Νέα

Ιδεοληπτικοί κομμουνιστές και θρησκόληπτοι χριστιανοί

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (3 μέλη και 4 επισκέπτες)

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.566
Πόντοι
206

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.566
Πόντοι
206
ΜΕΓΑ λάθος.
Για να μην πω ANT1.

Που το κάνω; Για πες; Εγώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δει ποτέ κατήχηση. Κάναμε την προσευχή μας στο σχολείο και τέλος. Όταν πήγα πανεπιστήμιο "θετικής" ξεχάσαμε τα πάντα.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι τις τελευταίες μέρες της μεγάλης εβδομάδας που δεν βρίσκεις έτοιμο φαγητό σε μικρές πόλεις.

Δε με έχει πλησιάσει ΠΟΤΕ κανένας. Ακόμη και οι ΧΜΙ με ευγένεια φεύγουν.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
22.074
Πόντοι
7.046
eleni_louka.jpg

palaioxristianoi.jpg

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
8.201
Πόντοι
2.596
οι κουκουέδες που δεν το καταλαβαίνουν είναι δικαολογιμένοι, αλλά εσυ;
Από τον επίλογο του κογιότ πόσο περισσότερο να το ξεκαθαρίσω ότι είναι σιχαμεροί υποκριτές;
Και μην σου πάει στο μυαλό ότι ψήφιζα ΧΑ, στη ΝΔ ανήκα επί χρόνια...

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.626
Πόντοι
206
Κάποιοι κουκουέδες είναι και δον κιχώτηδες.
Αγνοί αλλά θλιβεροί στη σημερινή εποχή. Αλληλέγγυοι στο βαθμό του γραφικού μην αφήνοντας περιθώρια αυτοβοήθειας στον βοηθούντα. Έχω παραδείγματα από το στενό μου κύκλο

• Like
Αντιδράσεις: Nubic
Εγγρ.
10 Μαΐ 2021
Like
816
Πόντοι
81
Όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει βάναυσα και γκρεμίζει τις αρλουμπολογίες τους, παθαίνουν φαινόμενο κουμμουνιστικού κοκομπλόκου. Κάτι σαν εγκεφαλικό σε συνδιασμό με διαστρεύλωση πραγματικότητας. Πουλάνε ελπίδα στους φθονερούς χαζούληδες και υπάρχουν για αυτό. Οχι για να κυβερνήσουν. Φαντάζεστε τι εγκεφαλικό θα πάθαινε ο Κουτσούμπας αν εβγαινε πρώτο κόμμα; Θα εριχνα τρελό γέλιο.... Δεν είναι τυχαίο που η κουμούνα πολέμησε το Χριστιανισμό. Δε θέλει να υπάρχει άλλη αρχή/ συστημα εξουσίας απο την ίδια.
Άλλη ατάκα που είχα ακουσει απο κιυμούνα: όλα τα κακα τξλης ανθρωπότητας τα φταίει ο καπιταλισμος απο το 500 πΧ, γιατί πιο πριν δε ξέρουμε ιστορία, ξέρουμε μυιολογία.
Γενικά οι ατάκες τους δε παίζονται.
Πάντως εγω υποστηρίζω κομμουνιστικα κόμματα στα Σκόπια και την Τουρκία....

• Like
Αντιδράσεις: foobar

vetranios

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2021
Like
847
Πόντοι
81
Παιδιά η ιστορία γράφεται από τους νικητές,απλά πράγματα.
Η USSR κατέρρευσε σε σχέση με USA, βγήκαν όλα τα "καλά"στη φόρα.
Μήπως δεν υπήρχαν στρατόπεδα συγκεντρώσεις και Γκουλάγκ στις ΗΠΑ; (Για ρωτήστε τους Ιάπωνες που ζούσαν στην Αμερική κατά την διάρκεια του 2ου παγκόσμιου πολέμου). Ή μήπως δεν έκαναν πολέμους ή δεν επέβαλαν δικτατορίες ανά την υφήλιο. Ή μήπως δεν καλοπέρασαν οι μαύροι στην Αμερική...

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.361
Πόντοι
9.931

Και εδω βλέπετε στην πράξη που μπορεί να σε οδηγήσει η ιδεοληψία και η θρησκοληψία.

Σημερινή είδηση, γιατρός και αρα θεωρητικά μορφωμένος άνθρωπος δεν άφηνε την γυναίκα του να παει στο νοσοκομείο επειδή θα της έκαναν μετάγγιση αίματος και αυτο ειναι ενάντια στην θρησκεία τους.

Άραγε πόσοι Μάρτυρες του Ιεχωβά εχουν πεθάνει επειδή απλα δεν δέχτηκαν να τους κάνουν μια μετάγγιση αίματος;

dorcel

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Σεπ 2007
Κριτικές
38
Like
6.649
Πόντοι
7.195
Ένα μέρος της κεφαλής, βρίσκεται στο Μεγάλο Τζαμί της Δαμασκού της Συρίας.
Μία, ας πούμε, αφελής ερώτηση: Τι δουλειά έχει μία μορφή της Ορθοδοξίας να φυλάσσεται σε ένα Ισλαμικό Τέμενος, όπως γράφεις;

dorcel

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Σεπ 2007
Κριτικές
38
Like
6.649
Πόντοι
7.195

noblue

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Ιαν 2006
Κριτικές
22
Like
6.292
Πόντοι
7.095
Μήπως υπάρχει και άλλο νήμα παρόμοιο με διαφορετικο τίτλο?

Χριστιανισμός και Κομμουνισμός – Οι ομοιότητες των δυο θρησκείων​

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.598
Πόντοι
456
Ένας εκ των ιδεολόγων τους ο Μαρξ έλεγε ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού...
Βέβαια ένας ξάδελφος του πατέρα μου πώς κατέληξε να μεταναστεύσει (εποχές 1960) στo Μόντρεαλ αντί για τη μαμά Ρωσία, εδώ τέθηκε το ζήτημα του καναδικού δολλαρίου :sunglasses:
Αριστερός με δεξίες τσέπες.

j_thess

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2023
Like
936
Πόντοι
86
Είχα ένα φίλο ΚΚΕ. Λίγο μεγαλύτερος αυτός από εμένα , εγώ είμαι 28 , αυτός 32.

Ο τύπος μεταξύ άλλων κουλών , πιστεύει.

1 - Η σοβιετική Ένωση έπεσε από τις ΗΠΑ. Ήταν inside job. Όλα ήταν καλά και ανθηρά εκεί.

2 - Ο Στάλιν στη κοσμοθεωρία του είναι κάτι σαν τον Ιησού. Ένας μεσσίας που έδειξε πως " ο άλλος δρόμος είναι ικανός ... ".

3 - Οι μετακινήσεις πληθυσμών στην ΕΣΣΔ είναι μύθος που φαντάστηκαν οι Αμερικάνοι. Τα gulag """ προφανώς """ δεν υπήρξαν ποτέ και το holdonor το λένε τα " ναζίδια οι Ουκρανοί ".

4 - Ο τύπος έχει φωτογραφίες / αφίσες του Λένιν , Τσε , Στάλιν και της Σουλτάνας κρεμασμένες σπίτι του.

5 - Διαβάζει μόνο κομμουνιστικά site.

6 - Το χειρότερο από όλα είναι όμως πως σε όποια δουλειά και να πάει λέει στους συναδέλφους του κομμουνιστικά με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να απολυθεί από δουλειές που δε κάνουν ούτε Πακιστανοί από την Αλβανία , τύπου καθαριστής σταύλων.

Τι είναι αυτός άμα δεν είναι θρήσκος ; Γενικά η αριστερά όλη αλλά ειδικότερα το ΚΚΕ είναι μια σέκτα όπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά και οι Μορμόνοι.
7 είναι ηχολήπτης;

Να προσθεσω παντως πως άλλο η αριστερά και άλλο το ΚΚΕ.

Nikitas7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2012
Like
2.017
Πόντοι
446
Το σίγουρο είναι πως αν ο Μαρξ ζούσε στις μέρες μας ΔΕΝ θα ήταν Μαρξιστής και αν ο Ιησούς ζούσε πάλι στις μέρες μας ΔΕΝ θα ήταν Χριστιανός

AlexMantis

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2024
Like
16
Πόντοι
0
Oτι χειροτερο εχω συναντησει στη ζωη μου ειναι οι αριστεροι.Ειναι αυτοι που βριζουν τους εργοδοτες και ειναι κοτες και βλακες,Αληθεια τελικα ο Κωνσταντινου Ανταρσυα που ειναι αδιοριστος καθηγητης απο τοτε που γεννηθηκε λογικα ζει καλα απο τις ΜΚΟ ή οχι.ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

Geroxekoutis

Μέγας
Εγγρ.
20 Σεπ 2023
Κριτικές
30
Like
19.110
Πόντοι
4.646
Ταριχεύουν τα λείψανα των αγίων τους (Λένιν, Στάλιν, Ντιμιτρόφ, Μάο, Χο Τσι Μιν, Τσάβες, Κιμ Ιλ Σουνγκ, Κιμ Γιονγκ Ιλ).

Όσον αφορά τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (πηγή: orthodoxia.online):
Ένα μέρος της κεφαλής, βρίσκεται στο Μεγάλο Τζαμί της Δαμασκού της Συρίας.
Ένα άλλο μέρος της κεφαλής, βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό της Αμιάν (Αμιένη) της Βόρειας Γαλλίας.
Ένα άλλο μέρος της κεφαλής, βρίσκεται στην Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Ένα άλλο μέρος της κεφαλής, βρίσκεται στο Οθωμανικό Μουσείο των Ανακτόρων Τοπ-Καπί της Κωνσταντινούπολης.
Ένα άλλο μέρος της κεφαλής, (μέρος της σιαγόνας «μετά τριών οδόντων»), βρίσκεται στη Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους.
Το δεξί χέρι, βρίσκεται στη Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους
Ένα μέρος από το αριστερό χέρι, βρίσκεται στο Οθωμανικό Μουσείο του Τοπ-Καπί της Κωνσταντινούπολης.
Ένα άλλο μέρος από το αριστερό χέρι, βρίσκεται στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου.
Ένα άλλο μέρος από το αριστερό χέρι, βρίσκεται στη Μονή Αγίου Ιωάννη Μακρυνού Μεγάρων.
Ένα δάχτυλο βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Η πλεξίδα βρίσκεται στη Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας.
Διάφορα άλλα μέλη (αποτμήματα) βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων, Παντοκράτορος και Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, Κύκκου Κύπρου, στις Λαύρες Αγίας Τριάδος – Αγ. Σεργίου Μόσχας και Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία και στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία.

Οι μεν πιστεύουν στην καταστροφή του καπιταλισμού ώστε να επικρατήσει η Λαοκρατία, ενώ οι δε πιστεύουν στη Δευτέρα Παρουσία.
Πίστη σε πράγματα ανύπαρκτα ή ανυπόστατα, αναπόφευκτα συνδεδεμένα με το ψεύδος. Τα ψέματα τα αναπαράγουν εν αγνοία τους ή τα κατασκευάζουν, όπως άλλωστε το έγραψε ο Λένιν: «Το ψέμα δεν είναι ψέμα».
Και βεβαίως, υπάρχουν κομμουνιστές που ταυτόχρονα είναι θρησκόληπτοι.
Τελικά είναι Άγιος ο Ιωάννης η Λερναία Ύδρα? (Μετά Συγχωρήσεως)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom