Νέα

Κούβα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sincity
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 412K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως προτιμάτε να λέγεται το thread?

• Κούβα

Ψήφοι: 38 12,6%
  • Κούβα sex trip

Ψήφοι: 73 24,3%
  • Κούβα και ξερό ψωμί!

Ψήφοι: 36 12,0%
  • Δεν με νοιάζει το όνομα... να πάω κι εγώ στην Κούβα θέλω!

Ψήφοι: 154 51,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    301

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
Καλα κι εμενα το τελικό μου συμπέρασμα είναι οτι αξίζει για μια φορά.
Δεν νομίζω να ξαναπήγενα. Τουλάχιστον συντομα.
Δεν ειναι και φθηνά γενικότερα για να σε δελεάσει. Οπότε λές ας πάω μια βόλτα και προς ασία πλευρά να δώ τι γίνεται που η σχέση κόστους/υπηρεσιών είναι στο θεό.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.322
Πόντοι
22.266
Καλα κι εμενα το τελικό μου συμπέρασμα είναι οτι αξίζει για μια φορά.
Δεν νομίζω να ξαναπήγενα. Τουλάχιστον συντομα.
Δεν ειναι και φθηνά γενικότερα για να σε δελεάσει. Οπότε λές ας πάω μια βόλτα και προς ασία πλευρά να δώ τι γίνεται που η σχέση κόστους/υπηρεσιών είναι στο θεό.
φιλε πηγα ταυλανδη και κυβα σε διαστημα 2 μηνων οποτε ειχα φρεσκο βαθμο συγκρισης αλλα προσωπικα αν δεν μιλας ισπανικα δεν αξιζει η κυβα διοτι η ταυλανδη επισης φανταζει ελβετια μπροστα στην κουβα :grin: και καλυτερες υπηρεσιες και πιο φθηνες και πι πολλες και πιο φθηνες κοπελες κ καλυτερη κουζινα αλλα οπως ειπες για μια φορα καλα εινια η κουβα --αυτο βεβαια ειναι προσωπικη μου γνωμη

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
ωχ πές μου τέτοια! και το ψήνω καιρό για thai!Αλλα δεν βρίσκω παρέα...
Βλέπεις η κούβα έχει την φήμη της κουλτούρας και της επανάστασης + οτι αν χορεύεις και καμια σάλσα  (που χορεύω) φαντάζει ιδανικός προορισμός.
Ενώ η thai είναι κακοφημη, ξερεις ladyboys και sexo-disnay οπότε είναι πιο περιορισμένο το κοινό που απευθύνεται... τουλάχιστον αυτοί που μπορούν να πάνε, οχι αυτοί που θα ήθελαν...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.322
Πόντοι
22.266
ωχ πές μου τέτοια! και το ψήνω καιρό για thai!Αλλα δεν βρίσκω παρέα...
Βλέπεις η κούβα έχει την φήμη της κουλτούρας και της επανάστασης + οτι αν χορεύεις και καμια σάλσα  (που χορεύω) φαντάζει ιδανικός προορισμός.
Ενώ η thai είναι κακοφημη, ξερεις ladyboys και sexo-disnay οπότε είναι πιο περιορισμένο το κοινό που απευθύνεται... τουλάχιστον αυτοί που μπορούν να πάνε, οχι αυτοί που θα ήθελαν...
εχεισ πμ

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
Ωραιος ο φιλος... :hi:
Την ντισκο που λες στο Μιραμαρ την λενε las pierdas την εχω αναφερει,αν θυμηθεις το ονομα απο το αλλο που σε πηγε ο Κουβανος πες το μου να παω τωρα που θα κατεβω.

Εστειλα mail στον κουβανό και χωρίς να το δένω και κόμπο, διότι ως γνωστόν οι κουβανοί είναι μέγιστοι φιδέμποροι, αναφέρω τα παρακάτω:

1) Το las piedras το κλείσαν γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο κουβανός: ...but it is close now because a lot of hokers   :2funny:
2) Το μαγαζί που με πήγε, λέει, δεν έχει όνομα! :huh:
  Νομίζω οτι κατάλαβε για το πρώτο μαγαζί που περιέγραψα, το οποίο όντως μπορεί να μην είχε όνομα. Το δευτερο όμως ήταν πιο club φάση και πρέπει να είχε όνομα...Τεσπά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να βγάλω άκρη με τον κουβανό γιατί στο τέλος που του είπα δώσε καμια διευθυνση μου είπε χαρακτηριστικά:
...Ask him to looking for me and I show him the address becouse it's complicate to get this address.   :2funny:

Παρολαυτά αν μαθω κάτι ή αν μου έρθει φλασια θα ξαναγράψω!  :hi:

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
κλασσικά εικονογραφημένα...

dim international

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2016
Κριτικές
5
Like
127
Πόντοι
280
Έχοντας επιστρέψει εδώ κ 15 μέρες απο κούβα θεωρώ σωστό να γράψω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.
Διάβασα όλο το thread, 159 σελίδες μετά την επιστροφή μου κ όχι πριν..
Ειχα όμως διαβάσει κ ακούσει απο αλλους καποια πράγματα τα οποία με βοήθησαν.

