Έχοντας επιστρέψει εδώ κ 15 μέρες απο κούβα θεωρώ σωστό να γράψω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.
Διάβασα όλο το thread, 159 σελίδες μετά την επιστροφή μου κ όχι πριν..
Ειχα όμως διαβάσει κ ακούσει απο αλλους καποια πράγματα τα οποία με βοήθησαν.
κατ αρχήν να πω οτι δεν εχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια,κ ας λεγανε καποιοι τρέξτε τώρα...
ίσως οτι ακριβυναν οι υπηρεσίες προς τους ξένους,,,
το οτι πήγε ο ομπαμα, πρακτικά ανοιξε το δρόμο στους κουβανους που έχουν φύγει απο το 59 κ ειναι κυρίως στο Miami,
να επιστρέψουν
σαν τουρίστες.(αυτοί έχασαν όλες τις περιουσίες τους,καθως έγιναν τα πάντα κρατικά, κατι απιθανα σπίτια στο μιραμαρ κτλ.)
πλεον εχει συχνες πτησεις απο το miami..
το εμπάργκο καλά κρατεί..
οσον αφορά το νόμισμα, ναι μεν 1 αναλογία πέσος με ανταλασομενο πεσος να είναι 1 προς 20,
αλλα προσπαθούν να καταργήσουν το ανταλασόμμενο, κ να μείνουν με το πέσος,,
το τρικ εδώ είναι ότι ολοι οι δημόσιοι πληρώνονται με πέσος,(απο 12 έως 25 το μήνα )
αλλα οσοι ασχολούνται με τουρισμο (ταξί, σερβιτόροι, μιζαδόροι,
κοπέλες κτλ βγαζουν ποολλα περισσότερα λεφτά κ πληρώνονται σε ανταλασομενα.
θα κανει λεει ένα έμμεσο κούρεμα, κανοντας την αναλογία 1 προς 10... οποτε οποιος εχει πολλα cuc κ δεν προλαβει να τα αλλαξει χανει το 50% !!!
το θέμα βεβαια είναι οτι δεν εχουν κ τι να τα κάνουν τα λεφτά, καθώς είναι λίγα τα αγαθά που μπορούν να αγοράσουν.
Το ταξίδι κλείστηκε απο πρακτορείο, οργανωμένο σε γκρουπ.Ξέρω καποια θα κράξουν
αλλά δεν ήθελα πρώτο ταξίδι τόσο μακριά να είμαι εντελώς μόνος.
Εξάλου σκοπός δεν ήταν ο σεξουτουρισμος καθαρα, αλλα να πάω να δώ κάτι πραγματικά διαφορετικό.
πρακτικά κόστισε ακριβά, πανω απο 2 , κ οτι χάλασα εκει,καπου 800 μαζι με δώρα , πούρα ,ταξί κτλ/
Αν το σκεφτείς αλλιώς ,έμενα αθήνα για 10 μέρες,καθε μερα με πισίνες ,θαλασσεσ κτλ κ 2 πουτάνες καθε βραδυ απο γραφείο
κ θα χαλούσα λιγοτερα...
θεωρώ το ταξίδι αυτό εμπειρία ζωής,έγινε σε μια στιγμή της ζωής μου μετα απο χωρισμό κ το είχα ανάγκη.
ξεκινάμε , με ενδιάμεσο σταθμό ελβετία, πραγματικά πανακριβο αεροδρόμιο.
φτανουμε κούβα , εχω ήδη γνωριστεί με καποιους απο το γκρουπ, περιμενουμε βαλίτσες 2 ώρες..
όλες στο αεροδρόμιο οι κουβανές με στολή χακί,(κάποιες καλές) κ καλσόν, τα περισσότερα δικτυωτά..!! τρελλή ζέστη
στην αβάνα καθώς ήταν κ αύγουστος..
αφιξη με τον ξεναγό στο ξενοδοχείο, τυπικα 4αστέρων, πρακτικά 3 αλλά κακοσυντηρημένο.
πρώτη φρίκη , χάλασε λέει το mpoiler, (δεν έχουν ηλικακούς!!!) κ δεν είχε ζεστό νερό.
Αλλαγη συναλλάγματος με 1,02 ε το κάθε cuc απο το Hotel. αλλού αλλάζουν κ με 1,07 (πρακτικά στο χιλιάρικο σου τρώνε κανα
πενηνταρικο αν δεν προσέξεις)
τακτοποίηση στο δωμάτιο, μπανιο με κρυο νερό κ βουρ για εξερευνηση κατα τις 10,
περιτό να πω το υπόλοιπο γκρουπ αν κ σαββατο βραδυ πηγε για ύπνο..
πρώτο πραγμα που βλεπω παρεες κουβανων έξω απο τα 2 ξενοδοχεια που μέναμε (ριβιέρα κ melia cohiba)
τελικά αραζαν γιατι μονο σε χοτελ εκει κ σε πλατείες εχουν ιντερνετ με καρτα, 2cuc η μια ώρα...(πανακριβα!)
Μπαίνω στο melia, πολιτισμός, 5αστερο κανονικο, a/c full, παω στο εστιατόριο , εχει ένα ωραίο ιταλικό που δέχεται κ κάρτες,
(παρένθεση, στη reception του melia, μπορείσ να χρεώσεις την cashcard k να πάρεις πίσω cuc.,γιατί τα atm σπανίζουν.)
ακριβως απέναντι απο το ιταλικο ενα πολύ ωραίο ala carte, πλαι στη πισινα, ειχε 2 ωραίες παρέες, στη 1 μια ενας κουβανος
με 2 απιθανες κουβανές, ντραπηκα να μιλήσω ,μετά σκεφτηκα
οτι επρεπε να τους πιασω κουβέντα οτι παω πρωτη φορα κτλ κ να μου πουν 2 πραγματα, κ γιατι οχι να πιουμε κανα ποτό...next time.
Φεύγω, μπαίνω μέσα στο havana club που είναι ακριβώς διπλα απο το hotel, απ έξω ορισμένες ωραίες γυναικες με φορέματα,
καμια σχέση με τα ντυσίματα που συναντησα στο υπόλοιπο της βραδιας.. 10e εισοδο, εξαιρετικος χώρος κ περιβάλλον, αλλα το προγραμμα (live)
θα άρχιζε αργότερα οποτε φεύγω με τη λογική να επιστρέψω μετα απο κανα ποτο αλλού..
φωναζω ταξι, μετα απο το απαραιτητο παζαρι, απο τα 10 που ήθελε συμφωνεί με 5 να με παει κ
πηγαίνω στη περιοχή του vedato, κοντα στο ξενοδοχείο libre (ex hilton) στο οποίο ειναι ολη η ζωή.
παιζει πολυ κόσμος εξω, 5 στενά ολη η δράση.καθονται παντου, κοιτας κ σου χαμογελανε,καποιες σου μιλανε κιολας...
avevida 23 k καλε, εχει κανα 2 καφε υπαιθρια αλλα δνε θα καθμουν με τιποτα, οποτε μπαινω μεσα στο star, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικο avevida 23 ακριβως πισω απο
ενα jazz club που κατεβαινεις σκαλακια.
παρακμιακο κολλαδικο θύμιζε αλλα του πούστη δεν περιμενα κ πολυτελειες. a/c στο φουλ ευτυχως,μουσική καλή κοσμος μετριως.
σκεφτομαι χαλια ειναι , να πιω το μοχιτο (3ε) ειναι κ να φυγω.
εχω σκαναρει κανα 2 καλα, αλλα δνε δινουν σημασία.μου μιλαει μια παρεα με 3 χοντρούλες στα ισπανικά, νο καπίτο τους λεω, είστε κ χαλια συμπληρωνω,
κ τοτε μπαινει μεσα μια καλλιγραμη μαυρη με μια φιλη της.
την βλεπω , με βλεπει οτι την καρφώνω κ αρχίζει κ κανει παιχνιδι με το γλυφιτζουρι της.!!
παιζουμε λιγα λεπτα ετσι, μου λεει να παω εκει, της λεω ελα εσυ, παραταει τη φιλη της κ ερχεται.
στο λεπτο, με φιλαει στο λαιμο,
λέω εδω είμαστε,τρομερο κορμι, μικρο βυζί, θα περασουμε καλα.χαζομιλαμε στα αγγλικα,
μετα απο κανα δεκαλεπτο ερχεται κ η φιλη της που βαρεθηκε μονη της.η φιλη της γρι αγγλικα, μου πεταει καποια στιγμη,οτι ειναι μπαλαρινα κτλ
ενταξει το κορμι κ το κουνημα τα ειχε για μπαλαρινα,
μου λεει να με κερασει ποτο, με κερναει κ αλλο ενα,
πινει συνεχεια μπυρες, φασωνομαστε στο club Μεσα, γλωσσοφιλα, χερια, να χορευει προκλητικα πανω μου κ να της ρίχνω σκαμπίλια στο κώλο.!
ελεγα μα που ήρθα????
ε κατα τις 2 την κανουμε , της λεω παμε στο δωμάτιο, οκ μου λεει,βγαινουμε μου ζηταει 10ε για τη φιλη της για το ταξί..
της τα δινω μαγκωνω ενα άλλο με 5 κ παμε στο ξενοδοχείο.
ψυχη στην εισοδο, περναμε ανετα μεσα, ηταν κ αργα, (την επομενη την πατησα με τον πορτιέρη, κ εδωσα 66ε (την διαφορα απο μονοκλινο σε δικλινο)!
ανεβαινουμε στο δωματιο, πινουμε κ λιγο ρουμι κ γινεται το σώσε.
αποκάλυψη στο κρεβατι, μικρο στήθος αλλα με τη μεγαλύτερη ρογα που εχω δει ποτε ήταν μισο δαχτυλο χωρίς υπερβολή!!
κανει τα παντα, με ανεβαζε κ με τισ φωνές,μασ ακουσαν ολοι, αλλα το γουσταρα κ εγω κ εκείνη! εβγαζε απιστευτα υγρα, που μουσκεψαμε τα παντα..
διαλειμμα κ ξανα μετα,..πραγματικα καλό σεξ, κ τον εστηνε ωραια,ειχε ευλυγισία, κ βαθυ καθισμα ass to grass κτλ
καποια στιγμη στην αρχη πριν ξεκινησουμε αρχισε να μου λεει κατι για money, με βαρια προφορα, φαινόταν πιωμενη ελαφρώς,
εκανα οτι δεν καταλαβαινα, μου ελεγα wait, παλι για money , τον πετάω εξω, κ εκει προχωρήσαμε..
στο τελος,ειχα περασει σουπερ, την δευτερη φορα της τα έδωσα στο προσωπο,αραξαμε λιγο, αρχισε να μου λεει τον πονο της..
ξεκιναω της δινω 20 κ καλα μου λεει ειναι πολυ λιγα δεν φτανουν.
βαζει τα κλαμματα , ειναι η γιαγια στο νοσοκομείο, κλαμα ομως,
αυριο λεει τα μισα θα τα δωσω στους φιλους μου που δεν εχουν κτλ.
της δινω 2 δειγματακια κολλωνια δώρο, εχει ψεκαστει με το δικό μου,
της δινω τελικα 50 συν 10 για το ταξί..
με ευχαριστει, μου λεει αυριο ραντεβου να παμε για ποτο, δινουμε στις 10 στο floridita, (αναθεμα κ αν ήξερα που ειναι)
πρωτο μου βραδυ ήταν !!..μου λεει αυριο δεν θα μου δώσεις λεφτα, μονο το ποτο..κ φευγει..
πεφτω να κοιμηθω..νιώθοντας ικανοποιημενος, χορτάτος, με ηλιθιο χαμογελο τυπου, μεγαλε καλα τα πηγες πρώτο βραδυ,
καλη η γκομενα ολα καλα!!