Νέα

Μαθήματα ορθογραφίας από τον hornyasfuck

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Elganador
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

hornyasfuck

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
33
Like
31.723
Πόντοι
20.896
Λέμε τώρα, ας μάθουν να γράφουν σωστά το μονοτονικό και βλέπουμε.
Τέλος πάντων για όποιον ενδιαφέρεται:

Σωστή ἡ παρατήρησή σας.... Τό'χω ὑπ' ὄψιν αὐτό τό site ... Εἶναι ὡραῖο... πραγματικά

OP
OP
Elganador

Elganador

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Οκτ 2022
Κριτικές
192
Like
43.987
Πόντοι
32.548
IMG_7069.jpeg
δάσκαλε δάσκαλε @hornyasfuck να πω να πω

OP
OP
Elganador

Elganador

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Οκτ 2022
Κριτικές
192
Like
43.987
Πόντοι
32.548
Σωστή ἡ παρατήρησή σας.... Τό'χω ὑπ' ὄψιν αὐτό τό site ... Εἶναι ὡραῖο... πραγματικά

Ναί, τέκνον, τί θές;
ευχαριστώ δάσκαλε

πώς γράφετε το

γιρι έτσι
γύρη έτσι
γοιρι έτσι
γείρει έτσι
γηρη έτσι
η γοιροι έτσι

hornyasfuck

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
33
Like
31.723
Πόντοι
20.896

gpikasso

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
16
Like
8.426
Πόντοι
4.965
Κανονικά πρέπει να καταργηθούν τα γράμματα Ξ & Ψ και να αντικατασταθούν με ΚΣ & ΠΣ αντίστοιχα.

Πχ.

Ψωλή - Πσολί.

Ξεκωλιάρα - Κσεκολιάρα.
Έχεις δίκιο, αλλά το σωστό θα είναι η "πσολη". Εκτός αν αυτοπροσδιορίζεται ως ουδέτερο!:cheesy:

Να προσθεσω και το πχια
Αμάν πχια με τους αγραμματους!!

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
23.155
Πόντοι
12.946
ευχαριστώ δάσκαλε

πώς γράφετε το

γιρι έτσι
γύρη έτσι
γοιρι έτσι
γείρει έτσι
γηρη έτσι
η γοιροι έτσι
*Η γύρη (θηλυκό) που τρώνε οι μέλισσες.
*Γείρει = με πήρε ο ύπνος και έγειρα στου καραβιού τη πλώρη
και ήρθε και με ξύπνησε του καπετάνιου η κόρη (το γιλεκάκι που φορείς)
* Γύρος όπως λέμε πιτόγυρο ....
Ποιο από όλα;;;

Xaramofais

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2024
Like
10.714
Πόντοι
2.256
*Η γύρη (θηλυκό) που τρώνε οι μέλισσες.
*Γείρει = με πήρε ο ύπνος και έγειρα στου καραβιού τη πλώρη
και ήρθε και με ξύπνησε του καπετάνιου η κόρη (το γιλεκάκι που φορείς)
* Γύρος όπως λέμε πιτόγυρο ....
Ποιο από όλα;;;
Το τελευταίο
Το τελευταίο :happy:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
16.524
Πόντοι
3.846
Ορθογραφία, κανόνες συλλαβισμού, κανόνες συντακτικού είναι μια γνώση που χάνεται σταδιακά.
Αιτία ότι οι νέοι τα βλέπουν σαν περιττή γνώση. Και στα δικά μου χρόνια το ίδιο ήταν. Όταν κάτι δε σε βοηθά να βγάλεις λεφτά ή δεν έχει πλάκα, είναι περιττό.

hornyasfuck

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
33
Like
31.723
Πόντοι
20.896
Ορθογραφία, κανόνες συλλαβισμού, κανόνες συντακτικού είναι μια γνώση που χάνεται σταδιακά.
Αιτία ότι οι νέοι τα βλέπουν σαν περιττή γνώση. Και στα δικά μου χρόνια το ίδιο ήταν. Όταν κάτι δε σε βοηθά να βγάλεις λεφτά ή δεν έχει πλάκα, είναι περιττό.

Ἔχεις δίκιο... Σύν ἡ αὐτοματοποίηση... Πρέπει νά μάθουν τὴ σημασία τῆς σωστῆς ἐπικοινωνίας

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
16.524
Πόντοι
3.846
Πρόσθεσε σε αυτά ότι ελάχιστοι πλέον διαβάζουν όχι μόνο βιβλία αλλά ούτε καν αρθρογραφία. Έχω παρατηρήσει πολλούς επιτυχημένους επαγγελματίες που δε χρησιμοποιούν πάνω από πενήντα λέξεις και συνήθως σε σειρά ό,τι να 'ναι.

Πρόσεξε ότι όταν ο Πολύδωρας είπε για τις μεγάλες πυρκαγίες στην Πελοπόννησο ότι "δεχτήκαμε ασύμμετρη απειλή" πολλοί δεν το κατάλαβαν επειδή ο όρος "ασύμμετρη απειλή" είχε χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στις 11/9. Νόμιζαν λοιπόν ότι ασύμμετρη απειλή είναι να ρίχνεις ένα αεροπλάνο σε ένα ουρανοξύστη.

Και αμετά απορούν γιατί ο κόσμος πιστεύει τόσες ηλίθιες θεωρίες συνομωσίας.

hornyasfuck

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
33
Like
31.723
Πόντοι
20.896
Πρόσθεσε σε αυτά ότι ελάχιστοι πλέον διαβάζουν όχι μόνο βιβλία αλλά ούτε καν αρθρογραφία. Έχω παρατηρήσει πολλούς επιτυχημένους επαγγελματίες που δε χρησιμοποιούν πάνω από πενήντα λέξεις και συνήθως σε σειρά ό,τι να 'ναι.

Πρόσεξε ότι όταν ο Πολύδωρας είπε για τις μεγάλες πυρκαγίες στην Πελοπόννησο ότι "δεχτήκαμε ασύμμετρη απειλή" πολλοί δεν το κατάλαβαν επειδή ο όρος "ασύμμετρη απειλή" είχε χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στις 11/9. Νόμιζαν λοιπόν ότι ασύμμετρη απειλή είναι να ρίχνεις ένα αεροπλάνο σε ένα ουρανοξύστη.

Και αμετά απορούν γιατί ο κόσμος πιστεύει τόσες ηλίθιες θεωρίες συνομωσίας.

Τό'χω προσέξει καί ἐγώ...

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
23.155
Πόντοι
12.946
Παλιά τα μάθαινες ήθελες, δεν ήθελες αλλιώς έπεφτε βίτσα :confused:
Για να δούμε πόσα λάθη θα κάνει ο Ελγκα

111.jpg

OP
OP
Elganador

Elganador

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Οκτ 2022
Κριτικές
192
Like
43.987
Πόντοι
32.548

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
657
Πόντοι
301
Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας (προφορικής και γραπτής). Ως εκ τούτου οφείλουμε να γνωρίζουμε τη σωστή χρήση του! Το παράλληλο του σκεπτικού μου είναι το εξής: Χρειάζεσαι έναν μάστορα/τεχνικό για το σπίτι/αυτοκίνητο/μηχανή σου. Περιμένεις αυτός ο ειδικός να χρησιμοποιεί σωστά τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά που του αναθέτεις. Πώς λοιπόν περιμένεις, φίλε Νεοέλληνα, μη γνωρίζοντας επαρκώς την ελληνικήν, να συνεννοηθείς σωστά και αποτελεσματικά? Με σαχλο-αργκώ του στιλ "μπρο" "σλατίνα" κτλ.?

Άξιον απορίας είναι και η εκτεταμένη χρήση αγγλικών όρων για να περιγράψουμε απλά καθημερινά πράγματα. Επί παραδείγματι: Όχι φίλε/η δεν θέλω να κάνω φόκους στο τάδε θέμα, θέλω να εστιάσω την προσοχή μου, την προσπάθειά μου σε αυτό το θέμα. Δεν θέλω θέλω να ξεκινήσω ένα νέο πρότζεκτ (με λάθος χρήση της έννοιας του όρου). Θέλω να ξεκινήσω μια νέα ασχολία.

Θα ήθελα να θίξω επίσης την μόδα που επικρατεί ως προς τη χρήση συγκεκριμένου λεξιλογίου και φράσεων. Συχνά πυκνά, ακούς διάφορους να ξεκινούν το λόγο τους με τη φράση "Καταρχάς". Σαν λογικός άνθρωπος περιμένεις να ακούσεις μια σειρά (άνω των 2) θεμάτων/σημείων από τον ομιλώντα. Αντ'αυτού, ακούς ένα μόλις σημείο. Η χρήση της φράσης λοιπόν γίνεται δίχως ο ομιλών να έχει πλήρη κατανόησή της, σε μια προσπάθειά του να ακουστεί σύγχρονος και συμπορευόμενος με το υπόλοιπο κύμα.

Μάθετε ρε κακομοίρηδες λίγα ελληνικά, δεν βλάπτει! Τουναντίον, θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας και θα σας κάνει να φαίνεσθαι λίγο πιο σοβαροί/μετρημένοι!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το γέρο μου, ο οποίος, όταν οι υπόλοιποι γονείς έστελναν τους συμμαθητές μου στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχεδόν αμέσως μετά τον θηλασμό τους, έλεγε: "Εδώ δεν ξέρει καλά καλά τα ελληνικά, θα τον στείλω να μάθει μια 2η 3η γλώσσα?"

hornyasfuck

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
33
Like
31.723
Πόντοι
20.896
Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας (προφορικής και γραπτής). Ως εκ τούτου οφείλουμε να γνωρίζουμε τη σωστή χρήση του! Το παράλληλο του σκεπτικού μου είναι το εξής: Χρειάζεσαι έναν μάστορα/τεχνικό για το σπίτι/αυτοκίνητο/μηχανή σου. Περιμένεις αυτός ο ειδικός να χρησιμοποιεί σωστά τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά που του αναθέτεις. Πώς λοιπόν περιμένεις, φίλε Νεοέλληνα, μη γνωρίζοντας επαρκώς την ελληνικήν, να συνεννοηθείς σωστά και αποτελεσματικά? Με σαχλο-αργκώ του στιλ "μπρο" "σλατίνα" κτλ.?

Άξιον απορίας είναι και η εκτεταμένη χρήση αγγλικών όρων για να περιγράψουμε απλά καθημερινά πράγματα. Επί παραδείγματι: Όχι φίλε/η δεν θέλω να κάνω φόκους στο τάδε θέμα, θέλω να εστιάσω την προσοχή μου, την προσπάθειά μου σε αυτό το θέμα. Δεν θέλω θέλω να ξεκινήσω ένα νέο πρότζεκτ (με λάθος χρήση της έννοιας του όρου). Θέλω να ξεκινήσω μια νέα ασχολία.

Θα ήθελα να θίξω επίσης την μόδα που επικρατεί ως προς τη χρήση συγκεκριμένου λεξιλογίου και φράσεων. Συχνά πυκνά, ακούς διάφορους να ξεκινούν το λόγο τους με τη φράση "Καταρχάς". Σαν λογικός άνθρωπος περιμένεις να ακούσεις μια σειρά (άνω των 2) θεμάτων/σημείων από τον ομιλώντα. Αντ'αυτού, ακούς ένα μόλις σημείο. Η χρήση της φράσης λοιπόν γίνεται δίχως ο ομιλών να έχει πλήρη κατανόησή της, σε μια προσπάθειά του να ακουστεί σύγχρονος και συμπορευόμενος με το υπόλοιπο κύμα.

Μάθετε ρε κακομοίρηδες λίγα ελληνικά, δεν βλάπτει! Τουναντίον, θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας και θα σας κάνει να φαίνεσθαι λίγο πιο σοβαροί/μετρημένοι!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το γέρο μου, ο οποίος, όταν οι υπόλοιποι γονείς έστελναν τους συμμαθητές μου στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχεδόν αμέσως μετά τον θηλασμό τους, έλεγε: "Εδώ δεν ξέρει καλά καλά τα ελληνικά, θα τον στείλω να μάθει μια 2η 3η γλώσσα?"

Σωστά! Καί συμπληρώνω... Ἔχω προσέξει ὅτι πολλές φορές μάστορες, μηχανικοί κλπ μιλοῦν καλύτερα ἑλληνικά διότι ἄν δέν συνεννοοῦνται μεταξύ τους, δέ θά κτιστῆ καί/ἤ διορθωθῆ τίποτα. Θά γίνη ὁ Πύργος τῆς Βαβέλ.... ΥΓ: τὀν ὁμιλοῦντα, ὄχι τὸν ὁμιλῶντα... Ὁμιλῶ, ὁμιλεῖς, ὁμιλεῖτε ἑλληνικά; τὸν ὁμιλέ-οντα= τὸν ὁμιλοῦντα!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.616
Πόντοι
25.467
Έλληνες - Ελληνίδες
Γάλλοι - Γαλλίδες