Νέα

Η «αγάπη» και η «συγχώρεση» στον Χριστιανισμό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα resis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 237
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
πολυ το φιλοσοφησατε με αρχαιους ελληνες, ντοκυμαντερ, discovery channel, εσσαιους κτλ..εαν εφαρμοζαμε εστω και λιγο τις δυο λεξεις που διδαξε και εδειξε με πραξεις ο χριστος ΄΄αγαπατε αλληλους'' ο κοσμος θα ηταν διαφορετικος και εμεις ευτυχισμενοι..Τωρα πια πολλοι νιωθουν ευτυχια κανοντας κακο ή βλαπτοντας καποιον..ας σεβαστουμε επιτελους ο καθενας τα πιστευω του αλλου και να μην προσπαθουμε να τα μειωνουμε..
παρακατω παραθετω δυο λογια απο τον πατερα παισιο περι συγχωρεσης μιας δυσκολα συγχωρουμε πια.
Ο άνθρωπος που σου ζητάει ειλικρινή συγχώρεση, όταν σφάλλει, να τον συγχωράς, κάθε φορά που σφάλλει, με καλοσύνη και να τον αγαπάς και από κοντά. Τον δε πονηρό που σου ζητάει δήθεν συγχώρεση, για να κάνει την δουλειά του και συνέχεια να σε μπλέκει στις υποθέσεις του, που βλάπτουν ψυχικά και άλλους ανθρώπους, συγχώρεσέ τον εβδομήντα επτά φορές μαζεμένες και στο εξής να τον αγαπάς από μακριά και να εύχεσαι γι’ αυτόν.

η ελληνικη εκκλησια αγαπαει αλληλους;;;;;

ποσο βοηθαει οικονομικα αυτη τη στιγμη;
για πες μας...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
η ελληνικη εκκλησια αγαπαει αλληλους;;;;;

ποσο βοηθαει οικονομικα αυτη τη στιγμη;
για πες μας...
με την ελληνικη εκκλησια εχω το ιδιο προβλημα που εχεις και εσυ..δεν την υποστηριζω και ουτε θα το κανω.τον χριστιανισμο ομως για εμενα τον πρεσβευει ο χριστος, τα λογια του, οι πραξεις του, και οχι το παπαδαριο..δεν νομιζω ποτε να ειπε σε κανεναν φτιαχτε εκκλησιες και να ριχνετε ευρουδακια περνοντας κερακια που θα αναβετε στο ονομα μου..οπου εβαλε το χερακι του ο ανθρωπος αποσκοποντας σε χρηματικα οφελη χαλασε οσα εφτιαξε ο θεος..

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
με την ελληνικη εκκλησια εχω το ιδιο προβλημα που εχεις και εσυ..δεν την υποστηριζω και ουτε θα το κανω.τον χριστιανισμο ομως για εμενα τον πρεσβευει ο χριστος, τα λογια του, οι πραξεις του, και οχι το παπαδαριο..δεν νομιζω ποτε να ειπε σε κανεναν φτιαχτε εκκλησιες και να ριχνετε ευρουδακια περνοντας κερακια που θα αναβετε στο ονομα μου..οπου εβαλε το χερακι του ο ανθρωπος αποσκοποντας σε χρηματικα οφελη χαλασε οσα εφτιαξε ο θεος..

και ποιες ηταν οι πραξεις του χριστου? :rolleyes:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166

Επισκέπτης

Για πεντηκοστιανό σέ κόβω.Ενδέχεται να είσαι καί μάρτυρας τού ιεχωβά.Εκτός κι άν είσαι στην "Εκκλησία τών αγίων τών τελευταίων ημερών".Πιθανόν κάποτε να ανήκες στά "Παιδιά τού Θεού".Θα μπορούσες νάσαι καί μορμόνος...... όμως σέ καμμία περίπτωση δέν μπορώ να φαντασθώ ότι θά θυσιαζόσουν γιά Ιδανικά, όπως ο Λεωνίδας τής Σπάρτης.

Επισκέπτης
πολυ το φιλοσοφησατε με αρχαιους ελληνες, ντοκυμαντερ, discovery channel, εσσαιους κτλ..εαν εφαρμοζαμε εστω και λιγο τις δυο λεξεις που διδαξε και εδειξε με πραξεις ο χριστος ΄΄αγαπατε αλληλους'' ο κοσμος θα ηταν διαφορετικος και εμεις ευτυχισμενοι..Τωρα πια πολλοι νιωθουν ευτυχια κανοντας κακο ή βλαπτοντας καποιον..ας σεβαστουμε επιτελους ο καθενας τα πιστευω του αλλου και να μην προσπαθουμε να τα μειωνουμε..
παρακατω παραθετω δυο λογια απο τον πατερα παισιο περι συγχωρεσης μιας δυσκολα συγχωρουμε πια.
Ο άνθρωπος που σου ζητάει ειλικρινή συγχώρεση, όταν σφάλλει, να τον συγχωράς, κάθε φορά που σφάλλει, με καλοσύνη και να τον αγαπάς και από κοντά. Τον δε πονηρό που σου ζητάει δήθεν συγχώρεση, για να κάνει την δουλειά του και συνέχεια να σε μπλέκει στις υποθέσεις του, που βλάπτουν ψυχικά και άλλους ανθρώπους, συγχώρεσέ τον εβδομήντα επτά φορές μαζεμένες και στο εξής να τον αγαπάς από μακριά και να εύχεσαι γι’ αυτόν.

Μού θυμίζεις σε παρακαλώ τί έχει πεί ο κύριος Παίσιος γιά τό Κάλλος, την Αρμονία καί την Φύση;

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Για πεντηκοστιανό σέ κόβω.Ενδέχεται να είσαι καί μάρτυρας τού ιεχωβά.Εκτός κι άν είσαι στην "Εκκλησία τών αγίων τών τελευταίων ημερών".Πιθανόν κάποτε να ανήκες στά "Παιδιά τού Θεού".Θα μπορούσες νάσαι καί μορμόνος...... όμως σέ καμμία περίπτωση δέν μπορώ να φαντασθώ ότι θά θυσιαζόσουν γιά Ιδανικά, όπως ο Λεωνίδας τής Σπάρτης.
Kανεις λαθος..ανηκω στους ιπποτες της στογγυλης τραπεζης..

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66

η ιστορία  όμως δεν έχει μόνο τον Λεωνίδα εναντίον των Περσών!
έχει και τον Ηράκλειο μερικούς αιώνες μετά!

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Να τα σεβόμαστε τα πιστεύω του άλλου αλλά ιδεολογίες όπως ο χριστιανισμός,ο κομμουνισμός και ο φασισμός δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην ελλάδα...

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
αλλά ιδεολογίες όπως ο χριστιανισμός,ο κομμουνισμός και ο φασισμός

και ποιες ιδεολογίες θα έπρεπε να υπάρχουν??

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Και οι τρεις ιδεολογίες έχουν φέρει τη χώρα μας σε πολέμους ρίξεις κλπ κλπ, η χούντα, το βυζάντιο, ο ρώσσικος κομουνισμός...τα ξέρουν οι περισσότεροι δεν χρειάζετε να γράφω έκθεση, μια ιδεολογία που φανατίζει ανθρώπους τους θέλει ζώα για κάποιο απότερο σκοπό...ο χριστιανισμός φανατίζει, το κκε τα ίδια σκατά καθώς και η χρυσή αυγή...
μας θέλουν σε διαίρεση για να ζουν και να βασιλεύουν με τα λεφτά μας...φίλε μου διάβασε την πολιτεία του πλάτωνα και θα βρεις εκεί μέσα την απάντηση...

okostas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
91
Πόντοι
1
καλα δεν βαρεθηκες να κατσεις να γραψεις ολα αυτα ?  ή τα εκανες copy / paste ?

εδω μεσα ηρθες να μιλησεις για τον χριστιανισμό ?????

στη φωλιά του .....ΣΑΤΑΝΑ ...... ?????

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Δόγμα είναι να δέχεσαι πως κάτι ισχύει χωρίς να έχεις ενδείξεις (δε λέω αποδείξεις γιατί αυτές μόνο στα μαθηματικά υπάρχουν), ο ορισμός της πίστης είναι ο ίδιος. Να νομίζεις πως ισχύει κάτι χωρίς ενδείξεις.

Για την ύπαρξη ενός οποιουδήποτε θεού, δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Άρα το να νομίζεις πως υπάρχει είναι δόγμα.

Αν μου πεις πως υπάρχουν ενδείξεις, δε πρέπει να βρεις κάτι που ισχύει μόνο για εσένα (παράδειγμα: κοίτα τον κόσμο πόσο όμορφος είναι, μόνο ένας θεός θα μπορούσε να τον έχει σχεδιάσει - αυτό είναι η προσωπική σου άποψη), δηλαδή υποκειμενική ένδειξη. Πρέπει να βρεις αντικειμενικές ενδείξεις, δηλαδή κάτι που μπορεί να επαληθευτεί πειραματικά και ως συνέπεια να γίνει δεκτό από την επιστημονική κοινότητα.
Mε αυτη την λογικη και το να αρνεισαι την υπαρξη Θεου ειναι δογματικη θεση! Εγω παντως για να ξεκαθαρισω και την δικη μου , δεν υποστηριζω οτι κατεχω την αληθεια, απλα λεω αν σε ενδιαφερει,ΨΑΞΕ! Και μην απορριπτει κανεις τον χριστιανισμο επειδη οι εκπροσωποι του επι της γης ειναι λαμογια. Πολλες φορες θα εκπλαγεις με αυτα που βρισκεις στην πορεια...Απλα πρεπει να το δεις απο αλλη μερια, να φυγεις απο την κοινη λογικη, και να δεις τα πραγματα συμφωνα με τα δικα σου μετρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom