Νέα

Ιδιωτικός Τομέας = Ξεζούμισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foithths22opa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 191
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

ΙδιωτικόςΤομέας = Ξεζουμισμα

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 2 100,0%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
διευκρίνησε σε παρακαλώ τι εννοείς αδικούνται?

τους δίνει το αφεντικό λιγότερα απ όσα πρέπει ή αδικούνται σε σχέση με άλλους υπαλλήλους (βύσματα κτλ που είπε ο φίλος πριν)?

το πρωτο κυριως ή και τα δυο μαζι!!!

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
ε ρε φιλε τοση ωρα σε ακουω και λιγο πολυ φτανεις στην υπερβολη.
Φυσικα και νιωθει ετσι ενας ιδιωτικουρας που τον εχει στην φαπα το αφεντικο και με 700 ευρω βασικο μισθο χωρις να παρει αυξηση ασχετα απο τον τζιρο της επιχειρησης.
Και καλα κανει και ο νεοελληνας και παλευει για το δημοσιο η για να μπει ακομα και σε καποια ιδιωτικη επιχειρηση οπως τραπεζα πχ.
Τι σκατα θες να ακουσεις?
Οτι ναι γουσταρω να δουλευω για 700 ευρω σαν μαλακας ολη μερα για τον τζεημς ενω αυτος βγαζει κανενα 10χιλιαρο τον μηνα και μετα τα χαλαει ολα στην ταυλανδη?

ρε παλικάρι μου αν ο Τζέιμς ή ο χι τζέιμς, έστησε μια επιχείρηση απ το μηδέν (όχι γιος του Κου λεφτόπουλου) και λειτουργεί σωστά και παράγει, τι σε νοιάζει πού τα τρώει? :dunno:

με την προϋπόθεση βέβαια, ότι δεν σε εκμεταλεύεται.Αν σε έχει φυσικά 12 ώρες σαν το σκύλο και σε βρίζει, φυσικά είναι μαλάκας!

απλά (για μένα), το δημόσιο σου κόβει τα όνειρα. Αν είσαι ιδ.υπάλ/λος κάποια στιγμή μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά με το αφεντικό σου και να πλουτήσεις, ενώ στο δημόσιο θα είσαι πάντα εκεί, με τα ίδια λεφτά με τον διπλανό σου κι ας δουλεύεις εσύ κι αυτός κάθεται.

απ την άλλη βέβαια, όπως το πάρεις και ότι όνειρα έχεις....

(ρε ασπρούλη, την έχουμε ξανακάνει αυτήν την  κουβέντα νομίζω....σε ποιο θρεντ?) :think: :think:

Επισκέπτης
ρε παλικάρι μου αν ο Τζέιμς ή ο χι τζέιμς, έστησε μια επιχείρηση απ το μηδέν (όχι γιος του Κου λεφτόπουλου) και λειτουργεί σωστά και παράγει, τι σε νοιάζει πού τα τρώει? :dunno:

με την προϋπόθεση βέβαια, ότι δεν σε εκμεταλεύεται.Αν σε έχει φυσικά 12 ώρες σαν το σκύλο και σε βρίζει, φυσικά είναι μαλάκας!

απλά (για μένα), το δημόσιο σου κόβει τα όνειρα. Αν είσαι ιδ.υπάλ/λος κάποια στιγμή μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά με το αφεντικό σου και να πλουτήσεις, ενώ στο δημόσιο θα είσαι πάντα εκεί, με τα ίδια λεφτά με τον διπλανό σου κι ας δουλεύεις εσύ κι αυτός κάθεται.

απ την άλλη βέβαια, όπως το πάρεις και ότι όνειρα έχεις....

(ρε ασπρούλη, την έχουμε ξανακάνει αυτήν την  κουβέντα νομίζω....σε ποιο θρεντ?) :think: :think:

κατι ειχαμε συζητησει και παλιοτερα σε αλλο θρεντ για αυτο το θεμα.

Το θεμα δεν ειναι οτι ο καθε τζειμς βγαζει του σκασμου τα λεφτα αλλα οτι συνηθως εχεις ενα στανταρ μισθο που μεχρι να πεθανεις μπορει να ειναι 700 ευρω.
Και μιας και εκανες την συγκριση με δημοσιο ποιος σου ειπε οτι στο δημοσιο θα εισαι παντα εκει με τα ιδια λεφτα?αυξησεις δεν παιρνουν?και μαλιστα στανταρ αυξησεις οσο παιρνανε τα χρονια χωρις τον φοβο και της απολυσης.
Και γιατι δηλαδη ενας δημοσιος υπαλληλος δεν μπορει να ανοιξει μια δικια του επιχειρηση αργοτερα?Ενω μπορει ο ιδιωτικος?που μπορει να εχει αποκτησει χιλια δυο ψυχολογικα απο τα ζορια της δουλειας του ιδιωτικου τομεα?

Μπορεις να κατηγορεις το δημοσιο οτι ειναι μεγαλη αβαντα σε συγκριση με τον φουκαρα τον ιδιωτικο υπαλληλακο αλλα οχι οτι ενας δημοσιος υπαλληλος δεν μπορει να κανει και αλλα πραγματα στην ζωη του.Και δικια του επιχειρηση ανοιγει παραλληλα αν θελει.Λιγοι ειναι οι κλητηρες των 1500 ευρω στο δημοσιο που εχουν και ενα μαγαζακι?

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.492
Πόντοι
506

Το θεμα δεν ειναι οτι ο καθε τζειμς βγαζει του σκασμου τα λεφτα αλλα οτι συνηθως εχεις ενα στανταρ μισθο που μεχρι να πεθανεις μπορει να ειναι 700 ευρω.
Και μιας και εκανες την συγκριση με δημοσιο ποιος σου ειπε οτι στο δημοσιο θα εισαι παντα εκει με τα ιδια λεφτα?αυξησεις δεν παιρνουν?και μαλιστα στανταρ αυξησεις οσο παιρνανε τα χρονια χωρις τον φοβο και της απολυσης.
Και γιατι δηλαδη ενας δημοσιος υπαλληλος δεν μπορει να ανοιξει μια δικια του επιχειρηση αργοτερα?Ενω μπορει ο ιδιωτικος?που μπορει να εχει αποκτησει χιλια δυο ψυχολογικα απο τα ζορια της δουλειας του ιδιωτικου τομεα?

Μπορεις να κατηγορεις το δημοσιο οτι ειναι μεγαλη αβαντα σε συγκριση με τον φουκαρα τον ιδιωτικο υπαλληλακο αλλα οχι οτι ενας δημοσιος υπαλληλος δεν μπορει να κανει και αλλα πραγματα στην ζωη του.Και δικια του επιχειρηση ανοιγει παραλληλα αν θελει.Λιγοι ειναι οι κλητηρες των 1500 ευρω στο δημοσιο που εχουν και ενα μαγαζακι?
εσύ τώρα τι υπερασπίζεσαι? το ότι είσαι δμ ή το ότι θες να γίνεις...

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66

βασικά δεν διαφωνώ και πολύ με την περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας, όπως τη λες!

εμένα κυρίως που τη δίνει η νοοτροπία που έχει αποκτήσει ο έλληνας και οι υψηλές αποδοχές του δημ.υπάλληλου που θα έπρεπε σαφώς να είναι χαμηλότερες απ του ιδιωτικού!

Μέσα σε μια-δυο γεννιές στην Ελλάδα, φτάσαμε ο δημ.υπάλληλος να θεωρείται ο πιο προνομιούχος έλληνας!

αλλά δεν μπορεί και δεν δικαιούται τουλάχιστον αυτός να μιλάει για εκμετάλευση των εργαζομένων, τη στιγμή που ο μόνος που εκμεταλεύεται τους πάντες είναι αυτός ο ίδιος!

διαφωνείς?

Επισκέπτης

δεν εχω αναγκη να υπερασπιστω ζωο τιποτα
Απλα λεω την αληθεια.
Μια χαρα ειναι ο δημοσιος τομεας για τον εργαζομενο απο συνθηκες και θεωρω λογικο που οι περισσοτεροι Ελληνες εκει ειναι (και 8ελουν να ειναι).

Επισκέπτης
βασικά δεν διαφωνώ και πολύ με την περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας, όπως τη λες!

εμένα κυρίως που τη δίνει η νοοτροπία που έχει αποκτήσει ο έλληνας και οι υψηλές αποδοχές του δημ.υπάλληλου που θα έπρεπε σαφώς να είναι χαμηλότερες απ του ιδιωτικού!

Μέσα σε μια-δυο γεννιές στην Ελλάδα, φτάσαμε ο δημ.υπάλληλος να θεωρείται ο πιο προνομιούχος έλληνας!

αλλά δεν μπορεί και δεν δικαιούται τουλάχιστον αυτός να μιλάει για εκμετάλευση των εργαζομένων, τη στιγμή που ο μόνος που εκμεταλεύεται τους πάντες είναι αυτός ο ίδιος!

διαφωνείς?

Ολα ειναι θεμα επιβιωσης.Αφου αυτες ειναι οι συνθηκες στην Ελλαδα και αυτες τις συνθηκες εχουν καλλιεργησει οι πολιτικοι τοτε ειναι η πιο σωστη επιλογη που εχει ο μεσος Ελληνας (δηλ μια δουλιτσα σε δημοσιο η καποια υπηρεσια τελοςπαντων και ας υπαγεται στο ιδιωτικο δικαιο οπως τραπεζες η οτε).
Τα αλλα ειναι για να χαμε να λεγαμε.
Οσο και να κωλοκτυπιεσται και να κλαψουριζεται μερικοι αυτο δεν αλλαζει.
Εκτος αν μπουκαρει καμια Τουρκια :2funny: :2funny:

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.492
Πόντοι
506
Απλα λεω την αληθεια.
Μια χαρα ειναι ο δημοσιος τομεας για τον εργαζομενο απο συνθηκες και θεωρω λογικο που οι περισσοτεροι Ελληνες εκει ειναι (και 8ελουν να ειναι).
δεν φταις εσύ εγώ φταίω που σου απεύθηνα το λόγο

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Απλα λεω την αληθεια.

ναι απλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!

αυτό πληρώνουμε τώρα σαν κράτος φιλαράκι!

όλο το τσιριζέικο εκεί είναι και ζητάει όλο και πιο πολλά!

αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι, την κάνουμε για άλλες πολιτείες!

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
ναι απλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!

αυτό πληρώνουμε τώρα σαν κράτος φιλαράκι!

όλο το τσιριζέικο εκεί είναι και ζητάει όλο και πιο πολλά!

αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι, την κάνουμε για άλλες πολιτείες!

χωρις να ξερω τι ειναι το τσιριζεικο, συμφωνω σ αυτο...

οποιος ηξερε ενα βουλευτη το 70 και το 80  ειναι τωρα "κυριος προϊσταμενος" στο δημοσιο και ζει απο το φορο το δικο μας....

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.492
Πόντοι
506
σαλτα και γαμησου ρε κωλοτρυπιδι.

ΥΓ.Μην ξεχασεις να μου στειλεις το κλασσικο απειλητικο πμ ρε μπινε...μαμουχαλο αριστερο ξεσκονοπανο
έχεις δίκιο να με μισείς, από τότε ειδικά που είχα αναφερθεί προσβλητικά για στενό σου οικογενειακό πρόσωπο...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
γιατι το γαματε ρε παιδια...

ειπαμε να πουμε μια κουβεντα εκτος απο μουνια και τωρα τρωγεστε λες και γνωριζεστε...

Επισκέπτης
έχεις δίκιο να με μισείς, από τότε ειδικά που είχα αναφερθεί προσβλητικά για στενό σου οικογενειακό πρόσωπο...

Πως μπορω να σε μισω χωρις να σε ξερω? :uglystupid:
Σε θεωρω ομως μπινε και μαλακα.Εξαλου εσυ πρωτος το γυρισες στο επιθετικο και σε αυτο το θρεντ οταν ελεγα μια γενικη αληθεια για την χωρα

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Καταρχην δεν υπαρχει λογος για τσακωμους και προσωπικες αντιπαραθεσεις.
Οι μισθοι στην Ελλαδα σε σχεση με το κοστος ζωης ειναι απο τους χειροτερους στην Ευρωπη. Αν δεν περισσευουν χρηματα πως θα ψωνισει ο κοσμος? Το λεω σε εσας που εχετε μαγαζια....
Οι συλλογικες συμβασεις εργασιας ειναι ΓΤΠ. Αληθεια ενας μηχανολογος μηχανικος ΑΕΙ με τι μισθο ξεκιναει στην Ελλαδα? Και τι εξελιξη εχει μισθολογικα μετα απο 3 χρονια πχ?
Οτι υπαρχουν τεμπεληδες και κλεφτες υπαλληλοι υπαρχουν. Αλλα και οταν ο αλλος ειναι εργατικος + φιλοτιμος μηπως αμοιφθηκε? Σπανιο αυτο νομιζω....
Υπαρχουν εργοδοτες που υποχρεωνουν το προσωπικο σε υπερωριες χωρις να τους πληρωνουν, ή θελουν να τους πληρωσουν με μερες αδειας για τις υπερωριες...αλλαζουν αυθαιρετα το ωραριο... κτλ.
Επισης εγω και πολλοι αλλοι Ελληνες δεν ονειρευομαστε να γινουμε δημ. υπαλληλοι.
Πηγαιντε και πληρωστε για ενα 3αρι στην Ελλαδα 200.000+ στα μουνοπανα τους μεγαλοεργολαβους που σας πιανουν τον κωλο..... Εδω με πολυ λιγοτερα λεφτα παιρνεις σπιτι, και οχι ενα διαμερισμα.
Εξηγηστε μας εσεις οι επιχειρηματιες γιατι με πιο ακριβους μισθους πολλα προιοντα ειναι πιο φθηνα εδω στην Αγγλια, οπως πχ τα ρουχα, το γαλα, το ψωμι και αλλα. Λυπαμαι αλλα εχω δουλεψει αρκετα χρονια στην Ελλαδα, ειδα την γλυκα, και λεω να κοιταξω το καλυτερο για μενα. Δεν θελω να ειμαι 35 χρονων και να μενω με την μανα μου, ουτε να δουλευω για ψιχουλα, ουτε να μεινω στασιμος σαν μηχανολογος επειδη δεν μου προσφερουν εκπαιδευση στην δουλεια μου. Εδω ρε σου πληρωνουν οι εταιρειες τα διδακτρα για να κανεις μαστερ! Ποιος ελληνας-αφεντικο εκανε κατι τετοιο? Και μετα εχετε και απαιτησεις απο το προσωπικο....για το οποιο δεν κανετε καμια επενδυση.
Οποιος ειναι διατεθειμενος να αφησει την Ελλαδα και εχει προσοντα θα ζησει μια ανετη ζωη, σε ενα πιο σοβαρο κρατος. Προσωπικα πηγαινε οπου να'ναι στον πλανητη να μεινω, αν πληρωθω καλα και ειναι ασφαλες μερος για την οικογενεια που ελπιζω να κανω!
Επισης πληρωστε παρα-παιδεια και παρα-υγεια, οταν εξω δεν υπαρχουν τετοια κολπα. Καθηστε σταθμιστε ολα αυτα, και ξαναπειτε μου περι δυσκολιας να φυγεις απο την Ελλαδα.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Καταρχην δεν υπαρχει λογος για τσακωμους και προσωπικες αντιπαραθεσεις.
Οι μισθοι στην Ελλαδα σε σχεση με το κοστος ζωης ειναι απο τους χειροτερους στην Ευρωπη. Αν δεν περισσευουν χρηματα πως θα ψωνισει ο κοσμος? Το λεω σε εσας που εχετε μαγαζια....
Οι συλλογικες συμβασεις εργασιας ειναι ΓΤΠ. Αληθεια ενας μηχανολογος μηχανικος ΑΕΙ με τι μισθο ξεκιναει στην Ελλαδα? Και τι εξελιξη εχει μισθολογικα μετα απο 3 χρονια πχ?
Οτι υπαρχουν τεμπεληδες και κλεφτες υπαλληλοι υπαρχουν. Αλλα και οταν ο αλλος ειναι εργατικος + φιλοτιμος μηπως αμοιφθηκε? Σπανιο αυτο νομιζω....
Υπαρχουν εργοδοτες που υποχρεωνουν το προσωπικο σε υπερωριες χωρις να τους πληρωνουν, ή θελουν να τους πληρωσουν με μερες αδειας για τις υπερωριες...αλλαζουν αυθαιρετα το ωραριο... κτλ.
Επισης εγω και πολλοι αλλοι Ελληνες δεν ονειρευομαστε να γινουμε δημ. υπαλληλοι.
Πηγαιντε και πληρωστε για ενα 3αρι στην Ελλαδα 200.000+ στα μουνοπανα τους μεγαλοεργολαβους που σας πιανουν τον κωλο..... Εδω με πολυ λιγοτερα λεφτα παιρνεις σπιτι, και οχι ενα διαμερισμα.
Εξηγηστε μας εσεις οι επιχειρηματιες γιατι με πιο ακριβους μισθους πολλα προιοντα ειναι πιο φθηνα εδω στην Αγγλια, οπως πχ τα ρουχα, το γαλα, το ψωμι και αλλα. Λυπαμαι αλλα εχω δουλεψει αρκετα χρονια στην Ελλαδα, ειδα την γλυκα, και λεω να κοιταξω το καλυτερο για μενα. Δεν θελω να ειμαι 35 χρονων και να μενω με την μανα μου, ουτε να δουλευω για ψιχουλα, ουτε να μεινω στασιμος σαν μηχανολογος επειδη δεν μου προσφερουν εκπαιδευση στην δουλεια μου. Εδω ρε σου πληρωνουν οι εταιρειες τα διδακτρα για να κανεις μαστερ! Ποιος ελληνας-αφεντικο εκανε κατι τετοιο? Και μετα εχετε και απαιτησεις απο το προσωπικο....για το οποιο δεν κανετε καμια επενδυση.
Οποιος ειναι διατεθειμενος να αφησει την Ελλαδα και εχει προσοντα θα ζησει μια ανετη ζωη, σε ενα πιο σοβαρο κρατος. Προσωπικα πηγαινε οπου να'ναι στον πλανητη να μεινω, αν πληρωθω καλα και ειναι ασφαλες μερος για την οικογενεια που ελπιζω να κανω!
Επισης πληρωστε παρα-παιδεια και παρα-υγεια, οταν εξω δεν υπαρχουν τετοια κολπα. Καθηστε σταθμιστε ολα αυτα, και ξαναπειτε μου περι δυσκολιας να φυγεις απο την Ελλαδα.

σε ποια πολη αυτα ? γιατι εγω πληρωνα λονδινο 1.100 GBP για 40 τετραγωνικα το μηνα...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.492
Πόντοι
506
Πως μπορω να σε μισω χωρις να σε ξερω? :uglystupid:
Σε θεωρω ομως μπινε και μαλακα.Εξαλου εσυ πρωτος το γυρισες στο επιθετικο και σε αυτο το θρεντ οταν ελεγα μια γενικη αληθεια για την χωρα
εσύ το εξέλαβες ως επιθετικό... δεν φταίω εγώ που σε βρίζουν όλοι εδω μέσα...

Επισκέπτης
εσύ το εξέλαβες ως επιθετικό... δεν φταίω εγώ που σε βρίζουν όλοι εδω μέσα...

Πιοι ολοι βρε μαλακα? :2funny:
Κατι αριστερα ξεσκονοπανα σαν και σενα και κατι χοντρες πατσαβουρες.
Ναι θικτηκα τωρα πολυ βλεπεις :2funny: :2funny:

Εσυ εβγαλες χολη επειδη υπερασπιστηκα την αληθεια.
Δηλαδη το ποσο γαματο ειναι να εισαι σαν απλος υπαλληλος στον δημοσιο τομεα απο οτι στον ιδιωτικο.

Τεσπα δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε εκτος αν γουσταρεις μετα τα προταρκτικα να περασουμε και στις γαμωμανες :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom