Νέα

Η «αγάπη» και η «συγχώρεση» στον Χριστιανισμό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα resis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 237
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
αυτό ήταν το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, είτε στα προ Χριστού χρόνια, είτε στα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας!

Tί σέ κάνει νά πιστεύεις ότι οι αυτοκράτορες τού Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους δηλ. τού Βυζαντίου ήταν Ελληνες.
Η θρησκεία ήταν μονοθειστική (χριστιανισμός) καί όχι ελληνική (δωδεκάθεο).
Ο πολιτισμός βαθύτατα ανθελληνικός (εμπρησμοί βιβλιοθηκών, απαγόρευση διδασκαλίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, απέραντος σκοταδισμός).
Μένει η γλώσσα πού όμως τήν μιλούσαν σε όλη την Ρωμαική Αυτοκρατορία (ανατολική και δυτική).
Υπάρχει κάτι πού συνδέει τούς βυζαντινούς με τούς Ελληνες;

Επισκέπτης
δε διαφωνώ, ούτε με σένα ούτε με τον Γκάντι!

το ζήτημα όμως είναι ποιος μπορεί να "γίνει η αλλαγή" χωρίς πνευματική καθοδήγηση!
μόνς του?
στο κουτουρού?
δύσκολο μου φαίνεται!

αυτό το ρόλο παίζει η θρησκεία λοιπόν.

έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον.

Η πνευματική καθοδήγηση τεκμαίρεται επί αμνών.Μεταξύ ελευθέρων ατόμων υφίσταται διάλογος.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
Tί σέ κάνει νά πιστεύεις ότι οι αυτοκράτορες τού Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους δηλ. τού Βυζαντίου ήταν Ελληνες.
Η θρησκεία ήταν μονοθειστική (χριστιανισμός) καί όχι ελληνική (δωδεκάθεο).
Ο πολιτισμός βαθύτατα ανθελληνικός (εμπρησμοί βιβλιοθηκών, απαγόρευση διδασκαλίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, απέραντος σκοταδισμός).
Μένει η γλώσσα πού όμως τήν μιλούσαν σε όλη την Ρωμαική Αυτοκρατορία (ανατολική και δυτική).
Υπάρχει κάτι πού συνδέει τούς βυζαντινούς με τούς Ελληνες;
+
ο όρος "Βυζάντιο","βυζαντινή αυτοκρατορία"κλπ είναι πολύ μεταγενέστερος.
επίσημη γλώσσα του κράτους τα λατινικά,όλοι οι τίτλοι στα λατινικά
Ρωμαίοι ένιωθαν και Ρωμαίοι αυτοαποκαλούνταν.

για το θέμα:πιστεύω ότι από τη γέννηση έως το θάνατό του κάθε άνθρωπος είναι μόνος.
ό,τι κάνει ,μάθει κλπ το κάνει γι αυτόν και μόνο
ο άνθρωπος είναι από τη φύση εγωιστής,είναι το ένστικτο,αν βάλεις δύο μωρά δίπλα το ένα θα επιτεθεί στο άλλο δεν θα το αγαπήσει
μετά το θάνατο μας τρώνε τα σκουλήκια,δεν υπάρχει τίποτα
όλα είναι ενεργειακός νόμος,επιστρέφουμε στο σύμπαν με άλλη μορφή ενέργειας.
αυτά έχω επιλέξει να πιστεύω τουλάχιστον εγώ.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Σαφέστατα και είναι χριστιανική αξία η συγχώρεση.Παρομοίως χριστιανικές αξίες είναι η ενοχικότητα, η αμαρτία, ο μαζοχισμός, η ειδωλολατρεία τών εικόνων, η ακίνητη περιουσία,
η εξαγορά τού παραδείσου, τό αφορολόγητο, η ισοβιότητα τού αρχιεπίσκοπου,η καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων, κλπ. κλπ. κλπ.

Μια καί αναφέρθηκες στην ψυχανάλυση σού υπενθυμίζω ότι [size=12pt]ο αυτοχαρακτηρισμός κάποιου ως Χριστιανού καί Ελληνα ταυτόχρονα είναι εμφανέστατο σημάδι σχιζοειδούς προσωπικότητας[/size].
Τί διδάσκει άραγε ο χριστιανισμός περί λίμπιντο;

:s&m_3:

Καπως ετσι ειναι οντως κατα την γνωμη μου!
Ο χριστιανισμος εκανε ταμπου οτι ειχε σχεση με το ανθρωπινο σωμα και το σεξ....τι περιμενεις να πει για την λιμπιντο?
Θα σου πει μην γαμας αν δεν εισαι παντρεμενος και οτι ειναι αμαρτια να μαλακιζεσαι...
Πουστης ομως αν εισαι δεν πειραζει....

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
μετα απο τοσες σφαγες στο ονομα του θεου, μετα απο ολοκληρο μεσαιωνα, μετα απο τοση γνωση στα χερια της ανθρωποτητας...

μετα απο ολα αυτα.

υπαρχουν ελευθεροι ανθρωποι που σπαταλουν χρονο με το θεο και τις λοιπες χαζομαρες?
Μαλλον δεν ειναι ελευθεροι.

;)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Σαφέστατα και είναι χριστιανική αξία η συγχώρεση.Παρομοίως χριστιανικές αξίες είναι η ενοχικότητα, η αμαρτία, ο μαζοχισμός, η ειδωλολατρεία τών εικόνων, η ακίνητη περιουσία,
η εξαγορά τού παραδείσου, τό αφορολόγητο, η ισοβιότητα τού αρχιεπίσκοπου,η καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων, κλπ. κλπ. κλπ.
σ αυτά ολα που λες μόνο η λέξη αμαρτία είναι χριστιανικός όρος. :dunno:

Τί διδάσκει άραγε ο χριστιανισμός περί λίμπιντο;
εγκράτεια! :rolleyes: :P

James... για πες μου στην Ελλάδα βλέπεις κανέναν να ενδιαφέρεται για το πλησίον του?
Τα ζώα στις διαδιλώσεις του ΠΑΜΕ ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτούλη τους και μην χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους...
Ποιός νοιάζεται για τον ιδιωτικό τομέα ε? είδα και τι κάνανε οι οικοδόμοι σήμερα.. έλεος...
Να σου πω και κάτι James υπάρχουν πολλοί φοιτητές που βολεύονται απο το πανεπηστίμιο και το παίζουν ταχα ιδεολόγοι και μόλις
βγει το κόμμα τους διορίζονται στο δημόσιο πέρνουν πάνω απο 2000 το μήνα και έρχονται στο μαγαζί μου και τραμπουκίζουν (σδοε)
και μου πέρνουν τα λεφτά χωρίς να είμαι παράνομος...και εμένα λιώνει το κορμί μου 14 ώρες την μέρα για να βγάλω ου΄τε καν 1500..
και πού διαφωνούμε?
όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αμαρτωλής ζωής που ζούμε όλοι μας!
άλλωστε είναι κάποια απ τα παραδείγματα μη χριστιανικών πράξεων!
αν όλοι ήμασταν πραγματικοί χριστιανοί ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος!

Η πνευματική καθοδήγηση τεκμαίρεται επί αμνών.Μεταξύ ελευθέρων ατόμων υφίσταται διάλογος.
εγώ θα στο πω στη δημοτική:
όταν είσαι άρρωστος πας στο γιατρό και δεν κάνεις διάλογο!
αν αρχίσεις την κουβέντα μπορεί και να μην...τον προλάβεις! :booty:

+
ο όρος "Βυζάντιο","βυζαντινή αυτοκρατορία"κλπ είναι πολύ μεταγενέστερος.
επίσημη γλώσσα του κράτους τα λατινικά,όλοι οι τίτλοι στα λατινικά
Ρωμαίοι ένιωθαν και Ρωμαίοι αυτοαποκαλούνταν.
αυτό ανήκει επίσης σ αυτά που επέλεξες να πιστεύεις ή μπορείς να παραθέσεις πηγές? :think:

Πουστης ομως αν εισαι δεν πειραζει....

αυτό πού το γράφει? :think:
εκτος κι αν αποτελεί κι αυτό μέρος της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και είσαι άλλο ένα θύμα. :dunno:

μετα απο τοσες σφαγες στο ονομα του θεου, μετα απο ολοκληρο μεσαιωνα, μετα απο τοση γνωση στα χερια της ανθρωποτητας...

μετα απο ολα αυτα.

υπαρχουν ελευθεροι ανθρωποι που σπαταλουν χρονο με το θεο και τις λοιπες χαζομαρες?
Μαλλον δεν ειναι ελευθεροι.

;)

για την ελευθερία πόσταρα πριν!
αυτή ειναι η απάντησή σου?

εν κατακλείδι ελεύθερος είναι αυτός που έχει τα κότσια και την αυτοπειθαρχία να εφαρμόσει κάποιους κανόνες! ό,τι ισχύει και στη δημοκρατία δηλ. ;)
αλλιώς είναι ασυδοσία που φτάνει στην τυραννία (καταστροφή) :)

υ.γ.διαβάστε και λίγο το ευαγγέλιο ρε άθεοι! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
εγκράτεια! :rolleyes: :P

εγώ θα στο πω στη δημοτική:
όταν είσαι άρρωστος πας στο γιατρό και δεν κάνεις διάλογο!
αν αρχίσεις την κουβέντα μπορεί και να μην...τον προλάβεις! :booty:

υ.γ.διαβάστε και λίγο το ευαγγέλιο ρε άθεοι! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Αγαπητέ Τζίμη περί εγκράτειας έχω να σού πώ ότι "ηθικό είναι τό φυσικό" (Επίκουρος)

Αν πράγματι είσαι άρρωστος σίγουρα πρέπει να βρείς μιά λύση.

Ο εξομομολογητής σου γνωρίζει ότι γράφεις στό bourdela.tv;

:s&m_1:

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
αυτό ανήκει επίσης σ αυτά που επέλεξες να πιστεύεις ή μπορείς να παραθέσεις πηγές? :think:

τί πηγές να παραθέσω ρε φίλε, ότι ο όρος "Βυζάντιο" εισήχθη από τη Δύση τον 17ο αιώνα;
ότι ο αυτοκράτορας είχε τίτλο imperator Romanorum=αυτοκράτωρ των Ρωμαίων;
rex o αντίστοιχος ρήγας στα ελληνικά;
πάρε τα βιβλία της Γλύκατζη-Αρβελέρ και διάβασε,ορίστε πηγές όχι από το κάθε μπλογκ στο νετ που ο καθένας γράφει ό,τι θέλει χωρίς έλεγχο.

τα ευαγγέλια τα έχουμε διαβάσει και ωραία αυτά που λένε, είναι σίγουρο όμως ότι τα είπε ο Χριστός;
απ'όσο ξέρω ο ίδιος δεν έγραψε τίποτα και τα ευαγγέλια γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά το θάνατό του,ίσως και αιώνα κάποια αν θυμάμαι καλά :think:

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Να σου πω και κάτι James υπάρχουν πολλοί φοιτητές που βολεύονται απο το πανεπηστίμιο και το παίζουν ταχα ιδεολόγοι και μόλις
βγει το κόμμα τους διορίζονται στο δημόσιο πέρνουν πάνω απο 2000 το μήνα και έρχονται στο μαγαζί μου και τραμπουκίζουν (σδοε)
και μου πέρνουν τα λεφτά χωρίς να είμαι παράνομος...και εμένα λιώνει το κορμί μου 14 ώρες την μέρα για να βγάλω ου΄τε καν 1500..
:offtopic:

Ασχετο - εκτός από δουλειές συγκεκριμένες στο Δημόσιο μετρημένες στα δάχτυλα (Υπ. Οικονομικών, ΥΠΑ και 2-3 ακόμα), όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν τ' αρχίδια μου. Μη λέτε ανακρίβειες.

Interceptor

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
4
Πόντοι
16
τα ευαγγέλια τα έχουμε διαβάσει και ωραία αυτά που λένε, είναι σίγουρο όμως ότι τα είπε ο Χριστός;
απ'όσο ξέρω ο ίδιος δεν έγραψε τίποτα και τα ευαγγέλια γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά το θάνατό του,ίσως και αιώνα κάποια αν θυμάμαι καλά :think:

Δεν έχω σχέση με εκκλησία και συγχώρα με αν κάνω λάθος, αλλά αν δεν απατώμαι οι απόστολοι δεν (υποτίθεται) έγραψαν/είπαν τα ευαγγέλια?  :think:

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
Δεν έχω σχέση με εκκλησία και συγχώρα με αν κάνω λάθος, αλλά αν δεν απατώμαι οι απόστολοι δεν (υποτίθεται) έγραψαν/είπαν τα ευαγγέλια?  :think:
νομίζω οι 4 ευαγγελιστές δεν ήταν και οι 4 μαθητές του Χριστού,διορθώνω:οι 3 ήταν(Ιωάννης,Ματθαίος,Μάρκος)ο Λουκάς δεν ήταν μαθητής του Χριστού.
άλλο οι μαθητές του Χριστού και άλλο οι απόστολοι(νομίζω :think:)
απόστολος ήταν και ο Παύλος που έδρασε τον 1ο αι. μ.Χ.,αλλά δεν ήταν μαθητής του Χριστού.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
:dunno: :rolleyes:  οι οποίοι έζησαν μάλλον καμιά 150 χρόνια όταν τα έγραψαν! :uglystupid:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
νομίζω οι 4 ευαγγελιστές δεν ήταν και οι 4 μαθητές του Χριστού,διορθώνω:οι 3 ήταν(Ιωάννης,Ματθαίος,Μάρκος)ο Λουκάς δεν ήταν μαθητής του Χριστού.
άλλο οι μαθητές του Χριστού και άλλο οι απόστολοι(νομίζω :think:)
απόστολος ήταν και ο Παύλος που έδρασε τον 1ο αι. μ.Χ.,αλλά δεν ήταν μαθητής του Χριστού.
δηλ ο απόστολος Παύλος απ το 33ΜΧ (που σταυρώθηκε ο Χριστός) έδρασε (κατά τη γνώμη σου) μετά από 70 χρόνια!
δηλ και αγέννητος να ήταν έκανε "καριέρα" κατά τα 80-90-100 του χρόνια! :rolleyes:

πάρτο αλλιώς.... :rolleyes: :rolleyes:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
δηλ ο απόστολος Παύλος απ το 33ΜΧ (που σταυρώθηκε ο Χριστός) έδρασε (κατά τη γνώμη σου) μετά από 70 χρόνια!
δηλ και αγέννητος να ήταν έκανε "καριέρα" κατά τα 80-90-100 του χρόνια! :rolleyes:

πάρτο αλλιώς.... :rolleyes: :rolleyes:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
λάθος κατάλαβες
και το 33μ.Χ. στον 1ο μ.Χ.αιώνα ανήκει
απλά ο Παύλος δεν ήταν μαθητής του Χριστού,δεν τον έζησε από κοντά για να ξέρει ακριβώς τι είπε και τι έκανε
έντιτ: ιστορικά η γέννηση του Χριστού τοποθετείται στο 4 π.Χ. οπότε δε σταυρώθηκε το 33μ.Χ.,απλά για να είμαστε ακριβείς.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
λάθος κατάλαβες
και το 33μ.Χ. στον 1ο μ.Χ.αιώνα ανήκει
απλά ο Παύλος δεν ήταν μαθητής του Χριστού,δεν τον έζησε από κοντά για να ξέρει ακριβώς τι είπε και τι έκανε
έντιτ: ιστορικά η γέννηση του Χριστού τοποθετείται στο 4 π.Χ. οπότε δε σταυρώθηκε το 33μ.Χ.,απλά για να είμαστε ακριβείς.
σόρι ρε φίλε αλλά "παρεσύρθην" μια και πριν είχες γράψει αυτό:

απ'όσο ξέρω ο ίδιος δεν έγραψε τίποτα και τα ευαγγέλια γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά το θάνατό του,[size=15pt]ίσως και αιώνα[/size] κάποια αν θυμάμαι καλά :think:

ισχύει τελικά κατά την άποψή σου αυτό? :rolleyes:

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
σόρι ρε φίλε αλλά "παρεσύρθην" μια και πριν είχες γράψει αυτό:

ισχύει τελικά κατά την άποψή σου αυτό? :rolleyes:
λοιπόν πρώτα απ'όλα ο Παύλος δεν έγραψε κάποιο ευαγγέλιο.
όχι τελικά αυτό για τον αιώνα δεν ισχύει αφού ακόμα και ο Λουκάς που δεν ήταν μαθητής του Χριστού όπως οι άλλοι τρεις ευαγγελιστές έγραψε κι αυτός το ευαγγέλιό του μέσα στον 1ο μ.Χ.αι.

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
Στην τελική τι σημασία έχει πότε ζήσαν? Αυτά που γράψαν τα έχουμε αποδεχθεί και τα υπόλοιπα είναι καλά κρυμμένα.
πόσο αδύναμποι είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οτι δεν υπάρχει καμία θεικη δύναμη?
Και αν υπάρχει ποιος λέει οτι αγαπάει την ανθρωπότητα? Και ποιος λέει οτι ο άνθρωπος δεν είναι το παιχνίδι των θεών για να σπάσουν την ανοία και την ρουτίνα της αιωνιόοτητας?

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
εγώ πιστεύω πως όλα είναι αέναη ανανεούμενη ροή ενέργειας που αλλάζει μορφές :hmm:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom