Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Παω σε συνεντευξη αγγελιας οδηγου.
Δεν εχω καθολου εμπειρια απο Γ κατηγοριας ας εχω το διπλωμα αρκετα ετη.
Αφεντικος: Ξερετε ο μισθος ειναι 750ευρω αλλα θα κανετε και χρεη αποθηκαριου (δηλ να φορτωνω το φορτηγο), οπως επισης και πωλητη (να προσπαθω να πουλησω και περισσοτερα προϊοντα στα μινι μαρκετ κτλ).
Εγω: Ω, καλως, αρα 750 του οδηγου +700 του αποθηκαριου +700 του πωλητη=2100?
Αφεντικο: Οχι φυσικα, 750 για ολα.
Εγω: Χαρηκα, θα σας ειδοποιησω...

επιτιδες το γραφω σαν "αφεντικο". τετοιοι δε θα γινουν ποτε εργοδοτες!
παμε καλα, ερχεται αναπτυξη, θα ανεβει ο μισθος :cheesy::cheesy:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αφεντικος: Ξερετε ο μισθος ειναι 750ευρω αλλα θα κανετε και χρεη αποθηκαριου (δηλ να φορτωνω το φορτηγο), οπως επισης και πωλητη (να προσπαθω να πουλησω και περισσοτερα προϊοντα στα μινι μαρκετ κτλ).

Δεν εισαι ενημερωμενος. Πλεον η συντριπτικη πλειοψηφια των οδηγων, κάνουν κι αυτες τις "εργασιες" (φορτωση, προωθηση). Χωρις καμια επιπλεον πληρωμη. Καλώς, κακώς, συμβαινει.

OP
OP
Socrates009

Socrates009

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2023
Like
4.157
Πόντοι
441
Το δώρο Πάσχα, θα συμπέσει με την πληρωμή του μισθού, άντε να δούμε πως θα τα βολέψουν, οι εταιρείες, όπως και για τον μισθό του Μαρτίου, λόγω του Πάσχα των καθολικών, λόγω αργίας των τραπεζών, θα έχει χρήση από 02/04, κάντε τα κουμάντα σας

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81

ησουν πωλητης με προϋπηρεσια στην πλατη γτ ασχολεισαι με ασχετες δουλειες(οδηγος) κ εταιρειες -δεν μας ξερει η μανα μας?
αυτη την στιγμη η wurth(πολυεθνικη) για θεσσαλια κ η Αθηναϊκη ζυθοποια ζητανε πωλητη,στειλε σιβι,τα λεφτα λογικα δεν θα ειναι 750 μεικτα.εχεις κ χιλιομετρα γραψει.
Μην περιμενεις ο Τρικαιος χ ''επιχειρηματιας'' να μπορει να ανταγωνιστει στα λεφτα τις μεγαλες εταιρειες για αυτο το επαγγελμα.
αλλιως εισαι 28 (το ειδα στο αλλο θρεντ) ακομη προλαβαινεις να μπεις πυροσβεστικη ή Δημοτικη αστυνομια κτλ να χορτασεις σιγουρο ψωμι χωρις αγχη κτλ.Ειδικα Δημοτο-μπατσος θα ξυνεις τις αρχιδαρες σου μεγαλοπρεπως.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
Δεν ξέρω τις ηλικίες σας παιδιά, για κάποιους μπορεί να είναι και αδύνατο αυτό που γράφω, αλλά εγώ θα πρότεινα τη συλλογή προσόντων. Ίσως μόνο έτσι υπάρχει λύση στην αναζήτηση αξιοπρεπούς δουλειάς.
Έχω γνωστό που πήγε σε ΤΕΛ ως ηλεκτρολόγος στα 28 του και τελείωσε στα 31. Δούλεψε σε βιομηχανία για 1 χρόνο και μετά πήγε σε τεχνική εταιρεία με διπλάσιο μισθό.
Έχω γνωστό που έκανε courses σε προγραμματισμό στο udemy. Κάνει ως δεύτερη δουλειά freelancing και βγάζει ένα καλούτσικο δεύτερο μεροκάματο.
Γενικά ότι έχει σχέση με τεχνικά επαγγέλματα, έχει ζήτηση.

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Μακρυά από αυτή τη δουλειά..εγώ πρώτος έχω πει για ,750 με 800 σαν οδηγός φορτηγού..ατεγκο να υποθέσω.πρεπει όχι μονο να οδηγας μέσα στα στενά κίνηση..να παρκάρεις..αλλά να φορτώνεις ξεφορτώνεις και να κάνεις και τον πωλητή..να κρατάς τιμολογισ..λεφτσ με κίνδυνο να τα χασεις..πολλοί μου λένε ότι λέω ψέματα.τα έχω γράψει αυτά εδώ.και καιρο
Γενικα η αγορά εργασίας στο ελλαδισταν είναι σκατα..αλλά άλλοι επιμένουν να μας μιλάνε για μισθούς χιλιάρικα και ρεκόρ..ανάπτυξης..
και μετα αυτοι βγαινουν στις ειδησεις και λενε οτι δε βρισκουν προσωπικο και απορουν κιολας:headbang:

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Δεν εισαι ενημερωμενος. Πλεον η συντριπτικη πλειοψηφια των οδηγων, κάνουν κι αυτες τις "εργασιες" (φορτωση, προωθηση). Χωρις καμια επιπλεον πληρωμη. Καλώς, κακώς, συμβαινει.
τα λογιστικα εμειναν και εχεις ολο το πακετο!!

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Δεν ξέρω τις ηλικίες σας παιδιά, για κάποιους μπορεί να είναι και αδύνατο αυτό που γράφω, αλλά εγώ θα πρότεινα τη συλλογή προσόντων. Ίσως μόνο έτσι υπάρχει λύση στην αναζήτηση αξιοπρεπούς δουλειάς.
Έχω γνωστό που πήγε σε ΤΕΛ ως ηλεκτρολόγος στα 28 του και τελείωσε στα 31. Δούλεψε σε βιομηχανία για 1 χρόνο και μετά πήγε σε τεχνική εταιρεία με διπλάσιο μισθό.
Έχω γνωστό που έκανε courses σε προγραμματισμό στο udemy. Κάνει ως δεύτερη δουλειά freelancing και βγάζει ένα καλούτσικο δεύτερο μεροκάματο.
Γενικά ότι έχει σχέση με τεχνικά επαγγέλματα, έχει ζήτηση.
2 τροποι υπαρχουν να βγαλεις νομιμα φραγκα στις μερες μας.
η θα μαζεψεις 3 χαρτια γιατι το 1 ειναι αστειο και τα 2 τα εχουν πολλοι η θα μαθεις τεχνη.
οι υπολοιποι απλα θα επιβιωνουμε

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
2 τροποι υπαρχουν να βγαλεις νομιμα φραγκα στις μερες μας.
η θα μαζεψεις 3 χαρτια γιατι το 1 ειναι αστειο και τα 2 τα εχουν πολλοι η θα μαθεις τεχνη.
οι υπολοιποι απλα θα επιβιωνουμε
Τα χαρτιά δε θα σου δώσουν σίγουρα δουλειά. Κι αν σου δώσουν, θα είναι άσχετη από αυτό που σπούδασες.
Χίλιες φορές μία τέχνη και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Βούλωσε το σιφώνι στο μπάνιο πριν μέρες. Ήρθε ένας πιτσιρικάς και για μισή ώρα πήρε 40 ευρώ, άκοπα σχεδόν.
Και βιαζόταν κιόλας γιατί είχε να πάει σε άλλα δύο σπίτια.

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Τα χαρτιά δε θα σου δώσουν σίγουρα δουλειά. Κι αν σου δώσουν, θα είναι άσχετη από αυτό που σπούδασες.
Βούλωσε το σιφώνι στο μπάνιο πριν μέρες. Ήρθε ένας πιτσιρικάς και για μισή ώρα πήρε 40 ευρώ, άκοπα σχεδόν.
γι αυτο διευκρινησα οτι θες 3 χαρτια οχι 1. ετσι θα βρεις καλη δουλεια οχι απλη

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81
ισχυει αυτο...ηρθε ο αλλος προχτες για τον λεβητα (ειχα διαρροη) κ για μιση ωριτσα μου πηρε 50 ευρω κ χωρις αποδειξη.κ ξανα μετα απο μια βδομαδα που τον χρειαστηκα για συντηρηση αλλα 50 γιουρια για 20 λεπτα.Εκλαιγα σε μια γωνιτσα για τα χαμενα χρονια σπουδων.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Το δώρο Πάσχα, θα συμπέσει με την πληρωμή του μισθού, άντε να δούμε πως θα τα βολέψουν, οι εταιρείες, όπως και για τον μισθό του Μαρτίου, λόγω του Πάσχα των καθολικών, λόγω αργίας των τραπεζών, θα έχει χρήση από 02/04, κάντε τα κουμάντα σας
Νεοφιλελέ οικονομία κλιμακος

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Δεν έχω ιδέα όντως. Τελευταία που έψαχνα δουλειά ήταν το 2016 όπου δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Κακώς συμβαίνει γιατί δε θέλουν να πληρώνουν εργαζόμενους, γι'αυτό δε με πληρώνανε όντας πωλητής σε μικρό logistics. Θα δώσουν τις αρμοδιότητες στον οδηγό και όλα καλά, όλα σε 1.
ησουν πωλητης με προϋπηρεσια στην πλατη γτ ασχολεισαι με ασχετες δουλειες(οδηγος) κ εταιρειες -δεν μας ξερει η μανα μας?
αυτη την στιγμη η wurth(πολυεθνικη) για θεσσαλια κ η Αθηναϊκη ζυθοποια ζητανε πωλητη,στειλε σιβι,τα λεφτα λογικα δεν θα ειναι 750 μεικτα.εχεις κ χιλιομετρα γραψει.
Μην περιμενεις ο Τρικαιος χ ''επιχειρηματιας'' να μπορει να ανταγωνιστει στα λεφτα τις μεγαλες εταιρειες για αυτο το επαγγελμα.
αλλιως εισαι 28 (το ειδα στο αλλο θρεντ) ακομη προλαβαινεις να μπεις πυροσβεστικη ή Δημοτικη αστυνομια κτλ να χορτασεις σιγουρο ψωμι χωρις αγχη κτλ.Ειδικα Δημοτο-μπατσος θα ξυνεις τις αρχιδαρες σου μεγαλοπρεπως.
Ασχολούμαι γιατί αυτά υπάρχουν στην επαρχία. Ούτε καλές εταιρίες θα βρεις ούτε τπτ. Η Αθήνα είναι μονόδρομος, εδώ θα κάψω το μυαλό μου τσάμπα. Και σε B2B κινητής βλέπω πολύ μέλλον για Αθήνα, έχει πολύ χρήμα με το ανάλογο τρέξιμο (το οποίο γνωρίζω)...
Μακρυά από αυτή τη δουλειά..εγώ πρώτος έχω πει για ,750 με 800 σαν οδηγός φορτηγού..ατεγκο να υποθέσω.πρεπει όχι μονο να οδηγας μέσα στα στενά κίνηση..να παρκάρεις..αλλά να φορτώνεις ξεφορτώνεις και να κάνεις και τον πωλητή..να κρατάς τιμολογισ..λεφτσ με κίνδυνο να τα χασεις..πολλοί μου λένε ότι λέω ψέματα.τα έχω γράψει αυτά εδώ.και καιρο
Γενικα η αγορά εργασίας στο ελλαδισταν είναι σκατα..αλλά άλλοι επιμένουν να μας μιλάνε για μισθούς χιλιάρικα και ρεκόρ..ανάπτυξης..
Δεν ξέρω τι φορτηγό έχουν, δεν έφτασα εκεί. Τα 800€ είναι σε logistics για μίνι μάρκετ/περίπτερα κτλ.
Σαν οδηγός θα παρεις 1200-300€ αλλά σε 40τονο πχ κοντέινερ. Περιμένεις λιμάνι Πειραιά να φορτωσεις, κλείνουν στις 10:00μμ άρα σε πάει το άλλο πρωί ενώ είσαι ήδη εκεί από χθες μεσημέρι. Αξίζουν τα €€ για τόσες ώρες να είσαι σπίτι μόνο την Κυριακή?

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81
Ασχολούμαι γιατί αυτά υπάρχουν στην επαρχία. Ούτε καλές εταιρίες θα βρεις ούτε τπτ. Η Αθήνα είναι μονόδρομος, εδώ θα κάψω το μυαλό μου τσάμπα. Και σε B2B κινητής βλέπω πολύ μέλλον για Αθήνα, έχει πολύ χρήμα με το ανάλογο τρέξιμο (το οπδοίο γνωρίζω)...
μαλλον δεν διαβασες το υπολοιπο μου ποστ.
γραφω οτι πχ η wurth k Αθηναικη ζυθοποιϊα ζητανε πωλητη/τες στην Θεσσαλια.
δεν ειναι μεγαλες εταιρειες αυτες?
αστην Αθηνα,ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
μαλλον δεν διαβασες το υπολοιπο μου ποστ.
γραφω οτι πχ η wurth k Αθηναικη ζυθοποιϊα ζητανε πωλητη/τες στην Θεσσαλια.
δεν ειναι μεγαλες εταιρειες αυτες?
αστην Αθηνα,ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Το διάβασα, κατάλαβα τι έγραψες. Πιθανών στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ενταχθω σε παράρτημα αν υπάρχει εδώ η θα υπαγομαι στην έδρα που είναι στην Αθήνα. Οκ πες ότι με προσλαμβάνουν έτσι, μελλοντικά όμως δε θα έχω κάνει βήμα προόδου γιατί πάλι εδώ μένω και σε τυχών απόλυση πάλι θα πρέπει να ψάξω στην Αθήνα, είτε να ψάξω στην τοπική σαπιλα που ήδη εδώ μια εικόνα η οποία δε μου αρέσει καθολου. Οπότε πάω μια και καλή Αθήνα με τα οποία ρίσκα/πλεονεκτήματα και μένω εκεί...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656

Δε νοείται οδηγός που δε φορτώνει ρε μπρο....

και ο αποθηκάριος δεν φορτώνει απαραίτητα.....πωλητής τώρα...σιγά μην κάνεις και χρέη καθαρίστριας..

αλλά να φορτώσεις πρέπει...ποιος θα φορτώσει εκεί που θα πας ο πελάτης? :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Πλάκα μας κάνεις έτσι?δεν έχει υπαλλήλους εκεί που θα παω για να ξεφορτοσουνε?εγώ είμαι οδηγός..δεν είμαι εργάτης..γιατι δε βρίσκεις ενα εργάτη?να σου οδηγαει και το τρίαξονικό με 700ευρω?
1. Τα τριαξονικά δεν τα ''ξεφορτώνουν'' έτσι απλά...έχουν κλαρκ και bt και παλετοφόρα και τα ξεφτοτώνουν οι χειριστές.

2. Ο τύπος δεν μιλάει για τριαξωνικό γιατί προφανώς δεν θα του έλεγαν για 700 ευρώ. Μιλάει για βανάκι άντε φορτηγό μικρό με υδραυλική πόρτα. Που και αυτό δεν το ξεφορτώνεις με τα χέρια αλλά με το παλετοφόρο και το κάνουν ΟΛΟΙ οι οδηγοί.

3. Εγώ μιλούσα για βανάκια...και μπορεί και ο φίλος να μιλάει για βανάκι.....

4. Αν νομίζεις ότι θα σου δίνει ο άλλος 700 ευρώ για να οδηγείς μόνο και να μην βγαίνεις από το αμάξι αλλά πρέπει να σου έχει και άλλον εργάτη να ξεφορτώνει είσαι τρελός...ταμείο θα παραμείνεις

5. Μου φαίνεσαι λίγο τεμπέλης :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ο τύπος είπε για φορτηγό,όχι βανακι.για αυτό λέει για διπλομα γ
.τα ατεγκο φίλε τα φορτώνει και τα ξεφορτωνει ο οδηγός..εγώ είχα τέρμα μακρυ ατεγκο 15παλετες.φυσικα δεν άντεξα να δουλεύω εκεί..δεν ειμαι τεμπέλης..απλά δεν ήθελα να μείνω ανάπηρος..στο φόρτωμα νταξει σε βοηθάνε και άλλοι και είδες και ένα μικρό κλαρκ που φορτώναμε..αλλά στο ξεφορτομα πρέπει αν το κάνεις εσύ..να παρκάρεις κοντά στο μαγαζί και όχι μακρυά..να κλείσεις το δρόμο και να σε βρίζουμε..να προσέχεις μη χάσεις τα τιμολόγια
.Ε δεν ειναι και εύκολη δουλειά.
ο τύπος είπε ότι έχει δίπλωμα Γ κατηγορίας που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ....δεν μπορεί να πήγε να οδηγήσει νταλίκα....

το atego δεν είχε υδραυλική πόρτα??? τις παλέτες δεν τις μετέφερες με το παλετοφόρο???

δηλαδή θες να μου πεις ότι πήγαινες και έκανες ξε-παλετάρισμα μέσα στο δρόμο και κουβαλούσες τα πράγματα με τα χέρια??

Ναι θα παρκάρεις και θα κλείσεις το δρόμο αυτή είναι η δουλειά του οδηγού.

Τι να μη χάσεις τα τιμολόγια ρε τύπε?? Σιγά την επιστήμη :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom