θες να μου πεις οτι ολοι οι ανθρωποι και παντα εχουν ρεαλιστικες επιλογες ?
οτι πχ ανθρωποι με μαστερ που δουλευουν σε δουλειες που πριν 5 χρονια ηταν για αποφοιτους λυκειου, εχουν επιλογες και δεν τις παιρνουν ?
καλη η κοσμοθεωρια περι μοιρολατριας και κλαψομουνιασματος, αλλα η θεωρια ειναι για να περναει η ωρα με κανα ουζο και κανα μεζε...
φιλαράκι και γω μαζί σου είμαι!
δεν είμαι ο γιος του βαρδινογιάννη!
και γω δυο πτυχία έχω, και δούλεψα πολύ για να ξεκινήσω κάτι δικό μου και με πολύ μεγάλο ρίσκο!
και αυτό το ρίσκο, είναι κάτι που κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να νιώσει!
και θα σου πω το εξής και χωρίς παρεξήγηση:
και γω ένιωθα ότι με εκμεταλεύονταν οι άλλοι (τελικά λάθος απ ότι κατάλαβα, αλλά τέσπα!)
οπότε αποφάσισα να ρισκάρω!
και συ (όχι προσωπικά εσύ) ρε φίλε, μπορείς να πας στο Θείο Λάτση, να βάλεις το σπίτι σου υποθήκη και να κάνεις δική σου δουλειά που δεν σε εκμεταλεύεται κανείς!
τότε εσύ θα έχεις τον κάθε έναν, που επειδή πήρε ένα (ή δύο πτυχία), να θεωρεί ότι η κοινωνία (και συ προσωπικά) του χρωστάει 2-3 χιλιάρικα το μήνα!
μα δεν βγαίνουν αυτά τα λεφτά ρε παίδες στο Ελλάντα!
κι αν θέλετε το αναλύουμε και με αριθμούς!
το 700€ + 400€ ΙΚΑ σημαίνει όπως είπα πιο πριν ότι θα πρέπει να παράγεις 4 ή 5 χιλιάρικα για να είναι βιώσιμη η επιχείρηση!
αν τα βγάλεις θα τα πάρεις! αν τα βγάλεις και δεν στα δώσει, τότε είναι όντως μαλάκας!
δείτε όμως πόσοι κλείνουν καθημερινά επιδή δεν βγαίνουν τα έξοδα!
(μιλάω πάντα για λογική μικρομεσαίας επιχείρησης, με 1-2-3...έως 15-20 υπαλλήλους το πολύ-πολύ! για μεγαθήρια και πολυεθνικές δεν ξέρω)