artemismatsas
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Ιουν 2013
- Κριτικές
- 1
- Like
- 120
- Πόντοι
- 66
εσενα ποτε στην επεσαν εκτος νετ τελευταια φορα?
Και ποιος ξέρει που θα είμαι μετά από 2, 5, 10 χρόνια. Απρόβλεπτη η ζωή.
τωρα μιλαμε για τον παραλιμνιο. Λες να του κατσει;εσενα ποτε στην επεσαν εκτος νετ τελευταια φορα?
τωρα μιλαμε για τον παραλιμνιο. Λες να του κατσει;
γειασου παραλιμνιε μαχητη της ζωηςΠριν 21 χρόνια, σαν αύριο 16/12, έμπαινα σε ένα καράβι κι έφευγα από τη Λιβύη όπου εργαζόμουν σαν οδηγός, με προορισμό τη Σομαλία. Εκεί έκατσα σχεδόν 8 μήνες μεταφέροντας αμερικανούς φαντάρους στην Κένυα. Που να το φανταζόμουν ότι μετά από 21 χρόνια θα ζούσα στη Γερμανία. Και ποιος ξέρει που θα είμαι μετά από 2, 5, 10 χρόνια. Απρόβλεπτη η ζωή.
Αφιερωμένο στους φίλους και τις πριγκιπέσσες, που ήρθαν, έφυγαν και σε αυτούς κι αυτές που θα έρθουν.
Παραλήμνιε μας έχεις στην αγωνία έτσι όπως γράφεις...
Τελικά τι έγινε με το γράμμα?? ;)
Φίλε με τις Γερμανιδες υπάρχουν τρεις κανόνες : Πες ψέματα , πες ψέματα και μετά πες μερικά ψέματα ακόμα.Η κοπέλα με πήρε τηλέφωνο τη Δευτέρα το πρωί. Κλείσαμε ραντεβού για σήμερα που δεν δουλευω, στην Alexanter platz. Θα έρθει με μια φίλη της μου είπε και θέλουν να πάμε να πιούμε ζεστό κόκκινο κρασί. Είναι απ ότι έχω καταλάβει, έθιμο εδώ, να πίνουν τα Χριστούγεννα ζεστό κόκκινο κρασί.
Καλως ορισες Paralimnie.
1050 ευρω για 6ημερο 8ωρο?Εκμεταλευση ρε φιλε,η κατωτερη πληρωμη για εργατοωρα ποσο ειναι στη Γερμανια?
Στο νησι που κανω περιπου την ιδια δουλεια στο 6ημερο δινουν 1900 σε ευρω.
Εχω παει Βερολινο και εχω κατσει πανω απο μηνα,αν εξαιρεσεις Λονδινο δεν νομιζω να ειναι πιο ακριβα απο Βερολινο.8,5 η ώρα είναι το κατώτατο χωρίς τις κρατήσεις. Τώρα παίρνω παραπάνω από τα 1050 και πίστεψε με είμαι πολύ καλύτερα από κάποιους άλλους/ες που δουλευουν σε εστιατόρια. Έχω δει και ακούσει πολλά εδώ για την εκμετάλευση που τρώμε οι νεοφερμένοι. Για αυτό άλλωστε και έχω συμπληρώσει 2,5 μήνες και δεν σκοπευω να φύγω από το μαγaζi, εκτός αποόπτου.
Έχω την εντύπωση ότι η ζωή στο νησί είναι κατά πολύ ακριβότερη από το Βερολίνο. Αυτό μου το έχουν πει και κάποιοι Έλληνες και αλλοδαποί που έφυγαν από εκεί κι ήρθαν εδώ για καλύτερα.