Νέα

Ιούδας, ο Ισκαριώτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η άποψη σας για το Χριστιανισμό.

• Είναι η θρησκεία μου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πιστευω οτι βασιζεται σε ιστορικα γεγονότα

• Παραμύθι για μικρά παιδιά

• ΔΞ/ΔΑ

• Είμαι αντισημιτιστης

• Είμαι με τους Ρωμαίους

• Είμαι φιλοχρήματος

• Πιστεύω οτι είμαι ένας μικρός Θεός

• Είμαι κληρικός

• Μου άρεσε το μιούζικαλ Jesus Christ Super-Star

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Επισκέπτης
Κατάλαβα. Άρα λοιπόν ο Θεός γνωρίζει το μέλλον μόνο για πράγματα που έχει Εκείνος αποφασίσει να γίνουν. Διότι εφόσον θέλει να γίνει κάτι, θα γίνει οπωσδήποτε, άρα το γνωρίζει από πριν ότι θα γίνει. Όταν λοιπόν εγώ γεννήθηκα, ο Θεός δεν γνώριζε τι θα πράξω όταν μεγαλώσω, εκτός κι αν ήθελε ο ίδιος να μου δώσει κάτι ή αν εγώ του ζήτησα κάτι κι αυτός αποφάσισε να μου το δώσει (π.χ. να μπω στο πανεπιστήμιο). Επομένως, ο Θεός είχε επιλέξει ο ίδιος να τον αρνηθεί 3 φορές ο Πέτρος κι ακόμη ο ίδιος είχε επιλέξει τον Ιούδα ως προδότη του Ιησού. Σωστά?

Φίλε Γιώργο,

Παρά το οτι χρησιμοποιείς το σωστό ρήμα (επιλέγω) , δεν απευθύνεις σωστά την ερώτηση.
Τί θέλω να πώ :

- Ο Θεός  επέλεξε  τον Εβραϊκό λαό ώς περιούσιο και λιγότερο πεπλανημένο απο τους υπόλοιπους λαούς , γι αυτό και σε αυτόν το λαό έστειλε τους προφήτες του.

- Ο Θεός  επέλεξε   την παρθένο Μαρία , ως το λιγότερο αμαρτωλό άτομο της τότε κοινωνίας , για να γεννηθεί .

- Ο Θεός  επέλεξε  τους μαθητές του ... και όχι αυτοί αυτόν.

κτλ...

Πιο συγκεκριμένα :

-Οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης λένε για το οτι θα έρθει ο Μεσσίας. Δε λένε ούτε ποιός είναι ο Μεσσίας , ούτε πότε θα έρθει. Ο Θεός αποφασίζει το πότε είναι καιρός να έρθει στη γή. Στον άνθρωπο γνωρίζει μόνο το οτι θα έρθει.
    Έτσι και στην Καινή Διαθήκη. Ο άνθρωπος γνωρίζει οτι κάποια στιγμή στην ιστορία , θα έρθει στη γή ο αντίχριστος. Δέν γνωρίζει το πότε θα έρθει , ούτε ποιός είναι. Μόνο ο Θεός το γνωρίζει ... όπως και το χρόνο της ελευσής του , αλλά και το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας Του.

-Τώρα , ως προς τον Ιούδα και τον Πέτρο που ρώτησες. Ο Θεός προαναγγέλει στον Πέτρο οτι θα τον αρνηθεί 3 φορές , και εν τέλει τον απαρνιέται. Στην περίπτωση του Ιούδα , στο Μυστικό Δείπνο , ο Θεός προαναγγέλει οτι κάποιος θα τον προδώσει. Δε λέει ούτε ποιός θα τον προδώσει , ούτε πότε θα το κάνει. Ο Ίδιος όμως γνωρίζει.

Ο Θεός δε γνωρίζει τί θα κάνουμε εμείς.Εμείς είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ότι θέλουμε. Διαβάζει την σκέψη μας και την ψυχή μας, κι αυτό γιατί είμαστε δημιουργημένοι "κατ' εικόνα"  Του.
Έτσι διάβασε και τη σκέψη του Πέτρου , έτσι διάβασε και τη σκέψη του Ιούδα στο Μυστικό Δείπνο. Και μην ξεχνάμε πως τους επέλεξε για μαθητές του , γιατί πολύ απλά γνώριζε την ψυχική τους υπόσταση και δομή.

Πιστεύω αυτή τη φορά να ήμουνα πιό σαφής.

Καλό βράδυ !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
''πεθαίνουν'', υποθέτω ότι ήθελες να γράψεις. δεν γεννιούνται οι περισσότεροι χωρίς αυτήν την άποψη. γεννιούνται άπαντες χωρίς απόψεις γενικώς. και νομίζω ότι τις απόψεις δεν τις μαθαίνουν, αλλά τις σχηματίζουν.

Σωστή η διόρθωση, ήταν "mistyping" το πεθαίνω-παθαίνω. Αυτό που λες εννοούσα.

Σωστό και το "γεννιούνται άπαντες χωρίς απόψεις γενικώς". Οι απόψεις σχηματίζονται μετά.

Έχεις ψάξει εσύ (στον εαυτό σου εννοώ)  ΓΙΑΤΙ ασπάζεσαι (ή έχεις διαμορφώσει - καλύτερη έκφραση) την Α άποψη και όχι τη Β?
Και με το "Β" εδώ, εννοώ αυτή που σου λέω, ότι δηλαδή η έννοια "θεός" είναι κατασκεύασμα του εκάστοτε ιερατείου.
Λες δε την δέχεσαι.  Καλώς.
Την άλλη, που τη δέχεσαι, ΤΙ ήταν αυτό (η αυτά) τα στοιχεία που σε έκαναν να την διαμορφώσεις?  Το έχεις σκεφτεί αυτό ποτέ?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Dimitrie,

Πέραν της πλάκας:
Στα δυό σου post (22:25:31  και 02:58:42) Δε θα απαντήσω τώρα.  Είναι πολύ αργά και δεν αντέχω, κοντεύει να ξημερώσει.

Αλλά μου έδωσες πολύ "φαϊ" με αυτά, και θα τα πιάσω οργανωμένα...

Σταύρος

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ο θεός όμως παρεμβαίνει μέσα στη ροή της ιστορίας και της αλλάζει τροπή. Τότε έχουμε το θαύμα.
Για να στο δώσω να το καταλάβεις. Εγώ έχω μια ανίατη νόσο και ζητάω απο το Θεό να με σώσει ... κι αυτός με σώζει. Ή αντίθετα , δεν του ζητάω να με σώσει ... και πεθαίνω. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε αλλαγή της ιστορίας με θεϊκή επέμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση όμως όχι. Ο Θεός δεν επενέβη καθώς δεν του ζητήθηκε.

Παρακαλώ όσους έχουν τα "μέσα", να μου δώσουν τον αριθμό του κόκκινου τηλεφώνου του θεού αν μπορείτε γιατί έχω κάτι ανάγκες και θέλω να ζητήσω την συνδρομή του.

Χωρίς πλάκα, θυμίζει λίγο μεσαίωνα αυτό που γράφεις παραπάνω.

Ο Θεός όμως μπορεί να δράσει και αυτοβούλως.Χωρίς δηλαδή να του ζητηθεί.Αυτό έγινε πολλές φορές στην Παλαιά διαθήκη αλλά και στην Καινή.
Δεν υπάρχει στο Χριστιανισμό προδιαγεγραμμένη πορεία ή μοιρολατρεία. Υπάρχει Θεία επέμβαση ... και τροπή της ιστορίας.

Το ίδιο κάνει και ο Διάολος/Σατανάς, δλδ δρα αυτοβούλως με αποτέλεσμα να μπλέκονται μεταξύ τους και γίνεται μπάχαλο. Την σειρά σας κύριοι....

Το παρακάτω videάκι δίνει μία ωραία άποψη περί θεού πάντως.
[youtube=212,175]QX7N58df0j0[/youtube]

Μήπως τελικά δεν ισχύει αυτό που έχω ξαναγράψει (και το έλεγε ένας καθηγητής μας στο σχολείο),
"Ο θεός και η θρησκεία είναι απλά μία εκστρατεία κατά του χιούμορ. Κανένας άγιος δεν γελάει ή χαμογελάει, μόνο ο Διάολος!"

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.054
Πόντοι
12.056
Τα χωνει ο Αλ Πατσινο στον δικηγορο... ;) ;) ;)

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
goodmorning Yorgos!
δυο ενστασεις
1.η συσκευη του θεου ειναι χρυση
2.βαζε τα βιντεακια με αναλογιες καταλληλες ωστε να ειναι δυνατον να τα παρακολουθουμε
απο αποσταση ασφαλειας.
Παρακαλώ όσους έχουν τα "μέσα", να μου δώσουν τον αριθμό του κόκκινου τηλεφώνου του θεού αν μπορείτε γιατί έχω κάτι ανάγκες και θέλω να ζητήσω την συνδρομή του.

Χωρίς πλάκα, θυμίζει λίγο μεσαίωνα αυτό που γράφεις παραπάνω.

Το ίδιο κάνει και ο Διάολος/Σατανάς, δλδ δρα αυτοβούλως με αποτέλεσμα να μπλέκονται μεταξύ τους και γίνεται μπάχαλο. Την σειρά σας κύριοι....

Το παρακάτω videάκι δίνει μία ωραία άποψη περί θεού πάντως.
[youtube=212,175]QX7N58df0j0[/youtube]

Μήπως τελικά δεν ισχύει αυτό που έχω ξαναγράψει (και το έλεγε ένας καθηγητής μας στο σχολείο),
"Ο θεός και η θρησκεία είναι απλά μία εκστρατεία κατά του χιούμορ. Κανένας άγιος δεν γελάει ή χαμογελάει, μόνο ο Διάολος!"

Επισκέπτης
Dimitrie,

Πέραν της πλάκας:
Στα δυό σου post (22:25:31  και 02:58:42) Δε θα απαντήσω τώρα.  Είναι πολύ αργά και δεν αντέχω, κοντεύει να ξημερώσει.

Αλλά μου έδωσες πολύ "φαϊ" με αυτά, και θα τα πιάσω οργανωμένα...

Σταύρος

Σταύρο ... με εκπλήσσεις...!
Θα μου απαντήσεις σε κάτι που αφορά τη διδασκαλία της Εκκλησίας και την Αγία Γραφή ???
Θα ασχοληθείς με κάτι μή αποδείξιμο. Με κάτι κατασκευασμένο (κατά τα λεγόμενά σου...)

Μα τότε δεν προάγεις τη συζήτηση ... (έτσι δε μου έλεγες?)

Απάντησε όσο αναλυτικά θές . Πιο σαφής σε όσα είπα , δε μπορώ να γίνω.
Πρόσεξε όμως μη βαρυστομαχιάσεις με τοσο φαϊ που βρήκες ...  :2funny:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο ... με εκπλήσσεις...!
Θα μου απαντήσεις σε κάτι που αφορά τη διδασκαλία της Εκκλησίας και την Αγία Γραφή ???
Θα ασχοληθείς με κάτι μή αποδείξιμο. Με κάτι κατασκευασμένο (κατά τα λεγόμενά σου...)

Μα τότε δεν προάγεις τη συζήτηση ... (έτσι δε μου έλεγες?)

Απάντησε όσο αναλυτικά θές . Πιο σαφής σε όσα είπα , δε μπορώ να γίνω.
Πρόσεξε όμως μη βαρυστομαχιάσεις με τοσο φαϊ που βρήκες ...  :2funny:

H (σύντομη πάλι) απάντηση πάει σε αυτό το post μόνο, όχι στα δυό προηγούμενα:

Δεν απαντάω στη διδασκαλία της εκκλησίας. Αυτό, δε το κάνω, γιατί δε με αφορά. Ας κάνουν και ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν πρόκειται να ασχολούμαι μαζί τους, τελείωσε αυτό το κεφάλαιο για μένα.

Απαντάω στον (έστω και internetικό) φίλο μου, που τον έχω εκτιμήσει, και ΑΥΤΟΣ διατυπώνει μερικά πράματα.
Δε με ενδιαφέρει που τα βρήκε, ποιός του τα είπε, ή αν (όπως εγώ) τα έχει σκεφτεί μόνος του.
Αφού όμως τα διατυπώνει, εγώ θα του απαντήσω. ΣΕ ΑΥΤΟΝ επαναλαμβάνω όμως, όχι στους τραγόπαπες και τους συγγραφείς των... ιερών κειμένων!

Επιφυλάσσομαι, γιατί έχω δουλειά τώρα.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Φίλε Γιώργο,

-Τώρα , ως προς τον Ιούδα και τον Πέτρο που ρώτησες. Ο Θεός προαναγγέλει στον Πέτρο οτι θα τον αρνηθεί 3 φορές , και εν τέλει τον απαρνιέται. Στην περίπτωση του Ιούδα , στο Μυστικό Δείπνο , ο Θεός προαναγγέλει οτι κάποιος θα τον προδώσει. Δε λέει ούτε ποιός θα τον προδώσει , ούτε πότε θα το κάνει. Ο Ίδιος όμως γνωρίζει.

Ο Θεός δε γνωρίζει τί θα κάνουμε εμείς.Εμείς είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ότι θέλουμε. Διαβάζει την σκέψη μας και την ψυχή μας, κι αυτό γιατί είμαστε δημιουργημένοι "κατ' εικόνα"  Του.
Έτσι διάβασε και τη σκέψη του Πέτρου , έτσι διάβασε και τη σκέψη του Ιούδα στο Μυστικό Δείπνο. Και μην ξεχνάμε πως τους επέλεξε για μαθητές του , γιατί πολύ απλά γνώριζε την ψυχική τους υπόσταση και δομή.

Πιστεύω αυτή τη φορά να ήμουνα πιό σαφής.

Καλό βράδυ !

Ως προς τον Ιούδα, πώς λες ότι δεν λέει ποιος θα τον προδώσει? δεν λέει ο Ιησούς ''θα με προδώσει αυτός στον οποίο θα δώσω το ψωμί βουτηγμένο στο ζωμό? και το δίνει στον Ιούδα. έτσι δεν έγινε ή κάνω λάθος?
Για τον Πέτρο, αυτό που γράφεις μου φαίνεται πολύ περίεργο. δηλαδή ο Πέτρος σκεφτόταν ότι θα αρνηθεί 3 φορές τον Ιησού πριν λαλήσει ο πετεινός? να υποθέσω ότι ο Πέτρος είχε στο μυαλό του ότι αν γίνει καμιά στραβή, αυτός θα βγάλει την ουρά του απ' έξω. κι ότι αυτό το διάβασε στο μυαλό του ο Ιησούς. Αλλά πώς είναι δυνατό ο Πέτρος να σκεφτόταν ότι θα το κάνει 3 φορές και μάλιστα ακριβώς πριν λαλήσει ο κόκορας?

Επισκέπτης
Ως προς τον Ιούδα, πώς λες ότι δεν λέει ποιος θα τον προδώσει? δεν λέει ο Ιησούς ''θα με προδώσει αυτός στον οποίο θα δώσω το ψωμί βουτηγμένο στο ζωμό? και το δίνει στον Ιούδα. έτσι δεν έγινε ή κάνω λάθος?
Για τον Πέτρο, αυτό που γράφεις μου φαίνεται πολύ περίεργο. δηλαδή ο Πέτρος σκεφτόταν ότι θα αρνηθεί 3 φορές τον Ιησού πριν λαλήσει ο πετεινός? να υποθέσω ότι ο Πέτρος είχε στο μυαλό του ότι αν γίνει καμιά στραβή, αυτός θα βγάλει την ουρά του απ' έξω. κι ότι αυτό το διάβασε στο μυαλό του ο Ιησούς. Αλλά πώς είναι δυνατό ο Πέτρος να σκεφτόταν ότι θα το κάνει 3 φορές και μάλιστα ακριβώς πριν λαλήσει ο κόκορας?

A ... μάλιστα !
Ως προς τον Ιούδα ,  εσύ αναφέρεσαι στην περιγραφή που κάνει ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του. Γιατί απ' οτι θυμάμαι , ο Ματθαίος δεν αναφέρεται καν στο περιστατικό , ο Λουκάς το ίδιο , ενώ ο Μάρκος το λέει κάπως διαφορετικά.
Τι εννοώ : Ενώ ο Ιωάννης λέει "εκείνος εστίν ω εγώ βάψας το ψωμίον επιδώσω.και εμβάψας το ψωμίον δίδωσιν Ιούδα Σίμωνος Ισκαριώτη" (Ιω ιγ26) , ο Μάρκος λέει "είς εκ των δώδεκα , ο εμβαπτόμενος μετ εμου εις το τρυβλιον" . Δηλαδή , ένας απ τους 12 , που βουτά το ψωμί του μαζί μου , μεσα στο ζωμό της πιατέλλας.

Είναι λίγο ασαφές το τί έγινε απο πλευράς Ευαγγελικής περιγραφής στο συγκεκριμένο σημείο , γι αυτό και προτίμησα να πώ πως δεν αποκαλύπτει ο Ιησούς ποιός θα τον προδώσει.Άν ψάξεις στην Αγία Γραφή , θα δείς οτι μόνο ο Ιωάννης φανερώνει το όνομα του προδότη , ενώ οι άλλοι Ευαγγελιστές όχι.
Είτε φανερωνότανε όμως , είτε όχι ,το όνομα του προδότη στα Ευαγγέλια , έχει κάποια διαφορά ?

Όπως έχω ξαναπεί , η Αγία Γραφή ερμηνεύεται εν συνόλω και όχι τμηματικά. Το οτι ο Ιησούς διαβάζει τη σκέψη των άλλων , προκύπτει και απο άλλα σημεία της Αγίας Γραφής. Ενδεικτικά σου παραθέτω ένα : [size=7pt]"ερχονται προς αυτον οι αρχιερεις και οι γραμματεις και οι πρεσβυτεροι και ελεγον αυτω εν ποια εξουσια ταυτα ποιεις η τις σοι εδωκεν την εξουσιαν ταυτην ινα ταυτα ποιης.Ο δε ιησους ειπεν αυτοις .Επερωτησω υμας ενα λογον και αποκριθητε μοι και ερω υμιν εν ποια εξουσια ταυτα ποιω.Το βαπτισμα το Ιωαννου εξ ουρανου ην, η εξ ανθρωπων; Αποκριθητε μοι.Και διελογιζοντο προς εαυτους λεγοντες εαν ειπωμεν εξ ουρανου ερει δια τι  ουκ επιστευσατε αυτω.Αλλα εαν ειπωμεν εξ ανθρωπων εφοβουντο τον οχλον ,απαντες γαρ ειχον τον ιωαννην οντως οτι προφητης ην.Και αποκριθεντες τω ιησου λεγουσιν ΄΄ουκ οιδαμεν΄΄ και ο Ιησους λεγει αυτοις .Ουδε εγω λεγω υμιν εν ποια εξουσια ταυτα ποιω."[/size]

Τώρα ως προς τον Πέτρο. Ήξερε ο Ιησούς οτι δεν έχει το σθένος και την τόλμη να μην τον απαρνηθεί. Του το προανήγγειλε οτι θα τον απαρνηθεί και έτσι έγινε. Η απάρνηση του Πέτρου , είναι δική του απόφαση και δεν εξαναγκάσθηκε σε απάρνηση απο τον Ιησού. Ίσως  ο Ιησούς να έστειλε με θεϊκή επέμβαση τα 3 άτομα ... για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Πέτρο , έτσι ώστε να αποδειχθεί αυτό το οποίο προανήγγειλε.Η τριπλή άρνηση.
Και το ξαναλέω.Ο Θεός γνωρίζει και την σκέψη μας και την ψυχή μας...
Η επιλογή όμως είναι δική μας !

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα παληκάρια.
Ενδιαφέρον θρεντ...το οποίο δεν είχα προσέξει εώς τώρα.
Διάβασα εν συντομία τα παραπάνω, και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

1. Αναφέρθηκε η ταινία Zeitgeist. Nα σημειώσω μόνο πως η ταινία δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ο Χριστός.....άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ιστορικά  πρόσωπο.....ισχυρίζεται (και σωστά κατα τη γνώμη μου ) ότι υπάρχυν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και ύποπτες συμπτώσεις σε ότι αφορά τη βιογραφία όλων των μεγάλων Ιδρυτών Θρησκειών που πέρασαν απο αυτό τον πλανήτη.
Και επίσης εξηγεί με Αστρονομικούς όρους (και πολύ πειστικά κατά την ταπεινή μου άποψη), την σημειολογία όλων των Θρησκειών.
Αυτό δεν αναιρεί στο μυαλό μου την ύπαρξη κάποιου Θεού ......ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το.
Εξηγεί απλά το γεγονός ότι η κάθε Θρησκεία μας παρουσιάζει κατα τα συμφέροντα της.....ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΑ ΚΑΙ TO ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

2.Η περίπτωση της Σταύρωσης παρουσιάζει πάρα πολλά κενά.
Οι Ρωμαίοι είναι γνωστό ότι δεν ανακατεύονταν σε θρησκευτικές διαμάχες των Ιουδαίων. Οι Ιουδαίοι είχαν αυτοδιάθεση στο θέμα της Θρησκείας. Για να σταυρώσουν οι Ρωμαίοι τον Ιησού, αν και πιστεύω ότι ήταν και μεγάλος Θρησκευτικός δάσκαλος και καθοδηγητής , σίγουρα εκτός απο τα θρησκευτικά ζητήματα, ανακατεύτηκε και σε πολιτικά.
Προφανώς οργανόνοντας ακόμα μία (από τις όντως αρκετές)εξέγερση του σκλαβωμένου λαού του.
Πράγμα που τον τιμά, και εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου. Ίσα- ίσα, όσο με αφορά ανεβάζει τις μετοχές του σαν προσωπικότητα.
Χαλάει όμως την ιστορία της Σταύρωσης. Αν όντως τον είχαν καταδικάσει οι Ιουδάιοι , για θέματα Θρησκείας, θα είχαν επιβάλλει και οι ίδιοι την ποινή, πιθανότερο με λιθοβολισμό, που το συνήθιζαν.
Δεν θα υπήρχε λόγος να ανακατευτούν οι Ρωμαίοι, ούτε να τον σταυρώσουν.

3. Σας αφήνω με μια σκέψη.
Όπως σας είπα πιο πριν, αν μη τι άλλο θεωρό τον Χριστό Μεγάλο Δάσκαλο, και Πνευματικό καθοδηγητή.
Σίγουρα φωτισμένος, που είχε όντως επαφή με το Θείο......όποιο και αν είναι αυτό.
Του άρεσε να μιλάει με παραβολές, για να γίνεται πιο εύκολα κατανοητό το νόημα που  περιέχεται στις  ιδέες του.
Αν θυμάμαι καλά, μεταξύ πολλών που είχε πεί, και που σίγουρα έχουν βαθύτερο νόημα, είχε πεί και το εξής  (ή περίπου αυτό, δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση):

" Ο Θεός βρίσκεται παντού, και ο καθένας από εμάς είναι ο Ναός του"

Τι σας λέει αυτό ;
Εμένα πάντως...........πάρα πολλά.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Σωστή η διόρθωση, ήταν "mistyping" το πεθαίνω-παθαίνω. Αυτό που λες εννοούσα.

Σωστό και το "γεννιούνται άπαντες χωρίς απόψεις γενικώς". Οι απόψεις σχηματίζονται μετά.

Έχεις ψάξει εσύ (στον εαυτό σου εννοώ)  ΓΙΑΤΙ ασπάζεσαι (ή έχεις διαμορφώσει - καλύτερη έκφραση) την Α άποψη και όχι τη Β?
Και με το "Β" εδώ, εννοώ αυτή που σου λέω, ότι δηλαδή η έννοια "θεός" είναι κατασκεύασμα του εκάστοτε ιερατείου.
Λες δε την δέχεσαι.  Καλώς.
Την άλλη, που τη δέχεσαι, ΤΙ ήταν αυτό (η αυτά) τα στοιχεία που σε έκαναν να την διαμορφώσεις?  Το έχεις σκεφτεί αυτό ποτέ?

Σταύρο ναι, έχω ψάξει στον εαυτό μου κι έχω επιλέξει τη συγκεκριμένη άποψη. Και όντως υπάρχουν στοιχεία που με έκαναν να τη διαμορφώσω εναντίον της δικής σου άποψης. Δεν θα αρχίσω όμως εδώ να παραθέτω αυτά τα στοιχεία, γιατί πρώτον είναι προσωπικά και δεν θέλω εδώ να κάνω ψυχογράφημα του εαυτού μου, δεύτερον γιατί δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για οτιδήποτε και τρίτον γιατί ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πείσω κανέναν αφού όπως όλοι(?) έχουμε συμφωνήσει, απόδειξη δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα.

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Παραθέτω μία διαφορετική άποψη μετά από μελέτη διαφόρων κειμένων: Η επονομαζόμενη ως "Αδελφότητα της Θλίψης" αποτελεί μία από τις πιο αινιγματικές μυστικές εταιρίες ανά την ιστορία των αιώνων. Τα μέλη της - κατά κύριο λόγο άγνωστα και συνδεδεμένα με έναν αυστηρό νόμο σιωπής - δεν ασκούν προσηλυτισμό ούτε έχουν τη φιλοδοξία να διασπείρουν τα πιστεύω τους ανά την υφήλιο. Πρεσβεύουν το δόγμα της απόλυτης ταπεινότητας και αγάπης προς τον πλησίον, της φιλοσοφίας που άφησε πίσω του ο Ιούδας, ο πραγματικός κατ' αυτούς Υιός του Θεού. Ο Θεός στέλνει στη γη τον Ιησού για να διδάξει αλλά στην πορεία το θεϊκό σχέδιο αλλάζει και ο πραγματικός Υιός του θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος των αμαρτιών όλου του κόσμου φτάνοντας στην απόλυτη ταπείνωση, την προδοσία, το χλευασμό και στο έσχατο τέλος - την αφαίρεση της ίδιας του της ζωής, το θανασιμότερο όλων των αμαρτημάτων. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του θεϊκού σχεδίου, ο Ιησούς στο Όρος των Ελαιών ζητά από τον Πατέρα να φύγει από αυτόν το βάρος, το φιλί στον κήπο της Γεθσημανή αποτελεί το εναρκτήριο για την πραγμάτωση του θεϊκού σχεδίου. Οι Ρωμαίοι χωρίς να έχουν δικαιοδοσία να θανατώσουν τον Ιησού διότι δεν διακηρύσσει πράγματα ενάντια στην ακεραιότητα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας απλά τον εξορίζουν μετά από επίμονη απαίτηση του λαού της Ιουδαίας, τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης πλάθονται από τους μαθητές για να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα διδασκαλία τους. Ο Ιησούς εξορίζεται και παντρεύεται τη Μαρία Μαγδαληνή. Στον 20ό αιώνα στην Ελλάδα τέσσερα πρόσωπα φέρονται ως μέλη της αδελφότητας, εκ των οποίων τα τρία παραμένουν άγνωστα και ένας εξ αυτών φημολογείται ότι είναι ο Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος στα βιβλία του Τελευταίος Πειρασμός και Φτωχούλης του Θεού αφήνει με καθαρά αλληγορικό τρόπο να διαφανούν στοιχεία του δόγματος της αδελφότητας και το γεγονός αυτό - το σπάσιμο του νόμου της σιωπής - αποτελεί τον πραγματικό λόγο αφορισμού του από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλα αυτά ωστόσο παραμένουν καλά κρυμμένα πίσω από ένα πέπλο παραφιλολογίας και αβεβαιότητας αφού ο κλειστός κύκλος της ομάδας παραμένει άσπαστος ακόμα και από κορυφαία στελέχη μυστικών υπηρεσιών, ενώ η έλλειψη προσηλυτισμού δυσκολεύει τη φανέρωση του πραγματικού πυρήνα ιδεολογίας - το μόνο σίγουρο είναι ότι το δόγμα της ταπεινότητας επικρατεί.

Μια διαφορετική άποψη αφού ανοίχτηκε τέτοιο thread χωρίς καμία πρόθεση από το γράφοντα επιβολής της ή έμμεσης/άμεσης προπαγάνδας αφού όπως είπα είναι απαύγασμα μελέτης και σε καμία περίπτωση δήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ανοιχτό μυαλό και θέαση των παραπάνω ως πληροφοριών που προσφέρονται ελεύθερα για προσωπική χρήση όπως και κάθε πληροφορία σε αυτό το ελεύθερο site. Επίσης καμία διάθεση βλασφημίας ή προσβολής οποιωνδήποτε πεποιθήσεων οποιασδήποτε θρησκυτικής ομάδας ή ατόμων.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...προσφέρονται ελεύθερα για προσωπική χρήση όπως και κάθε πληροφορία σε αυτό το ελεύθερο site.

Thanks man για την αναγνώριση.  Το πιστεύω και εγώ, και προσπαθώ να διατηρηθεί έτσι.

Επί του προκειμένου τώρα:
Κανα link, τίποτα, που να μπορεί κανείς να βρεί στοιχεία?

Ακόμα και γι' αυτό το spaghetti Jesus πράμα βρίσκεις στοιχεία στο internet.
Για αυτό που λες δεν έχουν ανεβάσει κάτι?

Ο υποφαινόμενος από ΟΛΑ παίρνει μια γεύση...

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Thanks man για την αναγνώριση.  Το πιστεύω και εγώ, και προσπαθώ να διατηρηθεί έτσι.

Επί του προκειμένου τώρα:
Κανα link, τίποτα, που να μπορεί κανείς να βρεί στοιχεία?

Ακόμα και γι' αυτό το spaghetti Jesus πράμα βρίσκεις στοιχεία στο internet.
Για αυτό που λες δεν έχουν ανεβάσει κάτι?

Ο υποφαινόμενος από ΟΛΑ παίρνει μια γεύση...
Δυστυχώς στο διαδίκτυο δε βρίσκεις πληροφορίες αλλά μια καλή αρχή είναι το βιβλίο "Μυστικές Εταιρίες" των εκδόσεων Αρχέτυπο όπου θα βρεις και τις κατάλληλες κατευθύνσεις για περαιτέρω ενασχόληση.

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Δυστυχώς στο διαδίκτυο δε βρίσκεις πληροφορίες αλλά μια καλή αρχή είναι το βιβλίο "Μυστικές Εταιρίες" των εκδόσεων Αρχέτυπο όπου θα βρεις και τις κατάλληλες κατευθύνσεις για περαιτέρω ενασχόληση.
Βάλε αν θες και στο γούγλε "αδελφότητα της θλίψης" αν και θα βρεις πολύ συγκεχυμένες και σκόρπιες πληροφορίες.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Καποιος επρεπε να προδωσει τον Χριστο ,ελαχε στον Ιουδα να ειναι ο δωστης,αλλιως πως θα επιβεβαιωνονταν οι γραφες!!!!!!!!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom