giovanni845
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2010
- Μηνύματα
- 682
- Like
- 309
- Πόντοι
- 26
Μάγκες γνωρίζει κανείς στην εν λόγω εταιρεία τι συνθήκες εργασίας υπάρχουν? Άσχετα με μισθούς και τέτοια.Το περιβάλλον αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ας ενημερώσει.
Δεν έχεις περάσει από το πλαίσιο το 2004 μου φαίνεται!Οποιαδήποτε δουλειά είναι πάντα καλύτερη από την ανεργία..
Οποιαδήποτε δουλειά είναι πάντα καλύτερη από την ανεργία..
Δεν έχεις περάσει από το πλαίσιο το 2004 μου φαίνεται!
Υπάρχουν δουλειές που είναι τόσο για τον πούτσο που δεν αξίζουν.
Υπάρχουν κάποιες δουλειές που δουλεύεις 11 ώρες την ημέρα για 300 ευρώ τον μήνα.
Μέχρι να βρείς κάτι καλύτερο πάς και σε αυτές πάντως..
Τα λεφτά ούτως ή άλλως είναι μηδαμινά...
Αν δε σου λείπουν δε πάς αν σου λείπουν πάς.. και ψάχνεσαι για παραπάνω..
«Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει τόσο λίγα που μόλις τους φτάνει για να ζήσει. Είναι πάνω από μισό εκατομμύριο. Για τη δουλειά του παίρνουν κάτω από 376 ευρώ το μήνα ή 60% λιγότερο από το μεσαίο μισθό… Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συγκαταλεχθεί κανείς στους φτωχούς στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ.»
Οι πολύ κακές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι έλληνες εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένες αιτίες όπου προκύπτουν απ τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία προς όφελος των εργοδοτών για τις οποίες πίεσαν και οι “θεσμοί” είχαν σκοπό να καταπολεμήσουν την πολύ υψηλή νεανική ανεργία, η οποία έφτασε το 47% το 2016.
Ανεξάρτητα από το αν το κίνητρο ήταν αυτό ή οι πιέσεις των εργοδοτικών λόμπι, το αποτέλεσμα της μείωσης του κατώτερου μισθού στα 586 για τους άνω των 25 και σε ακόμα λιγότερα για τους κάτω ήταν να πέσουν τόσο πολύ οι μισθοί που να είναι ριζικά ανεπαρκείς. Ταυτόχρονα, οι εργοδότες προχωρούσαν σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις από τη θέση ισχύος που βρίσκονταν, ενώ ακόμη περισσότεροι απελπισμένοι νέοι εργαζόμενοι δέχονταν να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες, ξέροντας ότι ακόμη κι αν αρνηθούν μια θέση θα την πάρει κάποιος άλλος.
«Η χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας επέφερε ακριβώς το αντίθετο από το σκοπούμενο. Ο νομοθέτης μείωσε το κατώτατο όριο μισθού στα 586 ευρώ και παράλληλα επέτρεψε στους εργοδότες να πηγαίνουν και χαμηλότερα, όταν αυτός που ψάχνει εργασία είναι κάτω των 25.
Πίσω από αυτό κρύβονταν η ελπίδα ότι έτσι θα καταπολεμούνταν η νεανική ανεργία που το 2016 άγγιξε το 47%. Παράλληλα προέκυψε μια γενιά εργαζομένων που έκαναν σχεδόν τα πάντα, γνωρίζοντας ότι εάν δεν το έκαναν αυτοί, θα το έκαναν άλλοι.»
Μέχρι να βρείς κάτι καλύτερο πάς και σε αυτές πάντως..
Ο λόγος που οι μισθοί είναι τόσο άθλιοι είναι ότι η ελληνική οικονομία είναι ελάχιστα παραγωγική και οι περισσότεροι εργαζόμενοι ελάχιστα καταρτισμένοι.
Πήγαινε, αλλά πρόσχε μην συνηθίσεις και σκέψου τι θα λέει το βιογραφικό σου σε 5 χρόνια (για το επόμενο βήμα σου)
Όσοι είναι εξειδικευμένοι την κάνουν με ελαφρά για εξωτερικό.
Απο μεγάλη εταιρεία που δουλεύει φίλος, κάθε φορά που φεύγει κάποιος ρωτάνε "Ελλάδα ή εξωτερικό;"...
Όι μη εξειδικευμένοι, φεύγουν πιο δύσκολα και οι μισθοί συμπιέζονται σε κάθε ευκαιρία. [ Αν και εδώ υπάρχει ένα ψεμα οτι δεν βρίσκουν δουλεία στο εξωτεικό.]
Όσοι βρίσκονται στην μέση, προσπαθούν να αρπαχτούν απο κάπου και να σωθούν.
Εσυ ampelales μου φαινεσαι εκτος πραγματικοτητας ,δινεις και συμβουλες... Μαλλον η πρωτη και τελευταια δουλεια σου ειναι στο δημοσιο... ο τυπος ηθελε απαντηση σαν του τελευταιου και οχι ευχολογια και αοριστιες.
Αν δεν εχεις να πεις κατι συγκεκριμενο τι απαντας ??
Πότε μου, ως υπάλληλος αλλά και εργοδότης στη συνέχεια, δεν μπόρεσα να κατανοήσω την λογική του ελάχιστου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Όλα έχουν να κάνουν με την ικανότητα και τα από προσόντα και την αντίστοιχη ανάγκη .
Ελεύθερη αγορά σημαίνει και ελεύθερη διαπραγμάτευση μισθού.
Ποια λογική διέπει τη σχέση πελάτη προμηθευτή ? Γιατί η σχέση εργοδότη - υπαλλήλου θα πρέπει να είναι κάτω από άλλη λογική?
Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί η οικονομία μας δεν είναι ανταγωνιστική με τόση κουμουνιστιλα στα σπλάχνα της....
Ο λόγος που οι μισθοί είναι τόσο άθλιοι είναι ότι η ελληνική οικονομία είναι ελάχιστα παραγωγική και οι περισσότεροι εργαζόμενοι ελάχιστα καταρτισμένοι.