7.Α.Student selectivity(που σημαίνει ουσιαστικά εκλεκτικότητα του πανεπιστημίου στην επιλογή φοιτητών,ήτοι στην πράξη βαθμός δυσκολίας εισαγωγής στη σχολή,όπερ μεταφραζόμενον,επίπεδο βάσης στα τεστ για επιλογή στη σχολή).
Ακόμα Β.βαθμοί στα στανταρισμένα τεστ των εισαγωμένων φοιτητών.Το βλέπεις αυτό Annoush?Βαθμοί.Οι βαθμοί καθορίζουν την κατάταξη της σχολής.Είσαι στην ακαδημία,έπρεπε να το ξέρεις,προτιμάς όμως να χαιδεύεις αυτιά.Τώρα τι θα σκεφτείς να πεις πάλι?
μα εξηγησα σε προηγουμενο ποστ ακριβως αυτο κμαν.
ρε κμαν, αν ανεβουν τα αλλα 8 ανεβαινει AYTOMATΩΣ το κριτηριο εισαγωγης. ΕΛΛΗΝΙΚΑ το λεω τοση ωρα. Αν δηλαδη γινει ο γαμαω head of department η το πανεπιστημιο παρει κονδυλιο για μεγαλο συνεδριο, ανεβασει το επιπεδο σπουδων και ουτω καθεξης, κανουμε συμβουλιο και ανεβαζουμε το κριτηριο εισαγωγης. ποσες φορες πρεπει να το πω!!! σαν αποτελεσμα αυτου, στην τελικη ανεβαινει και η καταταξη. Αλλα το εντρυ το γαμημενο δεν ανεβαινει μονο του!!! δεν μας την καβλωνει δηλαδη και βαζουμε το υπεργαμαω Α λεβελ ως προυποθεση. Ναι, ολοι συμφωνουμε με την διακριση στην εισαγωγη, αλλα το δεντρο σου κρυβει το δασος
θα ηθελα να παρακαλεσω τους συναγωνιστες να μου πουν αν το ποστ μου ειναι κατανοητο γιατι πραγματικα τοσο που επιμενει ο κμαν, εχω αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως μου βαζει τιποτα βαλιουμ ο αντρας μου στον καφε μου και γραφω αλλ' αντ'αλλων.
δεν αντεχω αλλο κουραστηκα!
ΥΓ Η βικιπαιδεια δεν ειναι τοσο εγκυρη πηγη για τα αγγλικα ρανκινγκς (και οχι μονο) οσο οι ταιμς. για τον απλουστατο λογο οτι ο καθενας κανει λογαριασμο και γραφει οτι θελει. Εγω παντα διαβαζω και το φορουν των συζητησεων και γενικως δεν την θεωρω τοσο απαξιωτικη οσο οι ανωτεροι μου στο χωρο, σαν τομεα αναφορας. Αν διαβασεις το κριτισισμ στην σελιδα που αναφερεις θα δεις οτι δεν ειναι ακριβως οπως τα λες μια και υπαρχουν πολλοι διαφορετικοι τομεις που βγαζουν ρανκινγκς και η ιδια η αμερικη εχει κινησει λυτους και δεμενους για να ειναι το ιδιο το συστημα πιο ακριβες
American college and university ranking systems have drawn criticism from within and outside higher education in Canada and the United States. Some institutions critical of the ranking systems include Reed College, Alma College, Mount Holyoke College, St. John's College, Earlham College, MIT, and Stanford University.
δεν ειμαι σιγουρη για τα αμερικανικα πανεπιστημια τι συμβαινει ακριβως, σου μιλησα για την αγγλικη ακαδημια εξ αρχης. αλλα θα ρωτησω και θα μαθω.
εντιτ απο University of Stanford fellow scholar (δεν θα πω ονομα γιατι πως να πω στον ανθρωπο για τα μπουρδελα!):
Each college/school has a bevvy of admissions counselors who work through the office of admissions as well as a variety of deans to determine needs within departments, colleges, and the like for total enrollment numbers as well as diversity (meaning a mix of races and nationalities). By and large, colleges tweak their procedures and needs year-to-year, but there are rarely large changes put in place. It's hard to say what all US universities do...
although trends in education can drive department hires and effect the student balance.Universities will put more money into the physical sciences and mathematics rather than the humanities -- this is almost 100%So of course, the money and student selection goes there, but there is also the need to round out the population, too, but mostly with art and English and music. For well-endowed places like Harvard....there is more luxury and money for extra stuff you cannot get elsewhere...and so the student body and faculty are more diverse and interesting.
They get their budget from the school, which translates to classes they can offer, how many students they can accept, and how many of those students get some kind of financial aid.
This is not a blind admissions process by any means, The department looks at the undergrad institution first, as well as who is on faculty there. If the dept. and its teachers are of quality, the student gets past the first step. research interests are of some importance, basically looking to place students with advisors and the sample essay or critical paper is of great importance. Probably the highest factor in getting in the door re: the application is the letter of recommendation from the undergrad faculty adviser. ofc, any professional publications, history of speaking at conferences, adds gravitas. And an on-campus interview can help (or hurt) a lot.
κατανοητο? και αυτα για Αμερικη
βολταιρ, groucho marx εχεις για αβαταρ, η μου φαινεται? ευγε αν ναι (αν και ειμαι του Harpo ανθρωπος)