Νέα

Info Quest συνθήκες εργασίας ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giovanni845
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 122
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
ασχετο με συνθηκες εργασιας,σχετικη ομως με υπολογιστες κτλ,αλλα η CPI που εδρευει στον Ταυρο ειναι σοβαρη εταιρεια?
εστειλα ενα λαπτοπ για επισκευη,αλλα μαλλον κανανε μπαχαλε δουλεια...χωρια που μου το παιζανε κ ντιβες στο τηλεφωνο σχετικα με την εγγυηση του παροντος...
Οπως σε ολες τις αντιπροσωπειες ειτε Η/Υ ειτε ΙΧ ολοι οσοι ειχαν εμπειρια πηγαν σπιτι τους κ εφεραν παιδακια....!

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Οπως σε ολες τις αντιπροσωπειες ειτε Η/Υ ειτε ΙΧ ολοι οσοι ειχαν εμπειρια πηγαν σπιτι τους κ εφεραν παιδακια....!
σωστο κ αυτο.

Cpi-Lenovo μακρυά...απλά...Μόνο Dell για εμένα και on site εγγύηση...
για την Ντελ εμαθα κατοπιν εορτης...αλλιως θα ειχα παει σε Ντελ.
για τον πουτσο δουλεια κανανε,ειμαι με το δακτυλο στην σκανδαλη για αγορα αλλου οταν τα ξαναφτυσει.τσαμπα τα 30 γιουρια για να τους το στειλω.θα εριχνα ενα ακομη γαμησι.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Τότε πως λειτουργούσε το πλαίσιο το 2004 αφού ηταν τοσο χάλια οι συνθήκες... κάποιοι εργαζοντουσαν μέχρι να βρούν κάτι καλύτερο.. αυτο θα έκανα και γώ αν δεν έβρισκα αλλού..
πλαισιο οτι χειροτερο εκεινη την εποχη περναγες 100 συνεντευξεις δεν σου λεγανε μισθο ,και οταν πηγαινες να υπογραψεις την συμβαση αφου ειχαν περασει καποιες μερες και ειχες δει τις συνθηκες την εκανες με ελαφρα,ευτηχως μετα βρηκα στην rainbow που ηταν πολυ ποιο ανθρωπινα τα πραγματα,

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
πλαισιο οτι χειροτερο εκεινη την εποχη περναγες 100 συνεντευξεις δεν σου λεγανε μισθο ,και οταν πηγαινες να υπογραψεις την συμβαση αφου ειχαν περασει καποιες μερες και ειχες δει τις συνθηκες την εκανες με ελαφρα,ευτηχως μετα βρηκα στην rainbow που ηταν πολυ ποιο ανθρωπινα τα πραγματα,
Ετσι. Να προσθεσω οτι οταν πηγαινες γιa interview ηταν αλλα 10 πριν απο σενα κ αλλοι 20 μετα απο σενα.

OP
OP
G

giovanni845

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Like
309
Πόντοι
26
Παίδες ωραία ανταπόκριση το νήμα μπράβο και ωραία κουβέντα διάβασα όλα τα σχόλια.Ευχαριστώ και για τα κατατοπιστικά σχόλια όσον αφορά την ερώτηση μου  :grin:

Titlover69

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2017
Κριτικές
13
Like
1.249
Πόντοι
1.076
Το νόημα είναι...αν είσαι καλός και σωστός επαγγελματίας...και πάνω από όλα σε ενδιαφέρει αυτό που κάνεις...πρέπει εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να πουλάς όπως πρέπει τον εαυτό σου και να μην τον υποτιμάς πρώτα εσύ ο ίδιος...Κακά τα ψέμματα, εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον απαξίωσης και υποτίμησης οπότε την αναγνώριση και την επιβράβευση δεν την βρίσκεις...Το Moto μου είναι : Φρόντισε να γίνεις απαραίτητος για εκείνους που τώρα εργάζεσαι και διεκδίκησε το Maximum από τους επόμενους στους οποίους θα ήθελες να εργαστείς! Πούλα σωστά τον εαυτό σου , η αγορά είναι πολύ μικρή και τα νέα διαδίδονται εύκολα και γρήγορα...!

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Rainbow ?
Mac δεν εμπορευεται αυτη η εταιρεία;
Ηξερα κάποιον εκει υψηλόβαθμο εκει.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Rainbow ?
Mac δεν εμπορευεται αυτη η εταιρεία;
Ηξερα κάποιον εκει υψηλόβαθμο εκει.
ναι ηταν μακ ειχε την ελλαδα και την κυπρο μεχρι που την πουλησε αφου εχασε την αποκλειστικοτητα  εισαγωγης στην ελλαδα λογο ευρωπαικης ενωσης,αν θυμαμαι καλα
δεν υπαρχει αυτη η εταιρεια τωρα

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
ναι ηταν μακ ειχε την ελλαδα και την κυπρο μεχρι που την πουλησε αφου εχασε την αποκλειστικοτητα  εισαγωγης στην ελλαδα λογο ευρωπαικης ενωσης,αν θυμαμαι καλα
Eιχα φιλο στα μακεδονικα περιφεριακα. Eριξε κανονι το 2013

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
ναι ηταν μακ ειχε την ελλαδα και την κυπρο μεχρι που την πουλησε αφου εχασε την αποκλειστικοτητα  εισαγωγης στην ελλαδα λογο ευρωπαικης ενωσης,αν θυμαμαι καλα
Την εφαγε η quest δηλαδή...

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
ναι ηταν μακ ειχε την ελλαδα και την κυπρο μεχρι που την πουλησε αφου εχασε την αποκλειστικοτητα  εισαγωγης στην ελλαδα λογο ευρωπαικης ενωσης,αν θυμαμαι καλα
Δεν την εχασε λόγω Ευρωπαικής Ενωσης κάπως αλλιώς είναι η ιστορία.
Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε σε αυτό όμως. Απλά θυμήθηκα άλλες εποχές

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
δεν την εφαγε πηρε κατι εκατομυρια ευρω,επισης ειχαν αλλαξει και η εποχες στο ποσο εβγαζες οταν πουλαγες το μακ και το ποσοστο κερδους,συν τις παραλλαλες εισαγωγες που ηταν πολυ μα παρα πολυ ποιο φτηνες...
αλλα ας μην ξεφευγουμε,οι συνθηκες δεν ηταν αριστες αλλα ηταν ανθρωπινες,αντιθετα με το πλαισιο
τωρα για ινφο δεν ξερω μια και εφω φυγεια καιρο απο ελλαδα

xxxa1a2b3c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2016
Κριτικές
6
Like
274
Πόντοι
281
Πότε μου, ως υπάλληλος αλλά και εργοδότης στη συνέχεια, δεν μπόρεσα να κατανοήσω την λογική του ελάχιστου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Όλα έχουν να κάνουν με την ικανότητα και τα από προσόντα και την αντίστοιχη ανάγκη .

Ελεύθερη αγορά σημαίνει και ελεύθερη διαπραγμάτευση μισθού.

Ποια λογική διέπει τη σχέση πελάτη προμηθευτή ? Γιατί η σχέση εργοδότη - υπαλλήλου θα πρέπει να είναι κάτω από άλλη λογική?

Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί η οικονομία μας δεν είναι ανταγωνιστική με τόση κουμουνιστιλα στα σπλάχνα της....

Ίδια λογική, Μείωση κόστους,είτε λέγεται πρωτες ύλες ή προμήθειες είτε λέγεται μισθολογικό κόστος.
Και αναγκάζεσαι να το κανεις, ή έτσι ισχυρίζοντια κάποιοι, γιατι το κάνει και ο ανταγωνιστής σου.
Και στην διαπραγμάτευση με τον υπάλληλο, σε γενικές γραμμές, ο εργοδότης έχει το πάνω χέρι όταν υπάρχει τόση ανεργία.
Πριν 10 χρόνια έφευγες σήμερα σε 1-2 μήνες είχες δουλειά.

Ο κατώτατος μισθός - όπως και κάθε τι που βαφτίζεται "κεκτημένο εργατικό δικαίωμα" - στρέφεται πρωτίστως κατά των ανέργων και ΌΧΙ κατά των εργοδοτών όπως η ιδεολογικά κυρίαρχη αριστερίστικη αντίληψη έχει επιβάλει.

Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια των βολεμένων εργαζομένων και των συντεχιακών συνδικαλιστικών φορέων τους να απαγορεύσουν την εργασιακή πρόσβαση στους εκτός νυμφώνος ανέργους.

Έτσι πχ ο χαμηλών προσόντων ή στερούμενος εργασιακής εμπειρίας πιτσιρικάς που πρωτομπαίνει στην εργασιακή αγορά, αφοπλίζεται από την δυνατότητα του να δουλέψει με λιγότερα χρήματα μέχρις ότου συγκεντρώσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, αποδείξει την αξία του, και εξελιχθεί επαγγελματικά - δίνοντας την δυνατότητα στον όποιο βολεμένο και στηριζόμενο στην προστασία από τον "εργατικό νόμο" εργαζόμενο ανταγωνιστή του να συνεχίζει να παρασιτεί ...

Κλασσική φιλελεύθερη άποψη, για την οποία υπάρχουν πολλές ενστάσεις.
Γιατί να μην υπάρχει ενας φραγμός, χαμηλά, για το πόσα λιγα $$ μπορεί να δουλέψει ενας ανειδίκευτος και να μην επιτρέπει συνθήκες ζούγκλας;
Και πλέον με τις ατομικές συμβάσεις αφορά μόνο λίγους.

δεν υπαρχει κατωτατο ωρομισθιο 15 δολαρια στις ΗΠΑ

7.25 ειναι το federal και φτανει μεχρι 11 σε μερικες πολιτειες και 11.5 DC

Ακόμα και στην πιο φιλελεύθερη χώρα, οπου πουλάνε και τον αέρα, υπάρχει κάποιος έλεγχος ή φραγμός.

Αυτό ισχύει όταν η θέση εργασίας δεν απαιτεί εμπειρία ή δεξιότητες. Γιατί το κόστος την εκμάθησης της δουλειάς κάθε λίγο και λιγάκι αποβαίνει εις βάρος του εργοδότη. Κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να θέλει να απολύσει τον εργαζόμενο που του κάνει την δουλειά.
Θεωρητικά, αλλά τελικά εκεί έξω παίζει πολύ. Ξαφνικά εμφνανιζεται δίπλα σου ένας καινούργιος, ταχα να σε βοηθήσει και να σε αποφορτίσει, και σε 1 χρονο απολύεσαι και κάνει την δουλειά σου με το 1/2 του μισθου σου. :pipa2:

Μεγάλος τηλεπικοινωνιακός όμιλος διώχνει κόσμο μόλις φτάσεις τα 40-45. Η ανάλυση δείχνει οτι πλέον δεν μπορείς να αποδίδεις τα ίδια. :headbang: :headbang: Κάποιος θα υπάρχει ανάμεσα μας για να επιβεβαιώσει :think: :think: :think:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Απο την εμπειρια μου ως υπαλληλος 17 χρονια να πω οτι οντως οποιον ηθελαν να διωξουν επειδη τον θεωρουσαν πλεον βαριδι και οτι δεν επιδεχεται βελτιωσης, του εφερναν απο διπλα τον αντικαταστατη, του ελεγαν θα σε αποφορτισει να ειστε δυο στο ποστο, και μολις εκεινος κατατοπιζοταν, ο αλλος απολυοταν αμεσως.
Ομως. Θα εχετε ακουσει πολλες φορες απο τους εργοδοτες Ουδεις αναντικαταστατος. Οχι μονο σε μια περιπτωση αλλα σε αρκετες, ο εργοδοτης εδιωχνε ελαφρα τη καρδια τον υπαλληλο επειδη εκεινος ειχε μια σταθερη αποδοση, συσωρευμενη εμπειρια, αλλα αρνιοταν να συμμορφωθει με τις διαρκως αυξανομενες απαιτησεις των προισταμενων, κοινως ξεζουμισμα εις την εργασια, κατι που για τους εργοδοτες φαινεται απολυτως αναμενομενο, εφικτο και εν τελει απαιτητο. Οταν λοιπον ο υπαλληλος αρνηθει να ακολουθησει αλλα επιμενει στη χρονια σταθερη προσφορα στην εταιρεια, απολυεται. Υπο σκεψη, περισυλογη απο τους εργοδοτες, αλλα συμβαινει κι αυτο με τη σιγουρια οτι αμεσως θα βρεθει ετοιμος αντικαταστατης. Ελα ομως που ερχεται ο καινουριος υπαλληλος και ειτε δεν προσαρμοζεται, ειτε δεν αντεχει το βαρος της δουλειας και φευγει μονος του οποτε η εταιρεια παλι απο την αρχη προσληψη και εκπαιδευση, ζημιωνεται. Ειτε ο καινουριος μετα απο καιρο, κατα γενικη αποψη συναδελφων, προισταμενων, διαπιστωνεται οτι εχει μειωμενη αποδοση, δε φτανει σε καμια περιπτωση τον παλιο εκδιωχθεντα. Οποτε εχουμε το φαινομενο, διευθυντες, εργοδοτες, να λενε, Τι ηθελα και τον εδιωξα; δε περιμενα να μη βρισκω τοσο καιρο ανταξιο του.

xxxa1a2b3c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2016
Κριτικές
6
Like
274
Πόντοι
281
Οπως τα λες
Και ποια η "άμυνα" του εργαζόμενου απέναντι σε αυτή την κατάσταση;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Οπως τα λες
Και ποια η "άμυνα" του εργαζόμενου απέναντι σε αυτή την κατάσταση;
Να σου πω τι πραττω εγω στην εργασια μου τοσα χρονια. Σταθερη αποδοση, εμπειρια, οχι κοροιδεμα λουφαδορικο, καλες σχεσεις με συναδελφους και προισταμενους. Ελα ομως που οι εργοδοτες παντα θα εχουν παραπονα, παντα γκρινια, παντα θα ειναι δυσαρεστημενοι, κατι θα τους φταιει με συνεπεια να ασκουν πιεση ψυχολογικη, εκφοβισμο. Και οπου πιασει. Εγω λοιπον σε αυτη τη περιπτωση εξακολουθω τον ρυθμο μου, τη καλη ποιοτητα εργασιας μου κατι που εξαλλου φαινεται και απο τις εξονυχιστικες ετησιες αξολογησεις μου. Οι εργοδοτες λοιπον θα πιεσουν ωστε να πετυχουν τη παραγωγικοτητα οπως εκεινοι την οριζουν. Για να βγαινει μετα ο διευθυντης να παιρνει το μπονους που επιασε το στοχο η ο εργοδοτης να εξοικονομει χρηματα. Αν ομως βλεπουν οτι δε τους βγαινει η δουλεια οπως θελουν αυτοι, μπορουν φυσικα να σε απολυσουν. Θα το κανουν; Παρα τις οποιες απειλες. Θα το τολμησουν; Θα φτασουν  μεχρι τελους; Εγω λοιπον εχω δει οτι αν βλεπουν οτι παρ ολες τις πιεσεις δε τους γινεται η δουλεια, αναγκαζονται και δινουν περισσοτερς ωρες στο προσωπικο αν και δε το θελουν σε καμια περιπτωση.

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Επειδη εχω δουλεψει και σε εταιριες αλλα και τωρα μαζι με επαγγελματια τεχνιτη μην ακουτε βλακειες για χειρωνατικες εργασιες καλυτερα να πατε να σηκωνεται τηλεφωνα.
Ο ανθρωπος που δουλευω μαζι ειναι ηλεκτρολογος(αλλα και πολυτεχνιτης) και δουλευει μονο μαυρα για την επιβιωση και μονο και οταν εχει δουλεια(και μιλαμε για τον καλυτερο μαστορα σε ταχυτητα και γνωση απ οσους εχω συνεργαστει)
Μονος σου δηλαδη να δουλεψεις μονο μαυρα και αμα ξαναλεω αμα βρισκεις και δουλειες

Σε εταιρια καποιες ειδικοτητες που ειναι κλειστος κυκλος οπως τεχνιτης οπτικων ινων μπορει να παιζουν και 8Ευρω-10Ευρω την ωρα για ΕΛλαδα  και οταν ημουν εξωτερικο φαιρναμε ΕΛληνες με 12-18Ευρω την ωρα.
Αμα ο οπτικοινας παιρνει τοσα αποκλειεται αυτος που κανει ηλεκτροκολυση να παιρνει τοσα
Για να σας λεω οτι ειδα σε οσες εταιριες πηγα με ενα μισθο πχ 600Ευρω σου λενε μετα απο καιρο θα κανεις κολληση αμα πεις οχι εφυγες
Σιγα μην δωσει ο αλλος 50Ευρω που δεν παιρνει ουτε ο εργοδηγος τοσα την μερα για να κολλησει ο αλλος που το κανω και εγω

Στα τεχικα αμα σας ενδιαφερει να πατε για οπτικες ινες οτι αλλο θα ειστε με τον βασικο μην ακουτε παραμυθια

Μια αλλη λυση αμα θελετε 50Ευρω με διαμονη-διατροφη ειναι εργα εκτος Ελλαδας κυριως φωτοβολταικα..5-7Ευρω την ωρα αναλογα την εταιρια και ωραριο καθε μερα και αρκετες ωρες,οποτε λεφτα θα βγαλετε

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Ειναι σαν τις ιστοριες που λενε καποιοι στα χωραφια πας και βγαζεις 50Ευρω την μερα
Εμενα η γιαγια μου δινει 3Ευρω την ωρα μαυρα οπως και ολο το χωριο
Αμα μου βρειτε που δινουν τα 50Ευρω να μου πειτε

Πρεπει να το καταλαβουμε οτι με τοσους λαθρο και φθηνα χερια οι λυσεις ειναι στις υπηρεσιες

ΠΧ οπως ξαναπα τεχικες ινες οπου ειναι λεπτοδουλεια και ο πακι θα τα σκατωσει ενω να βαραει κομπρεσερ θα το μαθει
Ακομα και φωτοβολταικα που ανεφερα πριν αμα δειτε ΕΛληνικες εταιριες οι μισοι ειναι ΡΟυμανοι-Πολωνοι και Αλβανοι

Παλια δινανε 10Ευρω την ωρα και οταν ειπαν μειωση στα 7-8 οι πιο πολλοι δεν ξαναπηγανε
Μετα φερανε ξενους με 5Ευρω την ωρα ΡΟυμανους και Μολδαβους και εν τελη πανε και οι ΕΛληνες για τοσα αντε να παρεις 6 γιατι εισαι ΕΛληνας

Θελω να καταληξω οτι η λυση ειναι να κανεις κατι που δεν μπορει να κανει ο αλλος ευκολα

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Προσωπικα θε προετρεπα τους νεους επειδη σαν σχετικα νεος βλεπω τριγυρω ολους τους φιλους μου που εχουν δουλεια με σχετικα καλα λεφτα για Ελλαδα(και ακομα καλυτερα οσοι πηγαν εκτος) προερχονται απο τον κλαδο της πληροφορικης να ασχοληθουν σοβαρα με αυτο.
Εμενα ο αδερφος μου πλεον δουλευει στον τομεα αυτο και στην σχολη του ειχε ατομα που ειχαν τελειωσει οικονομικο,μετσοβιο,χημικο μεχρι και γιατρους ειχε
Αυτο γινεται γιατι πολλοι κολλησαν σε εναν γαμημενο τιτλο πχ θα παω ναυπηγος γιατι εχει κοντα 20χιλιαδες μορια χωρις να σκεφτουν..εχει η Ελλαδα ναυπηγια??

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Ειναι σαν τις ιστοριες που λενε καποιοι στα χωραφια πας και βγαζεις 50Ευρω την μερα
Εμενα η γιαγια μου δινει 3Ευρω την ωρα μαυρα οπως και ολο το χωριο
Αμα μου βρειτε που δινουν τα 50Ευρω να μου πειτε

Πρεπει να το καταλαβουμε οτι με τοσους λαθρο και φθηνα χερια οι λυσεις ειναι στις υπηρεσιες

ΠΧ οπως ξαναπα τεχικες ινες οπου ειναι λεπτοδουλεια και ο πακι θα τα σκατωσει ενω να βαραει κομπρεσερ θα το μαθει
Ακομα και φωτοβολταικα που ανεφερα πριν αμα δειτε ΕΛληνικες εταιριες οι μισοι ειναι ΡΟυμανοι-Πολωνοι και Αλβανοι

Παλια δινανε 10Ευρω την ωρα και οταν ειπαν μειωση στα 7-8 οι πιο πολλοι δεν ξαναπηγανε
Μετα φερανε ξενους με 5Ευρω την ωρα ΡΟυμανους και Μολδαβους και εν τελη πανε και οι ΕΛληνες για τοσα αντε να παρεις 6 γιατι εισαι ΕΛληνας

Θελω να καταληξω οτι η λυση ειναι να κανεις κατι που δεν μπορει να κανει ο αλλος ευκολα
και όμως οι συγκολλητές τόσα παίρνουν στους αγωγούς αερίου κλπ.Τόσα έπαιρναν και στον αγωγό ΦΑ που πήγε ΜΕγαλόπολη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.Σου βγαίνουν τα μάτια όμως και δέχεσαι μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας  ενώ είσαι και υπεύθυνος για πιθανές αστοχίες για κάμποσα χρόνια .
Υπάρχουν και άλλες χειρωνακτικές ειδικότητες με καλά λεφτά αλλά το ζήτημα είναι να ζήσεις για να τα χαρείς.Πχ να δουλεψεις σε εργολάβο που απλώνει σύρματα της ΔΕΗ σε κολώνες.Καλά τα λεφτά αλλά διαλύεις τα δαχτυλά σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom