Νέα

Ιούδας, ο Ισκαριώτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η άποψη σας για το Χριστιανισμό.

• Είναι η θρησκεία μου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πιστευω οτι βασιζεται σε ιστορικα γεγονότα

• Παραμύθι για μικρά παιδιά

• ΔΞ/ΔΑ

• Είμαι αντισημιτιστης

• Είμαι με τους Ρωμαίους

• Είμαι φιλοχρήματος

• Πιστεύω οτι είμαι ένας μικρός Θεός

• Είμαι κληρικός

• Μου άρεσε το μιούζικαλ Jesus Christ Super-Star

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Ακομα κι' αν υιοθετησουμε την "καθαρη" χριστιανικη αποψη, αν δεν υπηρχε ο Ιουδας πως θα εκπληρωνοταν οι γραφες?
Απο τη μια μας λενε οτι υπαρχει ελευθερη βουληση (ετσι υποτιθεται οτι εφτιαξε ο Θεος τον ανθρωπο!) και απο την αλλη πρεπει να εκπληρωθουν οι γραφες!  Αν λοιπον ο Ιουδας (αν, λεμε) διαλεγε να μην προδοσει (ανθρωπος με ελευθερη βουληση ηταν ρε) τι θα γινοταν? Αν παλι οφειλε να προδωσει για να εκπλητωθουν σωνει και καλα οι γραφες τοτε γιατι ηταν ενοχος και προδοτης.  Πεστε μας να μαθουμε.

Ευγε για το θεμα ΙΜΠΛΙΣ. Γιατι δεν το βαλες μεγαλοβδομαδιατικα?

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
δες την ημ/νια καλυτερα.
Μ.Παρασκευη το εβαλα. ;)

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ευχαριστω Civ Sota που επικροτεις την ιδεα.
ξεχασα να το πω στο αλλο ποστ,
λογω κεκτημενης ταχυτητας :cheesy:

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
ευχαριστω Civ Sota που επικροτεις την ιδεα.
ξεχασα να το πω στο αλλο ποστ,
λογω κεκτημενης ταχυτητας :cheesy:

Ασχετο αλλα αυτη η Αννα (ιουδαϊκο ονομα λες να ειναι αυτο?) μ' εχει τρελλανει.  Σκετος Ιουδας (θυληκος) φιλε μου...

Επισκέπτης
Ακομα κι' αν υιοθετησουμε την "καθαρη" χριστιανικη αποψη, αν δεν υπηρχε ο Ιουδας πως θα εκπληρωνοταν οι γραφες?
Απο τη μια μας λενε οτι υπαρχει ελευθερη βουληση (ετσι υποτιθεται οτι εφτιαξε ο Θεος τον ανθρωπο!) και απο την αλλη πρεπει να εκπληρωθουν οι γραφες!  Αν λοιπον ο Ιουδας (αν, λεμε) διαλεγε να μην προδοσει (ανθρωπος με ελευθερη βουληση ηταν ρε) τι θα γινοταν? Αν παλι οφειλε να προδωσει για να εκπλητωθουν σωνει και καλα οι γραφες τοτε γιατι ηταν ενοχος και προδοτης.  Πεστε μας να μαθουμε.

Ευγε για το θεμα ΙΜΠΛΙΣ. Γιατι δεν το βαλες μεγαλοβδομαδιατικα?

Η απάντηση στο ερώτημά μου σου φίλε μου είναι νομίζω σχετικά απλή.Αν δεχθούμε την ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ ότι ο κόσμος είναι ένα θέατρο αλλά και η διανομή των ρόλων τότε σκηνοθέτης είναι ο Θεός και οι άνθρωποι οι ηθοποιοί με τους αντίστοιχους ρόλους τους.Απλά στον Ιούδα τον Ισκαριώτη δόθηκε ο ρόλος του προδότη!

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Η απάντηση στο ερώτημά μου σου φίλε μου είναι νομίζω σχετικά απλή.Αν δεχθούμε την ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ ότι ο κόσμος είναι ένα θέατρο αλλά και η διανομή των ρόλων τότε σκηνοθέτης είναι ο Θεός και οι άνθρωποι οι ηθοποιοί με τους αντίστοιχους ρόλους τους.Απλά στον Ιούδα τον Ισκαριώτη δόθηκε ο ρόλος του προδότη!

Ε! τοτε δεν υπαρχει ελευθερη βουληση. Να καταληξουμε καπου.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
προσεξε γιατι θα γινεις αλλο ενα θυμα της... :grin:
Ασχετο αλλα αυτη η Αννα (ιουδαϊκο ονομα λες να ειναι αυτο?) μ' εχει τρελλανει.  Σκετος Ιουδας (θυληκος) φιλε μου...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ε! τοτε δεν υπαρχει ελευθερη βουληση. Να καταληξουμε καπου.

είναι να τρελαίνεσαι όταν πας να αναλύσεις τέτοια θέματα. να σου πω ποια άποψη έχω ακούσει από θεολόγο?
ρώτησα αν ο Θεός γνωρίζει το μέλλον (δεν γίνεται να μην το γνωρίζει, αλλιώς πώς θα γίνονταν οι προφητείες?). η απάντηση ήταν ότι όντως ο Θεός γνωρίζει. η επόμενη ερώτηση φυσικά ήταν η ίδια με τη δική σου: τότε το παιχνίδι δεν είναι σικέ? μου λέει ο Θεός αν κάνεις αυτά τα 5 πράγματα θα σωθείς, μου δίνει και ελεύθερη βούληση να κάνω ό,τι θέλω, αλλά... σύμφωνα με τα παραπάνω ξέρει τι θα κάνω. δεν μπορώ δηλαδή να ξεφύγω. η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν αναιρεί την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, διότι για το Θεό δεν υπάρχει... χρόνος. εφόσον ο Θεός είναι συγχρόνως παντού, δεν έχει έννοια ο χώρος για Αυτόν. δεν υπάρχουν αποστάσεις. λογικό συνακόλουθο ότι δεν υπάρχει ούτε χρόνος. δεν υπάρχει παρελθόν, παρόν, μέλλον, αλλά μόνο... συνεχές παρόν.
εμένα προσωπικά, τα παραπάνω δεν τα χωράει το μυαλό μου εύκολα πάντως.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
με το τσιτατο του Αινσταιν ΔΕΝ προκειται να βγει ακρη.
ο παραπληγικος Χοκινς υποστηριζει το αντιθετο.
ξαναγραφω, και πρεπει να ειναι η τριτη φορα που γραφεται,
παρακολουθειστε την ταινια Zeitgeist , να ανοιξει λιγο το μυαλο σας.
ειναι must , οποιος την ειδε ξερει...
"Ο Θεός δεν παίζει ζάρια" τάδε έφη Άλμπερτ Αίνσταιν! :dancing:

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
είναι να τρελαίνεσαι όταν πας να αναλύσεις τέτοια θέματα. να σου πω ποια άποψη έχω ακούσει από θεολόγο?
ρώτησα αν ο Θεός γνωρίζει το μέλλον (δεν γίνεται να μην το γνωρίζει, αλλιώς πώς θα γίνονταν οι προφητείες?). η απάντηση ήταν ότι όντως ο Θεός γνωρίζει. η επόμενη ερώτηση φυσικά ήταν η ίδια με τη δική σου: τότε το παιχνίδι δεν είναι σικέ? μου λέει ο Θεός αν κάνεις αυτά τα 5 πράγματα θα σωθείς, μου δίνει και ελεύθερη βούληση να κάνω ό,τι θέλω, αλλά... σύμφωνα με τα παραπάνω ξέρει τι θα κάνω. δεν μπορώ δηλαδή να ξεφύγω. η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν αναιρεί την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, διότι για το Θεό δεν υπάρχει... χρόνος. εφόσον ο Θεός είναι συγχρόνως παντού, δεν έχει έννοια ο χώρος για Αυτόν. δεν υπάρχουν αποστάσεις. λογικό συνακόλουθο ότι δεν υπάρχει ούτε χρόνος. δεν υπάρχει παρελθόν, παρόν, μέλλον, αλλά μόνο... συνεχές παρόν.
εμένα προσωπικά, τα παραπάνω δεν τα χωράει το μυαλό μου εύκολα πάντως.

Το οτι γνωριζει τα παντα (θεωρητικο κατασκευασμα), πανταχου παρων και τα παντα πληρων κλπ. δεν σημαινει οτι επεμβαινει κι' ολας (τσουναμια, σεισμοι, ηφαιστεια, κλπ.) αλλα οταν γνωριζεις και δεν κανεις κατι δεν εισαι υπευθυνος? Η ανθρωπινη δικαιοσυνη τουλαχιστο ειναι σαφης σ' αυτο το θεμα (εγκληματικη αμελεια σου λεει...).   Αντε να βρει ακρη...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Το οτι γνωριζει τα παντα (θεωρητικο κατασκευασμα), πανταχου παρων και τα παντα πληρων κλπ. δεν σημαινει οτι επεμβαινει κι' ολας (τσουναμια, σεισμοι, ηφαιστεια, κλπ.) αλλα οταν γνωριζεις και δεν κανεις κατι δεν εισαι υπευθυνος? Η ανθρωπινη δικαιοσυνη τουλαχιστο ειναι σαφης σ' αυτο το θεμα (εγκληματικη αμελεια σου λεει...).   Αντε να βρει ακρη...

έχε ως αξίωμα την θεώρηση οτι η έννοια θεός ειναι πάνω και γύρω απο τον άνθρωπο ...

η ρήση ¨"πίστευε και μη ερεύνα" ισχύει παντού και πάντα ...

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.951
Πόντοι
606
παρομοια απορια εχω κι εγω.Γιατι ο ιουδας θεωρειται συνωνυμο της προδοσιας και αξιοκατακριτος αφου με την πραξη του οδηγησε το χριστο στη σταυρωση και κατα συνεπεια στη λυτρωση του κοσμου απ'τις αμαρτιες?Γιατι να τον λοιδορουμε και οχι να τον ευχαριστουμε κατα καποιο τροπο αφου συνετελεσε στην ευοδωση του θεικου σχεδιου?Ας μας δωσουν καποιες σοβαρες απαντησεις οι συγχρονοι θεολογοι...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Το οτι γνωριζει τα παντα (θεωρητικο κατασκευασμα), πανταχου παρων και τα παντα πληρων κλπ. δεν σημαινει οτι επεμβαινει κι' ολας (τσουναμια, σεισμοι, ηφαιστεια, κλπ.) αλλα οταν γνωριζεις και δεν κανεις κατι δεν εισαι υπευθυνος? Η ανθρωπινη δικαιοσυνη τουλαχιστο ειναι σαφης σ' αυτο το θεμα (εγκληματικη αμελεια σου λεει...).  Αντε να βρει ακρη...

απ' ότι φαίνεται αν ο Θεός υπάρχει, δεν λειτουργεί με βάση τα ανθρώπινα στάνταρ. απλό παράδειγμα το ότι εσύ δεν έχεις δικαίωμα να αφαιρέσεις τη ζωή ούτε 90χρονου, ενώ ο Θεός μπορεί να αφαιρεί και 7χρονου.

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
εγω πιστευω παντως αυτο που ειπε ο Χριστος οτι ο Θεος δεν ειναι στις εκκλησιες αλλα μεσα στην ψυχη μας.

Φαντασου τωρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom