Νέα

Γνώμες για ΚΚΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα adonis13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 238K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλα ρε κουμπαρε, τωρα που το ξαναδιαβαζω το ποστακι σου μην εισαι κ αδικος. Δε θα συγκρινεις τις διωξεις των κομμουνιστων στην ελλαδα με ολη την ανατολικη ευρωπη. Νομιζω;;;Ετσι κανεις τις συγκρισεις σου εσυ;; ωραιος εισαι ρε!

που θα χαλαγα κ τη σαμπανια! :o

Προκειμένου να πιω τη σαμπάνια ανακαλώ το σχόλιο!

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Έρχομαι τρέχοντας! Θα είναι το γεγονός του χειμώνα!
Και η σαμπάνια φυσικά θα ανοίξει σε γνωστό μαγαζί της Συγγρού, δίπλα στην πάντειο, για να δώσουμε και έναν διανοουμενίστικό αέρα στο νέο σχήμα!

Πρόσεχε μόνο μήπως βγει η παπια και σε κατηγορήσει για ρεβιζιονισμό, οπορτουνισμό και σε κυνηγήσει με κανά ανοιγμένο κουτί ρίο μάρε!

:2funny:  :2funny:
Ελα καλα αμα ειναι να ρθεις να, που ναι το ντιλιτ να διαγραψω το προηγουμενο; Θα σε ξεναγησω και στις μελαχρινες ομορφιες της ανατολης.

Λοβ ιζ ιν δι εαρ! :grouphug:

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ΑΓΤΖΙΔΗΣ     Αριστερά και Mικρά Ασία
ο ανωτερο κυριος εχει αλλη γνωμη για τον ρολο του ΚΚΕ ατην καταστροφη της  Μικρας Ασιας ?????
Για βρητε το βιβλιο ????????????

Επισκέπτης
Έρχομαι τρέχοντας! Θα είναι το γεγονός του χειμώνα!
Και η σαμπάνια φυσικά θα ανοίξει σε γνωστό μαγαζί της Συγγρού, δίπλα στην πάντειο, για να δώσουμε και έναν διανοουμενίστικό αέρα στο νέο σχήμα!

Πρόσεχε μόνο μήπως βγει η παπια και σε κατηγορήσει για ρεβιζιονισμό, οπορτουνισμό και σε κυνηγήσει με κανά ανοιγμένο κουτί ρίο μάρε!

:2funny:  :2funny:
φυρι-φυρι το πας να ανοιξει κανα κλαψοθρεντ παλι η χιλιοχυμενη..

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Eskiya χαρά στο κουράγιο σου που επιμένεις σε "διάλογο" με τον γνωστό μπούλη της ΔΑΠ, που ούτε καν καταλαβαίνει οτι τον ειρωνεύεσαι.
Τελευταία έχει ξεθαρρέψει και κάνει και μαγκίτσες με μένα, αλλά δε βαριέσαι, ο πρώτος ή ο τελευταίος μαλακάκος είναι;
Άστονε να χαρεί οτι κάτι κάνει κι αυτός.

Υ.Γ. Ξύνει επίσης τα νυχάκια του και ο γνωστός τσάτσος του φόρουμ, αυτός με τις ατέλειωτες τσόντες που ποστάρει.
Ε δεν θα ασχοληθώ και με τον κάθε καραγκιοζάκο πια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ηρεμότατος είμαι.
Αλλά δεν θα κάτσω να κουβεντιάσω στα σοβαρά με τον καθένα που κουβαλάει το σύνδρομο του Χίτη.
Δικός σου.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Αριστερά και Mικρά Ασία    του Βλάση Αγτζίδη*

Φεντερασιόν και ΣΕΚΕ
Αντίθετες θέσεις από αυτές της Λούξεμπουργκ εισβάλλουν στο ελλαδικό σοσιαλιστικό κίνημα μετά τους βαλκανικούς πολέμους. Η επαφή με το ισχυρότερο βουλγαρικό κομμουνιστικό κίνημα, το οποίο φλέρταρε με τη σλαβική εθνική ιδέα και διεκδικούσε πολιτικό χώρο από τον βουλγαρικό εθνικισμό, καθώς και με τη θεσσαλονικιώτικη Φεντερασιόν του ακραίου εβραϊκού διεθνισμού, οδηγεί σε δρόμους διαφορετικούς. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των ακτιβιστών του ελλαδικού κινήματος, ενώ από την άλλη η Φεντερασιόν ήταν η μεγαλύτερη σοσιαλιστική οργάνωση του ελληνικού χώρου και διέθετε στελέχη υψηλού επιπέδου. Οι απόψεις των Σκληρού, Γληνού και Γιαννιού βαθμιαία υποσκελίζονται από θέσεις που διεκδικούν την αυτονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, την υπεράσπιση της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κ.ά.
Η οργανωτική προσπάθεια – που οδήγησε στο ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας), το οποίο μετεξελίχθηκε στη συνέχεια σε ΚΚΕ – θα στηριχθεί κυρίως στη Φεντερασιόν, ενώ ο ηγέτης της, ο Αβραάμ Μπεναρόγια, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Στη σκληρή ιδεολογική διαπάλη που θα ακολουθήσει, όσοι προσπάθησαν να συνδέσουν το κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας με το ανεπίλυτο εθνικό ζήτημα θα βρεθούν εκτός του Κόμματος. Η Οκτωβριανή Επανάσταση θα επιτρέψει  την κυριαρχία των νέων απόψεων και θα θέσει τη βάση για την πλήρη ιδεολογική, αλλά και οργανωτική εξάρτηση του ελλαδικού κομμουνιστικού κινήματος, ειδικά μετά την ίδρυση της Κομιντέρν, τον Μάρτιο του 1919.
Το ΣΕΚΕ θεωρούσε ότι δεν υπήρχαν εθνικά ζητήματα ούτε ανάγκη εθνικής απελευθέρωσης. Θεωρούσε ότι το επιχείρημα για την απελευθέρωση των «υπόδουλων αδελφών» ήταν μόνο για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λαού από τους αστούς και την ολοκλήρωση της εξάρτησης της χώρας από τους ξένους. Στις αναλύσεις του δεν υπάρχει καμιά αναφορά στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Οι πληθυσμοί αυτοί δεν υπάρχουν! Το μόνο που υπάρχει είναι τα συμφέροντα “της
αγγλογαλλικής κεφαλαιοκρατίας”. Ο μικρασιατικός και ο θρακικός χώρος αντιμετωπίζονται σαν ένας ξένος και απόμακρος χώρος, όπου οι Έλληνες της Ελλάδας (οι μόνοι που υπάρχουν στον κόσμο αυτό) αποστέλλονται για να υπερασπίσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα! Στα έγγραφα του ΣΕΚΕ που δημοσιεύτηκαν στο πεντάτομο έργο Το ΚΚΕ. Επίσημα κείμενα, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για ύπαρξη ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία και στην Ανατολική Θράκη. Μόνο μετά την καταστροφή και την έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα θα αρχίσουν να εμφανίζονται αναφορές στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.
Με αυτή την ιδεολογική προσέγγιση, το ΣΕΚΕ αντιτάχθηκε πλήρως στη μικρασιατική εκστρατεία, υποστηρίζοντας την ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η κυνική φιλοτουρκική εξωτερική πολιτική της τότε νεαρής Σοβιετικής Ένωσης μετατράπηκε σε ιερό και απόλυτο δόγμα. Η ενίσχυση του εθνικιστικού κεμαλικού κινήματος έγινε υποχρέωση και για το ελλαδικό ΣΕΚΕ. Η συμμαχία με τον κεμαλισμό αποτελεί μια από τις πλέον μελανές σελίδες στην ιστορία του ελλαδικού
κομμουνιστικού κινήματος. Σημειωτέον, παρότι το ΣΕΚΕ και η Κομμουνιστική Διεθνής συνεργάστηκαν απόλυτα με τον κεμαλισμό, δεν είχαν ξεκάθαρη άποψη για τη φυσιογνωμία του.

Στο μέτωπο
Η αντιπολεμική εκστρατεία του ΣΕΚΕ άρχισε με τη δημοσίευση σκληρών άρθρων κατά του πολέμου στην εφημερίδα Η φωνή του εργάτη. Είχε προηγηθεί έκκληση της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας, η οποία βρισκόταν υπό βουλγαρικό έλεγχο, προς τους κομμουνιστές στρατιώτες να αντισταθούν στην εκστρατεία. Σταθμό στην αντιπολεμική στρατηγική αποτελεί η εκλογική συμμαχία με την – επίσης αντιπολεμική – αντιβενιζελική βασιλική παράταξη. Τα συνθήματα ήταν: “Οίκαδε”, “επιστροφή από το μέτωπο”, “αποχώρηση του στρατού από τη Μικρά Ασία”. Αποκαλυπτικό σύνθημα της εποχής για την παράδοξη βασιλοκομμουνιστική συμμαχία υπήρξε το: “σφυρί δρεπάνι/ ελιά στεφάνι”.
Η νίκη του αντιπολεμικού μετώπου στις εκλογές του Νοεμβρίου του ’20 καθόρισε ουσιαστικά τις εξελίξεις στο μικρασιατικό μέτωπο. Η συνέχιση της εκστρατείας από τη νέα κυβέρνηση προκάλεσε τα αντιπολεμικά αντανακλαστικά του ΣΕΚΕ. Την πρωτομαγιά του 1921 οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλες διαδηλώσεις στις οποίες επικρατούν τα συνθήματα: “Κάτω ο πόλεμος” και “Συναδέλφωση των λαών πάνω από σύνορα και πατρίδες”. Γίνονται συγκρούσεις με τη χωροφυλακή στο Κουλέ Καφέ, στο Τσινάρ και στις εβραϊκές συνοικίες. Το σπουδαιότερο όμως γεγονός που προκλήθηκε είναι η άρνηση ενός συντάγματος στρατού να επιβιβαστεί στα πλοία για τη Μικρά Ασία.

Επισκέπτης
Προτεινω να ηρεμησουμε ολοι, να κυρηξουμε 24ωρη ανακωχη και να απολαυσουμε μια κοπελα, που πανω απο ολα βαζει την Τεχνη.

Ημουν ετοιμος να ποσταρω ενα ωραιο για τις διωξεις των Εθνικοφρονων στην Ανατολικη Ευρωπη αλλα με προλαβες...Ο.Κ. ανακωχη λοιπον.

Δεν θα το πιστεψεις αλλα μια απο τις ωραιοτερες Ρωσιδες βιζιτες που εχω συναντησει(εχει σταματησει και δεν ειναι εδω πλεον)της φερνει αρκετα,αυτης της Αισε Χατουν Οναλ,τοσο στο προσωπο οσο και στην σιλουετα...υπεροχη.

Εχει βεβαια Ισπανικες ριζες αλλα και Ταταρικο αιμα...οι μπασταρδες ειναι παντα οι ωραιοτερες.

enipeas

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Το κακό με τους έλληνες είναι ότι όχι μόνο, είναι ημιμαθείς, αλλά δεν βάζουν και το μυαλό τους να σκεφτεί.Δεν γνωρίζουν που δεν γνωρίζουν ιστορία, πάει στο διάολο, αλλά να μην μπορούν να δούν πέρα από την μύτη τους, αυτό είναι ανικανότητα μεγίστου βαθμού.
Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Ημουν ετοιμος να ποσταρω ενα ωραιο για τις διωξεις των Εθνικοφρονων στην Ανατολικη Ευρωπη αλλα με προλαβες...Ο.Κ. ανακωχη λοιπον.

Δεν θα το πιστεψεις αλλα μια απο τις ωραιοτερες Ρωσιδες βιζιτες που εχω συναντησει(εχει σταματησει και δεν ειναι εδω πλεον)της φερνει αρκετα,αυτης της Αισε Χατουν Οναλ,τοσο στο προσωπο οσο και στην σιλουετα...υπεροχη.

Εχει βεβαια Ισπανικες ριζες αλλα και Ταταρικο αιμα...οι μπασταρδες ειναι παντα οι ωραιοτερες.
Αμα μου λες για ισπανοταταρικο συνδυασμο, ολα τα αλλα ειναι περιττα. Αν κ μπροντελικος εραστης, θαυμαστης κ λατρης της Μεσογειου, οταν αντικρυσα μια Καυκασια με Αζερικη καταγωγη τα χασα. Απλα να σε κοιτουσε, τιποτα αλλο.

Επισκέπτης
Αμα μου λες για ισπανοταταρικο συνδυασμο, ολα τα αλλα ειναι περιττα. Αν κ μπροντελικος εραστης, θαυμαστης κ λατρης της Μεσογειου, οταν αντικρυσα μια Καυκασια με Αζερικη καταγωγη τα χασα. Απλα να σε κοιτουσε, τιποτα αλλο.
Κυριως Ρωσιδα ειναι,με τα κλασσικα γκριζογαλανα ματια αλλα με Ισπανους προγονους 100-120 χρονια πισω και κανα-δυο Ταταρους στην πορεια...Ειναι και πιο ζεστο και συναισθηματικο ατομο,σε σχεση με την συνηθη Ρωσιδα...και εχει τελειο δερμα,δεν το συζηταω.

Εγω θελω μονο τα μαλλια να της χαιδευω,μαυρα κορακισια,σπαστα και πυκνα μεχρι τους ωμους της...μονο τα μαλλια αφου η κοιλια θα ειναι φουσκωμενη.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Για να μη μιλήσω για μια ελληνοκαζακστανή cg ψιλο μιλφ, η οποία ισχυριζόταν ότι μελετούσε τις τσόντες της άσια καρρέρα (ιαπωνοαμερικανίδα) για να κάνει καλύτερες πίπες...Και οι ισχυρισμοί της ήταν βάσιμοι...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Eskiya χαρά στο κουράγιο σου που επιμένεις σε "διάλογο" με τον γνωστό μπούλη της ΔΑΠ, που ούτε καν καταλαβαίνει οτι τον ειρωνεύεσαι.
Τελευταία έχει ξεθαρρέψει και κάνει και μαγκίτσες με μένα, αλλά δε βαριέσαι, ο πρώτος ή ο τελευταίος μαλακάκος είναι;
Άστονε να χαρεί οτι κάτι κάνει κι αυτός.

Υ.Γ. Ξύνει επίσης τα νυχάκια του και ο γνωστός τσάτσος του φόρουμ, αυτός με τις ατέλειωτες τσόντες που ποστάρει.
Ε δεν θα ασχοληθώ και με τον κάθε καραγκιοζάκο πια.

Φέθρυ δώσε στο λαό τις λίστες με τους εχθρούς του παπισμού- φεθρυσμού και αυτούς που έχεις "απειλήσει" να μην ξανακάνεις διάλογο!
Προσοχή μόνο μην πεσει ο σέρβερ από την υπερφόρτωση!

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Φέθρυ δώσε στο λαό τις λίστες με τους εχθρούς του παπισμού- φεθρυσμού και αυτούς που έχεις "απειλήσει" να μην ξανακάνεις διάλογο!
Προσοχή μόνο μην πεσει ο σέρβερ από την υπερφόρτωση!
Γιατι προκαλεις? Εσυ εισαι ανετος και υπερανω(μη σου πω και ουμπεραλες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Γιατι προκαλεις? Εσυ εισαι ανετος και υπερανω(μη σου πω και ουμπεραλες)

Η "διαμάχη" αφορά τον πάπια και εμένα..
Του τη λέω, μου τη λέει, προσωπικά σπάω πλάκα, αυτός το παίρνει πιο σοβαρά..

Το πρόβλημά σου ποιο ακριβώς είναι;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Ε όχι και απαντάς, κόψε κάτι.
Εκκρεμούν απαντήσεις εδώ και μήνες.

Αλλά δεν είδα να σε ενοχλεί ο όρος "Χίτης".
Τι συνέβη;
Ξαναέγινε "σικ" ο όρος στους κύκλους της ΔΑΠ;
Κάποτε όλοι ντρέπονταν να τους πούνε Χίτες.

Επι τη ευκαιρία. πότε θα μας ξανααντικρούσεις όλο τον μαρξισμό και τις παραφυάδες του σε 219 λέξεις;

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16

Υπαρχει αναλογο θρεντ στο "Κοινοτητα" για να ξεκατινιαστεις με οποιον θελεις και να "σπασεις πλακα"
Αν το κανεις εδω απλα θα "σπασεις αρχειδια".Τα δικα μας

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ε όχι και απαντάς, κόψε κάτι.
Εκκρεμούν απαντήσεις εδώ και μήνες.

Αλλά δεν είδα να σε ενοχλεί ο όρος "Χίτης".
Τι συνέβη;
Ξαναέγινε "σικ" ο όρος στους κύκλους της ΔΑΠ;
Κάποτε όλοι ντρέπονταν να τους πούνε Χίτες.

Επι τη ευκαιρία. πότε θα μας ξανααντικρούσεις όλο τον μαρξισμό και τις παραφυάδες του σε 219 λέξεις;

Όσες φορές σε έχω ρωτήσει κάτι αρχίζεις τα παραληρήματα για εισαγγελείς, ασφαλίτες και άλλα περίεργα, όποτε μην παραπονιέσαι για τη σιωπή...
Άσε που κάποιες ερωτήσεις σου είναι τόσο εξωφρενικά ανόητες που απλά δεν έχω τί να πω...
Για να μη μιλήσω για το γνωστό διάλογο της πάπιας που με ρωτάς επί αυτών που θα ήθελες να γράψω και όχι επ' αυτών που έγραψα, όποτε τί να σου απαντήσω;

Όσο για το Χίτης, πες με όπως θέλεις...
Και ταγματασφαλίτη και ss και γκεστάπο και βασιλοχουντικό και μοναρχοφασίστα και νεοφιλελεύθερο...

Άν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να ξεπερνάς τις καρπαζιές της καθημερονότητας, κομμάτια να γίνει...

Στην τελική εγώ ξέρω τί είμαι και τί ΔΕΝ είμαι...

Και δεν περιμένω κανένα διαδικτυακό νικ να μου το πει...

Εσύ ζητάς επιβεβαίωση από το νετ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom