Νέα

Η Ουκρανία και τα μυστικά της!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα spartakos_33
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 517
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα παντρευόσασταν ποτέ μια κοπέλα από το ανατολικό Μπλοκ?

• Ναι

Ψήφοι: 37 37,8%
  • Μάλλον ναι

Ψήφοι: 23 23,5%
  • Οχι

Ψήφοι: 18 18,4%
  • Μαλλον οχι

Ψήφοι: 8 8,2%
  • Είμαι είδη παντρεμένος με μια κοπέλα από εκεί

Ψήφοι: 12 12,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    98
OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Δεν πας για τις πουτάνες ... πας για το ταξίδι, για να βάλεις χειμερινά λάστιχα, το βράδυ να ρίχνει 30 πόντους χιόνι , να αναπνεύσεις οξυγόνο , να φας στο Happy στην Βουλγαρία , να βάλεις βενζίνη από τον lucoil  ... τις 10 μέρες που παίρνεις άδεια τα Χριστούγεννα κάνε μια τρέλα ...

Εγκρίνω και επαυξάνω κατά συρροή και κατά εξακολούθηση!

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Αγαπητε Λαζαρε. θα ειμαι ευτυχης πραγματικα, οταν διαπιστώσω οτι βιαστηκα να σε κρινω αδικα, και οι αμφιβολιες που εξεφρασα ηταν φρουδες.
Ειθε λοιπον ο χρονος να με διαψευσει και εδω ειμαστε.

Αντρας θα πει "λογο τιμης"
αντρας θα πει "μια γνωμη"
εγκληματει αν χρειαστει
μα και "ζητά συγνωμη"

Εγώ είμαι μαζί σου πρύτανη και ότι είπα σβήσε! Θα δεις ότι δεν είμαι Άδειο Μύδι και φραγκόκοτα αλλά παλικάρι που πήγε μέσα στην φωλιά του λύκου και έκανε δουλεία χωρίς να φοβηθεί κανέναν και τίποτε!

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
ευχαριστω που με επιβεβαιωνετε.αν ειναι να δωσετε τοσα λεφτα,τολμηστε και παντε ταυλανδη.

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Το  εργαλείο είναι ,όχι τζιπ,  αλλά VW GROUP 5d , το οποίο έχει προϋπηρεσία από ταξίδια στην Ευρώπη και όχι μόνο. Τα λάστιχα θα είναι όχι με καρφιά αλλά με την ειδική γόμα για το χειμώνα που βάζουν στην Γερμανία, Αυστρία κ.τ.λ  . Δεν είναι χαμηλό και παίζουν κάλτσες και αλυσίδες στο πόρτ μπαγαζ για παν ενδεχόμενο.
Βενζίνη πιστεύω ότι θα πάει πάνω από 300 € αν και Σόφια - Αθήνα το έχω κάνει με ένα ρεζερβουάρ μόνο.  Εάν βγούμε 4 για να έχουμε καλό επιμερισμό των εξόδων και κάτσει και να συμπέσουν και οι ημερομηνίες θεωρώ , ότι αξίζει τον κόπο και θα είναι καλή εκδρομή.    

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
ευχαριστω που με επιβεβαιωνετε.αν ειναι να δωσετε τοσα λεφτα,τολμηστε και παντε ταυλανδη.

Με 250€  για ταξίδι και 1 εβδομάδα hotel , είναι ακριβώς τα μισά που θα χρειαστούμε για Tαυλάνδη.

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Και το πιο σημαντικό , με ¨Ελληνα ο οποίος μιλάει Ουκρανικά...  Ταυλάνδη πας , ότι ώρα θες για Road trip στην Ukraina πρέπει να κάτσει η ευκαιρία...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Με 250€  για ταξίδι και 1 εβδομάδα hotel , είναι ακριβώς τα μισά που θα χρειαστούμε για Tαυλάνδη.
ναι αλλα με ποσες θα πατε εκει?ποσα παιρνουν?για ποση ωρα?βαλτα κατω και θα δεις οτι σου βγαινουν και περισσευμα.

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Αξιοζήλευτο on road μάγκες ! Ωραία θα είναι να σας κάτσει  :)

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
ναι αλλα με ποσες θα πατε εκει?ποσα παιρνουν?για ποση ωρα?βαλτα κατω και θα δεις οτι σου βγαινουν και περισσευμα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω στόχο να γαμήσω καμία ,  πάω για το ταξίδι... εάν κάτσει κανένα τυχερό θα πηδήξω όπως θα πήδαγα και στην Ελλάδα (με τα ίδια έξοδα )  και εάν κανένα βράδυ φάω κανένα καλό σασλίκ και έχω Φουσκοδενδριές και δεν παίξει καμάκι , άντε να πληρώσω μια γκόμενα για ένα βράδυ,  Εάν δεν κάτσει τίποτα στα αρχίδια μου ... Θα βάλω foto στο facebook από το ταξίδι  :2funny: :2funny: :2funny:

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Αξιότιμε κύριε Μπακάλη, καταρχήν τα συγχαρητήρια μου διότι διάβασα αναφορά σε εσάς στον ημερήσιο τύπο. Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε που υπάρχει η ένστασις ... διότι η γνώμη σας πάντα είναι σεβαστή.

Επισκέπτης
Αξιότιμε κύριε Μπακάλη, καταρχήν τα συγχαρητήρια μου διότι διάβασα αναφορά σε εσάς στον ημερήσιο τύπο. Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε που υπάρχει η ένστασις ... διότι η γνώμη σας πάντα είναι σεβαστή.
Ἔ, νά, ὅπως λέγει καὶ ἡ μακαρίτισσα Δαλιδὰ (ὁ νέος φῖλος μας εἶναι) μόνον λέξεις, αἱ ἴδιαι λέξεις, τίποτε παρὰ λέξεις.

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Ἔ, νά, ὅπως λέγει καὶ ἡ μακαρίτισσα Δαλιδὰ (ὁ νέος φῖλος μας εἶναι) μόνον λέξεις, αἱ ἴδιαι λέξεις, τίποτε παρὰ λέξεις.

Θεωρώ ότι θα έχουμε με τον φίλο αρκετή επικοινωνία προ του ταξιδιού , άρα εάν είναι virtual reality θα φανεί. 

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Με 250€  για ταξίδι και 1 εβδομάδα hotel , είναι ακριβώς τα μισά που θα χρειαστούμε για Tαυλάνδη.
Klarino λιγα τα βαζεις....1000 για ταξιδη πηγαινε ελα και υπνο για 4...κατι λαθος υπολογισμο κανεις..

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ειπε κατι ο Χρίστος που δεν δωσατε ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ''δεν θα χρειαστει να ταξιδεψεις νυχτα'' οποιος εχει παει Ουκρανια ή Ρωσσια νυχτα θα καταλαβε.Οι δρομοι ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ!και δεν εχουν καμια ΛΕΥΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ουτε διαχωρηστικη ουτε στις λωριδες!Οποτε δυσκολευεσαι να ταξιδεψεις με ταχυτητες ανω τον 90 χλμ την ωρα εκτος αν εχει χιονι οποτε απ' το χιονι ειναι ολα φωτεινα.Ειπες κατι για 280 αλογα αν το αμαξι ειναι τζιπ τοτε να πας αν ομως ειναι κανα χαμηλομενο Mitsubishi Lancer που θελει και βενζινη 100 οκτανιων ΞΕΧΝΑ ΤΟ!Οπως εχω αναλυση και παλια τα διηλιστρια τους (Στην Ουκρανια το μεγαλητερο διηλιστηριο ειναι στην Οδησσο.οταν φτιχτηκε επι Σοβιετικη Ενωσης ηταν οτι πιο συγχρονο υπηρχε!) ειναι της δεκαετιας του '60 απο ενα τονο καθαρο πετρελαιο βγαζουν 170 λιτρα βενζινη οταν οι Αμερικανοι βγαζουν 430+ .Η βενζινη που βγαζουν μετα τη διηλιση του πετρελαιου ειναι 72-76 οκτανια που με διαφορα προσθετικα ανεβαζουν τον αριθμο των οκτανιων στα 92-95.Οποτε καλο ειναι να πατε με αμαξι που να καιει και βενζινη 92 (τα Αμερικανικα σε αυτο το θεμα ειναι καλητερα τα περισσοτερα μπορεις να τα μετατρεψεις να καινε και βενζινη 76 οκτανιων που ειναι πολυ φτηνοτερη.Τα Γιαπονεζικα θελουν βενζινη 98 με μια κακη βενζινη 95 πολλες φορες δεν τραβανε και βαρανε πυρακια (προαναφλεξη).Οσο για τα χειμερινα λαστιχα με καρφια στην Ελλαδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?καλο ειναι το χειμωνα να φοραει τ'αμαξι τετοια λαστιχα.μεγαλη διαφορα!Για να καταλαβεται στον παγο  ειναι σα να οδηγεις σε χωματοδρομοΠιστευω οτι με αεροπλανο πιο φτηνα θα σου στοιχισειν και πιο ανετα θα ειναι.Μιλαω για χειμωνα

Άρη έχεις απόλυτο δίκαιο, οι δρόμοι της Ουκρανίας ιδιαιτέρα τον χειμώνα είναι μεγάλες παγίδες και αυτοκίνητα χαμηλωμένα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Στο ταξίδι προς τα εκεί εάν ο καιρός είναι καλός τα 480 χιλ. της Βουλγαρίας και τα 520 χιλ της Ρουμανίας είναι αρκετά καλά και μπορούν να περπατηθούν με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Μέσα στην Ουκρανία μετά μας μένουν 170 χιλ. να διανύσουμε και πιστεύω πάντα εάν και εφόσον ο καιρός βοηθήσει δεν θα έχουμε ούτε και εκεί πρόβλημα, κάπως θα φτάσουμε. Εάν τώρα το αμάξι δεν ενδείκνυται για πολλά πολλά εκεί μπορώ να βρω φίλο μου με δικό του αυτοκίνητο να μας πάει όπου γουστάρουμε πληρώνοντας μόνο τις βενζίνες. Ούτω συ άλλος δεν είναι και ότι καλύτερο να κυκλοφοράς εκεί με ξένες πινακίδες. Έχω βέβαια τους γνωστούς μου αλλά γιατί να βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μου. Το αμάξι μπορεί να κάτσει σε φυλασσόμενο παρκινγκ με φρουρούς και σκυλιά την νύχτα και το παίρνουμε μόνο στην επιστροφή.
Όσον αφορά την Βενζίνα φίλε Άρη καλά τα λες υπάρχουν όμως και μερικές Μεγάλες εταιρείες όπως είναι η ΛΟΥΚ ΟΙΛ η ΟΥΚΡ ΝΑΦΤΑ οι οποίες είναι αξιόπιστες και έχουν και βενζίνες υψηλών οκτανίων. Στην περιοχή αυτή που θέλω να πάμε τον Χειμώνα βλέπεις κάθε δεύτερο αυτοκίνητο TOYOTA LAND CROUISER MERCEDES ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, PORSCHE CHEEP, X7 BMW K.A όλα αυτά τα αμάξια δεν κουβαλάνε κάνιστρα μαζί τους, και αυτά από κάπου βάζουν βενζίνα!
Τέλος άλλο το χειμερινό απλό λάστιχο που φορούν οι περισσότεροι εκεί και άλλο το λάστιχο με τα καρφιά το οποίο συνιστάτε μόνο για παγωμένους δρόμους η δρόμους με φρέσκο πολύ χιόνι. Εάν έχεις λάστιχα με καρφιά και δρόμος δεν έχει χιόνι η είναι απλά βρεμένος κάνουν τόση φασαρία τα καρφιά και δεν μπορείς να πάς πάνω από 90 χιλ/ώρα.
Δυστυχώς με το αεροπλάνο δεν υπάρχουν φτηνές λύσεις όσον αφορά τον χειμώνα και ειδικά τις ημέρες πριν και μετά από τις γιορτές γιατί το εκμεταλλεύονται οι αεροπορικές εταιρείες και χτυπάν στα αυτιά. Άσε που για το συγκεκριμένο μέρος δεν υπάρχει απ' ευθείας πτήση από Ελλάδα. Υπάρχει η γνωστή Αεροσουίτ η οποία χρεώνει το εισιτήριο πάνε έλα στις γιορτές κάτι λιγότερο από 400 Ευρώ, μετά υπάρχει η ΑΣΤΡΑ αιρλαίνς μια καινούργια εταιρεία η οποία στοιχίζει περίπου 300 Ευρώ πάνε έλα, και τέλος υπάρχει και η ΚΑΡΠΑΤ αιρλίνς η οποία πετάει μόνο από Αθήνα αλλά μπορείς με μια ενδιάμεση στάση στην ΤΙΜΙΣΟΥΑΡΑ της Ρουμανίας καμία 45 λεπτά να πετάξεις μετά το ΛΒΟΒ το οποίο είναι σχετικά κοντά στο μέρος που θέλουμε να πάμε αλλά και εκεί το εισιτήριο είναι κοντά στα 400 Ευρώ. Δεν ανέφερα για ευνόητους λόγους την ΝΤΟΜΠΑΣ η οποία πετάει μόνο ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ( Μπορεί και Κίεβο αλλά με τα ίδια λεφτά! Ένας καλός τρόπος τον οποίον χρησιμοποίησα αρκετές φορές λόγω του ότι είμαι από Καβάλα είναι να πας Τουρκία με κάποιο μέσον και να πετάξεις από εκεί κατευθείαν για ΙΒΑΝΟ-ΦΡΑΝΚΟΒΣΚ, το πρόβλημα εδώ είναι ότι κάνεις τον σταυρό σου να έχεις θέσεις γιατί εισιτήρια μπορείς να προμηθευτής μόνο από την Ουκρανία, τα ο εισιτήριο κοστίζει περίπου 400 $ πάνε έλα, κάτι λιγότερο από 300 Ευρώ.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Ο υπολογισμός του φίλου είναι ... εγώ ρωτάω για επιβεβαίωση
Οχι ρε δικε μου....μην τρελαθουμε...τοσα λιγα δεν ηταν πριν 5 χρονια που εκανα το ταξιδη πανω κατω με το καρο...μια και μια με την μηχανη....ενιγουι...

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Το 30 € το δίκλινο σε επαρχία Βουλγαρίας , Ρουμανίας , Ουκρανίας νομίζω ότι είναι λογικό.
Βενζίνη είναι 4 ρεζερβουάρ x 80 € .   Τώρα το τι τρώει, τι πίνει και τι γαμάει ο κάθε ένας δικό του θέμα.  Εάν δεν έχεις το μουνί στο μυαλό και πας μόνο για το ταξίδι δεν ξεφέυγεις.
Πρόεδρε , εσύ που είσαι πιο έμπειρος στην περιοχή πως τα βλέπεις ?

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Το 30 € το δίκλινο σε επαρχία Βουλγαρίας , Ρουμανίας , Ουκρανίας νομίζω ότι είναι λογικό.
Βενζίνη είναι 4 ρεζερβουάρ x 80 € .  Τώρα το τι τρώει, τι πίνει και τι γαμάει ο κάθε ένας δικό του θέμα.  Εάν δεν έχεις το μουνί στο μυαλό και πας μόνο για το ταξίδι δεν ξεφέυγεις.
Πρόεδρε , εσύ που είσαι πιο έμπειρος στην περιοχή πως τα βλέπεις ?
κλαρινο παντα υπολογιζε το μεγιστο κατα δυναμη οχι το ελαχιστο σε τετοια ταξιδια..με δυο γεμισματα πας μεχρι θεσσαλονικη αντε προμαχωνα...σε αυτα τα κρατη το δωματιο ο ντοπιος π.χ το πληρωνει 20 εσυ 50....και παει λεγοντας...εχω μεγαλη εμπειρια σε ταξιδια με διτριχο τετρατροχο....οπως και εσυ αλλωστε...

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Το μονο σε αυτα τα κρατη που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι ποτε κανενας δεν με πειραξε,δεν ειχα κανενα προβλημα....ισα ισα με εβλεπαν με συμπαθεια οι ανθρωποι εκει,ειδικα οταν ημουν με την μηχανη...παρα πολυ φιλικοι ανθρωποι.....εχω απειρα παραδειγματα πανω σε αυτο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom