Σε κάποια φάση κι ενώ έπινα τη δεύτερη μπύρα κοιτώντας τα δέντρα και τους περαστικούς που γίνονταν όλο και λιγότεροι, η κυρία, το milf κάτι μου είπε. Της είπα ότι δεν μιλάω καλά γερμανικά κι αν μπορούσε να επαναλάβει. Επανέλαβε αλλά πάλι δεν κατάλαβα τι είπε. Με ρώτησε αν μιλάω αγγλικά της απάντησα θετικά κι επανέλαβε την ερώτηση της η οποία ήταν αν με ενοχλούσε που γελούσε δυνατά. Η έτσι κατάλαβα.
Της είπα όχι και ότι το γέλιο κάνει καλό. Γέλασε και με ρώτησε από που είμαι.
Κι έτσι πιάσαμε την κουβέντα.
Τους είπα ότι είμαι από την Ελλάδα, ότι φιλοξενούμε στο Βερολίνο, ψάχνω δουλειά κτλ.κτλ. Με ρωτούσαν για την οικονομική κρίση και μπλα, μπλα μπλα. Και η κουβέντα άρχισε να πηγαίνει σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Αν είμαι παντρεμένος, αν είχα κοπέλα στην Ελλάδα, ώσπου σε κάποια φάση το milf μου λέει ότι ο τύπος δεν είναι άντρα της, απλά φίλος της.
Δεν μπορούσα να καταλάβω αν μου την έπεφτε η απλά τα έλεγε για να πει κάτι. Παραγείλαμε κι άλλες μπύρες. Η Beate τις έφερε αλλά είδα ότι ήτan κάπως στραβωμένη. Καλό σημάδι αυτό σκέφτηκα. Ζηλευει που μου την πέφτει το milf η στραβώνει που δεν μπορούμε να μιλήσουμε με αυτούς εδώ. Όπως και να έχει μάλλον με γουστάρει.
Η κυρία συνέχισε να μου την πέφτει κι αφού με ρώτησε τi σκόπευα να κάνω το υπόλοιπο βράδυ μου πρότεινε να πάμε και οι τρεις σπίτι της να συνεχίσουμε να πίνουμε μπύρες.
Γούσταρα να την γαμούσα αλλά με προβλημάτιζε ο άλλος. Τι σόι τύπος ήταν δεν είχα καταλάβει. Δεν μιλούσε και πολύ, άφηνε την άλλη να κάνει παιχνίδι. Σίγουρα όμως, συμετύχε στο παιχνίδι. Σαν τι όμως ?
Να ήταν πούστης και να ήθελε να γαμήσω κι αυτόν η απλά κανάς μαλάκας από αυτούς που γουστάρουν να τους γαμάνε τις γυναίκες τους και αυτοί να κοιτάνε ?
Όπως και να είχε κανένα από τα δύο σενάρια δε μου άρεσε. Όσο περνούσε η ώρα το milf γινόταν πιο διαχυτικό, ακουμπώσαμε τα χέρια μας πάνω στο τραπέζι, χαμογελούσε συνέχεια και με καβλωνε. Σκεφτόμουν σοβαρά να πάω σπίτι της, αλλά ταυτόχρονα κώλωνα.
Κι άμα ρε μαλάκα είναι τίποτα μουρλοί, έλεγα στον εαυτό μου, και θέλουν να σε σφάξουν για να σου πάρουν τα όργανα η άμα ο άλλος θέλει να τον γαμήσεις κι αυτόν τι θα κανείς ? Ρε πούστη μου τελικά δεν είναι καλή βραδιά αυτή σκεφτόμουν. Ας μην το ρισκάρω.
Παρόλα αυτά ο διάολος να πω, οι καυλες μου, η όρεξη για παιχνίδι, η ανάγκη για επικοινωνία, κάτι από όλα αυτά η κάτι άλλο, με έκαναν να φωνάξω την Beate. Της είπα ότι δεν έχω λεφτά, αλλά θέλω να κεράσω αυτούς τους ανθρώπους, τους φίλους μου όπως τους χαρακτήρισα και αν γινόταν να έφερνε 3 μπύρες και να της πλήρωνα σε λίγες μέρες.
Δέχτηκε με την γερμανική καταναγκαστική ευγένεια της. Θα μπορούσε να πει και όχι πάντως.
Ξαφνιάστηκαν όταν η Beate έφερε τις μπύρες και τους είπε ότι είναι από μένα. Προφανώς δεν περίμεναν ότι ο μετανάστης που ψάχνει δουλειά μπορεί να κεράσει 2 μπύρες η δεν είναι συνηθισμένοι οι Γερμανοί στα κεράσματα.
Αφού τσουγκρισαμε τα μπουκάλια μας ο τύπος με ρώτησε αν είμαι όντως Έλληνας και μου ζήτησε να του δείξω και το διαβατήριο μου.
Του είπα ότι θα του δείξω το διαβατήριο μου όταν θέλω εγώ, αλλά πριν θέλω να μου πει τi θα κάνει σε περίπτωση που εγώ με το milf φύγουμε για το σπίτι της. Μου είπε ότι είναι φίλη του και θα κάνει ότι του ζητήσει.
Δηλαδή αν σου ζητήσει να έρθεις σπίτι θα ρθεις ?
Πριν προλάβει να απαντήσει ο μαλάκας, η κυρία μου εξηγούσε ότι αν ήταν να πάμε σπίτι για μπύρες, θα πηγεναμε και οι τρεις.
Σιγά μην πήγαινα. Πάνω από δύο στο κρεβάτι είμαστε πολλοί. Κι εμένα δε μου αρέσει η πολυκοσμία.
Ίσως κάποια άλλη φορά τους είπα και σηκώθηκα. Καληνύχτισα την Beate και το ζεύγος και το έκοψα με τα πόδια για το σπίτι.
Η Beate με ρώτησε ποτέ θα ξαναπήγαινα στο μαγαζί. Όχι για τα λεφτά, αλλά για να σε δω. Σύντομα της είπα. Καλό σημάδι σκέφτηκα.
Την άλλη μέρα επέστρεψαν τα παιδιά από τις διακοπές. Χάρηκα που τους έβλεπα μετά από μια εβδομάδα. Το βράδυ τα σπάσαμε σε μια ελληνική ταβέρνα......