tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Μηνύματα
- 76.754
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
γουτσου γουτσου....
αρα λοιπόν είσαι σίγουρος... λοιπόν ΠΑΡΤΑ στην μάπα τώρα και πήγαινε να τα γλύψεις
Στέφανος Μάνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1939 και είναι γιός του Αλέξανδρου Μάνου, χειρουργού και διευθυντή του Ευαγγελισμού, και της Μαριέττας Πανούτσου, επιχειρηματία και κόρη του προέδρου του ΣΕΒ Πανούτσου. Σπούδασε μηχανολόγος - μηχανικός με ειδίκευση στην αεροδυναμική στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης (1963) και το 1965 έλαβε το ΜΒΑ "Διοίκηση Επιχειρήσεων" από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Τον επόμενο χρόνο έγινε βοηθός γενικός διευθυντής της «Αλλατίνη Α.Ε.» ενώ στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής, αντριπρόεδρος, γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρίας. Αποχώρησε από την εταιρεία το 1977 για να πολιτευθεί.
ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.
Η Μακροβιότερη Ελληνική Επιχείρηση
1802: - Η οικογένεια ALLATINI μετακομίζει από το Λιβόρνο της Ιταλίας και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη. Ιδρύουν την εταιρεία «Μοδιάνο και Αλλατίνι», η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο δημηριακών και αλεύρων.
1836: - Ο Μωϋσής Allatini ιδρύει τον κυλινδρόμυλο και το κεραμοποιείο ALLATINI. Μετά το θάνατό του η εταιρεία μετονομάζεται σε «Frattelli Allatini».
1854: - Αποπερατώνεται η κατασκευή του αλευρόμυλου ΑΛΛΑΤΙΝΗ, στη συμβολή των οδών Ανθέων και Λασκαράτου, στη Θεσσαλονίκη, από το Γάλλο Darblay de Corblay και τους αδερφούς Allatini.
1882: - Ο αλευρόμυλος περιέρχεται στην πλήρη κυριότητα της οικογένειας Allatini.
1897: - Ιδρύεται η «Ανώνυμος Οθωμανική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Θεσσαλονίκης» με μετοχικό κεφάλαιο 3.000.000 γαλλικών φράγκων. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της τον αλευρόμυλο και τα κεραμοποιεία ΑΛΛΑΤΙΝΗ.
- Η οικογένεια ALLATINI δραστηριοποιείται συγχρόνως σε διάφορους εμπορικούς τομείς, όπως Τράπεζες, ζυθοποιεία, προϊόντα καπνού κ.ά.
1898: - Ο μύλος καίγεται ολοσχερώς και ξαναχτίζεται στην ίδια θέση, σε σχέδια του ιταλού αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli.
1900: - Το Σεπτέμβριο γίνονται τα εγκαίνια του νέου μύλου.
1911: - Η οικογένεια ALLATINI επιστρέφει στην Ιταλία. Μεγάλο μέρος της περιουσίας τους εκποιείται.
1926: - Η πλειοψηφία των μετοχών περιέρχεται σε ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Κοσμά Πανούτσο από την Αργολίδα.
1950: - Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
1951: - Ο αλευρόμυλος καίγεται για δεύτερη φορά.
1955: - Ο μύλος επισκευάζεται και επαναλειτουργεί.
1964: - Η εταιρεία διασπάται σε δύο εταιρείες: στην «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.», που διατηρεί τον αλευρόμυλο, και την «ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.», που διατηρεί τα κεραμοποιεία.
1987: - Στις 31 Δεκεμβρίου η ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. δημιουργεί δύο θυγατρικές εταιρείες, την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ». Η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» εξακολουθεί να ανήκει κατά 99,99% στην «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ» μεταβιβάζεται στον όμιλο Φιλίππου. Στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ μεταβιβάζεται και το δικαίωμα χρήσης του σήματος αποκλειστικά για ορισμένα είδη, όπως τα είδη μπισκοτοποιίας, το αλεύρι για οικιακή χρήση μέχρι 2 κιλά, καθώς και κάθε είδος τροφίμου το οποίο παρασκευάζεται σε μικρή βιομηχανική συσκευασία τελικού καταναλωτή.
1996: - Η εταιρεία μεταφέρει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στις καινούργιες της εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου σε οικόπεδο 33 στρεμμάτων. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 8.8 εκατ. Ευρώ.
1997: - Ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε» (ΕΛ.Β.ΙΠ.Ε.Τ.), η οποία παράγει και εμπορεύεται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.
2000: - Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» συμμετέχει κατά 50% στην εταιρεία CARNAC LTD, που δραστηριοποιείται στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων στη Νιγηρία.
2001: - Η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» αγοράζει το 99,9%της «FY.TRO ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.», που παράγει και εμπορεύεται βιολογικά και οικολογικά τρόφιμα, την οποία και απορροφά το 2003.
2002: - Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» αποκτά το 24,6% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «ΥΙΟΙ Χ.ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ», αυξάνοντας βαθμιαία το ποσοστό της στο 27,82%.
- Η ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε.» απορροφά την εταιρεία «MANOS DONUT HOUSE» στην οποία συμμετείχε από το 2001.
2003: - Το ιστορικό ακίνητο της εταιρείας στην οδό Λασκαράτου μεταβιβάζεται κατά το 50% εξ’ αδιαιρέτου, στις εταιρείες «ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ» και «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» για την από κοινού αξιοποίησή του. Μετά από αίτηση μερικών περιοίκων, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2004 την απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. με την οποία είχε εγκριθεί το πλαίσιο σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου.
2004: - Στις αρχές του έτους η «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.» μισθώνει από τη θυγατρική της, «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» τις εγκαταστάσεις στην ΒΙ.ΠΕ.Σίνδου Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας πλέον και την παραγωγική διαδικασία των αλεύρων και των υποπροϊόντων.
- Τον Ιανουάριο του 2004 αρχίζει η λειτουργία στην ΒΙ.ΠΕ.Σίνδου του νέου εργοστασίου παραγωγής της «ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε.».
2007: - Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» αποκτά μέσω Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης το 88,51% της εισηγμένης «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.». Το ανωτέρω ποσό μεταβιβάζεται στην μητρική ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 88,71%.
2008: - Η θυγατρική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» μετονομάζεται σε ΑΛΛΑΤΙΝΗ-ΕΔΒΕ Α.Β.Ε.Ε.
- Στις 30/12/2008 σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. απόφαση Κ2-15421 του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. μαζί με την θυγατρική της ΕΛ.ΒΙ.Π.Ε.Τ. Α.Ε. από την εταιρεία «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ»
αυτή είναι η εταιρεία που βούλιαξε ο Μάνος..
αυτά για την αξιοπιστία σου...