κατ αρχήν να πω οτι δεν εχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια,κ ας λεγανε καποιοι τρέξτε τώρα...
ίσως οτι ακριβυναν οι υπηρεσίες προς τους ξένους,,,
το οτι πήγε ο ομπαμα, πρακτικά ανοιξε το δρόμο στους κουβανους που έχουν φύγει απο το 59 κ ειναι κυρίως στο Miami,
να επιστρέψουν
σαν τουρίστες.(αυτοί έχασαν όλες τις περιουσίες τους,καθως έγιναν τα πάντα κρατικά, κατι απιθανα σπίτια στο μιραμαρ κτλ.)
πλεον εχει συχνες πτησεις απο το miami..
το εμπάργκο καλά κρατεί..
οσον αφορά το νόμισμα, ναι μεν 1 αναλογία πέσος με ανταλασομενο πεσος να είναι 1 προς 20,
αλλα προσπαθούν να καταργήσουν το ανταλασόμμενο, κ να μείνουν με το πέσος,,
το τρικ εδώ είναι ότι ολοι οι δημόσιοι πληρώνονται με πέσος,(απο 12 έως 25 το μήνα )
αλλα οσοι ασχολούνται με τουρισμο (ταξί, σερβιτόροι, μιζαδόροι,
κοπέλες κτλ βγαζουν ποολλα περισσότερα λεφτά κ πληρώνονται σε ανταλασομενα.
θα κανει λεει ένα έμμεσο κούρεμα, κανοντας την αναλογία 1 προς 10... οποτε οποιος εχει πολλα cuc κ δεν προλαβει να τα αλλαξει χανει το 50% !!!
το θέμα βεβαια είναι οτι δεν εχουν κ τι να τα κάνουν τα λεφτά, καθώς είναι λίγα τα αγαθά που μπορούν να αγοράσουν.

Το ταξίδι κλείστηκε απο πρακτορείο, οργανωμένο σε γκρουπ.Ξέρω καποια θα κράξουν
αλλά δεν ήθελα πρώτο ταξίδι τόσο μακριά να είμαι εντελώς μόνος.
Εξάλου σκοπός δεν ήταν ο σεξουτουρισμος καθαρα, αλλα να πάω να δώ κάτι πραγματικά διαφορετικό.
πρακτικά κόστισε ακριβά, πανω απο 2 , κ οτι χάλασα εκει,καπου 800 μαζι με δώρα , πούρα ,ταξί κτλ/
Αν το σκεφτείς αλλιώς ,έμενα αθήνα για 10 μέρες,καθε μερα με πισίνες ,θαλασσεσ κτλ κ 2 πουτάνες καθε βραδυ απο γραφείο
κ θα χαλούσα λιγοτερα...
θεωρώ το ταξίδι αυτό εμπειρία ζωής,έγινε σε μια στιγμή της ζωής μου μετα απο χωρισμό κ το είχα ανάγκη.

ξεκινάμε , με ενδιάμεσο σταθμό ελβετία, πραγματικά πανακριβο αεροδρόμιο.
φτανουμε κούβα , εχω ήδη γνωριστεί με καποιους απο το γκρουπ, περιμενουμε βαλίτσες 2 ώρες..
όλες στο αεροδρόμιο οι κουβανές με στολή χακί,(κάποιες καλές) κ καλσόν, τα περισσότερα δικτυωτά..!! τρελλή ζέστη
στην αβάνα καθώς ήταν κ αύγουστος..
αφιξη με τον ξεναγό στο ξενοδοχείο, τυπικα 4αστέρων, πρακτικά 3 αλλά κακοσυντηρημένο.
πρώτη φρίκη , χάλασε λέει το mpoiler, (δεν έχουν ηλικακούς!!!) κ δεν είχε ζεστό νερό.
Αλλαγη συναλλάγματος με 1,02 ε το κάθε cuc απο το Hotel. αλλού αλλάζουν κ με 1,07 (πρακτικά στο χιλιάρικο σου τρώνε κανα
πενηνταρικο αν δεν προσέξεις)
τακτοποίηση στο δωμάτιο, μπανιο με κρυο νερό κ βουρ για εξερευνηση κατα τις 10,
περιτό να πω το υπόλοιπο γκρουπ αν κ σαββατο βραδυ πηγε για ύπνο..
πρώτο πραγμα που βλεπω παρεες κουβανων έξω απο τα 2 ξενοδοχεια που μέναμε (ριβιέρα κ melia cohiba)
τελικά αραζαν γιατι μονο σε χοτελ εκει κ σε πλατείες εχουν ιντερνετ με καρτα, 2cuc η μια ώρα...(πανακριβα!)
Μπαίνω στο melia, πολιτισμός, 5αστερο κανονικο, a/c full, παω στο εστιατόριο , εχει ένα ωραίο ιταλικό που δέχεται κ κάρτες,
(παρένθεση, στη reception του melia, μπορείσ να χρεώσεις την cashcard k να πάρεις πίσω cuc.,γιατί τα atm σπανίζουν.)
ακριβως απέναντι απο το ιταλικο ενα πολύ ωραίο ala carte, πλαι στη πισινα, ειχε 2 ωραίες παρέες, στη 1 μια ενας κουβανος
με 2 απιθανες κουβανές, ντραπηκα να μιλήσω ,μετά σκεφτηκα
οτι επρεπε να τους πιασω κουβέντα οτι παω πρωτη φορα κτλ κ να μου πουν 2 πραγματα, κ γιατι οχι να πιουμε κανα ποτό...next time.
Φεύγω, μπαίνω μέσα στο havana club που είναι ακριβώς διπλα απο το hotel, απ έξω ορισμένες ωραίες γυναικες με φορέματα,
καμια σχέση με τα ντυσίματα που συναντησα στο υπόλοιπο της βραδιας.. 10e εισοδο, εξαιρετικος χώρος κ περιβάλλον, αλλα το προγραμμα (live)
θα άρχιζε αργότερα οποτε φεύγω με τη λογική να επιστρέψω μετα απο κανα ποτο αλλού..
φωναζω ταξι, μετα απο το απαραιτητο παζαρι, απο τα 10 που ήθελε συμφωνεί με 5 να με παει κ
πηγαίνω στη περιοχή του vedato, κοντα στο ξενοδοχείο libre (ex hilton) στο οποίο ειναι ολη η ζωή.
παιζει πολυ κόσμος εξω, 5 στενά ολη η δράση.καθονται παντου, κοιτας κ σου χαμογελανε,καποιες σου μιλανε κιολας...
avevida 23 k καλε, εχει κανα 2 καφε υπαιθρια αλλα δνε θα καθμουν με τιποτα, οποτε μπαινω μεσα στο star, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικο avevida 23 ακριβως πισω απο
ενα jazz club που κατεβαινεις σκαλακια.
παρακμιακο κολλαδικο θύμιζε αλλα του πούστη δεν περιμενα κ πολυτελειες. a/c στο φουλ ευτυχως,μουσική καλή κοσμος μετριως.
σκεφτομαι χαλια ειναι , να πιω το μοχιτο (3ε) ειναι κ να φυγω.
εχω σκαναρει κανα 2 καλα, αλλα δνε δινουν σημασία.μου μιλαει μια παρεα με 3 χοντρούλες στα ισπανικά, νο καπίτο τους λεω, είστε κ χαλια συμπληρωνω,
κ τοτε μπαινει μεσα μια καλλιγραμη μαυρη με μια φιλη της.
την βλεπω , με βλεπει οτι την καρφώνω κ αρχίζει κ κανει παιχνιδι με το γλυφιτζουρι της.!!
παιζουμε λιγα λεπτα ετσι, μου λεει να παω εκει, της λεω ελα εσυ, παραταει τη φιλη της κ ερχεται.
στο λεπτο, με φιλαει στο λαιμο,
λέω εδω είμαστε,τρομερο κορμι, μικρο βυζί, θα περασουμε καλα.χαζομιλαμε στα αγγλικα,
μετα απο κανα δεκαλεπτο ερχεται κ η φιλη της που βαρεθηκε μονη της.η φιλη της γρι αγγλικα, μου πεταει καποια στιγμη,οτι ειναι μπαλαρινα κτλ
ενταξει το κορμι κ το κουνημα τα ειχε για μπαλαρινα,
μου λεει να με κερασει ποτο, με κερναει κ αλλο ενα,
πινει συνεχεια μπυρες, φασωνομαστε στο club Μεσα, γλωσσοφιλα, χερια, να χορευει προκλητικα πανω μου κ να της ρίχνω σκαμπίλια στο κώλο.!
ελεγα μα που ήρθα????
ε κατα τις 2 την κανουμε , της λεω παμε στο δωμάτιο, οκ μου λεει,βγαινουμε μου ζηταει 10ε για τη φιλη της για το ταξί..
της τα δινω μαγκωνω ενα άλλο με 5 κ παμε στο ξενοδοχείο.
ψυχη στην εισοδο, περναμε ανετα μεσα, ηταν κ αργα, (την επομενη την πατησα με τον πορτιέρη, κ εδωσα 66ε (την διαφορα απο μονοκλινο σε δικλινο)!
ανεβαινουμε στο δωματιο, πινουμε κ λιγο ρουμι κ γινεται το σώσε.
αποκάλυψη στο κρεβατι, μικρο στήθος αλλα με τη μεγαλύτερη ρογα που εχω δει ποτε ήταν μισο δαχτυλο χωρίς υπερβολή!!
κανει τα παντα, με ανεβαζε κ με τισ φωνές,μασ ακουσαν ολοι, αλλα το γουσταρα κ εγω κ εκείνη! εβγαζε απιστευτα υγρα, που μουσκεψαμε τα παντα..
διαλειμμα κ ξανα μετα,..πραγματικα καλό σεξ, κ τον εστηνε ωραια,ειχε ευλυγισία, κ βαθυ καθισμα ass to grass κτλ

καποια στιγμη στην αρχη πριν ξεκινησουμε αρχισε να μου λεει κατι για money, με βαρια προφορα, φαινόταν πιωμενη ελαφρώς,
εκανα οτι δεν καταλαβαινα, μου ελεγα wait, παλι για money , τον πετάω εξω, κ εκει προχωρήσαμε..

στο τελος,ειχα περασει σουπερ, την δευτερη φορα της τα έδωσα στο προσωπο,αραξαμε λιγο, αρχισε να μου λεει τον πονο της..
ξεκιναω της δινω 20 κ καλα μου λεει ειναι πολυ λιγα δεν φτανουν.
βαζει τα κλαμματα , ειναι η γιαγια στο νοσοκομείο, κλαμα ομως,
αυριο λεει τα μισα θα τα δωσω στους φιλους μου που δεν εχουν κτλ.
της δινω 2 δειγματακια κολλωνια δώρο, εχει ψεκαστει με το δικό μου,
της δινω τελικα 50 συν 10 για το ταξί..
με ευχαριστει, μου λεει αυριο ραντεβου να παμε για ποτο, δινουμε στις 10 στο floridita, (αναθεμα κ αν ήξερα που ειναι)
πρωτο μου βραδυ ήταν !!..μου λεει αυριο δεν θα μου δώσεις λεφτα, μονο το ποτο..κ φευγει..
πεφτω να κοιμηθω..νιώθοντας ικανοποιημενος, χορτάτος, με ηλιθιο χαμογελο τυπου, μεγαλε καλα τα πηγες πρώτο βραδυ,
καλη η γκομενα ολα καλα!!

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Μπραβο παιχταρα για το ταξιδι κ για το ποστ
Και εγω για την ιδια αιτια ειχα πρωτοπαει κουβα

Ολα παραμενουν πανακριβα
δεν υπαρχει λογικη στις τιμες πχ 25 € μισθος κ 2€η ωρα το ιντερνετ
σαν πρωτη φορα σου βγηκε ακριβα αλλα δεν πειραζει
την αλλη φορα πετας με φτηνη αεροπορικη πχ tui fly
Κλεινεις φτηνο ξενοδοχειο κ κασα παρτικουλαρ οπου θα βγαζεις τα ματια σου χωρις πορτιερηδες χωρις ενοχληση απο κανεναν χωρις αγχος
φλοριντιτα κτλ απο τα πιο ακριβα κ μιασημα μαγαζια
στις κοπελες φιναμε 30-33 € ανα ημερα κ ηταν ολη μερα μαζι

Καλη συνεχεια

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
[quote author=dimitris kon  link=topic=1791.msg7133739#msg7133739 date=1472577330]

οσον αφορά το νόμισμα, ναι μεν 1 αναλογία πέσος με ανταλασομενο πεσος να είναι 1 προς 20,
αλλα προσπαθούν να καταργήσουν το ανταλασόμμενο, κ να μείνουν με το πέσος,,

[/quote]
dimitris kon περνω την ευκαιρια απο το σχολιο που εγραψες να πω μια σκεψη
αντε και καταργειται το κονβερτιμπλες οσοι κουβανοι και κουβανες εχουν αμεση σχεση με τουριστες δεν θα ζητουν σκληρο νομισμα πχ καναδικο δολλαριο απο καναδους ευρω απο ευρωπαιους κοκ?οποτε μια η αλλη πιστευω θα ειναι παλι πχ το λαμογιο 50 κονβερτιμπλες ζηταγε 50 ευρω η αμερικανικα δολλαρια θα ζηταει

dim international

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2016
Κριτικές
5
Like
127
Πόντοι
280
dimitris kon περνω την ευκαιρια απο το σχολιο που εγραψες να πω μια σκεψη
αντε και καταργειται το κονβερτιμπλες οσοι κουβανοι και κουβανες εχουν αμεση σχεση με τουριστες δεν θα ζητουν σκληρο νομισμα πχ καναδικο δολλαριο απο καναδους ευρω απο ευρωπαιους κοκ?οποτε μια η αλλη πιστευω θα ειναι παλι πχ το λαμογιο 50 κονβερτιμπλες ζηταγε 50 ευρω η αμερικανικα δολλαρια θα ζηταει

Ναι έχεις δίκιο, μπορει να ζητάει σκληρό νόμισμα για πουρμπουάρ, αλλά ποιος θα τους το αλλάζει? σε εμάς ζήταγαν διαβατήριο, (εκτός του hotel , επειδη το δείξαμε τη πρώτη μερα)
φαντάζομαι οτι οταν γίνει κατι τέτοιο, επειδή ήδη στο sinfouegos επαιζαν κυρίως με πέσος, θα βάλουν κ απαγορευτικά στο να τα αλλάζουν οι ντόπιοι, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες.
νομιζω οτι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλή την ισοτιμία , να μην γίνουν μπαχάμες, κατι που θεωρώ αναπόφευκτο αλλα μετα απο 30 χρόνια...
εντάξει για την επομενη πενταετία θα είναι περίπου τα ίδια...
σπυρο θα συνεχίσω αύριο με καποιες περιγραφές απο τις επόμενες μέρες..
παντως να πω οτι κ χωρίς να πληρώσεις βγάζεις γκόμενα,
΄κ χωρίς να ξεσκιστείς στα κεράσματα..ειναι θέμα να σε θέλει..ή να πιστεύει σε κατι αλλο οπως να την πασ διακοπες στη πατριδα σου κτλ

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Aν μιλας εστω κ λιγα ισπανικα για να συνενοησε ναι γαμας τσαμπα
το τσαμπα σχετικο γιατι φαγητα ποτα κερασματα ταξια δωρακια δεν τα γλυτωνεις δεν πα να εισαι κ ο μπελμοντο

dim international

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2016
Κριτικές
5
Like
127
Πόντοι
280
Ημέρα 2η.!
Μετά απο μια εξαντλητική πτήση, κ μια απίθανη πρώτη βραδιά με την μπαλαρίνα,ντους κ βουρ με μεγαλη ορεξη για
δυνατό πρωινό στο hotel.
Εδω να πω ότι είχαν σχεδόν τα πάντα, μεχρι κ live cooking (omeletes)
Κοπή φρούτων, κτλ, κ μια κομπανία κουβανών να τραγουδάνε Live! μετα απο λίγο βγάζουν
κ το καθιερωμένο καπέλο, για τα tips κ για να αγοράσεις το cd τους.Το πρωινό ήταν το καλύτερο μέρος του
κατα τα άλλα απαράδεκτου hotel , αν κ 4άστερων.
Μπαίνουμε στο λεωφορείο, οδηγός μας
ένας κουβανός 60άρης, ο οποίος την έπεφτε στεγνά σε μια λευκή ξανθιά απο την παρέα
ο οποίος είχε κάνει 5 γάμους!! κ είχε καπου 4-5 παιδιά !
Ξεκιναμε την ξενάγηση στα κλασσικά μερη που αναφέρουν όλοι οι οδηγοί στο πρόγραμμα τους..

Δηλ, πλατεία της επαναστασης με τις τεραστιες προσωπογραφίες του Τσε,
στη συνέχεια  το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, τη κεντρική πλατεία Copelia στο Βεδάδο ,και φτανουμε  στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περνώντας με το πούλμαν ,ειδικά οσο απομακρύνεσαι απο το κέντρο, είδα ξανά το πόσοι περιμένουν στους δρόμους κ να κανουν ωτοστόπ..-Εδώ χρειάζεται λοιπον να νοικιάσεις αυτοκινητο όπως λένε οι φίλοι για να κάνεις κ τις φορτωτικές σου..

Η περιήγηση μας αλλάζει ρυθμό και μπαίνουμε στην Habana Vieja ή Παλιά Αβάνα, πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και προστατευόμενη από την UNESCO από το 1982, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια στην καραϊβική.
Ξεκινάμε με τα πόδια, έχει απίστευτη ζέστη κ υγρασία...
Είναι όμως μαγικά, απίστευτες εικόνες παντού, παλιά αποικιακά κτίρια,παραδοσιακές πολύχρωμες φορεσιές κτλ.
Ξεναγηση  στο μουσείο Havana club,(και εδώ 7ε,) Εδώ όμως μπορείς να αγοράσεις ρούμι (πάμθηνο) κ πούρα σε καλες τιμές. πίνουμε κ λίγο havana special, k συνεχίζουμε.. περπατώντας  (Plaza de San Francisco de Asís) την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja) και την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas).
Είσοδος στην εντυπωσιακή Μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας (Maqueta de La Habana Vieja)( αδιάφορο,κ κόστος 7ε)
την Καθεδρική Πλατεία (Plaza de la Catedral).Τουρίστες αρκετοί, άλλοι σε γκρουπ άλλοι πιο free.
παντού πλανόδιοι, να πουλάνε αναμνηστικά..
Συνεχίζουμε ποδαράτοι, κ είναι πλεόν μεσημέρι, οπότε ώρα για ποτό κ φαγητό..
οι επιλογές πολλές..
Περάσαμε απο το floridita ,διάσημο για το daiquiri -προφέρεται ντακιρί! ,οποτε πανικός απο κόσμο, αξίζει μονο να το φωτογραφηθεις κ φεύγεις..Το ίδιο κ στην αλλη μεριά στο la  bodeguita del  medio,διάσημο για το μοχίτο του,-παπαριές, εμπορικό φουλ, αλλα καποιοι που έφαγαν είπαν καλα λόγια αν κ λίγο τσιμπημένες τιμές..

Ξεχώρισα το roof garden στο hotel ambos mundos στην obispo, καθώς κ το paladar los mercaderes (20ε menu),κ ακριβώς απέναντι απο το paladar, ενα ακόμη μέρος με εξίσου ωραίο κήπο για φαγητό.. (οδός mercaderes) 2 τετραγωνα απο το ξενοδοχείο ambos mundos.
καποια paladar είναι ανοιχτά 12 με 16,30.

Συνεχιζουμε απο το floridita την οδό obisto , εκεί εχει επιλογές , εστιατόρια , με αυλές κ ζωντανή μουσική, μενού με αστακό 10ε,(μικρό πιάτο βέβαια,)δεν θυμαμαι όνομα,αλλα ωραία αυλή, ζωντανή μουσική κ αρκετοί τουρίστες.(δεν πιστεύω οτι κουβανοί τρώνε εύκολα έξω..λόγω κόστους) Διασκεδαση με χορό, μεσημεριατικα με φουλ ζέστη, οποτε τα ντακιρί έδιναν κ έπαιρναν..
Μεχρι εδώ είμαστε παρέα με το γκρουπ,αρκετοι, καποιοι έφαγαν αλλού,διέκρινα καποια ετερόκλητα ζευγάρια,μεσήλικες με πολυ μικρές κουβανές, αλλά κ κουβανούς πισσα μαύρους με ευρωπαίες σιτεμένες..

Ρηλάξ κ βραδινή βόλτα..
Πάμε πάλι στο βεδάδο,στην 23  κ συγκεκριμένα στο la gruta. αυτο λοιπόν είναι υπόγειο clubbaki , 3 ευρώ είσοδο,
ένα ντούκι μαύρο πορτιέρη, (γενικώς δεν τους λες γεροδεμένους τους κουβανούς,οπότε τι να φοβηθείς, αλλα αυτός ήταν θηρίο)
κατεβαίνουμε τα σκαλιά κ σοκ..κανουν για ασφαλεια σε όλους σωματικό έλεγχο, (σε εμας πιο διακριτικά, στους ντόπιους κ στα αρχίδια που λένε)
αυτό λοιπον το υπόγειο ειναι clubbaki, μουσική χορευτική αλλα χωρίς κλιματισμό..έχει κ κορίτσια που κυκλοφορουνε να τις κεράσεις,ο κόσμος όμως χορεύει κ διασκεδάζει.απ έξω κλασσικα σε όλουσ τους δρομους κόσμος Hanging out με μπύρα στο χέρι.
Δεν αντεξαμε πανω απο μισή ώρα, λόγω ζέστης,φεύγουμε, με πλησιάζει μια ωραια λευκή κουβανή,άξιζε απο εμφανιση , μου λεει να πιούμε ποτο , μη φευγεις, μπορει να γυρίσω της λέω,παμε αλλού με την παρέα μου, πάρε με μαζι σου λέει, το σκέφτομαι λίγο,
λεω άσε θα ξαναέρθω..
πηγαίνουμε στο torquito, disco με live, στο ρουφ γκάρντεν του αβάνα λίμπρε..
Εξαιρετικος χώρος, ευρωπαικός επιτέλους, με θέα την πόλη ,open roof, k ωραίο κόσμο..
10ε εδώ η είσοδος οποτε ο κόσμος κυρίως τουρίστες κ καλοβαλμένοι κουβανοί..
Βλεπω μια κουβάνα πολύ ενδιαφέρον ,χορεύει αλλα δεν κοιτάει..δεν ψαχνόταν γενικώς,μετα απο λίγο αποφασίζω να της μιλήσω.
της ζητάω να χορέψουμε, δεν μιλαω καθόλου ισπανικά οποτε μιλαμε αγγλικά ,εκείνη σπαστά,πάλι καλα καταλαβαινομαστε.
ειναι με μια φιλη της που έχει γενεθλια.
μετα απο τα μαθήματα χορού, της λεω κ ερχεται στο τραπέζι, γνωρίζει κ τα παιδιά της παρέας,κ χορεύουμε ολοι μαζι.
μια ομορφη γνωριμία, δεν ήθελα να την κάψω ζήτησα το τηλ της μου το έδωσε κ ανανεώσαμε το ραντεβου μας για την επόμενη.
τρωγόμουν να γυρίσω να φορτώσω την αλλη απο το La gruta, αλλα λιγο η κουραση, λιγο η παρεα που ήταν 2 νιοπαντρα ζευγάρια λειτούργησαν ανατρεπτικά..κοινως δεν ήθελα να καρφωθώ στα κορίτσια.

Δικαιώθηκα όμως το επόμενο βράδυ.

η τρίτη ημέρα, ειχε εκδρομή σε μέρος που φτιάχνουν τα πούρα,ψώνια , πολλες pina collada, επίσκεψη στη σπηλιά του ινδιάνου,  φαγητό κτλ .
Λίγο ρηλάξ κ βραδινή βόλτα στο καμπαρέ,μετά απο τροπική βροχη μιας ώρας!
Η όμορφη κουβάνα μετα απο 13 ώρες δουλειάς ήρθε κ μας βρήκε αργα στο cabaret parisien λίγο πριν τελειώσει το show.
το οποίο ειναι πολύ καλό, 40ε με ποτό, αλλα απευθύνεται σε τουρίστες.
Την κέρασα ποτό (το μοναδικό,)κ αφού τελείωσε το πρόγραμμα ξεκινάμε βόλτα οι δυο μασ με τα πόδια..
καποια στιγμή της λέω να παμε στο ξενοδοχείο, εχουν προηγηθεί κατι φιλιά στο καμπαρε, παίρνουμε ταξί κ παμε..

Αποκάλυψη το κορίτσι, άξιζε που περίμενα μια μέρα,περάσαμε σούπερ, εμεινε εκεί το βράδυ (αφου αναγκάστηκα να αναβαθμίσω το δωμάτιο σε δίκλινο πληρώνοντας 66ε)
Το πρωί ξανα 3 γύρος, της είχα ζητήσει πρωινό σπέσιαλ..!!
ντουζάκι, χαμόγελα, γλύκες κτλ, κατεβαίνουμε παρέα για πρωινό, μας βλέπουν οι άλλοι του γκρουπ , τους πεφτει λίγο το σαγόνι..
η ώρα περνάει, με χαιρετάει ,ανανεώνουμε το ραντεβού για το βράδυ κ πάει για δουλειά, κ εγώ περιήγηση στην αβάνα.
Μέχρι εδώ έχουμε περάσει καταπληκτικά , εκτός ίσως απο κανα δυο ζευγάρια που δεν εβγαιναν καθόλου παραέξω..
Η αληθινή κουβα ξεκινάει καπου εδώ,
πρωινή περιήγηση στα σοκάκια της παλιάς πόλης...to be continued...

Gambino

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Like
318
Πόντοι
21
Ωραιος ο φιλος Δημητρης,περιμενουμε και την συνεχεια... :hi:
Εγω γυρισα προχθες μετα απο ενα 25ημερο σε Σιενφουεγκος και λιγο Αβανα.
Την ματιασαμε την "φτωχομανα" Αρτεκ,πρωτη φορα την βλεπω με τοσες λιγες γυναικες και τις περισσοτερες φορες μισογεματη... :think:
Γενικα δεν ειχε τουρισμο(sexo-τουρισμο ελαχιστο)αν και εχουν ξεκινησει οι πτησεις απο Μαιαμι-Σιενφουεγκος(3 την εβδομαδα)
Οι "αλητες" του δρομου μου ειπαν οτι η αστυνομια εχει κανει πολλες εφοδους στις ντισκο του Σιενφουεγκος γι'αυτο "χαθηκαν" και οι γυναικες.Ενα βραδυ που ημουν στην Αρτεκ ηταν μπατσοι με πολιτικα και κοιτουσαν τις ταυτοτητες απο τα κοριτσια,στην Αβανα στο Βεδαδο στον δρομο κατω απο το Αβανα λιμπρε μεχρι την Λα γκρουτα 2 βραδυα ητανε η αστυνομια με κατι που μοιαζει σαν κλουβα και μαζευε την αλητεια... :s&m_2:
Σου λεει ο Ραουλ να βγαλουμε την αστυνομια να μαζεψει λιγο το πραμα γιατι τωρα που ξεκινησαν να ερχονται οι Αμερικανοι αυτες ειναι ικανες να το ριξουν ολες στην πορνεια απο 12 εως 100 χρονων... :2funny:
Ενα γενικο συμπερασμα μου ειναι οτι και εδω το ιντερνετ εκανε μεγαλη ζημια.. :S
Πρωτα για μια Κουβανα ηταν πολυ δυσκολο να εχει επικοινωνια μ'εναν αγαπητικο της,τωρα που εχει e-mail στο κινητο(0.02 το μηνυμα) μπορει ευκολα ν'αποκτησει "χορηγο"... :s&m_1:

ΥΓ:Ο τουρισμος τους μαρανε...ειμασταν το μοναδικο αεροπλανο(300 θεσεων) που εφτασε εκεινη την στιγμη και για να παρουμε βαλιτσες καναμε 1 ωρα και 45 λεπτα.. :2funny:

dim international

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2016
Κριτικές
5
Like
127
Πόντοι
280
Καλημέρα κ πάλι,
ελπίζω να έχετε ανοιχτές τις ειδοποιήσεις κ να ζωντανέψει λίγο το thread...
Επειδή μια φορά δεν φτάνει...
Επιστρέφω σύντομα.. Κούβα για Χριστούγεννα!
Ευκαιρία για μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Θα μείνω 10 μέρες,τις 4 πρώτες trinidad ή cayo santa maria, κ
τις υπόλοιπες Havana..
Όπως ίσως κατάλαβαν οι πιο παλιοί πιάστηκα κ εγώ στα δίχτυα μιασ κουβάνας!
Δεν θα πω ότι φαίνεται διαφορετική,αλλά σίγουρα δεν είναι semi-pro, δεν
ψαχνόταν για τουρίστες, (την γνώρισα στο havana libre, δεν κοίταζε γενικότερα κ πήγα κ της μίλησα)
ψαχνει καθε 2η μερα σημείο για wifi, και είναι έξω κ μου μιλάει καθε φορά μια ώρα στο messenger.
επειδή ακριβώς φαινεται καλή θα παω να την ξαναβρω.
κ έχει μια πολυ καλη δουλειά για την κούβα.Δουλεύει σε ιδιωτικό εστιατόριο, εκεί παίρνει
10cuc την ημέρα συν tips .
Ψάχνει για casa , οποτε αφου θα μείνουμε μαζι το αφήνω σε εκεινη..
απλά αν έχουμε καποια standar διεύθυνση , ή καποιο καλό κονέ, ειναι ευπρόσδεκτο Just in case.
ΓΙα αυτοκινητο απο το για δέκα μέρες βγαινει καπου στα 600e.
Εχουμε κάποια άλλη πρόταση?
Κάποιος είχε γράψει για ενοικιάση αυτοκινήτου κοντα στο ξενοδοχείο plaza, εννοείς αυτό στη παλιά αβάνα?
ή έχει κ άλλο?
Τα εισιτήρια λόγω εποχής προφανώς ακριβά,
ελπίζω να είναι καλός ο καιρός.
τώρα για διασκέδαση κτλ,αφού θα είμαι αγκαζέ θα με πηγαίνει εκείνη, γενικώς πάντως έχει πολλές επιλογές,
είτε ψάχνεις να φορτώσεις είτε απλά να διασκεδάσεις!

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.322
Πόντοι
22.266
[quote author=dimitris kon  link=topic=1791.msg7245458#msg7245458 date=1478767629]
Καλημέρα κ πάλι,
ελπίζω να έχετε ανοιχτές τις ειδοποιήσεις κ να ζωντανέψει λίγο το thread...
Επειδή μια φορά δεν φτάνει...
Επιστρέφω σύντομα.. Κούβα για Χριστούγεννα!
Ευκαιρία για μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Θα μείνω 10 μέρες,τις 4 πρώτες trinidad ή cayo santa maria, κ
τις υπόλοιπες Havana..
Όπως ίσως κατάλαβαν οι πιο παλιοί πιάστηκα κ εγώ στα δίχτυα μιασ κουβάνας!
Δεν θα πω ότι φαίνεται διαφορετική,αλλά σίγουρα δεν είναι semi-pro, δεν
ψαχνόταν για τουρίστες, (την γνώρισα στο havana libre, δεν κοίταζε γενικότερα κ πήγα κ της μίλησα)
ψαχνει καθε 2η μερα σημείο για wifi, και είναι έξω κ μου μιλάει καθε φορά μια ώρα στο messenger.
επειδή ακριβώς φαινεται καλή θα παω να την ξαναβρω.
κ έχει μια πολυ καλη δουλειά για την κούβα.Δουλεύει σε ιδιωτικό εστιατόριο, εκεί παίρνει
10cuc την ημέρα συν tips .
Ψάχνει για casa , οποτε αφου θα μείνουμε μαζι το αφήνω σε εκεινη..
απλά αν έχουμε καποια standar διεύθυνση , ή καποιο καλό κονέ, ειναι ευπρόσδεκτο Just in case.
ΓΙα αυτοκινητο απο το για δέκα μέρες βγαινει καπου στα 600e.
Εχουμε κάποια άλλη πρόταση?
Κάποιος είχε γράψει για ενοικιάση αυτοκινήτου κοντα στο ξενοδοχείο plaza, εννοείς αυτό στη παλιά αβάνα?
ή έχει κ άλλο?
Τα εισιτήρια λόγω εποχής προφανώς ακριβά,
ελπίζω να είναι καλός ο καιρός.
τώρα για διασκέδαση κτλ,αφού θα είμαι αγκαζέ θα με πηγαίνει εκείνη, γενικώς πάντως έχει πολλές επιλογές,
είτε ψάχνεις να φορτώσεις είτε απλά να διασκεδάσεις!

[/quote]
fiλε οσο ειχα ψαχτει πριν 10 μηνες φτηνα αμαξια ειχα βρει κοντα σε μανδρα στο νασιοναλ χοτελ calle 19 calle 21

dim international

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2016
Κριτικές
5
Like
127
Πόντοι
280
θυμάσαι τιμές?
και τι αυτοκίνητα δίνουν!
γιατι δεν θελω κινέζικο, μη μείνουμε
στη μεση του πουθενά..

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.322
Πόντοι
22.266
[quote author=dimitris kon  link=topic=1791.msg7245560#msg7245560 date=1478774651]
θυμάσαι τιμές?
και τι αυτοκίνητα δίνουν!
γιατι δεν θελω κινέζικο, μη μείνουμε
στη μεση του πουθενά..
[/quote]
οσο ειχα ψαξει θυμαμαια απο 45-50 δολλαρια και τα πιο μεγαλα 75 δολαρια αλλα αμαξια ηταν συχρονα αλλα επειδη ημασταν 4 ατομα και ολοι παζαρτζηδες καναμε καλες τιμες με ταξιτζηδες και γυρισαμε την κουβα με ταξι εξαλλου 4 ατομα ημαστε
αλλα αυτη η μανδρα ηταν κολο sold out

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
Γενικά τα αμάξια στην κούβα, όπως και άλλα προιόντα, είναι είδος πολυτελείας, επομένως σου προτείνω να κοιτάξεις να κλείσεις από εδώ. Αν προσπαθήσεις εκεί είτε δεν θα βρείς είτε θα σου πιάσουν τον κώλο.
Για ρήξε μια ματία στο print screen που σου στέλνω άπό παλιά μου συνομιλια για car-book.
40-50 ευρα την μέρα+ασφαλεια  είναι οκ τιμή. 100 την μερα είναι πολή ακριβά.

Συνημμένα

• χωρίς τίτλο.JPG
    χωρίς τίτλο.JPG
    269,5 KB · Εμφανίσεις: 46

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
[quote author=dimitris kon  link=topic=1791.msg7245458#msg7245458 date=1478767629]

[/quote]

dimitris kon ειχα γραψει οτι εγω προτιμουσα το υποκαταστημα στο λομπυ του ξενοδοχειου διοτι ειχα μαθει το μανατζερ εκει και με ενα καλο τιπ 20 ευρω μου εδινε αμαξι με λιγα χιλιομετρα
νοικιαζεις φυσικα σε ολα τα μεγαλα λομπυ ξενοδοχειων οπου οι εταιριες εχουν υποκαταστηματα η και στο αεροδρομιο
εγω προτιμουσα το συγκεκριμενο επειδη ηταν διπλα στο καπιτωλιο ανοιχτο ολες τις μερες και υπηρχε η δυνατοτητα επιλογης καλου αυτοκινητου...
ποτε δεν εκλεινα μεσω ιστοσελιδας κτλ επιτοπου με τα μετρητα στο χερι και την εγγυση επισης σε μετρητα που επιστρεφοταν με την παραδοση του αυτοκινητου..στο συγκεκριμενο υποκαταστημα ηταν καποιος ραουλ μανατζερ δε χανεις να δεις αμα ειναι ακομη εκει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom