Νέα

Μακεδονία προδότες!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τελικά ποια θα είναι η κατάληξη στο θέμα της ονομασίας?

  • αρνητική

    Ψήφοι: 9 56,3%
  • θετική

    Ψήφοι: 2 12,5%
  • κοινά αποδεκτή λύση

    Ψήφοι: 4 25,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 6,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    16

aptoitos

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2006
Μηνύματα
80
Like
2
Πόντοι
0
Λεορνο, ειδσαι σε φορμα σημερα, μια χαρα τα λες! Φανταστειτε μονο που θα ημασταν αν σε μια περιοδο ασταθειας και κρισης όπως η σημερινη ειχαμε τη δραχμουλα αντι για το ισχυρότερο νομισμα στον κοσμο...

Σκορπιέ, αν ο ηλίθιος, φαιδρός και εθνικά επικινδυνος Λυμπέρης είχε φροντίσει να μην κανουν καταληψη οι τουρκοι τη μικρή Ιμια δεν θα είχε δημιουργηθει τετοιο πρόβλημα. Εσυ πιστευεις οτι το κομματοσκυλο (μελος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ που ανακαλεσαν από την αποστρατεια!!!) που διορισαν Α ΓΕΕΘΑ και δεν πηρε χαμπαρι την καταληψη του νησιου θα... έκαιγε τον τουρκικο στολο;  Δουλευόμαστε τωρα; Ας εκανε πρώτα καλα τη δουλεια του ο αχρηστος που σημερα ψαχνει να βρει συνενόχους και μετα κυρήσσει πόλεμο...

Σκίντοο, τα περισσότερα που γραφεις συμφωνω. Τη δε συγκριση Ελλαδος-Τουρκίας δεν την εκανα για να ισχυριστω ότι ολα στη χωρα μας ειναι ρόδινα (που ασφαλως δεν ειναι) αλλα για να δειξω τα προφανη πλεονεκτηματα μιας χωρας η οποία εχει ξεκαθαρο προσανατολισμό, σαφη ευρωπαϊκό χαρακτηρα και κοιτάζει την προοδό της μέσα από το συγχρονο ευρωπαϊκό δρόμο και όχι με κουτσαβακικες μαγκιές, όπως έκανε η τότε στρατοκρατική Τουρκία ή όπως προτείνουν ακόμα οι διάφοροι ακροδεξιοι στρατόκαβλοι Ελληνες...

 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.483
Like
11
Πόντοι
166
Να διαβάσεις παλιότερα post μου νέε
Αυτά που χρωστάμε αυξάνονται σημαντικότατα από το κόστος διαχείρισης του Κράτους και των 700.000 ΔΥ ετησίως
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω την απορία σου. Θα σε μπέρδεψε, υποθέτω, το γεγονός ότι στην Αμερική ο όρος "φιλελευθερος" σημαίνει (κατι σαν) κεντροαριστερος. Φιλελευθερους εκεί αποκαλουν αυτους που βρισκονται στην αριστερη ταση του Δημοκρατικου Κόμματος.

Στην ευρωπαϊκή πολιτικη ορολογία οι φιλελευθεροι εντασσονται στην κεντροδεξιά. Και φυσικά η φιλελευθερη σκέψη είναι κατεξοχήν κεντροδεξιά, αλλο αν μερικοι ακροδεξιοί ηλίθιοι χάρισαν την εννοια "πολιτικές και ατομικες ελευθερίες" στην Αριστερα (των γκουλαγκ, των ψυχιατρίων, της Σταζι, της Γκαγκεμπε και της Σεκιουριτάτε...)

Ειδικά στις χωρες όπου δεν υπάρχουν αμιγώς κεντρώα φιλελευθερο κόμματα, όπως π.χ. στην Ολλανδία ή στις Σκανδιναβικές χωρες, η φιλελεύθεροι στεγάζονται στα κεντροδεξιά κόμματα. Στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, κ.α.
Κατά κανόνα μάλιστα, τα ευρωπαϊκά κεντροδεξια κόμματα αποτελουνται από δυο συνηστώσες: μία πιο δεξιά-συντηρητική και μία πιο κεντρώα-φιλελευθερη. Στη Γαλλία π.χ. αυτές οι δυο τασεις επί 10ετίες εκφραζόταν από τους Ντε Γκωλ-Σιρακ (η πιο συντηρητικη) και από τον Ζισκαρ Ντ'Εσταίν (η πιο Φιλελευθερη). Αντίστοιχες διαφοροποιήσεις είχαμε και στην Ελλάδα - δεν χρειάζεται να τις αναφερω.
Ειμαι βεβαιος ότι η απορία σου ήταν αποτέλεσμά της συστηματικής και βαθιάς ενασχόλησής σου με την αμερικάνικη πολιτική, αλλά είμαι βέβαιος ότι πλέον η παρεξηγηση λύθηκε...

Πάμε να καταγράψουμε τα πολιτικά σου λάθη ένα προς ένα.......
1
Η πολιτική γεωγραφία της Ελλάδας δεν έχει καμμιά σχέση με την Ευρωπαική......
Οι λόγοι πολλοί και θεσμικοί και βαριέμαι να τους εξηγήσω.
2.
Εχεις μπλέξει τον κομμουνισμό με την Αριστερά... Ακόμη και ο πατέρας μου ο αμιγώς Δεξιός την έχει καταλάβει από νωρίς.

Το πρώτο ατόπημα είναι προφανώς αποτέλεσμα της βαθειάς κατάρας των Ελλήνων που όποτε τους συμφέρει είναι Ευρωπαίοι και όποτε δεν τους συμφέρει είναι Ελληνες.

Το δεύτερο ατόπημα είναι μάλλον αποτέλεσμα της σύγχυσης που έχει προκαλέσει στους δηλωμένους φιλελεύθερους της Ελλάδας ο μέγας αρχηγός τους Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.....
Ολίγον κεντρώος με αμιγώς δεξιές φιλελεύθερες τάσεις που όμως ξεκίνησε από την κεντροαριστερά αλλά τα φράγκα τον έκαναν να αλλάξει ταμπέλα και να υποστηρίξει τη Χούντα ακροδεξιών.
Οι φιλελεύθεροι της Ελλάδας είναι πραγματικά μια ειδική κατηγορία άξια μελέτης.
Στην Ελλάδα για τους λοιπούς ισχύει:
Είσαι αυτό που δηλώνεις
Για τους φιλελεύθερους:
Δεν είσαι ούτε αυτό που δηλώνεις, ή με απλά λόγια δεν ξέρεις ούτε τι είσαι ούτε τι δηλώνει η ταμπέλα σου.........
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
aptoite  αν και δεν είναι το θέμα του θρεντ και συγγνώμη από τους μοντς και τα μέλη για την παρέκβαση, αλλά οι λέξεις "ευρωπαικός προσανατολισμός" κλπ, είναι απλά ωραία περιτυλίγματα αλλά το περιεχόμενο είναι αμφίβολο. Ευρωπαικός προσανατολισμός δε σημαίνει παρά μια σκληρή και δογματική σε βαθμό βλακείας μονεταριστική πολιτική, και τώρα θέλω να δω όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελευθερισμού με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση τι θα κάνουν και που θα οδηγήσει αυτός ο προσανατολισμός. Δεύτερον η Ελλάδα εκεί μέσα περισσότερο ρόλο "σαμποτέρ" έχει και μάλλον εντάσσεται ουσιαστικά και βαθμιαία στο σινορωσικό συνασπισμό. Τρίτον ανέκαθεν η Ελλάδα έκανε κουτσαβάκικες μαγκές.

Η σύγκριση με την Τουρκία είναι μάλλον υπέρ της Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι ένα αεριτζήδικο κράτος με ισοζύγιο πληρωμών συνεχώς μειούμενο. ( -15%) Δε χρειάζεται να είναι κανείς φωστήρας στα οικονομικά για να κατανοήσει πόσο "κακό" είναι αυτό.
Αντίθετα η Τουρκία έχει μεγάλη και ισχυρή βιομηχανική υποδομή και παραγωγή. Η Ελλάδα μπορεί να έχει σταθερότητα στο πολιτικό επίπεδο αλλά στο κοινωνικό τα πράγματα είναι αλλιώς. Απλά λείπει προς το παρόν ο φορές που θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα συνοχής για την όποια αμφισβήτηση. Την αριστερά οι πολίτες δε δείχνουν να την εμπιστεύονται, όπως και την εθνικιστική ακροδεξιά. Επίσης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι συνθήκες μια τέτοια αμφισβήτηση να λάβει εθνικοθρησκευτική μορφή με αποσχιστικές τάσεις κλπ.

Αν συμβεί αυτό θα συμβεί όταν το στοιχείο των μεταναστών αρχίσει και από την πλευρά της εργασίας περνά στην πλευρά του κεφαλαίου ( γίνεται ήδη με γοργούς ρυθμούς). Τότε οι φίλεργοι και άοκνοι μετανάστες απλά θα ανακαλύψουν ότι το ελληνικό κράτος όπως είναι τώρα αποτελεί ανεπαρκή εγγυτηικό μηχανισμό για τις δουλειές τους. Και αυτό γιατί δε θα αποπειραθούν να κάνουν κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και να ενταχθούν στο παρασιτικό πλέγμα κράτους και ιδιωτικών συμφερόντων που ανέκαθεν κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά επιχειρείται- για πρώτη φορά ίσως στη χώρα- συσσώρευση κεφαλαίου αποκλειστικά με τρόπο εκτός της κρατικής σφαίρας. Αν λοιπόν αυτή η συσσώρευση "βρει" μπροστά της το ελληνικό κράτος, ( με τις γνωστές μορφές της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της εύνοιας των "ημετέρων" κλπ) τότε ίσως ξεσπάσει και λάβει μορφή μια ευρεία αμφισβήτηση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Όσο για το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τόσο ισχυρό νόμισμα εν μέσω διεθνούς κρίσης, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις ακριβώς σε τη βοηθάει το ισχυρό νόμισμα σε αυτό?
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Ποιος ακριβώς είναι ο προβληματισμός; Αν θέλαμε να εντάξουμε πολιτικά στην Ελλάδα κάποιον Φιλελεύθερο, με τη ορθώς πολιτικοοικονομική έννοια του όρου, στην ΚεντροΔεξιά θα τον εντάσαμε
και λέω τώρα εγώ.......
υπάρχει καμμιά ορθώς πολιτικοιοκονομική έννοια στην Ελλάδα;
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Όσο για το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τόσο ισχυρό νόμισμα εν μέσω διεθνούς κρίσης, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις ακριβώς σε τη βοηθάει το ισχυρό νόμισμα σε αυτό?
Δεν θα σταθώ στα προηγούμενα, γιατί δεν έχω κάτι να προσθέσω/αντιπαραθέσω  :grin: :grin: :grin:, αλλά σε αυτό το τελευταίο....

Πρώτον, είμαστε η μόνη Ευρωπαική χώρα με τόσο μεγάλο βαθμό εξάρτησης απο το πετρέλαιο.
Αν λειτουργούσε η αγορά θα πληρώναμε και κάπως χαμηλότερες τιμές, κακό της κεφαλής μας όμως. Εαν δε, δεν είχαμε το ευρώ θα είχαμε φαλήρει πρίν απο 2 χρόνια που άρχισε να ανεβαίνει το πετρέλαιο.
Δεύτερον, λόγω του ισχυρού ευρώ οι εισαγωγές μας, κυρίως απο χώρες εκτός Ε.Ε, είναι σχετικά συμφέρουσες. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι για εξαγωγές.....γιατί δεν έχουμε  :rockon: :rockon: :rockon: .
Τρίτον, μια κάπως ιδιαίτερα ρομαντική σκέψη, απο την στιγμή που συμμετέχουμε στην Ευρωζώνη δεν νομίζω οτι κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σαν την Αργεντινή. Δεν θα το επιτρέψουν οι λοιποί Ευρωπαίοι, ακόμα και για λόγους κύρους αν θές.
Φυσικά ο έλεγχος της οικονομίας θα περάσει στα χεριά τους, βλέπε Αλμούνια που πάλι ζητάει αναθεώρηση προηγούμενων ετών  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Άρα το νόμισμα δρα και ως αντικίνητρο πρώτον στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο, δεύτερον στην προώθηση των εξαγωγών όπως επίσης και στο να μην είναι η χώρα εξαρτημένη από τις εισαγωγές. Το ισχυρό νόμισμα εν ολίγοις ευνοεί κάποιες τάξεις ( κυρίως χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και εισαγωγείς αγαθών) ενώ σαμποτάρει και υπονομεύει οποιαδήποτε πραγματική και αναπτυξιακή παραγωγική προσπάθεια της χώρας. Επίσης είναι και το κόστος της διατήρησης ενός ισχυρού νομίσματος. Το νόμισμα δε παραμένει ισχυρό με μεταφυσικές... μαγικές επικλήσεις, αλλά αυτό σημαίνει συγκεκριμένου είδους και κατεύθυνσης πολιτική η οποία ενίοτε είναι και ιδιαίτερα σκληρή και περιοριστική. Γενικά αναλογιστείτε απλά γιατί τόσα χρόνια να μας πιπιλίζουν το μυαλό με "λιτότητα" ούτως ώστε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο και ποιος ο στόχος? Να φτάσουμε να συζητάμε για τη δημιουργία "ταμείου φτώχειας" ( λες και ζούμε στο 19ο αιώνα στο περιβάλλον του Καρόλου Ντίκενς!) και να γράφουν οι FT περί πιθανού ενδεχομένου ανώμαλης προσγείωσης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς δεύτερης μαζικής μετανάστευης στο εξωτερικό!
 
 

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.353
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Άρα το νόμισμα δρα και ως αντικίνητρο πρώτον στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο, δεύτερον στην προώθηση των εξαγωγών όπως επίσης και στο να μην είναι η χώρα εξαρτημένη από τις εισαγωγές. Το ισχυρό νόμισμα εν ολίγοις ευνοεί κάποιες τάξεις ( κυρίως χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και εισαγωγείς αγαθών) ενώ σαμποτάρει και υπονομεύει οποιαδήποτε πραγματική και αναπτυξιακή παραγωγική προσπάθεια της χώρας. Επίσης είναι και το κόστος της διατήρησης ενός ισχυρού νομίσματος. Το νόμισμα δε παραμένει ισχυρό με μεταφυσικές... μαγικές επικλήσεις, αλλά αυτό σημαίνει συγκεκριμένου είδους και κατεύθυνσης πολιτική η οποία ενίοτε είναι και ιδιαίτερα σκληρή και περιοριστική. Γενικά αναλογιστείτε απλά γιατί τόσα χρόνια να μας πιπιλίζουν το μυαλό με "λιτότητα" ούτως ώστε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο και ποιος ο στόχος? Να φτάσουμε να συζητάμε για τη δημιουργία "ταμείου φτώχειας" ( λες και ζούμε στο 19ο αιώνα στο περιβάλλον του Καρόλου Ντίκενς!) και να γράφουν οι FT περί πιθανού ενδεχομένου ανώμαλης προσγείωσης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς δεύτερης μαζικής μετανάστευης στο εξωτερικό!
 

Οι FT έχω την εντύπωση οτι είχαν κι ένα άρθρο (από όσο άκουσα σε
εκπομπή με τον Κώστα Κόλμερ) για το οτι οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης
ίσως αναγκαστούν σε κάποια στιγμή να πουν στην Ελλάδα να φύγει από
το Ευρώ.

Όσο για την εξάρτηση από το πετρέλαιο κι αυτό είναι αποτέλεσμα της
διαπλοκής των Λαδιάρηδων Πολιτικών με τους Πετρελαιάδες, ιδίως σε μια
χώρα σαν την δική μας που με τον άνεμο, τον ήλιο και την ενέργεια από τα κύματα (βλέπε Χαλκίδα τα νερά 6 ώρες πάνω 6 ώρες κάτω) θα μπορούσαμε
να καλύπτουμε πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών μας.

Έχουμε και λέμε στην Ελλάδα του σήμερα:
-Οικονομία με τεράστιο Εξωτερικό Χρέος που αυξάνει ταχύτατα.
-Μεγάλη διαφθορά στο Δημόσιο Τομέα και Λαδιάρηδες Πολιτικοί.
-2+εκατομμύρια λαθρομετανάστες κατά την ΕΥΠ  και
συνέχεια έρχονται νέοι (σε μια χώρα χωρίς βιομηχανία να τους
απασχολήσει)
-Τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας


ΙΣΟΝ Ή θα εξαφανιστούμε Ή θα μας εξαφανίσουν σαν Εθνικό Κράτος
στο ορατό μέλλον
(πάλι καλά που υπάρχουν Έλληνες που ακμάζουν
σε κοινότητες στο εξωτερικό).
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Άρα το νόμισμα δρα και ως αντικίνητρο πρώτον στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο, δεύτερον στην προώθηση των εξαγωγών όπως επίσης και στο να μην είναι η χώρα εξαρτημένη από τις εισαγωγές. Το ισχυρό νόμισμα εν ολίγοις ευνοεί κάποιες τάξεις ( κυρίως χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και εισαγωγείς αγαθών) ενώ σαμποτάρει και υπονομεύει οποιαδήποτε πραγματική και αναπτυξιακή παραγωγική προσπάθεια της χώρας. Επίσης είναι και το κόστος της διατήρησης ενός ισχυρού νομίσματος. Το νόμισμα δε παραμένει ισχυρό με μεταφυσικές... μαγικές επικλήσεις, αλλά αυτό σημαίνει συγκεκριμένου είδους και κατεύθυνσης πολιτική η οποία ενίοτε είναι και ιδιαίτερα σκληρή και περιοριστική. Γενικά αναλογιστείτε απλά γιατί τόσα χρόνια να μας πιπιλίζουν το μυαλό με "λιτότητα" ούτως ώστε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο και ποιος ο στόχος? Να φτάσουμε να συζητάμε για τη δημιουργία "ταμείου φτώχειας" ( λες και ζούμε στο 19ο αιώνα στο περιβάλλον του Καρόλου Ντίκενς!) και να γράφουν οι FT περί πιθανού ενδεχομένου ανώμαλης προσγείωσης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς δεύτερης μαζικής μετανάστευης στο εξωτερικό!
 
Θα το δεχόμουν αν ζούσαμε σε άλλη χώρα και είχαμε άλλους ηγέτες.
Η νομισματική πολιτική, όταν είχαμε, χρησιμοποιήθηκε για λόγους εκτόνωσης και οχι ως μέσο προόδου της οικονομίας.
Σαν να λέω δηλαδή οτι καλύτερα, για εμάς, που αυτή την στιγμή οι Ευρωτραπεζίτες την ασκούν. Κι ας μας εχει πάρει ο διάολος.
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
198
Πόντοι
866
Ο Παναμάς δεν αναγνωρίζει πλέον τα Σκόπια

--------------------------------------------------------------------------------

Με μία κίνηση-έκπληξη η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αλλάζει στάση και πλέον θα αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Σκοπίων με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η χώρα του Παναμά το 2002 είχε προχωρήσει στην αναγνώριση της χώρας των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που πλέον αλλάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο πρέσβης της χώρας του Παναμά ενημέρωσε την ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη για την απόφαση αυτή και κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν πως το κλίμα για τα Σκόπια πλέον αλλάζει, αφού η Ελλάδα έχει γνωστοποιήσει τις θέσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Βαληνάκης είχε επισκεφθεί τη Λατινική Αμερική και είχε συνάντηση με τον ομόλογό του στον Παναμά, όπου όπως τελικά διεφάνη κατάφερε να τον πείσει για τις ελληνικές θέσεις.

σημερινα νεα
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
Ναι ρε και η Γερμανιδα Καγγελαριος το αλλαξε το τροπαρι.
Τι μαγειρευουν? :huh:
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Ο Παναμάς δεν αναγνωρίζει πλέον τα Σκόπια

Με μία κίνηση-έκπληξη η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αλλάζει στάση και πλέον θα αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Σκοπίων με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η χώρα του Παναμά το 2002 είχε προχωρήσει στην αναγνώριση της χώρας των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που πλέον αλλάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο πρέσβης της χώρας του Παναμά ενημέρωσε την ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη για την απόφαση αυτή και κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν πως το κλίμα για τα Σκόπια πλέον αλλάζει, αφού η Ελλάδα έχει γνωστοποιήσει τις θέσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Βαληνάκης είχε επισκεφθεί τη Λατινική Αμερική και είχε συνάντηση με τον ομόλογό του στον Παναμά, όπου όπως τελικά διεφάνη κατάφερε να τον πείσει για τις ελληνικές θέσεις.

Ο Παναμάς έχει πολλά συμφέροντα μαζί μας, γιατί ως γνωστόν ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής ιδιοκτησίας ναυτιλίας κυκλοφορεί ανά τους ωκεανούς με Παναμαϊκή σημαία.
Επομένως έχουμε κάποιο μέτρο πίεσης προς αυτή τη χώρα, και αν το χειριστούμε έξυπνα (πράμα που φαίνεται ότι κάναμε), μπορούμε τα τους "μεταστρέψουμε" κάπως.

Εκτός όμως απ' αυτό έχω την εντύπωση ότι η εσωτερική κατανάλωση στα Σκόπια έχει σπρώξει τη διπλωματία τους πρός το κάνειν μαλακίες τελευταία...
Η επιστολή προς Μπαρόζο ήταν μια απ' αυτές.

Και η στάση της Μέρκελ επίσης, δείχνει ότι έχει "ληφθεί απόφαση" να τους τραβήξουν κάπως τα λουριά.

Το θέμα είναι τι ανταλλάγματα δώσαμε εμείς για να γίνουν αυτά.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Το θέμα είναι τι ανταλλάγματα δώσαμε εμείς για να γίνουν αυτά.

Καμιά προεδρία στον ΙΜΟ πιθανώς;

Για πίεση δεν το βλέπω.
Εκτός και αν είπαν κάποιοι εφοπλιστές ότι θα φύγουμε από τον Παναμά και θα πάμε σε άλλη σημαία. Αλλά δύσκολο το κόβω.

Και να φανταστείς ότι ούτε πρεσβεία δεν έχουμε στον Παναμά.
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
198
Πόντοι
866
ρε απολυτε μην χαλας τις κουβεντες...γιατι δεν μιλας σοβαρα και λιγο?εμπα λιγο και στην θεση της αντιπαλης πλευρας..

λες ε?
να τους κοψουμε λιγο σκοντο γιατι δεν βλεπω να τα βγαζουν περα
 

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Μηνύματα
2.264
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
τελος παντων για να μιλησουμε σοβαρα..θα επρεπε να θεσουμε θεμα μεινοτητας εκει μαγκες..υπαρχουν ελληνες,και εχω γνωση και το λεω..
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
τελος παντων για να μιλησουμε σοβαρα..θα επρεπε να θεσουμε θεμα μεινοτητας εκει μαγκες..υπαρχουν ελληνες,και εχω γνωση και το λεω..
εγώ λέω να μπούμε να τους πάρουμε τα σώβρακα να τελειώνει αυτό το παραμύθι.
Εκτός εάν αποφασίσουν να ονομαστούν ΣΚΟΠΙΑ...
Ετσι απλά και τσαμπουκαλίδικα....... :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
198
Πόντοι
866
τελος παντων για να μιλησουμε σοβαρα..θα επρεπε να θεσουμε θεμα μεινοτητας εκει μαγκες..υπαρχουν ελληνες,και εχω γνωση και το λεω..

ναι 100.000 μπορει και πιο πολλοι
μπα χλωμο το κοβω
δεν ειναι ο κωστακης και ο γιωργακης για τετοια
καλα για τσιπρα δεν συζηταμε
θα χασουμε και αυτα που εχουμε
 

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Μηνύματα
2.264
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
θεωρητικα εχεις δικιο φιλε μου...αλλα υπαρχει η πεντη φαλαγγα στο εσωτερικο..δεν ειναι το 40...εδω πιστευω οτι αν επιτεθουν οι τουρκοι...εδω οι γνωστοι πεμτοφαλαγγιτες θα κανουν διαδηλωση γιατι ο στρατος μας σκοτωνει τα κακομοιρα αμουστακα τουρκακια..
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom