Νέα

Ιούδας, ο Ισκαριώτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η άποψη σας για το Χριστιανισμό.

• Είναι η θρησκεία μου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πιστευω οτι βασιζεται σε ιστορικα γεγονότα

• Παραμύθι για μικρά παιδιά

• ΔΞ/ΔΑ

• Είμαι αντισημιτιστης

• Είμαι με τους Ρωμαίους

• Είμαι φιλοχρήματος

• Πιστεύω οτι είμαι ένας μικρός Θεός

• Είμαι κληρικός

• Μου άρεσε το μιούζικαλ Jesus Christ Super-Star

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Επισκέπτης
μητσο στην ενορια μου  άκουσα από συγενή που είναι επίτροπος στην εκκλησία ότι τους ζήτησαν χρήματα για το άγιο φως.... μερικοί δεν έχουν το θεό τους   :headbang: :headbang:

Ψέματα λέει πές του ...
Στην Αιτωλοακαρνανία , δεν ήρθε το φώς απο τα Ιεροσόλυμα φέτος. Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία .

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
μητσο στην ενορια μου  άκουσα από συγενή που είναι επίτροπος στην εκκλησία ότι τους ζήτησαν χρήματα για το άγιο φως.... μερικοί δεν έχουν το θεό τους  

Γιατί ρε παιδιά να μη ζητήσουν λεφτά για το φως?

Η ΔΕΗ δε ζητάει?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Ψέματα λέει πές του ...
Στην Αιτωλοακαρνανία , δεν ήρθε το φώς απο τα Ιεροσόλυμα φέτος. Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία .
οκ ευχαριστώ για την πληροφόρηση... θα τα θέσω όπως πρέπει κάποια πράγματα ... και πάλι ευχαριστώ

male123

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2007
Like
50
Πόντοι
1
Ο θεος ειναι σαν τα ΟΥΦΟ.
πολλοι νοιωθουν την υπαρξη του οπως και αυτοι που πιστευουν στα ΟΥΦΟ.
καμμια βιντεοκαμερα η κασετοφωνο η αλλο μηχανημα επιστημονικο δεν καταγραφουν την υπαρξη τους.
Μας εφτειασε τις αισθησεις μας να λειτουργουν με τετοιο τροπο, μονο και μονο για να μην μπορει να γινει αντιληπτος απο αυτες αλλα να γινεται αντιληπτος (αν γινεται) απο ορισμενα ατομα που λεγονται πιστοι και αυτοι ομως, να μην εχουν κανενα τροπο να μας αποδειξουν την εκγυροτητα των λεγομενων τους...ΟΥΣΤ>>>>>>>>>.

Το να μιλας στο θεο λεγεται προσευχη, το να σου μιλαει ο θεος λεγεται σχιζοφρενεια........

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Είναι πολύ εύκολο να χωρέσουν όλα:

Όταν καταλάβεις ότι Η ΕΝΝΟΙΑ θεός είναι κατασκεύασμα του ιερατείου, γιατί ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ απόδειξη για την ύπαρξη του δεν έχει παρουσιαστεί, τότε όλα θα χωρέσουν.

Όσο για το χρόνο, έχουν εφαρμόσει (φαίνεται) στην πράξη την καμπύλωση του χρόνου, του σύμπαντος, τις σκουληκότρυπες, και όλα αυτά για τα οποία η επιστήμη ακόμα μόνο θεωρίες μπορεί να διατυπώσει...

Προχωρημένα πράματα!

Σταύρο, χαίρω πολύ. Γιώργος.
τα 'χουμε ξανακουβεντιάσει αυτά. προς το παρόν δεν το έχω καταλάβει ακόμη αυτό που γράφεις. για το μέλλον, δεν ξέρω

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο, χαίρω πολύ. Γιώργος.
τα 'χουμε ξανακουβεντιάσει αυτά. προς το παρόν δεν το έχω καταλάβει ακόμη αυτό που γράφεις. για το μέλλον, δεν ξέρω

Τι δεν έχεις καταλάβει απ' ότι γράφω?  Να στο εξηγήσω.

Και εγώ χαίρω.
Σταύρος

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...αλλα να γινεται αντιληπτος απο ορισμενα ατομα που λεγονται πιστοι...

...το να σου μιλαει ο θεος λεγεται σχιζοφρενεια...

Άρα, μας λές εδώ ότι οι πιστοί (που τους μιλάει) είναι σχιζοφρενείς?

Και για τους παπάδες?  Ποιά η άποψη σου?  Και σ' αυτούς μιλάει (συχνά-πυκνά μάλιστα!)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Τι δεν έχεις καταλάβει απ' ότι γράφω?  Να στο εξηγήσω.

Και εγώ χαίρω.
Σταύρος

χαχα, όχι ρε συ. δεν εννοώ ότι δεν καταλαβαίνω εσένα. γράφεις ''Όταν καταλάβεις ότι Η ΕΝΝΟΙΑ θεός είναι κατασκεύασμα του ιερατείου...'' και γω λέω ότι δεν το έχω καταλάβει αυτό ακόμη, δηλαδή δεν αποδέχομαι αυτήν την άποψη.

male123

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2007
Like
50
Πόντοι
1
Άρα, μας λές εδώ ότι οι πιστοί (που τους μιλάει) είναι σχιζοφρενείς?

Και για τους παπάδες?  Ποιά η άποψη σου?  Και σ' αυτούς μιλάει (συχνά-πυκνά μάλιστα!)

Αν τους μιλαει και τον ακουνε τοτε μηπως ειμαστε εμεις οι υπολοιποι κουφοι? Μηπως δεν δουλευουν καλα οι βιντεοκαμερες? μηπως τα κασετοφωνα δεν εχουν μπαταρια?
Οταν παραγεται ηχος καταγραφεται......
Στα ψυχιατρεια εχει πολους Ναπολεοντες, προφητες, μεσσιες κλπ. Γιατι να πιστεψουμε τους δικους σου και οχι τους τρελλους?
Εγω πιστευω οτι πολλοι που ειναι απεξω θελουν μαζεμα.....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
δηλαδή δεν αποδέχομαι αυτήν την άποψη. 

Δεκτόν.
Δεν είσαι ο μόνος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιώνται ΧΩΡΙΣ αυτή την άποψη, τη μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, και παθαίνουν με αυτήν...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δεκτόν.
Δεν είσαι ο μόνος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιώνται ΧΩΡΙΣ αυτή την άποψη, τη μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, και παθαίνουν με αυτήν...

''πεθαίνουν'', υποθέτω ότι ήθελες να γράψεις. δεν γεννιούνται οι περισσότεροι χωρίς αυτήν την άποψη. γεννιούνται άπαντες χωρίς απόψεις γενικώς. και νομίζω ότι τις απόψεις δεν τις μαθαίνουν, αλλά τις σχηματίζουν.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
με το τσιτατο του Αινσταιν ΔΕΝ προκειται να βγει ακρη.
ο παραπληγικος Χοκινς υποστηριζει το αντιθετο.
ξαναγραφω, και πρεπει να ειναι η τριτη φορα που γραφεται,
παρακολουθειστε την ταινια Zeitgeist , να ανοιξει λιγο το μυαλο σας.
ειναι must , οποιος την ειδε ξερει...

Ρε φίλε η ταινία που αναφέρεις δεν αποδυκνείει τίποτα. Όπως κάποιοι λένε οτι υπήρξε ο Χριστός, έτσι και αυτοί απλά λένε οτι δεν υπήρξε ....χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις. Και μάλιστα σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιούν τις Γραφές (!!!!) για να στηρίξουν κάποια πράμματα. Έπίσης μερικά από αυτά που λένε σε σχέση με κάποιους αρχαίους θεούς δεν ισχύουν.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
δηλαδη ποια ειναι η αποψη σου?
με επιχειρηματα παρακαλω...
και μην αρχισεις "μα ρε φιλε" επειδη δε σου αρεσε η ταινια... :)
Ρε φίλε η ταινία που αναφέρεις δεν αποδυκνείει τίποτα. Όπως κάποιοι λένε οτι υπήρξε ο Χριστός, έτσι και αυτοί απλά λένε οτι δεν υπήρξε ....χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις. Και μάλιστα σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιούν τις Γραφές (!!!!) για να στηρίξουν κάποια πράμματα. Έπίσης μερικά από αυτά που λένε σε σχέση με κάποιους αρχαίους θεούς δεν ισχύουν.

Επισκέπτης
η δική σου άποψη ποια είναι Δημήτρη? ότι ο Θεός δεν γνωρίζει το μέλλον?

Ο Θεός αφήνει τον άνθρωπο να δράσει ελεύθερα μέσα στην ιστορία. Δεν τον περιορίζει πουθενά. Μόνος του ο άνθρωπος αποφασίζει για τη ζωή του και τις ενέργειές του. Χωρίς καμία θεϊκή επέμβαση.

Ο θεός όμως παρεμβαίνει μέσα στη ροή της ιστορίας και της αλλάζει τροπή. Τότε έχουμε το θαύμα.
Για να στο δώσω να το καταλάβεις. Εγώ έχω μια ανίατη νόσο και ζητάω απο το Θεό να με σώσει ... κι αυτός με σώζει. Ή αντίθετα , δεν του ζητάω να με σώσει ... και πεθαίνω. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε αλλαγή της ιστορίας με θεϊκή επέμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση όμως όχι. Ο Θεός δεν επενέβη καθώς δεν του ζητήθηκε.

Ο Θεός όμως μπορεί να δράσει και αυτοβούλως.Χωρίς δηλαδή να του ζητηθεί.Αυτό έγινε πολλές φορές στην Παλαιά διαθήκη αλλά και στην Καινή.

Με λίγα λόγια. Ο Θεός παρά το οτι φαίνεται να γνωρίζει το μέλλον , στην ουσία παρεμβαίνει στην ιστορία και τη μετατρέπει , έτσι ώστε να εκφρασθεί η βούλησή του. Την οποία βούληση πολλές φορές την ανακοινώνει και στον άνθρωπο (π.χ Αποκάλυψη του Ιωάννη)

Δεν υπάρχει στο Χριστιανισμό προδιαγεγραμμένη πορεία ή μοιρολατρεία. Υπάρχει Θεία επέμβαση ... και τροπή της ιστορίας.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ξέρεις ... το να είσαι θεολόγος δε σημαίναι απαραίτητα οτι ξέρεις και θρησκευτικά. Ο σοφός λαός λέει :    " Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά..."

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
τα λεγόμενα θαυματα δεν εχουν καμια σχεση με θεο ...

συμβαινουν μεσα απο θετικες η και αρνητικές οντότητες ....

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ο Θεός αφήνει τον άνθρωπο να δράσει ελεύθερα μέσα στην ιστορία. Δεν τον περιορίζει πουθενά. Μόνος του ο άνθρωπος αποφασίζει για τη ζωή του και τις ενέργειές του. Χωρίς καμία θεϊκή επέμβαση.

Ο θεός όμως παρεμβαίνει μέσα στη ροή της ιστορίας και της αλλάζει τροπή. Τότε έχουμε το θαύμα.
Για να στο δώσω να το καταλάβεις. Εγώ έχω μια ανίατη νόσο και ζητάω απο το Θεό να με σώσει ... κι αυτός με σώζει. Ή αντίθετα , δεν του ζητάω να με σώσει ... και πεθαίνω. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε αλλαγή της ιστορίας με θεϊκή επέμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση όμως όχι. Ο Θεός δεν επενέβη καθώς δεν του ζητήθηκε.

Ο Θεός όμως μπορεί να δράσει και αυτοβούλως.Χωρίς δηλαδή να του ζητηθεί.Αυτό έγινε πολλές φορές στην Παλαιά διαθήκη αλλά και στην Καινή.

Με λίγα λόγια. Ο Θεός παρά το οτι φαίνεται να γνωρίζει το μέλλον , στην ουσία παρεμβαίνει στην ιστορία και τη μετατρέπει , έτσι ώστε να εκφρασθεί η βούλησή του. Την οποία βούληση πολλές φορές την ανακοινώνει και στον άνθρωπο (π.χ Αποκάλυψη του Ιωάννη)

Δεν υπάρχει στο Χριστιανισμό προδιαγεγραμμένη πορεία ή μοιρολατρεία. Υπάρχει Θεία επέμβαση ... και τροπή της ιστορίας.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ξέρεις ... το να είσαι θεολόγος δε σημαίναι απαραίτητα οτι ξέρεις και θρησκευτικά. Ο σοφός λαός λέει :    " Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά..."

Κατάλαβα. Άρα λοιπόν ο Θεός γνωρίζει το μέλλον μόνο για πράγματα που έχει Εκείνος αποφασίσει να γίνουν. Διότι εφόσον θέλει να γίνει κάτι, θα γίνει οπωσδήποτε, άρα το γνωρίζει από πριν ότι θα γίνει. Όταν λοιπόν εγώ γεννήθηκα, ο Θεός δεν γνώριζε τι θα πράξω όταν μεγαλώσω, εκτός κι αν ήθελε ο ίδιος να μου δώσει κάτι ή αν εγώ του ζήτησα κάτι κι αυτός αποφάσισε να μου το δώσει (π.χ. να μπω στο πανεπιστήμιο). Επομένως, ο Θεός είχε επιλέξει ο ίδιος να τον αρνηθεί 3 φορές ο Πέτρος κι ακόμη ο ίδιος είχε επιλέξει τον Ιούδα ως προδότη του Ιησού. Σωστά?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom