xronistiktak
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
αν εχεις νοικιασει σπιτι στο βερολινο,να διαθετεις και κανενα δωματιο σε μελη του μπου (με το αζημιωτο)
για εχτρα εισοδημα.
για εχτρα εισοδημα.
Εγινε καποιο μπερδεμα φιλε παραλημνιε τι ηταν τελικα ο Χασαν μουνοπανο ή παιδι μαλαμα... :S :S :S ;;;????
Έχεις δίκιο. Από τη βιασύνη μου έκανα λάθος. Όπου μουνόπανο βάλε Χασάν και όπου παντελονάτος βάλε Μεμέτ.
Την τρίτη μέρα στο μέρα στο μαγαζί ήρθε ένα παλικάρι ο Γιώργος. Ήταν 4 χρόνια στο Βερολίνο και συνήθως δούλευε με Έλληνες σε οικοδομές. Παρόλο που ήταν 4 χρόνια εδώ, δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου γερμανικά και αφού στις οικοδομές δεν έβρισκε δουλειά άρχισε να ψάχνεται στις ταβέρνες.
Pάντως τις οικοδομικές εργασίες στο Βερολίνο τις έχουν πάρει οι Πολωνοί.
Τη μέρα που ήρθε, ο λαντζερης είχε ρεπό οπότε τον έβαλαν στη λάτζα. Γενικά πιστευω στη λάντζα ήταν καλύτερα. Είχε λιγότερη πίεση από την κουζίνα.
Για να λουφάρω είχα βρει το εξής κόλπο. Όταν ήταν να πάμε τα σκουπίδια στο χώρο που τα αποθηκέυαμε μέχρι να έρθει, 2 φορές τη βδομάδα να τα πάρει η σκουπιδιάρα, άφηνα να μαζευτούν αρκετές σακούλες, οπότε να μην μπορούν να υπολογίσουν πόσο χρόνο χρειaζομε για να τις μεταφέρω ως τους κάδους. Έτσι έβρισκα το χρόνο να αραξω να κάνω το τσιγάρο μου, κανα τηλέφωνο και να πάρω μερικές ανάσες.
Εκείνη τη μέρα άφησα να μαζευτούν πολλές σακούλες, ήταν και κάτι ντενεκέδες που έπρεπε να πάνε στους κάδους που ρίχναμε τα μεταλικά αντικείμενα οπότε ο Χασάν είπε στο Γιώργο να έρθει να με βοηθσει στο κουβάλημα. Ο Γιώργης ψαρωμένος όπως ήταν πλακώθηκε να κουβαλάει γρήγορα μην του βάλουν χέρι. Του εξήγησα πως είχε η κατάσταση και τi έκανα κατά τη μεταφορά τον σκουπιδιών και μπήκε αμέσως στο νόημα.
Αφού έχουμε μεταφέρει τα περισσότερα σκουπίδια, αφήσαμε μερικές σακούλες δήθεν πως έχουμε ακόμα κάτι να μεταφέρουμε κι αράξαμε για τσιγάρο. Του Γιώργη του άρεσε η ιδέα μου και μου είπε ότι από δω και στο εξής θα ξηγιόμαστε έτσι. Θα αφήνουμε να μαζευονται πολλές σακούλες οπότε θα πηγαίνουμε μαζί θα κάνουμε το τσιγάρο μας θα λέμε καμία μαλακία να περνάει η ώρα και πάλι πίσω.
Εγώ πάλι ανησυχούσα γιατί άλλο να λείπει ένας από την κουζίνα κι άλλο να λείπει ο λαντζερης. Αλλά από την άλλη αφού θα τον έφερναν κι αυτόν στην κουζίνα όταν γυρνούσε ο μπάρμπας στ´ αρχίδια μου.
Η επόμενη μέρα πέρασε πάνω κάτω όπως όλες.......
Κολαση η λαντζα στη γερμανια αδερφε μου το ειχαν πει και αλλοι 2-3 φιλοι μου που πηγαν και γυρισαν σουμπιτοι αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις να δουλευεις σε ελληνικο εστιατοριο στη γερμανια ειναι χειροτερο και απο τις αγγαρειες που λιωναμε στο στρατο πριν απο 15 χρονια που πηγαμε με το παλιο συστημα 18μηνο αγγαρειομαχοι, βουνα απο πατατες, πλοιο της αγαπης λαβμποατ,κτλ...
Εχω ακουσει κι εγω για τετοιες συνθηκες. Ειδικα σε ατομα που βρηκαν δουλεια απο γραφειο και επαερνε ποσοστα. Περιμεναν να ξεχρεωσουν και να γυρισουν πισω.παλι καλα που σε πληρωνε παντελονατα κιολας γιατι τους φιλους μου ουτε λεφτα εγκαιρα ουτε ρεπο μια μερα τη βδομαδα που ειχαν ελευθερη επειδη εμεναν πανω απτο εστιατοριο αν δεν εξαφανιζοντουσαν ολη μερα τους ξαναχωνε να βοηθησουν λιγο και καλα αφιλοκερδως.... :o :o :o :o
Εχω ακουσει κι εγω για τετοιες συνθηκες. Ειδικα σε ατομα που βρηκαν δουλεια απο γραφειο και επαερνε ποσοστα. Περιμεναν να ξεχρεωσουν και να γυρισουν πισω.
φιλε τα σκουπιδια τα πεταγατε με τα χερια και υστερα ανακατευατε και τον κιμα?Την επόμενη είχε ρεπό ο Μπaκίρ. Στην απογευματινη-βραδυνή βάρδια δουλέβαμε στην κουζίνα, εγώ, ο Γιώργος, ο Στέλιος, και ο Μεμέτ και στην λάντζα o μπάρμπα Διονύσης. Ο Χασάν ήταν κι αυτός εκεί αλλά θα σχόλαγε κατά τις 7. Συνήθως h πρωινή βάρδια σχολούσε στις 7 αλλά άμα είχε πολλή δουλειά μπορεί να κaθοντουσαν ως τις 8 η και τις 8.30
Σε κάποια φάση ο Διονύσης φώναξε από τη λάντζα ότι έχει 2 σακούλες σκουπίδια να πετάξει και ας έχουμε το νου μας, γιατί ήθελε να πάει και τουαλέτα. Ο Γιώργης πετάχτηκε και του είπε τραβά τουαλέτα μάστορα θα τα πετάξουμε εμείς μαζί με τα δικά μας.
Ώρα για άραγμα μου είπε κι έκλεισε μάτι. Εκείνη την ώρα εγώ ανακατεβα κιμά για να φτιάξουμε μπιφτέκια. Ο Χασάν με είδε που άφησα το μίξερ και μου φώναξε να γυρίσω στη δουλειά μου.
- Δεν είναι πολλά τα σκουπίδια, μπορεί να τα πάει και μόνος του ο Γιώργος, είπε.
Ο Γιώργης φορτώθκε τις 2 πρώτες σακούλες τις έβγαλε έξω και γύρισε να πάρει τiς άλλες 2 μαζί με κάτι χαρτόνια.
Ο Χασάν ήρθε δίπλα μου και μου είπε στο αυτί.
-Σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα και το χρωστάς σε μένα. Ο φιλαράκος σου είναι όμως άτυχος. Γιατί αν νομίζετε ότι εδω μέσα είμαστε βλάκες κάνεις μεγάλο λάθος.
Και αμέσως πήγε στην τραπεζαρία και φώναξε το αφεντικό.
Το Γιώργο τον βρήκε το αφεντικό να έχει αράξει κάτω με την πλάτη ακουμπισμένη σε ένα κάδο απορημάτων και να καπνίζει. Έλειπε από την κουζίνα 8 με 10 λεπτά. Τον απέλυσε αμέσως χωρίς να του δώσει το σημερινό μεροκάματο.
Από εκείνη τη μέρα ήμουν σίγουρος ότι μια μέρα ο Χασάν θα έτρωγε πολύ ξύλο από μένα. Δεν ήξερα μόνο ποτέ θα ερχόταν αυτή η μέρα και με ποιον τρόπο θα τον τακτοποιούσα. Γιατί αφορμές θα είχα σίγουρα πολλές. ,
Δυστυχώς, αλλά eυτυχώς όμως για αυτόν κάποιος άλλος βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.
Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, είναι μικρός ο κόσμος και μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει.........
φιλε τα σκουπιδια τα πεταγατε με τα χερια και υστερα ανακατευατε και τον κιμα?
εισαι ωραιοςΕίχε μπει ο Αύγουστος για τα καλά. Άτομα ερχόντουσαν για δουλειά στο μαγαζί, καθόντουσαν 3 η 4 μέρες το πολύ και έφευγαν. Με αποτέλεσμα ενώ δούλευα αρκετό καιρό σχετικά,να παραμένω ο καινούριος που σημενει ότι εγώ έτρωγα όλο το τρέξιμο και άκουγα τiς περισότερες φωνές και απειλές από τον Χασάν.
Για καλή μου τύχη ο Χασάν αρχησε να έχει πρόβλημα με τη μέση του. Έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να κουνήσει το αριστερό του πόδι και αναγκάστηκε να πάρει μια βδομάδα άδεια. Αυτή τη βδομάδα sto μαγαζί ήρθε και ο Βαγγέλης ένα ωραίο atomo Kερκυραίος με τον οποίο γίναμε κολητοι από την πρώτη μέρα.
Ο Μεμέτ είχε αναλάβει πλέον καθήκοντα αρχιμάγειρα και άλλαζε βάρδιες με τον Στέλιο. Ο Μεμέτ ήταν από την αρχή ξεκάθαρος.
`Μάγκες βγάζουμε τη δουλειά και όσο μπορούμε αράζουμε. Φωνές, νεύρα και απειλές όπως με τον Χασάν δεν παίζουν, δεν τα γουστάρω εγώ αυτά. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι.`
Ήταν οι καλύτερες μέρες στη δουλειά.
Ο Χασάν λίγο πριν πάρει την άδεια είχε μαλακώσει κάπως. Ίσως είχε χεστεί από τον φόβο του ? Ποιος ξέρει. Φώναζε λιγότερο, προσπαθούσε να κάνει πλάκες και μάλιστα μας πρότεινε να βγούμε και κανα βράδυ μαζί για ποτό.
Έχεις γκόμενα εδώ ....... με ρωτούσε ?
Όχι του απαντούσα, αλλά ψάχνομε.
-Δεν πειράζει ρε, ούτε εγώ έχω.
- Αυτό έλειπε να είχες, έλεγα από μέσα μου. Εσένα δεν σε αντέχει ούτε γάιδαρος, θα σε αντέξει γυναίκα ?
Μια φορά στο χωριό του όπως μας είχε πει, όταν ήταν μικρός προσπάθιsε να καβαλήσει το γαϊδούρι που είχαν και το γαϊδούρι τον κλώτσησε.
Θα σε πάρω μια μέρα και θα πάμε στο Artemis, το ξέρεις το Artemis δικέ μου ?
Μωρέ και το Artemis ήξερα και το Caligula, κάτι είχα μάθει τόσα χρόνια μέλος του site, αλλά σιγά μην πήγαινα παρέα με τον μαλάκα.
ΟΚ ρε μάγκα κάποια στιγμή θα το κανονίσουμε, του έλεγα, γίνε πρώτα εσύ καλά, ενώ μέσα μου ευχόμουν να ήταν τόσο χάλια η κατάσταση του που να χρειaζόταν να του κόβαν και τα δύο πόδια.
Με τη δουλειά χρόνος πολύς δεν μου έμενε να κάνω και πολλά. Σχόλαγα κατά της 12.10 με 12.30 αναλoγα τη μέρα και τη δουλειά. Χρειαζόμουν μια ώρα και βάλε να φτάσω σπίτι, έκανα μπάνιο, έπινα μια μπύρα και κάπνιζα ένα μπάφο και κατά 2 με 2.30 έπεφτα ξερός για ύπνο. Και την άλλη μέρα έπρεπε στις 2 το μεσημέρι να φευγω από το σπίτι. Αν μάλιστα σταματούσα στη διαδρομή για καμία μπύρα η να χαζέψω της πουτάνες στην Bullowstrasse έφτανα πιο αργά σπίτι με αποτέλεσμα να κoιμαμε πιο αργά και την επόμενη μέρα να φτάνω στη δουλειά με την ψυχή το στόμα. Δε με πείραζε όμως. Αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία για μένα ήταν ότι επιτέλους μάζευα λεφτά.....