H Τατιάνα είχε βρει κάποια σπίτιa και δωματια προς ενοικίαση, από αγγελίες. Το ένα ήταν συγκατοίκηση με μια Πολωνέζα και μια Γερμανίδα. Το άλλο μια μικρη γκαρσονιερα διπλα στο σταθμο του S bahn στο Schöneberg κι ένα δυάρι στο Nikolasee. Εγραψε και στις 3 περιπτώσεις. Οι δυο κοπελες απαντησαν αμεσα, λεγοντας ότι θα προτιμούσαν γυναικα για συγκατοικο, αλλά το αφηναν ανοιχτο. Θα απαντουσαν οριστικα σε μερικές μερες και αφού πρωτα καναμε μια κουβεντα μαζι. Η γκαρσονιέρα δε μου αρεσε. Ηταν διπλa στα τρενα και φοβομουν ότι δεν θα μπορουσα να κοιμηθω. Το δυαρι μου αρεσε. Ηταν σε καλη υσηχη περιοχη, ειχε κηπο, ζητουσε 630 ενοικιο και 3 ενοικια μπροστα. Αν δεχοταν η Αφροδίτη να μεινουμε μαζι θα τα βολεύαμε μια χαρα. Ηταν βεβαια λιγο απομερα, αλλά αυτό δε με χαλαγε.
Η Αφροδίτη μετα από δυο μερες αδικαιολόγητης απουσιας ειχε επιστρεψει στη δουλειά. Στ΄αφεντικα ειπε κάτι δικαιολογιες του κωλου, ότι ειχε κλεισει babysitting και το είχε ξεχασει, αλλα επρεπε οπωσδηποτε να παει και πως ξεχασε καπου το κινητό για αυτό δεν πηρε να μας ειδοποιήσει. Σε εμενα ειπε πως θα μου εξηγούσε μετα τη δουλεια. Επιτελους σχολάσαμε. Πρωτη φορα οι ωρες στη δουλεια μου φανηκαν ατελειωτες. Ξεκινησαμε ποδαρατα μέχρι το σταθμο του τρενου. Στη διαδρομη της ειπα για το δυάρι που ειχε βρει η Τατιάνα και τη ρωτησα αν θα ερθει σπιτι απόψε.
-Θα κοιμηθω στη φιλη μου, είπε.
-Οσο για το σπιτι περιμενε λιγο, θέλω να τα πουμε. Θα σου εξηγήσω κι ελπιζω να καταλάβεις.
-Πάμε να πιουμε μια μπύρα στο bar διπλα στο σταθμο να τα πούμε ?
-Όχι, θα τα πουμε στο τρένο, ότι προλαβουμε και θα βρεθουμε συντομα να σου εξηγήσω.
-Με γαμάς τωρα. Τι είναι αυτά τα μυστηρια ? Στραβωσες με τη ιστορία με τους Γερμανούς ?
-Κοιτα, εκανες μαλακια, το ξερεις ότι μπορεί να μπλεκαμε ασχημα ? Αλλα δεν είναι αυτό. Κάνε λιγο υπομονη. Οσο για τον Γερμανό, να ξερεις ότι το ρύθμισα μονη μου. Θεωρησε ότι τέλειωσε το ζητημα.
Στο τρενο τελικα συζητήσαμε για ασχετα θεματα. Της ειπα ότι τα αφεντικά ειχαν στραβώσει με τη συμπεριφορα της και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στο μελλον. Γελουσε, αλλα κάποιες στιγμες εδειχνε πάλι σαν χαμενη. Δεν μιλουσε και κοιτούσε ποτε το κινητό της και ποτε εξω.
Όταν φτασαμε στο σταθμο που θα κατεβαινε, με φιλησε και καθώς στεκοταν στην πορτα γυρισε προς το μέρος μου και ειπε : Εισαι γαμώ τα παιδιά, τα λεμε.
Την άλλη μερα δεν ήρθε στη δουλειά……..