Το πρώτο μου πλοίο ήταν το Α/Τ ΚΑΝΑΡΗΣ 1976 και αυτό που μπορώ να θυμηθώ ότι οι ναύτες ήταν Άντρες , δεν κρυβόταν κανένας από κανένα και οποίος έκανε καμία μαλακία οι υπόλοιποι του εξιγιντουσταν αλμυρό φιστικί ,
Το 1990 φεύγοντας από το τελευταίο πλοίο που υπηρέτησα Α/Τ ΒΕΛΟΣ πήγα στο ΔΝΕ εκεί συνηθισμένος να έχω να κάνω με Ναυταρες βρήκα τα αρχίδια τους τσάτσους , γλείφτες , και ρουφιάνους .
Κάθε πρωί ερχόταν ένας ναύτης και μου έδινε ραπόρτο τι έχει γίνει το βράδυ στο επιτελείο , και βέβαια πάντα το έπαιρνα σαν κουτσομπολιό , ποτέ δεν αξιοποίησα τα κουτσομπολιά .
Άρα υπάρχουν κακοί Αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , και ναύτες .
Το εάν υπηρετείτε τα παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Οι διατάξεις των Ε.Δ είναι νόμος του Ελληνικού κράτους άρα τα παράπονα σας σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ψηφίζετε ?
Και τελευταίο ναύτης είναι αυτός που υπηρέτησε σε κάποιο παλιό αντιτορπιλικό
Βέλος Ασπίδα Σφενδόνη , Λόγχη , Λέων Πάνθηρ , αετός , γέρακας , θύελλα , Ναβαρίνο .που έμαθε τι είναι πεινά , διψά , και θάλασσα ,και να δεις το Αιγαίο με 10αρη , της ώρα που το καράβι βουτάει την πλώρη μέσα και αισθάνεσαι ότι φεύγεις προς τα κάτω , τότε καταλαβαίνεις πως είναι να παλεύεις με το θεριό και τι είναι άντρας .Να δεις πως είναι οι ναυταρες στα μηχανοστάσια και λεβητοστάσια , και εάν υπήρχαν ζωντανοί στη Γέφυρα .
Τώρα οι Ναύσταθμοι , και τα όμορφα ξενοδοχεία που έχει το ναυτικό σήμερα για καραβιά με συνδυασμό τις μαμάδες που περνούν τηλέφωνο για να φτιάξουν τις βάρδιες του Μπουλη , μάλλον κοροϊδεύετε του εαυτούς σας ???????