Νέα

Κατά πόσο η ραπ αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα των νέων στην Ελλάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jimmy Gang
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 147
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.484
Πόντοι
8.846
Αυτή την είχα γνωρίσει πριν μερικά χρόνια σε ένα μαγαζί στον Άλιμο όπου εργαζόταν ως PR. Συμπαθητική κοπελίτσα ήταν τότε. Μετά γνώρισε τον μάνατζέρ της τον Παγανιά, του πήρε 2 τσιμπούκια και αυτός την έβγαλε στη φόρα.
Αμέσως εσύ τσιμπούκια...
Μπορεί να την εκτίμησε ως καλλιτέχνιδα...

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.315
Πόντοι
4.546

pouk58

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2012
Like
206
Πόντοι
26
Σχετικά με το θέμα που συζητάμε οι TXC έκαναν το πιο κάτω κομμάτι που σήμερα είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ:

lensman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2022
Like
312
Πόντοι
280
Αν κανεις αυτα που λενε οι τραπερ στα τραγουδια τους συντομα καταληγεις νεκρος η στην φυλακη

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Εγω ενα ξερω....27 χρονια κοντευουν.....και ακομα να βγει ενα κομματι για να κοντραρει την ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!!!
Μονο στην διαπασων....

"Να τους δω να τρέχουν"
Ένα από τα κορυφαία κομμάτια τους και πάντα επίκαιρο!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Μεγάλωσα με ραπ. Όπως και ολόκληρη η γενιά μου. Γεννημένος τα 90s. Ακούγαμε ζν στη γειτονιά, πρώτο τόμο από ένα cd που μας είχε δώσει ένας μεγαλύτερος γείτονας. Η βασική διαφορά του τότε με το σήμερα είναι η εξής: Πλέον δεν ακούνε απλά μαλακίες, τα βλέπουν σε κλιπ, έχουν άμεση επαφή με το δηθεν lifestyle του γκανγκστερ απ τα λιντλ τραπερ και το πράμγα παίρνει άλλη διάσταση. Επίσης ανοίγεις το youtube και στο πετάει εκεί συνέχεια, εκεί ρε πούστη σπόρε να το δεις ,να το ξαναδείς και να το ξανακούσεις. Τότε ακούγαμε απλά ένα κομματάκι στο cd το μεσημεράκι χαλαρά μέχρι να πάει 5 να κατεβούμε να παίξουμε. Κι άμα θέλαμε να το βάλουμε ας είμασταν κολλημένοι χιπ χοπ φάση. Μας έδινε νόημα ότι κι αν λέγαν τα κομμάτια να κάνουμε γκράφιτι, break dance και όλες τις μαλακίες. Εδώ σήμερα λόγω ίντερνετ μιλάμε για επιθετική και δεσμευτική ακροάση και προβολή της κάθε μαλακίας. Θέλει πολύ ο βλάκας ηλίθιος πιτσιρικάς να ξελασκάρει.

Και ναι λόγω ίντερνετ γίνεται όλο αυτό. Έχουν καταφέρει να ρίξουν το επίπεδο σε τέτοιο βαθμό της νεολαίας που έχουμε καταλήξει χειρότερα από αμερικάνικο γκέτο, αλβανική παροικία είμαστε τώρα πια. Εμείς μεγαλώσαμε στο δρόμο, με τους μεγαλύτερους τους τραμπούκους, με τα ποδήλατα, με μελανιές στα γόνατα απ τα σκαρφαλώματα. Πλέον μεγαλώνουν με τικτοκ και βλέπουν κώλους και μουνιά φάτσα κάρτα απ τα 5. Εμείς τσόντες βλέπαμε στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού .

Βάλε γονείς της ψωλής, οικονομικά σκατά δε θέλει πολύ να δέσει το γλυκό και να βγει μια γενιά σκουπιδιών.

Και το χειρότερο. Πλέον είναι κονσερβοποιημένα όλα τα μπάσταρδα. Όλοι ίδιοι , ίδιες φάτσες , ίδια όλα.

Κάποτε βγαίναν προσωπικότητες, πλέον σκέτα πράγματα που απλά περπατάνε σαν ζόμπι.
"Ολοι τους αυτον τον καιρο
τραγουδαν τον ιδιο σκοπο
χορευουν τον ιδιο χορο
ολοι μεσ τον ιδιο σωρο
ολοι τους την ιδια σειρα
ολοι με την ιδια στολη
ολοι με την ιδια φορα
ολα μια ευθεια γραμμη...."
ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.......

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.484
Πόντοι
8.846
"Ολοι τους αυτον τον καιρο
τραγουδαν τον ιδιο σκοπο
χορευουν τον ιδιο χορο
ολοι μεσ τον ιδιο σωρο
ολοι τους την ιδια σειρα
ολοι με την ιδια στολη
ολοι με την ιδια φορα
ολα μια ευθεια γραμμη...."
ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.......
αυτοί οι ίδιοι που "τραγουδάνε" κάνουν το μυαλό σας κομπόστα...:(

και μη ξεχνάμε και τα τα τα τα...:confused:

και αρκετά παλιότερα εννοείται τι τι, τι τι, τι τι τι ε τι τι :confused:

και να σου πω κάτι, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερο προβλημα.
και το χαβαλέ σου κάνεις, και κουνιούνται τα γκομενάκια στην πίστα και μια χαρά...ΑΝ, αν λέω, δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να αποτελούν τη μισή δισκογραφία και - το βασικότερο - το 90% των ακουσμάτων της νεολαίας.

άλλο ακούω και μια μαλακία για να περάσει η ώρα και για το χαβαλέ το βράδυ στα κλαμπάκια, κι άλλο γυρνάω γύρω γύρω σα ζόμπι με δυο ψείρες στ αυτιά μου να παίζουν "μουσική" παπαριές όλη μερά...

παπαριές που "διδάσκουν", και τι "διδάσκουν"....

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Μεγάλωσα με ραπ. Όπως και ολόκληρη η γενιά μου. Γεννημένος τα 90s. Ακούγαμε ζν στη γειτονιά, πρώτο τόμο από ένα cd που μας είχε δώσει ένας μεγαλύτερος γείτονας. Η βασική διαφορά του τότε με το σήμερα είναι η εξής: Πλέον δεν ακούνε απλά μαλακίες, τα βλέπουν σε κλιπ, έχουν άμεση επαφή με το δηθεν lifestyle του γκανγκστερ απ τα λιντλ τραπερ και το πράμγα παίρνει άλλη διάσταση. Επίσης ανοίγεις το youtube και στο πετάει εκεί συνέχεια, εκεί ρε πούστη σπόρε να το δεις ,να το ξαναδείς και να το ξανακούσεις. Τότε ακούγαμε απλά ένα κομματάκι στο cd το μεσημεράκι χαλαρά μέχρι να πάει 5 να κατεβούμε να παίξουμε. Κι άμα θέλαμε να το βάλουμε ας είμασταν κολλημένοι χιπ χοπ φάση. Μας έδινε νόημα ότι κι αν λέγαν τα κομμάτια να κάνουμε γκράφιτι, break dance και όλες τις μαλακίες. Εδώ σήμερα λόγω ίντερνετ μιλάμε για επιθετική και δεσμευτική ακροάση και προβολή της κάθε μαλακίας. Θέλει πολύ ο βλάκας ηλίθιος πιτσιρικάς να ξελασκάρει.

Και ναι λόγω ίντερνετ γίνεται όλο αυτό. Έχουν καταφέρει να ρίξουν το επίπεδο σε τέτοιο βαθμό της νεολαίας που έχουμε καταλήξει χειρότερα από αμερικάνικο γκέτο, αλβανική παροικία είμαστε τώρα πια. Εμείς μεγαλώσαμε στο δρόμο, με τους μεγαλύτερους τους τραμπούκους, με τα ποδήλατα, με μελανιές στα γόνατα απ τα σκαρφαλώματα. Πλέον μεγαλώνουν με τικτοκ και βλέπουν κώλους και μουνιά φάτσα κάρτα απ τα 5. Εμείς τσόντες βλέπαμε στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού .

Βάλε γονείς της ψωλής, οικονομικά σκατά δε θέλει πολύ να δέσει το γλυκό και να βγει μια γενιά σκουπιδιών.

Και το χειρότερο. Πλέον είναι κονσερβοποιημένα όλα τα μπάσταρδα. Όλοι ίδιοι , ίδιες φάτσες , ίδια όλα.

Κάποτε βγαίναν προσωπικότητες, πλέον σκέτα πράγματα που απλά περπατάνε σαν ζόμπι.
Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι αυτό είναι προσβλητικό, γενιές σπουπιδιων πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, παλιά οι άνθρωποι είχαν άλλα προβλήματα, για την κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή φταίνε όλοι αυτοί που βλέπεις και τώρα και κουνάνε το δάχτυλο. Σε ένα τραγούδι ο ΛΕΞ λέει "δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε την τρίτη ηλικία, μας κρίνουν με ευκολία κοιτάν με καχυποψία λες και τα χρόνια τους τους δώσανε τη δικαιοδοσία", δεν ξέρω αν ακούς ΛΕΞ πάντως το λέει στο τραγούδι φράχτης. Αυτό που λες ότι εσείς ζήσατε το δρόμο τι σημαίνει? Δυστυχώς οι παλιοί θεωρούν τις δικές τους εποχές καλύτερες, κάτι που αν σκεφτείς καθαρά δεν ισχύει, αν δεν υπήρχε το ίντερνετ θα ειχαμε προβλήματα που δε φαντάζεσαι, το ότι υπάρχουν κάποια αρνητικά πρότυπα δεν φταίει το ίντερνετ, τα ακούς επειδή θα πας σε ένα πάρτυ σε ένα κλαμπ, καλώς η κακώς τα περισσότερα τραγούδια που λένε κάποιες μαλακίες είναι για τέτοιου είδους περιστάσεις. Πλέον όλοι κοιτάνε και το χρήμα γιατί έτσι είναι παντού, όχι μόνο στη μουσική παντού. Επίσης δεν μιλάμε μόνο για ανήλικο κοινό αλλά και για άτομα 18-25 οπότε καταλαβαίνεις ότι και άτομα των 90ς μπορεί να ακούνε. Και τώρα υπάρχουν παιδιά που βγαίνουν με ποδήλατα και τώρα υπάρχει αλητεία (και με την καλή έννοια και με την κακή ) και εγώ ο ίδιος έχω δει κάποιες καταστάσεις όχι και τόσο ωραίες, επίσης τα βράδια σχεδόν όλοι βγαίνουν, φαντάσου και ακόμα είμαι 18 οπότε ναι ξέρουμε τι είναι δρόμος. Τώρα τα γκράφιτι δε ξέρω γιατί τα ανέφερες ως μαλακια. Επίσης το αλβανική παροικία είναι ρατσιστικό και φυσικά δεν αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανών που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Το άλλο που λες ότι είμαστε όλοι ίδιοι δε ξέρω πως το εννοείς.

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
αυτοί οι ίδιοι που "τραγουδάνε" κάνουν το μυαλό σας κομπόστα...:(

και μη ξεχνάμε και τα τα τα τα...:confused:

και αρκετά παλιότερα εννοείται τι τι, τι τι, τι τι τι ε τι τι :confused:

και να σου πω κάτι, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερο προβλημα.
και το χαβαλέ σου κάνεις, και κουνιούνται τα γκομενάκια στην πίστα και μια χαρά...ΑΝ, αν λέω, δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να αποτελούν τη μισή δισκογραφία και - το βασικότερο - το 90% των ακουσμάτων της νεολαίας.

άλλο ακούω και μια μαλακία για να περάσει η ώρα και για το χαβαλέ το βράδυ στα κλαμπάκια, κι άλλο γυρνάω γύρω γύρω σα ζόμπι με δυο ψείρες στ αυτιά μου να παίζουν "μουσική" παπαριές όλη μερά...

παπαριές που "διδάσκουν", και τι "διδάσκουν"....
Αν μιλάς για την τραπ συμφωνώ, η old school rap είναι τρόπος ζωής δε το συζητάμε

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.154
Πόντοι
6.056
Ο'τι και να λέμε είναι υπερπαραγωγή για Ελλάδα
σκηνοθέτης απο τα λιτλ ... ψώνιο ροσφλώ δε ταιριάζει να υποστηρίξει ...γκανγκστερ βιντεάκι:wink:

αλητεία :headbaning1:

Ποιότητα :hi:

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
σκηνοθέτης απο τα λιτλ ... ψώνιο ροσφλώ δε ταιριάζει να υποστηρίξει ...γκανγκστερ βιντεάκι:wink:

αλητεία :headbaning1:

Ποιότητα :hi:

Δεν υπάρχει άλλο τραγούδι με τέτοια σκηνοθεσία, νομίζω είναι το μοναδικό κλιπ που αξίζει από ελληνική τραπ

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.154
Πόντοι
6.056
OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Ορίστε πάρτε ένα σκληροπυρηνικό, συμμετέχει και 12ος, αθηναϊκή και θεσσαλονικιωτικη αλητεία:rockon:

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.154
Πόντοι
6.056
Τι εννοείς πανηγυριωτικα? Δηθενια δυστυχώς έχουν όλα γιατί αυτό πουλάει πλέον
το νόημα είναι ότι ίσως κάποιοι να ταιριάζανε να κάνουνε ποπ,
δηλαδή δεν είναι φάτσες αυτές για το είδος μουσικής και τα βιντεοκλιπ που προσπαθούν,
σημειώνεται ασυμβατότητα :grin:

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
το νόημα είναι ότι ίσως κάποιοι να ταιριάζανε να κάνουνε ποπ,
δηλαδή δεν είναι φάτσες αυτές για το είδος μουσικής και τα βιντεοκλιπ που προσπαθούν,
σημειώνεται ασυμβατότητα :grin:
Εγώ πάντως προτιμώ Τραπ από λαϊκά πάντως, από ποπ μου αρέσει πολύ Ed Sheeran και ο Avicii(rip:cry:)

Drake88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2018
Κριτικές
2
Like
2.470
Πόντοι
446
ειναι ολα παρακμιακα.προερχονται απο την νεγροαμερικη..θα επρεπε να πυροβολουνται στα 5 μετρα οποιος ακουει τετοια ευκιλια

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.154
Πόντοι
6.056
Εγώ πάντως προτιμώ Τραπ από λαϊκά πάντως, από ποπ μου αρέσει πολύ Ed Sheeran και ο Avicii(rip:cry:)
ε αυτό είναι το σωστό να ακους τα πάντα ,
να έχεις τις προτιμήσεις σου βέβαια ,
ανάλογα τη φάση που περνάς ..χαρά,λύπη,καψούρα ,αναμονή κτλπ

pop !!!~!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom