Νέα

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ποινικοποιούν τον πελάτη της πορνείας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα voltaire45
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 225
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

pornliberal

Μέγας
Εγγρ.
18 Ιαν 2018
Μηνύματα
10.331
Κριτικές
40
Like
10.736
Πόντοι
3.946
Από που και ως που το αδελφάτο είναι κατά της απαγόρευσης στην Ελλάδα;

Και υπέρ του Σύριζα είναι λόγω συμφώνου συμβίωσης και υπέρ της ποινικοποίησης της πορνείας είναι.
Το αδελφατο στην Ελλάδα είναι υπέρ της πορνείας γιατί το ελέγχει ο Βαλλιανατος. Δεν αποκλείεται όμως στο μέλλον να αλλάξει σταση.
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
38
Πόντοι
6
Χρημα θελουν αγαπητοι,δηλ. φορολογηση,ελεγχος των κοριτσιων,κ.τ.λ.Αυτο βεβαια θα φερει αυξηση τιμων .
 

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Μηνύματα
7.607
Like
2.908
Πόντοι
506
Χρημα θελουν αγαπητοι,δηλ. φορολογηση,ελεγχος των κοριτσιων,κ.τ.λ.Αυτο βεβαια θα φερει αυξηση τιμων .

Δυστυχώς κλίνω πάλι στο να ψηφίσω ΝΔ. Απλά γιατί με αυτήν είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξει κάτι στο καθεστώς της πορνείας. Η αριστερά και η κεντροαριστερά είναι πιο επίφοβες στο να ποινικοποιήσουν τον πελάτη ή να φορολογήσουν την πορνεία. Δυστυχώς.
 

stakaman21

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
533
Like
648
Πόντοι
86
Δυστυχώς κλίνω πάλι στο να ψηφίσω ΝΔ. Απλά γιατί με αυτήν είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξει κάτι στο καθεστώς της πορνείας. Η αριστερά και η κεντροαριστερά είναι πιο επίφοβες στο να ποινικοποιήσουν τον πελάτη ή να φορολογήσουν την πορνεία. Δυστυχώς.
πότε θα παντρευτείς τύπε?
 

Timberland

Νέο Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2018
Μηνύματα
3
Like
0
Πόντοι
0
Αν είναι παράνομη η πορνεία θα πρέπει να καταργηθούν και οι τσόντες... Και στις δυο περιπτώσεις κάνουν σεξ για χρήματα.
 

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Μηνύματα
7.607
Like
2.908
Πόντοι
506
Χρημα θελουν αγαπητοι,δηλ. φορολογηση,ελεγχος των κοριτσιων,κ.τ.λ.Αυτο βεβαια θα φερει αυξηση τιμων .

Από την άλλη όμως ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι τα λεφτά που γλιτώνουν τώρα από τους φόρους τα δίνουν μαύρα στην αστυνομία - το έχω ακούσει από τσατσάδες - για να μην ενοχλεί συνέχεια τα μπουρδέλα, τα οποία είναι όλα παράνομα. Άσε που δίνουν πολλές φορές λεφτά στα δικαστήρια που τους/τις τρέχουν. Άρα λοιπόν μπορεί και να μην αυξάνονταν οι τιμές αν γίνονταν όλα νόμιμα και φορολογούνταν. Εξάλλου είναι υποκρισία αυτό που υπάρχει τώρα, ένας νόμος για πουτάνες και μπουρδέλα εδώ και 20 χρόνια που ουσιαστικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και ποιος θα μπορούσε να αλλάξει το νόμο προς όφελος των κοριτσιών και των οίκων; Η ΝΔ; Δε νομίζω. Μάλλον το Κίνημα Αλλαγής.
 

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Μηνύματα
7.607
Like
2.908
Πόντοι
506
Είχα ακούσει μια φορά την πρόεδρο του σωματείου των ιερόδουλων σε μια συνέντευξη στον Βαλλιανάτο να λέει ότι όταν ήταν υπουργός εσωτερικών ο Παυλόπουλος ποτέ δεν καταδεχόταν να τις δει ενώ υπήρχε σαφώς καλύτερη αντιμετώπιση επί ΠΑΣΟΚ.
 

kaloskaloskalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
477
Κριτικές
12
Like
672
Πόντοι
311
Μακαρι να ητανε νομιμο. Θα ητανε πιο φτηνες οι πουτανες αλλα θα περνανε και περισοτερα. Θα ειχανε ικα περιθαλφη συνταξη και γενικος αλλη διαθεση. Δεν καταλαβαινω σε τι βασιζετε ενας νομος οπου βρισκονται δυο ατομα να κανουν κατι που συμφονουν για ευχαριστηση. Κακο ειναι; το παρανομο το κανει κακο. Οταν βγαινεις με την κοπελα σου και της πληρωνεις το δυπνο και την γαμας μετα ειναι παρανομο;
 

Επισκέπτης
Δεν υπαρχει κυβερνηση που θα ποινικοποιησει πορνεια με χιλιαδες λαθρο αντρες να σουλατσαρουν. Δεν ειναι τρελοι.

Το ερωτημα ειναι ποιος θα φορολογησει την πορνεια. Αυτο ειναι πιο πιθανο να γινει απο κρατικιστικα μεταρρυθμιστικα κομματα παρα απο συντηρητικα. Εχουμε κανει τους Αλβανους πλουσιους και οι συμπατριωτες μας ψαχνουν τα σκουπιδια. Τις προαλλες ειδα μικρα παιδια να βουτανε στον καδο εξω απ τα μπορντελα της Αλκιβιαδου με τις καποτες. Εφριξα! Μακαρι να παρει την πρωτοβουλια ο συριζα, θα στηριξω, αλλα τον εμποδιζουν οι συνιστωσες που εχουν ανεδαφικες απατησεις.
 

whiteman

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2017
Μηνύματα
464
Like
241
Πόντοι
1
στη Γαλλια ο Ολαντ ποινικοποιησε τη πορνεια. σοσιαληστης και αυτος οπως ο Τσιπρας.
 

John Dick

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2015
Μηνύματα
7.607
Like
2.908
Πόντοι
506
Η ημερίδα της ΓΓΙΦ για την πορνεία ως μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας


Η ημερίδα της ΓΓΙΦ με θέμα: «Πορνεία – μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας - Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου» πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2018 στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΓΓΙΦ, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, επεσήμανε όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους η ΓΓΙΦ προσλαμβάνει την πορνεία ως μια ακόμη μορφής έμφυλης βίας και τόνισε ότι: «Η πορνεία συνιστά εμπόδιο για την ουσιαστική ισότητα, δε μπορεί να αποτελεί προσωπική επιλογή, ούτε όμως και επαγγελματική προοπτική. Απεναντίας, προβάλλει ως μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Περαιτέρω, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για την πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ να θέσει στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου το κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό θέμα και να εξετάσει την αντιμετώπισή του βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση των αποδοτικότερων δυνατών λύσεων υπέρ των γυναικών που εμπλέκονται στην πορνεία και τη δημιουργία των προοπτικών εξόδου τους από αυτήν. Πρόσθεσε δε ότι «Η στροφή των γυναικών στην πορνεία, δεν αποτελεί παρά ύστατη λύση, ακριβώς λόγω της απουσίας πρόσβασής τους σε επιλογές», επιτονίζοντας έτσι την έντονη παρουσία της έμφυλης διάκρισης και στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλύοντας εκτενώς όλα τα παραπάνω, καθώς και επιμέρους πτυχές των αιτιών και των συνεπειών της πορνείας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι:«Μέσα από τη δράση μας επί του θέματος της πορνείας, συνολικά, στόχος μας είναι να αναδειχθεί η πορνεία ως μια ακόμη μορφή βίας, η οποία μετασχηματίζει τη γυναικεία υπόσταση και αξιοπρέπεια σε μια ακόμη “παρεχόμενη υπηρεσία”, που, με τη σειρά της, ανατροφοδοτεί τα κυκλώματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, όπως και ο Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, κος Ηρακλής Μοσκώφ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τμήματος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με τις εργασίες και τα συμπεράσματα της Ομάδας Διοίκησης Έργου της ΓΓΙΦ από τον Πρόεδρο αυτής, K. Κονδυλογιάννη, εισηγήσεις σχετικά με την πορνεία από την οπτική του φύλου και του διεθνούς γυναικείου κινήματος από τις Θ. Κατσιβαρδάκου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας& Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΓΓΙΦ και Ι. Μαγγανάρα, Πρόεδρο της International Alliance of Women, ενώ ομάδα φοιτητών και φοιτητριών με επικεφαλής τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Γ. Λάζο, παρουσίασε νεότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου και των πελατών του, που συνάδουν στη θεώρηση της πορνείας ως μιας ακόμη μορφής έμφυλης βίας. Το πρώτο τμήμα έκλεισε με εισήγηση του Ταξίαρχου, Γ. Καστάνη, Διευθυντή Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας), για την αστυνομική αντιμετώπιση και μελέτη περίπτωσης σχετικά με τη δράση των οργανωμένων δικτύων πορνείας και σωματεμπορίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Πρέσβη ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Per-Anders Sunesson, από την δικηγόρο και μαχόμενη φεμινίστρια από τη Γαλλία, Lorraine Questiaux, από την μαχόμενη φεμινίστρια και εμπειρογνώμονα από την Γερμανία, Marie Merklinger, καθώς και από τις δικηγόρους, Ιωάννα Στεντούμη, Κατερίνα Παπαθεοδώρου και Αμαλία Σαρρή, υπάλληλο του Τμήματος Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της ΓΓΙΦ για τις πολιτικές των χωρών τις Ευρώπης, όπως και της ίδιας της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της πορνείας.

Σύμφωνα με της ανακοίνωση της ΓΓΙΦ, «στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μ. Ανδρούτσου, η Πρόεδρος του Κέντρου έρευνας και δράσης για την ειρήνη, Φωτεινή Σιάνου, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων από το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, τον Σύνδεσμο για τα δικαιώματα της Γυναίκας, την Φεμινιστική συλλογικότητα "Το Μωβ", το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τη Διεθνή Ένωση Γυναικών, το Σωματείο Εκδιδομένων Γυναικών, το Σωματείο «Θετική Φωνή» για την προστασία των οροθετικών ατόμων και την οργάνωση «Red Umbrella».Συνολικά, η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του αμφιθεάτρου, οι στοχευμένες ερωτήσεις που τέθηκαν στα πάνελ των ομιλητριών και των ομιλητών και ο εποικοδομητικός διάλογος επί των εισηγήσεων, επιβεβαίωσαν την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της πορνείας, γεμίζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με ένα μήνυμα αισιοδοξίας, στη βάση της δημιουργίας ευεργετικών αλλαγών επί του θέματος, με όρους σεβασμού, αξιοπρέπειας και ισότητας».

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΓΙΦ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ, ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας ημερίδα, η ευαίσθητη θεματική της οποίας απαιτεί την προσήλωση όλων μας. Κι αυτό, γιατί στόχος μας είναι, μέσα από τις εισηγήσεις και το διάλογο που αναμένουμε να προκύψει, να αξιολογήσουμε σε βάθος όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την πορνεία στις μέρες μας και να υιοθετήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές υπέρ της ισότητας και της αξιοπρέπειας.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να κάνω σαφές ότι όλες οι παρεμβάσεις μας στον ακάματο αγώνα μας για την εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην πράξη, την πλήρη ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας, την καταπολέμηση σεξιστικών στερεοτύπων και πρακτικών που απαξιώνουν την γυναίκα ως προσωπικότητα και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συστήνουν και την θεώρησή μας ότι η πορνεία συνιστά εμπόδιο για την ουσιαστική ισότητα, δε μπορεί να αποτελεί προσωπική επιλογή, ούτε όμως και επαγγελματική προοπτική. Απεναντίας, προβάλλει ως μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας και παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, αναλάβαμε το επίπονο έργο να ανοίξουμε τον κοινωνικό διάλογο για το φαινόμενο αυτό, μελετώντας διεξοδικά το σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά και τη συναφή νομοθεσία της Γαλλίας στο ζήτημα της πορνείας.

Και δεν πρόκειται μόνο για τη σημερινή μας ημερίδα, αλλά για μια μακρά και κοπιαστική πορεία, ώσπου να φτάσουμε ως εδώ.

Ειδικότερα, στην ΓΓΙΦ συγκροτήσαμε Ομάδα Διοίκησης Έργου, με σκοπό τη μελέτη του σκανδιναβικού μοντέλου και επιμέρους στόχο τη διατύπωση εφικτών και εποικοδομητικών προτάσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύουν τις γυναίκες από τη πορνεία.

Πέραν τούτου, η γενικότερη στόχευσή μας, είναι να διαμορφώσουμε διαφορετικές αντιλήψεις και στάσεις στην κοινωνία, επειδή αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε, ώστε να προσφερθεί μια προοπτική εξόδου των γυναικών από την πορνεία.

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζουμε καλά ότι οι επιμέρους θεματικές που συστήνουν τη γενικότερη προσέγγιση γύρω από το ζήτημα της πορνείας, δεν είναι ένα θέμα εύκολο. Κάθε άλλο. Δεν παραγνωρίζουμε καθόλου την πολυπλοκότητά του.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να μην το αγνοήσουμε, ούτε και να εθελοτυφλήσουμε, αλλά να το φέρουμε στο προσκήνιο και στο δημόσιο διάλογο.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι όποιες αντιδράσεις επί της πρωτοβουλίας μας, για εμάς συστήνουν τη βάση ενός νέου προβληματισμού, από τις ζυμώσεις του οποίου θα συνεχίσουμε να αναζητάμε τις πιο αποδοτικές λύσεις υπέρ των γυναικών που διαβαίνουν το δρόμο της πορνείας. Άλλωστε, το πρόβλημα της πορνείας συνδέεται με τη γενικότερη κρίση που υπάρχει, αλλά και εκείνη που σχετίζεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως και με την κρατούσα αντίληψη ότι «τα πάντα μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται».

Ως εκ τούτου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δε μπορεί να μείνει αμέτοχη και να μην καταβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια υπέρ της εξάλειψης τέτοιου είδους θεωρήσεων, ευελπιστώντας ότι τη θέση τους θα πάρουν οι αρχές και οι αξίες της ισότητας για όλους και όλες ανεξαιρέτως.

Κυρίες και κύριοι,

σκεφτείτε μόνο ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει πάψει να επικρατεί η αμιγώς σεξιστική και συνάμα αναχρονιστική αντίληψη ότι η ενηλικίωση ενός εφήβου ολοκληρώνεται με τη χρήση υπηρεσιών πορνείας!

Δε νομίζετε ότι η ύπαρξη τέτοιων θέσεων και ειδικά στις μέρες μας είναι κάτι παραπάνω από λυπηρές;

Περαιτέρω, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ο χαρακτήρας της πορνείας στη χώρα μας, διαφέρει σε πολλά σημεία από εκείνον της Σουηδίας, αφού η Ελλάδα έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς.

Όμως, για πολλούς από αυτούς τους πληθυσμούς, η χώρα μας αποτελεί τόπο διέλευσης και όχι προορισμού, ώστε να εγκλωβίζονται εδώ γυναίκες και μικρά παιδιά, εν δυνάμει θύματα κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να μας εμποδίζει να προσπαθήσουμε να μελετήσουμε σε βάθος τις καλές πρακτικές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να υιοθετήσουμε - στο μέτρο του δυνατού της δικής μας κοινωνικής πραγματικότητας- πρακτικές που προάγουν την ισάξια και αξιοπρεπή θέση των γυναικών.

Εξάλλου, δύσκολα μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι η σωματεμπορία, αναδεικνύεται σήμερα με πολλά πρόσωπα και εξυπηρετεί απεχθείς σκοπούς. Σεξουαλική εκμετάλλευση, οργανωμένα κυκλώματα μαστροπών και πορνείας, καταναγκαστική εργασία, εξόφληση χρέους, καταναγκαστικοί γάμοι, ακόμη και εμπορία οργάνων, συνιστούν μόνο ορισμένα από τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά της εμπορίας ανθρώπων, τα οποία -χωρίς αμφιβολία – προσβάλουν την υπόσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ενδεικτικά μόνο, σας αναφέρω ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

•το 62% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση

•Οι γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια ανέρχονται στο 96% των βεβαιωμένων και εικαζόμενων θυμάτων, ενώ

•Εκτιμάται ότι μόνο το 1-2% από τα θύματα ίσως κατορθώσει να γλιτώσει.

Φίλες και φίλοι,

Όλα τα παραπάνω μας αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης επί του θέματος της πορνείας και της σωματεμπορίας ανθρώπων για πλήθος ανθρωπιστικών και κοινωνικών λόγων.

Πέραν τούτου όμως και για ένα ακόμη σημαντικό λόγο, που άπτεται των ζητημάτων που προάγουν τις αξίες της ισότητας. Διότι, όταν μιλάμε για ισότητα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε το δικαίωμα επιλογών. Και είναι κρίσιμο εδώ να τονίσουμε ότι μια γυναίκα διαθέτει επιλογές, όταν έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες.

Από την άλλη, όμως, όταν οι ευκαιρίες δε βρίσκονται στη διάθεσή της, τότε δε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια απόφαση.

Ως εκ τούτου, η πορνεία δεν είναι, παρά ένα σύστημα, μέρος μιας επικερδούς επιχείρησης, τροφοδοτούμενης από τη ζήτηση για γυναικεία σώματα.

Περαιτέρω, η άποψή μας εδράζεται στην πεποίθηση ότι oι πελάτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αντίθετα, φέρουν τις ίδιες ευθύνες για τη διατήρηση της πορνείας, καθώς και της εμπορευματοποίησης και μεταχείρισης των γυναικείων σωμάτων, που προκύπτουν από αυτή. Για το λόγο αυτό, πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν την ευθύνη της πράξης τους και να αναλογιστούν τι προκαλεί αυτή τόσο στις γυναίκες όσο και στη κοινωνία εν γένει.

Συμμετέχουμε λοιπόν στον διάλογο αλλά και τον αγώνα για την καταπολέμηση της πορνείας που διεξάγετε σήμερα σε πολλές χώρες τις Ευρώπης με βάση και την πρόταση -ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από το 2014 που θεωρεί την πορνεία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβολή της αξιοπρέπειας είτε πρόκειται για ‘πορνεία από εξαναγκασμό΄ είτε για εκούσια συνεύρεση και καλεί τις εθνικές αρχές να χαράξουν στρατηγικές εξόδου των γυναικών από την πορνεία και να τις βοηθήσουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους βιοπορισμού, τόσο με πολιτικές για τη μείωση της φτώχειας που οδηγεί γυναίκες και παιδιά στην πορνεία, όσο και με βελτίωση των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Κλείνοντας και αναμένοντας με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις που θα ακούσουμε, θα ήθελα να τονίσω ότι:

«Μέσα από τη δράση μας επί του θέματος της πορνείας, συνολικά, στόχος μας είναι να αναδειχθεί η πορνεία ως μια ακόμη μορφή βίας, η οποία μετασχηματίζει τη γυναικεία υπόσταση και αξιοπρέπεια σε μια ακόμη “παρεχόμενη υπηρεσία”, που, με τη σειρά της, ανατροφοδοτεί τα κυκλώματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών».

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
 

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.918
Κριτικές
25
Like
11.584
Πόντοι
14.615
Σκούρα τα πράγματα
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Σε ημερίδα με τίτλο «Πορνεία: Μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας. Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου» η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των φίλων εξέφρασε τη γνωστή άποψή της ότι κάθε είδους πορνείας αποτελεί και καταναγκασμό. Συνέχισε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του χώρου σε καμία περίπτωση δεν κάνουν το επάγγελμα αυτό εθελοντικά, αλλά, με τον έναν ή άλλο τρόπο εξαναγκάζονται. Πρότεινε λοιπόν (προσθέτοντας και άλλα παραδείγματα, όπου αφορούσαν περισσότερο τα γούστα των εμπλεκόμενων σε πορνογραφικό περιεχόμενο) τη χάραξη μία «κοινής εθνικής στρατηγικής» για την καταπολέμηση του «φαινομένου».

Πρέπει όμως να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. Η κ. Κούβελα, με μία πρότασή της έχει εξισώσει την εθελοντική, συναινετική σεξουαλική σχέση επ’ αμοιβής, με την ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια της καταναγκαστικής σωματεμπορίας (trafficking). Αυτό αποτελεί και μεγάλο σφάλμα. Αν η συναινετική πορνεία λοιπόν αποτελεί εξαναγκασμό, τότε το trafficking, τι ακριβώς είναι; Πώς ένας άνθρωπος εμπλέκεται σε συζητήσεις κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων, αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον καταναγκασμό από τη συναίνεση; Εάν δε γνωρίζεις τη διαφορά από τη βία, τη μη-βία, την κλοπή και την μη-κλοπή, καλό θα ήταν να αποσυρθείς από την πολιτική οικονομία, ειδάλλως αρχίζεις και εκφράζεις ανοησίες όπως την παραπάνω

....Το πρόβλημα με την κα. Κούβελα είναι ότι διακατέχεται από το κλασικό μεσσιανικό σύνδρομο της αριστεράς. Θέλει να κάνει καλό. Το καταλαβαίνουμε, αλλά επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το λάθος μέσο: τον κρατικό καταναγκασμό. Βέβαια, το ότι θεωρεί ότι όλες οι σεξουαλικές σχέσεις επί αμοιβής αποτελούν και εξαναγκασμό είναι πραγματικά τρομακτικό. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι μία προβολή. Νομίζει ότι «νιώθει» τους διάφορους εργαζομένους στο επάγγελμα, τους λυπάται και θέλει να τους «βοηθήσει» με το ζόρι, θέλουν δε θέλουν.

... θέλετε να βοηθήσετε κάποιον που δε ζήτησε τη βοήθειά σας εξαρχής; Τα συνδικάτα του τομέα αντιδρούν αρνητικά στις παρεμβάσεις σας. Μήπως θα ήταν καλύτερα να αρχίσετε να έχετε σοβαρότερες και βαθύτερες συναναστροφές με τους εργαζομένους στη βιομηχανία του σεξ; Θα ωφελούσε να μαθαίνατε από πρώτο χέρι την άποψή τους για τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματά τους γι’ αυτές. Μέχρι τότε, το μόνο για το οποίο μπορείτε να καυχιέστε, είναι ότι θέλετε να δείξετε τη «φιλανθρωπία» σας μέσω της κρατικής βίας. Δε νομίζω ότι τη χρειάζεται κανένας. Αν ήταν έτσι, θα το ζητούσαν οι ίδιοι που έχουν από πρώτο χέρι εμπειρίες με το θέμα.

Προστατέψτε τις πόρνες από τους πραγματικούς εγκληματίες: την κρατική καταστολή και τους σωματέμπορους. Δεν έχετε την ηθική δικαιοδοσία να επέμβετε σε εθελοντικές συναλλαγές. Σκοτώστε τον μικρό δικτάτορα που έχετε μέσα σας, και αφήστε τα άτομα να είναι πραγματικά ελεύθερα να διαθέσουν το σώμα τους, που δικαιωματικά τους ανήκει, όπου επιθυμούν.



Το πλήρες άρθρο: www.eleytheriagora.gr/porneia-isotita-fylon-kai-eksanagkasmos/]Πορνεία, ισότητα φύλων και εξαναγκασμός[/url]
 

Dora86

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2017
Μηνύματα
2.512
Like
0
Πόντοι
16
Σε ημερίδα με τίτλο «Πορνεία: Μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας. Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου» η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των φίλων εξέφρασε τη γνωστή άποψή της ότι κάθε είδους πορνείας αποτελεί και καταναγκασμό. Συνέχισε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του χώρου σε καμία περίπτωση δεν κάνουν το επάγγελμα αυτό εθελοντικά, αλλά, με τον έναν ή άλλο τρόπο εξαναγκάζονται. Πρότεινε λοιπόν (προσθέτοντας και άλλα παραδείγματα, όπου αφορούσαν περισσότερο τα γούστα των εμπλεκόμενων σε πορνογραφικό περιεχόμενο) τη χάραξη μία «κοινής εθνικής στρατηγικής» για την καταπολέμηση του «φαινομένου».

Πρέπει όμως να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. Η κ. Κούβελα, με μία πρότασή της έχει εξισώσει την εθελοντική, συναινετική σεξουαλική σχέση επ’ αμοιβής, με την ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια της καταναγκαστικής σωματεμπορίας (trafficking). Αυτό αποτελεί και μεγάλο σφάλμα. Αν η συναινετική πορνεία λοιπόν αποτελεί εξαναγκασμό, τότε το trafficking, τι ακριβώς είναι; Πώς ένας άνθρωπος εμπλέκεται σε συζητήσεις κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων, αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον καταναγκασμό από τη συναίνεση; Εάν δε γνωρίζεις τη διαφορά από τη βία, τη μη-βία, την κλοπή και την μη-κλοπή, καλό θα ήταν να αποσυρθείς από την πολιτική οικονομία, ειδάλλως αρχίζεις και εκφράζεις ανοησίες όπως την παραπάνω....Το πρόβλημα με την κα. Κούβελα είναι ότι διακατέχεται από το κλασικό μεσσιανικό σύνδρομο της αριστεράς. Θέλει να κάνει καλό. Το καταλαβαίνουμε, αλλά επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το λάθος μέσο: τον κρατικό καταναγκασμό. Βέβαια, το ότι θεωρεί ότι όλες οι σεξουαλικές σχέσεις επί αμοιβής αποτελούν και εξαναγκασμό είναι πραγματικά τρομακτικό. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι μία προβολή. Νομίζει ότι «νιώθει» τους διάφορους εργαζομένους στο επάγγελμα, τους λυπάται και θέλει να τους «βοηθήσει» με το ζόρι, θέλουν δε θέλουν.

... θέλετε να βοηθήσετε κάποιον που δε ζήτησε τη βοήθειά σας εξαρχής; Τα συνδικάτα του τομέα αντιδρούν αρνητικά στις παρεμβάσεις σας. Μήπως θα ήταν καλύτερα να αρχίσετε να έχετε σοβαρότερες και βαθύτερες συναναστροφές με τους εργαζομένους στη βιομηχανία του σεξ; Θα ωφελούσε να μαθαίνατε από πρώτο χέρι την άποψή τους για τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματά τους γι’ αυτές. Μέχρι τότε, το μόνο για το οποίο μπορείτε να καυχιέστε, είναι ότι θέλετε να δείξετε τη «φιλανθρωπία» σας μέσω της κρατικής βίας. Δε νομίζω ότι τη χρειάζεται κανένας. Αν ήταν έτσι, θα το ζητούσαν οι ίδιοι που έχουν από πρώτο χέρι εμπειρίες με το θέμα.

Προστατέψτε τις πόρνες από τους πραγματικούς εγκληματίες: την κρατική καταστολή και τους σωματέμπορους. Δεν έχετε την ηθική δικαιοδοσία να επέμβετε σε εθελοντικές συναλλαγές. Σκοτώστε τον μικρό δικτάτορα που έχετε μέσα σας, και αφήστε τα άτομα να είναι πραγματικά ελεύθερα να διαθέσουν το σώμα τους, που δικαιωματικά τους ανήκει, όπου επιθυμούν.



Το πλήρες άρθρο: www.eleytheriagora.gr/porneia-isotita-fylon-kai-eksanagkasmos/]Πορνεία, ισότητα φύλων και εξαναγκασμός[/url]

:rockon:
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
13.742
Κριτικές
137
Like
20.970
Πόντοι
20.786
Γαμησε μας ρε κουβελα με τις μαλακιες σου θα μας κοψεις και το πηδημα στο τέλος.

οσοι ειναι ελευθεροι (και αρα οχι λαμογια οπως λέει και ο αρχηγος) μπορουν να απολαμβάνουν το σέξ στα μπουρδελα μνέχρι να βρουν φιλη και να ξεσκιζουν στα 4 αυτήνανε yeah :headbang2:
 

Επισκέπτης
Ασκουνται πιεσεις απο διεθνεις φεμινιστριες. Θα πανυγηρισουν αν πεσει η Ελλαδα. Μηπως εχουν δικιο οι mgtow;
 

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.918
Κριτικές
25
Like
11.584
Πόντοι
14.615
Οι διώκτες της πορνείας, καλά θα κάνουν να διαχωρίσουν τα μπουρδέλα από την υπόλοιπη πορνεία.

Το μπουρδέλο είναι ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή έχει οδό και αριθμό, έχει εμφανή εξωτερική φωτεινή σήμανση, έχει ιδιοκτήτη, υπαλλήλους, η δε λειτουργία του διέπεται από Νόμους και ελέγχεται από τις δημόσιες αρχές (αστυνομία, υγειονομικό, εφορία, πυροσβεστική, Δήμο, κτλ).

Επίσης, ο πελάτης του μπουρδέλου ακολουθεί σειρά κανόνων:
- Το ωράριο λειτουργίας είναι ορισμένο και ανακοινωμένο.
- Το είδος και το τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών προσυμφωνούνται μεταξύ του πελάτη και του προσωπικού του μπουρδέλου.
- Η εύρυθμη λειτουργία του μπουρδέλου υποστηρίζεται από την ιδιωτική εξωτερική φύλαξη.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο πελάτης και το προσωπικό του μπουρδέλου που συμμορφώνονται στο παραπάνω πρωτόκολλο, κατά τεκμήριο είναι συνεργάσιμοι, νομοταγείς, ενταγμένοι στην κοινωνία και ελεγχόμενοι από τις Δημόσιες Αρχές.

Αντίστοιχα, η πορνεία του δρόμου ή μέσω αγγελιών, δεν έχει το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας του μπουρδέλου, οπότε λίγο έως πολύ είναι είναι ανεξέλεγκτη.

Τυχόν ποινικοποίηση του μπουρδέλου θα ωθήσει τους εμπλεκόμενους (πελάτες και εκδιδόμενες) στην κρυφή πορνεία του δρόμου και των αγγελιών, δηλαδή σε διόγκωση των προβλημάτων και των κινδύνων.
 

Επισκέπτης
Όταν μια υπάλληλος τραπέζης ή ΔΕΚΟ γαμιέται από τον διευθυντή της για να την προάγει σε προϊσταμένη τμήματος για να πληρώνεται παραπάνω κάθε μήνα (τα γαμησιάτικα τελικά τα πληρώνουν οι πελάτες ή οι φορολογούμενοι πολίτες!) αυτή δεν είναι πόρνη και αυτό που κάνει πορνεία;

Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι μας κυβερνούν ζώα δίποδα χωρίς καμμιά συνείδηση και τύψεις για ό,τι κακό κάνουν στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό ;
 

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.918
Κριτικές
25
Like
11.584
Πόντοι
14.615
Όταν μια υπάλληλος τραπέζης ή ΔΕΚΟ γαμιέται από τον διευθυντή της για να την προάγει σε προϊσταμένη τμήματος για να πληρώνεται παραπάνω κάθε μήνα (τα γαμησιάτικα τελικά τα πληρώνουν οι πελάτες ή οι φορολογούμενοι πολίτες!) αυτή δεν είναι πόρνη και αυτό που κάνει πορνεία;

Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι μας κυβερνούν ζώα δίποδα χωρίς καμμιά συνείδηση και τύψεις για ό,τι κακό κάνουν στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό ;
Τύπε, οι προαγωγές με σεξουαλικά ανταλλάγματα είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί της Ελλάδας;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom