Νέα

Ιδιωτικός Τομέας = Ξεζούμισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foithths22opa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 191
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΙδιωτικόςΤομέας = Ξεζουμισμα

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 2 100,0%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
πρώτα από όλα δεν μισώ κανένα
2ο δεν έχουμε καλή χημεία αλλά δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι ούτε για γκόμενο τον θέλω,εγώ ακολούθησα τη συμβουλή που μου έδωσε ένας συνάδελφος, ποτέ μην προσπαθείς να πιάσεις φίλο και κολιτιλίκια και κουμπαριές με εργοδότη,
3ο να είσαι σίγουρος ότι από μένα δεν έχει χάσει ούτε μία δραχμή...

για τη λέξη  μίσος, απλά το είπα γιατί αυτό διέκρινα απ την επιθετική συμπεριφορά σου στο άκουσμα "ωράριο". Μπορεί να έκανα λάθος....

όσον αφορά το αν μένετε στο ίδιο σπίτι....ήδη απάντησα στο προηγούμενο ποστ μου.

το αν έχει χάσει ή όχι δραχμή, νομίζω ότι αντικατοπτρίζεται στις δικές σου απολάβες.
Αν εσύ νιώθεις ευχαριστημένος, μάλλον είναι κι αυτός και σε αμοίβει καλά!

Αν όμως νιώθεις  όμως αδικημένος, τότε ίσως νιώθει έτσι κι αυτός.

Βέβαια όλα είναι και θέμα χαρακτήρα και του εργοδότη και του εργαζόμενου....

εσύ πιστεύεις ότι θα έπρεπε να παίρνεις πιο πολλά απ αυτά που παράγεις εκεί μέσα?

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
για τη λέξη  μίσος, απλά το είπα γιατί αυτό διέκρινα απ την επιθετική συμπεριφορά σου στο άκουσμα "ωράριο". Μπορεί να έκανα λάθος....

όσον αφορά το αν μένετε στο ίδιο σπίτι....ήδη απάντησα στο προηγούμενο ποστ μου.

το αν έχει χάσει ή όχι δραχμή, νομίζω ότι αντικατοπτρίζεται στις δικές σου απολάβες.

εσύ πιστεύεις ότι θα έπρεπε να παίρνεις πιο πολλά απ αυτά που παράγεις εκεί μέσα?

σωστο και δικαιο, αλλα το τι παραγεις ειναι σχετικο και δεν ειναι παντα μετρησιμο...

και θα σου πω κι εσενα κατι που ειπα πριν...
δεν ειναι περιπλοκα τα πραγματα, προσφορα και ζητηση ειναι ολα... τωρα εχεις μεγαλη προσφορα εργασιας, αρα και χαμηλες τιμες εργατοωρας...οικονομικα πρωτου ετους...

απλα πρεπει να το αποδεχθουμε και να ελπισουμε είτε οτι ο τροχος εστω και λιγο θα γυρισει, ή οτι καποτε θα ανοιξουμε δικο μας μαγαζι..

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.498
Πόντοι
506

σου είπα, εμένα γαμησέμε το θέμα δεν είμαι εγώ, και εδώ δεν ''κλαίγομαι'' -όπως νομίζετε εσείς οι δύο- για μένα...

Επισκέπτης
καλο θα ηταν να μην κανεις χαρακτηρισμους, ειδικα εαν δεν εχεις υπαρξει και η ιδια ποτε εργαζομενη....
Φυσικά και έχω υπάρξει εργαζόμενη,αυτοδημιούργητη είμαι,δεν τα βρηκα ετοιμα.Απλά και ως εργαζόμενη είχα μεγαλες απολαβές για να μην σου πω μεγαλύτερες απο τώρα.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
αυτό είναι μοιρολατρεία που λες, μην πω κλαψομούνιασμα (που είναι η ατάκα του φόρουμ :2funny:) και φανώ ερειστικός! ;)

θες να μου πεις οτι ολοι οι ανθρωποι και παντα εχουν ρεαλιστικες επιλογες ?

οτι πχ ανθρωποι με μαστερ που δουλευουν σε δουλειες που πριν 5 χρονια ηταν για αποφοιτους λυκειου, εχουν επιλογες και δεν τις παιρνουν ?

καλη η κοσμοθεωρια περι μοιρολατριας και κλαψομουνιασματος, αλλα η θεωρια ειναι για να περναει η ωρα με κανα ουζο και κανα μεζε...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Φυσικά και έχω υπάρξει εργαζόμενη,αυτοδημιούργητη είμαι,δεν τα βρηκα ετοιμα.Απλά και ως εργαζόμενη είχα μεγαλες απολαβές για να μην σου πω μεγαλύτερες απο τώρα.

fair enough, αλλα απαντησε μου στο εξης...και οχι βασει της δικης σου συμπεριφορας ως εργοδοτη, αλλα σαν μελος της κοινωνιας...

αμφιβαλεις οτι πολλοι εργαζομενοι δεν πληρωνονται αυτα που τους αναλογουν ?

εγω θα σου αναγνωρισω οτι σιγουρα πολλοι εργαζομενοι δεν δουλευουν οσα παιρνουν...

jasonbecker

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
6
Ρε μαλακες, μην τσακωνεστε.
Εδω ειμαστε για να καταθεσουμε τις αποψεις μας, ομορφα και πολιτισμενα, και αν διαφωνουμε, να επιχ/ουμε παλι ομορφα και ωραια. Μην κανετε σαν τους γαμημενους πολιτικους και δημ/ους σε <<διαλογο>> σε εκπομπη του Πρετεντερη.

Θεωρω οτι, ΕΝ ΓΕΝΕΙ,οι συνθηκες εργασιας στον ιδιωτικο τομεα ειναι ιδιαιτερα αρνητικες. Καλα για το επιπεδο μισθων, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να επιχειρ/ησω, ειναι γεγονος αντικειμενικο, οτι στην ελλαδα, ειναι στον πατο του βαρελιου.
Εχουμε τη χαμηλοτερη αγοραστικη δυναμη στην Ε.Ε. των 15. Επισης, αν θυμαμαι σωστα, αυτη τη στιγμη το 60% των ελληνων, δουλευουν για 700 εως 1000 ευρω το μηνα.
Τωρα για τις συνθηκες γενικοτερα ειμαι σιγουρος πως αν ρωτησεις 10 ατομα που δουλευουν στον ιδιωτ τομεα, ποσες ωρες δουλευουν την ημερα, κατα μεσο ορο, θα σου απαντησουν 9 με 12.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Ρε μαλακες, μην τσακωνεστε.
Εδω ειμαστε για να καταθεσουμε τις αποψεις μας, ομορφα και πολιτισμενα, και αν διαφωνουμε, να επιχ/ουμε παλι ομορφα και ωραια. Μην κανετε σαν τους γαμημενους πολιτικους και δημ/ους σε <<διαλογο>> σε εκπομπη του Πρετεντερη.

Θεωρω οτι, ΕΝ ΓΕΝΕΙ,οι συνθηκες εργασιας στον ιδιωτικο τομεα ειναι ιδιαιτερα αρνητικες. Καλα για το επιπεδο μισθων, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να επιχειρ/ησω, ειναι γεγονος αντικειμενικο, οτι στην ελλαδα, ειναι στον πατο του βαρελιου.
Εχουμε τη χαμηλοτερη αγοραστικη δυναμη στην Ε.Ε. των 15. Επισης, αν θυμαμαι σωστα, αυτη τη στιγμη το 60% των ελληνων, δουλευουν για 700 εως 1000 ευρω το μηνα.
Τωρα για τις συνθηκες γενικοτερα ειμαι σιγουρος πως αν ρωτησεις 10 ατομα που δουλευουν στον ιδιωτ τομεα, ποσες ωρες δουλευουν την ημερα, κατα μεσο ορο, θα σου απαντησουν 9 με 12.

καλα ρε, ποιος τσακωθηκε ???  :huh: :huh: :huh:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
σωστο και δικαιο, αλλα το τι παραγεις ειναι σχετικο και δεν ειναι παντα μετρησιμο...

και θα σου πω κι εσενα κατι που ειπα πριν...
δεν ειναι περιπλοκα τα πραγματα, προσφορα και ζητηση ειναι ολα... τωρα εχεις μεγαλη προσφορα εργασιας, αρα και χαμηλες τιμες εργατοωρας...οικονομικα πρωτου ετους...

απλα πρεπει να το αποδεχθουμε και να ελπισουμε είτε οτι ο τροχος εστω και λιγο θα γυρισει, ή οτι καποτε θα ανοιξουμε δικο μας μαγαζι..

μετρήσιμο είναι!

λες οι μεγάλες εταιρίες να μην "παρακολουθούν" την απόδοση κάθε εργαζόμενου!

εγώ ξέρω έναν πρόχειρο μπούσουλα, που δεν αφήνει αδικημένο ούτε τον εργαζόμενο για να ξεζουμίζεται, αλλά ούτε τον εργοδότη να νιώθει κορόιδο, ότι όλο το τζίρο τον παίρνουν άλλοι και δεν του μένει τίποτα!

μιλάω για παροχή υπηρεσιών που το γνωρίζω (φαντάζομαι και σε εμπορικά θα ισχύει κάτι αντίστοιχο):

"τα λεφτά που δίνει στο ταμείο ο εργαζόμενος θα πρέπει να είναι 3 έως 5 φορές τα έξοδά του!"

όταν λοιπόν ο εργαζόμενος σου φέρνει πχ 8.000€/μήνα, και τα έξοδά του είναι πχ 1.500€ (με ΙΚΑ κτλ) τότε 5x1.500=7.500,

άρα μπορείς όπως είπε και η αλήντισσα, να του δώσεις και μπόνους άλλα 2κατοστάρικα πχ και να είναι όλοι ευχαριστημένοι!

αν όμως φέρνει επί μακρόν, κάτω του 1/3 (και δεν φταις εσύ σαν αφεντικό-πχ δεν πατάει ψυχή, ή οι άλλοι υπάλληλοι παράγουν, άρα αυτός θα ξύνεται) τότε φροντίζεις να αυξήσει την απόδοσή του ή αλλιώς φεύγει!

Αυτό το 1-3 έως 1-5 είναι σχεδόν μαγικό και ισχύει σε όλα τα ήδη παροχής! ;)

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
μετρήσιμο είναι!

εγώ ξέρω έναν πρόχειρο μπούσουλα, που δεν αφήνει αδικημένο ούτε τον εργαζόμενο για να ξεζουμίζεται, αλλά ούτε τον εργοδότη να νιώθει κορόιδο, ότι όλο το τζίρο τον παίρνουν άλλοι και δεν του μένει τίποτα!

μιλάω για παροχή υπηρεσιών που το γνωρίζω (φαντάζομαι και σε εμπορικά θα ισχύει κάτι αντίστοιχο):

"τα λεφτά που δίνει στο ταμείο ο εργαζόμενος θα πρέπει να είναι 3 έως 5 φορές τα έξοδά του!"

όταν λοιπόν ο εργαζόμενος σου φέρνει πχ 8.000€/μήνα, και τα έξοδά του είναι πχ 1.500€ (με ΙΚΑ κτλ) τότε 5x1.500=7.500,

άρα μπορείς όπως είπε και η αλήντισσα, να του δώσεις και μπόνους άλλα 2κατοστάρικα πχ και να είναι όλοι ευχαριστημένοι!

αν όμως φέρνει επί μακρόν, κάτω του 1/3 (και δεν φταις εσύ σαν αφεντικό-πχ δεν πατάει ψυχή, ή οι άλλοι υπάλληλοι παράγουν, άρα αυτός θα ξύνεται) τότε φροντίζεις να αυξήσει την απόδοσή του ή αλλιώς φεύγει!

πολυ λογικο μου ακουγετε.συμφωνώ σε ολα!

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.498
Πόντοι
506
πως αν ρωτησεις 10 ατομα που δουλευουν στον ιδιωτ τομεα, ποσες ωρες δουλευουν την ημερα, κατα μεσο ορο, θα σου απαντησουν 9 με 12.
αντε, να πω και για μένα αφού το ανοίξαμε και πριν το θεμα ωραρίου, εγώ δουλεύω 6ωρο

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
μετρήσιμο είναι!

εξηγησε μου πως μετρας τα λεφτα που φερνει στο ταμειο ο τυπος που ψηνει τα τοστ στα εβερεστ...

αλλα να μου εξηγησεις τα αμεσα συνδεδεμενα χρηματα με την αποδοση του... οχι ποσα βγαζει το μαγαζι, γιατι αυτο δεν ειναι μονο
αποτελεσμα της δουλειας του εργαζομενου....

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.498
Πόντοι
506
τί εννοείς οταν λες τα `φέρνει' δεν είμαστε όλοι πωλητές...

jasonbecker

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
6
αντε, να πω και για μένα αφού το ανοίξαμε και πριν το θεμα ωραρίου, εγώ δουλεύω 6ωρο

Αναφερομαι στο εργατικο δυναμικο,ιδιωτικου τομεα, υπο πληρη απασχοληση.
Οχι ημιαπασχοληση, ή καμια κουλη εξαιρεση στην οποια προφανως εντασεσαι φιλε. Για τον κανονα παντα μιλαμε

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.498
Πόντοι
506
Αναφερομαι στο εργατικο δυναμικο,ιδιωτικου τομεα, υπο πληρη απασχοληση.
Οχι ημιαπασχοληση, ή καμια κουλη εξαιρεση στην οποια προφανως εντασεσαι φιλε. Για τον κανονα παντα μιλαμε
για πλήρη μιλώ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom