνδυασμό τις μαμάδες που περνούν τηλέφωνο για να φτιάξουν τις βάρδιες του Μπουλη , μάλλον κοροϊδεύετε του εαυτούς σας  ???????

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Το πρώτο μου πλοίο ήταν το Α/Τ  ΚΑΝΑΡΗΣ  1976  και αυτό που μπορώ να θυμηθώ ότι οι ναύτες ήταν Άντρες , δεν κρυβόταν κανένας από κανένα και οποίος έκανε καμία μαλακία οι υπόλοιποι του εξιγιντουσταν  αλμυρό  φιστικί ,
Το 1990 φεύγοντας από το τελευταίο πλοίο που υπηρέτησα Α/Τ ΒΕΛΟΣ  πήγα στο ΔΝΕ   εκεί  συνηθισμένος να έχω να κάνω με Ναυταρες  βρήκα τα αρχίδια τους τσάτσους , γλείφτες ,  και ρουφιάνους .
Κάθε πρωί ερχόταν ένας ναύτης και μου έδινε ραπόρτο τι έχει γίνει το βράδυ στο επιτελείο , και βέβαια  πάντα το έπαιρνα σαν κουτσομπολιό , ποτέ δεν αξιοποίησα τα κουτσομπολιά .
Άρα υπάρχουν κακοί Αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , και ναύτες .
Το εάν υπηρετείτε τα παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Οι διατάξεις των Ε.Δ είναι νόμος του Ελληνικού κράτους άρα τα  παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Βέλος Ασπίδα  Σφενδόνη , Λόγχη , Λέων Πάνθηρ , αετός , γέρακας , θύελλα , Ναβαρίνο .που έμαθε τι είναι πεινά , διψά , και θάλασσα ,και να  δεις το Αιγαίο με 10αρη , της ώρα που το καράβι βουτάει την πλώρη μέσα και αισθάνεσαι ότι φεύγεις προς τα κάτω , τότε καταλαβαίνεις  πως είναι να παλεύεις με το θεριό και τι είναι άντρας .Να δεις πως είναι οι ναυταρες στα μηχανοστάσια και λεβητοστάσια , και εάν υπήρχαν ζωντανοί στη Γέφυρα .
Τώρα οι Ναύσταθμοι , και τα όμορφα ξενοδοχεία  που έχει το ναυτικό σήμερα για καραβιά  με συνδυασμό τις μαμάδες που περνούν τηλέφωνο για να φτιάξουν τις βάρδιες του Μπουλη , μάλλον κοροϊδεύετε του εαυτούς σας  ???????

Αψογος......

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Όταν πέρασα περιοδεύων, κάπου στο 92???-93????, ήμουν ενα μικρό και άμυαλο παιδάκι που είχε όρεξη για ταξίδια και περιπέτειες και λοιπές μαλακίες. Που να ήξερα τι εστί Ναυτικό.
Μετά πήρα αναβολή και πήγα για σπουδές. Όταν ήρθε η ώρα να την κόψω και να πάω να υπηρετήσω σκεφτόμουν να αλλάξω όπλο και να πάω στρατό ξηράς, να υπηρετήσω και λιγότερο.
Λέω, δεν γαμιέται, ας πάω να κάνω τον ναύτη. Και πήγα........

Τότε, το 2003, απαγορευόταν σε ναύτες να πάνε σε φρεγάτες και αντιτορπιλικά. Μόνο ΤΠΚ, γενικής υποστήριξης και πάει λέγοντας. Πρόσεξε ΄τώρα να δείς τι έγινε τις ημέρες που παρουσιαζόμασταν στην Ελευσίνα.
Η σειρά μου μαζί με τους ΣΕΑ ήταν γύρω στα 1000-1100 άτομα. Όταν μας είδαν τόσους πολλούς  οι αξιωματικοί που έπρεπε να μας ταϊσουν, ντύσουν, κοιμήσουν, εκπαιδεύσουν κλπ, απογοητεύτηκαν................... Και μας είχαν, μετα τον Πόρο στην εκπαίδευση, στο 1-4. Κοινώς μια μέρα μέσα, τέσσερις μέρες ΕΞΩ.

Μετά την εκπαίδευση ήρθε η ώρα των μεταθέσεων στην πρώτη μονάδα.
Οι ΣΕΑ, μαζί με τους εμποροπλοιάρχους, πήγαν στα καράβια. Όλοι οι άλλοι, κοντά 900 άτομα, που νομίζεις οτι πήγαν?

Κάθομαι και γράφω τόση ώρα για να καταλήξω δυστηχώς στο ίδιο συμπέρασμα. Σήμερα ο κληρωτός ναύτης είναι του γλυκού νερού. Και εγω  είμαι πρώτος και καλύτερος.
Δεν έπρεπε να μας πάρουν κι όμως πήγαμε και κάναμε θητεία για 15 μήνες.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Ελα τωρα!!!Οταν φορας στολη το παιζεις ναυαρχος!!!Πινεις το αιμα των ναυτων!
Καλα χριστουγεννα και τον σκληρο που σου ειχα υποσχεθει δεν υον εχω ξεχασει απλα δεν ειχα χρονο.Καποια στιγμη θα στον φερω στο γραφειο.
Να σαι καλα

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6

Τις Ναυτικές Διατάξεις δεν τις τηρούσε κανείς.Ή μάλλον,τις τηρούσαν μόνο όταν τους βόλευε.Είναι παράνομο να αρνείται η διοίκηση αίτημα για κανονική άδεια και την ίδια στιγμή να δίνει προφορικές.Είναι παράνομη η "προώθηση" που έκανε Η Δ.Δ,κάθε τρίτη.Είναι παράνομο να έχουν κάποιοι ναύτες καθημερινή έξοδο,εκτός από αυτούς που δούλευαν στο απορηματοφόρο.Ένα σωρό παρανομίες έκαναν.Για να μην αναφερθώ σε κλοπές από τους βαθμοφόρους.Όταν λέω κλοπές εννοώ παντός είδους.Από αναψηκτικά που έδιναν τα μαγειρεία κάθε Κυριακή στους ναύτες,μέχρι δοχεία ελαιόλαδο.Ένας μαλάκας,με είχε βάλει μαζί με έναν άλλο,σε μια "προώθηση" να μαζεύουμε τα αλουμινένια κουτάκια.Ενώ οι άλλοι έφυγαν στις 16:00 (η κανονική ώρα εξόδου ήταν 14:30) εμείς φύγαμε στις 18:30.Του μαζέψαμε 2 σακούλες σκουπιδιών και πήγε το ρεμάλι και τις πούλησε.Και μην ακούσω ότι έπαιρναν λίγα λεφτά...Κάθε μήνα έπαιρναν τα λεγόμενα οδειπορικά,που οι ίδιοι αποκαλούσαν "μαϊμού".Χώρια τον μισθό τους,που για τη δουλειά που έκαναν ήταν υπέρ του δέοντος.Οι δε καραβίσιοι,έπαιρναν και πλεύσιμα!!!Τους πληρώνει το δημόσιο έξτρα,για κάθε ημέρα που είναι εν πλω...Λες και δεν είναι η δουλειά τους να είναι εν πλω...Και μην πει κανείς για πατρίδα.Στ'αρχίδια τους την είχαν όλοι.Ανέβαιναν στο πλοίο,και κανείς δεν στεκόταν να απονείμει χαιρετισμό στη σημαία.Μια φορά το έκανα στον πρώτο μήνα που ήμουν στο καράβι,κι έφαγα 3 μέρες.Εκεί εφάρμοσαν τους κανονισμούς...

Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
186
Πόντοι
1
Eιμαι περηφανος που υπηρετησα στο Ε.Π.Ν 24 ΜΗΝΕΣ 88Δ ΤΗΛ στο ΠΦΑ ΛΥΚΟΥΔΗΣ. Ο πατερας μου  εφερε σαν ναυτης το  Α.Τ ΛΕΩΝ 35 μηνες θητεια. :) :) :)

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Το πρώτο μου πλοίο ήταν το Α/Τ  ΚΑΝΑΡΗΣ  1976......
Βέλος Ασπίδα  Σφενδόνη , Λόγχη , Λέων Πάνθηρ , αετός , γέρακας , θύελλα , Ναβαρίνο .που έμαθε τι είναι πεινά , διψά , και θάλασσα ,και να  δεις το Αιγαίο με 10αρη , της ώρα που το καράβι βουτάει την πλώρη μέσα και αισθάνεσαι ότι φεύγεις προς τα κάτω , τότε καταλαβαίνεις  πως είναι να παλεύεις με το θεριό και τι είναι άντρας .Να δεις πως είναι οι ναυταρες στα μηχανοστάσια και λεβητοστάσια , και εάν υπήρχαν ζωντανοί στη Γέφυρα........... τις βάρδιες του Μπουλη , μάλλον κοροϊδεύετε του εαυτούς σας  ???????

Ξέχασες τον Κίμωνα ρε φίλε, γιατί? Κλαψ!

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Κανονιστε να μπουν τιποτα τουρκοι κατασκοποι εδω και να μαζευουν πληροφοριες. :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom