Νέα

Φεμινισμός και άνδρες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
μορτες καλησπερα βλεπω σημερα θελετε να γαργαλιθητε πολυ και καλα
πολλα τα λαθη σας ως εδω αλλο ισσοτητα και αλλο ησοτημια δυο εντελος διαφορετικα πραγματα ισοστητα μια λεξη με διαφορετικη ενοια (βλεπε λεξικο οχι αυτο της κυρα κουλας καποιο σοββαρο)μια ενοια που δεν θα υπαρξη ΠΟΤΕ λογο βιολογικης καταστασης των δυο φυλλων π.χ.στους 100 αντρες σημερα ξεφορτωνουν φορτηγο απο λογο δυναμης(σωματοτυπος) το 90% . γυναικες 2% κατα τυχη και μην βγει κανενας σας και πει εγω ξερω τις ταδε ειναι τα αντροθυλικα του 2% με παρομοια παραδειγματα θα μηλαμε για αιωνες απο την εποχη που η γυναικα πριν φτιαξουμε δρομους να περπατηση με το τακουνακι της δεν περπαταγε ποτε μεχρι να φερουμε το φως στα σπιτια και στους δρομους βραδυ δεν εβγενε διωτη θα την ετρωγαν οι αρκουδες και τα τσακαλια οπως και το νερο εμεις το φεραμε στο σπιτι πριν το κουβαλαγε απο την πηγη χωρης τακουνια και μονο την ημερα γιατι το βραδυ εκανε τζηζ (λυκοι τσακαλια και αυτο ειναι η αληθεια )και λεω αφου εμεις της καναμε την ζωη ποιο ευκολη πως ειναι δυνατων να πιστευουμε σε αερολογιες αμορφοτων κοινονικα γυναικων (*και φυσικα ενοω την μεγαλη τους μαζα δηλ. αυτες που καθε σαββατο πιθηκηζουν στα μπουζουκια επανω στα τραπεζια αυτες που μπροστα στην πληρωμη της δωσης του δανειου προτημουν να τα φανε στον χοντο η καπου αλλου η ακομα και αυτες που σε εχουν πειση οτι για να εισαι ιν και καλτ και κουλ η να δειχνης οτι εισει πρεπει να φεσοθης και να πληρωνεις γραμματια μεχρι να πεθανεις και τελικα τη εζησες ;εσυ εζησες ; η αυτη.  και εσεις τις αφηνετε να το περνανε σαν κοινονικο μηνυμα ΠΟΤΕστον κοσμο ολο δεν ηταν αυτο το ζητουμενο μονο στα ελληνικα φτοχομυαλα δεσποζη σαν οσκαρ που εμεις οι βλακες το πιστευουμε και το δεχομαστε λες και κανεις θα ερθει να μας πει μπραβο παιδι μου πεθανε εσυ να ζησουν αυτες και εσυ θα πας στον παραδεισο και θα ανταμηφθης για αυτο με 40 παρθενες .ΔΗΛΑΔΗ καταργωντας την φυση μας αυτο περιμενετε να γινει ασε να θυσιαστη κανενας αλλος ρε παιδες γιατι η αρχη αυτου του κηνηματος αν σημενη να σβησω εγω και να ζησεις εσυ σε περιοδο ειρηνης καλυτερα ψωφα εσυ να μας μηνουν τουλαχιστον οι λιγες αυτες που πηστευουν στην ισοτημια πραγμα εντελος διαφορετικο απο το παραπανω και εχει να κανει ΑΠΟΚΛΗΣΤΗΚΑ με το οικονομηκο και οχι με το μυαλο της καθε αμορφωτης που πειρε τα πτυχια της παπαγαλιζοντας η χαιδεβοντας (κατι) υπο οποιασδημοτε μορφης χαδι αυτο ειναι το ορθολογικο νομηζω γιατι σε αντιθετη αποψη με τα λεγομενα τους οι κακομοιρες που δουλευουν στην φαμπρικα η ακομα και η γιαγια μας που μαζευε χορτα ηταν μαλακισμενες και αυτες ειναι οι εξυπνες ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ με αυτη την λογικη αυτες και αυτους που καλος η κακος μετα απο χιλιαδες χρονια πολιτησμου φτασαμε μας εφεραν στο σημερα με ολες τις ανεσεις που διεπουν τον πολιτισμο μας και ρωτο ΘΑ παρουμε μερος σε ΑΥΤΟ.  :uglystupid: :uglystupid: :idiot:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Αμάν ρε ʼκη, θλάση εγκεφάλου θα πάθουμε, βάλε και καμία τελεία...

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Οι γυναικες ειναι και πιο σκληρες και πιο ανθεκτικες απο τους αντρες λογω φυσης και ενστικτου οπως σωστα αναφερεις....το πιο απλο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι η γεννα....εχεις δει θηλυκό ζωο πως προστατευει τα μικρα του υποθετω....ξυπνανε ολα τα φονικα του ενστικτα....απλα και παλι ειναι στο χερι τους το πως θα το αξιοποιησουν αυτο το στοιχειο οι γυναικες......
ΛΑΘΟΣ αν ηταν ανθεκτικες και εσυ οχι μετα απο τοσους πολεμους το αντρικο ηδος με τα λεγομενα σου επρεπε να εχει εξαφανιστη δεν εγεινε ομως γιατι;οπως και με μια παρερμηνια λογο κοινονιας σημερα ΔΕΝ γενναει η γυναικα απλος κοιοφορη μεσα στο αυγο της (ωαριο)το σπερμα σου δηλ. αυτο που εσυ γεννησες τορα λογο θρησκιας και παρθενου μαριας χρησημοποιουμε τον ορο οτι γενναει στην ουσια και ορθολογικα ΕΣΥγεννας απο την υποφηση σου το σπερμα οποτε ποιος ειναι ο ανθεκτικος που παρολους τους πολεμους επικρατησε και εξακολουθη και γενναει  ΕΣΥ η ΑΥΤΗ; :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
ΛΑΘΟΣ αν ηταν ανθεκτικες και εσυ οχι μετα απο τοσους πολεμους το αντρικο ηδος με τα λεγομενα σου επρεπε να εχει εξαφανιστη δεν εγεινε ομως γιατι;οπως και με μια παρερμηνια λογο κοινονιας σημερα ΔΕΝ γενναει η γυναικα απλος κοιοφορη μεσα στο αυγο της (ωαριο)το σπερμα σου δηλ. αυτο που εσυ γεννησες τορα λογο θρησκιας και παρθενου μαριας χρησημοποιουμε τον ορο οτι γενναει στην ουσια και ορθολογικα ΕΣΥγεννας απο την υποφηση σου το σπερμα οποτε ποιος ειναι ο ανθεκτικος που παρολους τους πολεμους επικρατησε και εξακολουθη και γενναει  ΕΣΥ η ΑΥΤΗ; :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Ακι, δεν συμφωνώ. Διαφωνώ κάθετα. Οι λόγοι παρατίθενται παραπάνω. Δεν διαχωρίζω τα είδη. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε πείσει ότι δεν έχουμε ταυτόσημες απόψεις και ότι δεν αλλάζω γνώμη.

Επισκέπτης
Το χειρότερο όλων και το πλέον καταστροφικό είναι ο εξαρχής λανθασμένος συλλογισμός. ʼνδρες γυναίκες λες και είμαστε δύο διαφορετικές κάστες που η μία πρέπει να εξολοθρεύσει την άλλη για την επικυριαρχία... Και δως του θεωρίες, και δως του αναλύσεις πλέον. Αλλά όλες οι θεωρίες του κόσμου δεν ξεγράφουν την βία απέναντι στον άνθρωπο. ʼνθρωποι είμαστε όλοι, γυναίκες άντρες. Και αντί να πορευόμαστε μαζί, ακούμε την κάθε θεωρία και χωριζόμαστε.
Ας κάτσουν οι άντρες να γεννήσουν τότε μιας και λύσαμε τα προβλήματα μας και οι γυναίκες να χτίζουν σπίτια... και να βγάλουν πέη.
Αυτός που έγραψε το άρθρο από που διαπίστωσε αυτά που γράφει? Γενικολογίες και αοριστολογίες με επικάλυψη σοβαροφάνειας. Και κάτω από τις γραμμές πάλι ο ίδιος διαχωρισμός. ʼνδρας vs Γυναίκα. Η ίδια καραμέλα αιώνες τώρα. Που αποσκοπεί άραγε?(Ρητορία)

Mεγάλε κάνεις λάθος και ΕΔΩ ακριβώς είναι το θέμα. Ναι, ο άντρας και η γυναίκα ΔΕΝ είναι το ίδιο. Και το λέω όχι με την έννοια ότι οι άντρες είναι καλύτεροι ή οι γυναίκες. Το λέω με την έννοια ότι ο άντρας έχει τον δικό του ρόλο και η γυναίκα τον δικό της ρόλο. Από την στιγμή που οι ρόλοι αυτοί παρεξηγήθηκαν, άλλαξαν, στρεβλώθηκαν... από τότε αρχίσανε και τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο φύλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ακραίο για να καταλάβετε:

Παλιά γυρνούσε ο άντρας από την δουλειά. Η γυναίκα είχε πήξει στο σπίτι με το μωρό/ά και τα νεύρα της είχαν γίνει κρόσια! Του έλεγε λοιπόν "άντε, γύρισες επιτέλους να με βοηθήσεις κι εμένα λίγο?" Κι απαντούσε ο άντρας "παιδιά δεν ήθελες? Βούλωστο λοιπόν και βάλε μου να φάω μην γίνει της πουτάνας εδώ μέσα".

Για πείτε το τώρα στις γυναίκες σας (όσοι έχουν γυναίκα και παιδιά) και θα σας πω εγώ τι έχει να γίνει! Χωρίζανε τότε με την συχνότητα που χωρίζουν τώρα? Όχι βέβαια! ʼρα έχουν αλλάξει κάποιοι ρόλοι. Ο ρόλος του άντρα πάντα ήταν ο ίδιος. Ρόλοι έχουν αλλάξει για τις γυναίκες. Από εκεί προέρχονται όλα τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο φύλων. Και προς θεού, δεν είμαι της άποψης να μπαίνει ο άντρας στο σπίτι, να ρίχνει 5 σκαμπίλια στην γυναίκα του, να της φέρεται σαν σκουπίδι, κτλ, κτλ. Ο καθένας όμως έχει τον ρόλο του και παντού και πάντα υπάρχουν ΟΡΙΑ. Limits, που λένε και οι αμερικλάνοι. Κι ως γνωστόν, η γυναίκα δεν οριοθετεί τίποτα. Πάντα κάτι θα ζητάει παραπάνω. Από την στιγμή λοιπόν που της δοθήκαν όλα τα δικαιώματα και νομικώς, ξέφυγε από τον ρόλο της και τραβάει τον δρόμο της... ΧΩΡΙΣ όρια όμως ;) Και γι' αυτό έχουν πρόβλημα.

Η άποψή μου επί του θέματος!

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οκ οκ ο αντρας γεννά και η γυναικα τίκτει αλλα αυτο δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με την ανθεκτικοτητα.......οπως και ολα τα παραπανω τα οποια με δυσκολια διαβασα (το ομολογω) για τα τακουνακια και τους δρομους........μην ξεχνας οτι ενα φεγγαρι οι κοινωνιες ηταν μητριαρχικες και σε καποιες περιοχες παραμενουν......

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Και τις αδικείς?
Κάθε άνθρωπος που έχει υποστεί μειώσεις, εξεφτελισμούς, κάποια στιγμή γίνεται χειρότερος από τον θύτη του.
Και κατά την άποψη μου πάντα, η γυναίκα είναι πιο σκληρή από τον άντρα γιατί έχει ένα ένστικτο που δεν έχει ο άντρας. Οφείλει στον κόσμο να είναι πιο σκληρή.
Αφου το οφειλει στον κοσμο να ειναι σκληρη γιατι στι ιρακ εχουμε δει μεχρι τωρα γαμους ιρακινων γυναικων με αμερικανους στρατιωτες και οχι το αντιθετο η μηπως πολλη σκληρη για να πεθανει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Περιεργω συμφωνω και με τον Πελοποννήσιο και με τον λιωμα για διαφορετικους λογους.......

η συχνοτητα των διαζυγιων τωρα ειναι διαφορετικη πολυ απλα γιατι παλιοτερα τα ζευγαρια κανανε υποχωρησεις.....πλεον αυτο δεν υπαρχει.....και φυσικα δε λεω να κανεις υποχωρησεις αμα ο αντρας σου σε δερνει ή τελος παντων εχει απαραδεκτη συμπεριφορα (και το αντιστροφο) αλλα μιλαω για φυσιολογικα πραγματα....αυτο το "ασυμφωνια χαρακτηρων" εχει γινει ψωμοτυρι

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ο ακης γιατι εχει αυτο το warned απο κατω του?

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ακι, δεν συμφωνώ. Διαφωνώ κάθετα. Οι λόγοι παρατίθενται παραπάνω. Δεν διαχωρίζω τα είδη. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε πείσει ότι δεν έχουμε ταυτόσημες απόψεις και ότι δεν αλλάζω γνώμη.
peloponisios δεν περιμενω να σημφωνισουμε ,διωτη δεν θα υπηρχε και ανταλαγη αποψεων,αλλα αν καταριφθη πραγματικα αυτος ο μυθος το ποιος γενναει (ιατρικα αποδεδιγμενος)στο μυαλο μας ,θα ειναι μια καλη αρχη .Και το λεω διωτη σημερα αρχη οποιας διενεξης των δυο φιλον ειναι Α-Ω αυτο απο την μερια των γυναικων.Μια καλη αρχη με αληθεις στοιχεια ειναι μια βαση για υγειης για κουβεντα που σκοπος ειναι μερικοι απο εμας να βρουν αυτο που λεμε ΓΙΑΤΙ;αλλος για χιο τραβιξε και αλλος για μυτηλινη;
Ξεκινοντας απο την αρχη θα βρουμε και την συνεχεια .

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Οκ οκ ο αντρας γεννά και η γυναικα τίκτει αλλα αυτο δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με την ανθεκτικοτητα.......οπως και ολα τα παραπανω τα οποια με δυσκολια διαβασα (το ομολογω) για τα τακουνακια και τους δρομους........μην ξεχνας οτι ενα φεγγαρι οι κοινωνιες ηταν μητριαρχικες και σε καποιες περιοχες παραμενουν......
πολυ σωστα και γιατι καταργηθηκαν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δεν καταργηθηκαν παντου........και δε μιλαω για πρωτογονες φυλες........μητριαρχικες κοινωνιες υπαρχουν και σε πολλα μερη της ελλαδος.......παραδειγμα τα νησια που βγαζουν ναυτικους οπως το δικο μου.......απο κει και περα το γιατι καταργηθηκαν ειναι τεραστια κουβεντα......θεολογικη, κοινωνικη, πολιτικη, φιλοσοφικη κουβεντα....

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Sοry για τα ορθογραφικα αλλα ποτε δεν ειμουν καλος

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μην ανησυχεις και ο μακρυγιαννης ανορθογραφος ηταν....:)

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Αγαπητη moynitsa αυτο με τα τακουνακια να σου θυμηση την ιστορια της αμερικης.Πρωτα εστειλαν τους καταδικους να ευθυγραμισουν τον τοπο, μετα της πουτανες να κανουν παιδια μαζι τους ωστε να γινουν ποιο πολλοι και να καθαρισουν τον τοπο (γενοκτονεια)απο τους ινδιανους ποιο γρηγορα,μετα εσκασαν οι πρωτοι μπατσοι και παπαδες για το σχεδιο ξερεις τωρα (σφαλιαρα απο την μια  ψεφτοχαδι και δογματολογια απο την αλλη)μετα οι πολιτικοι να διοικησουν και!!!!!!!!!
ποιος ειπε στους πρωτους ενα ευχαριστω για την δραση τους ασχετα αν ηταν σωστο η λαθος αυτο που εκαναν (γενοκτονεια)
για τον δικο τους πολιτισμο σημαινε διαιωνηση του ειδους τους
Το ιδιο και εδω αφου τα φτιαξαμε ολα τι αναγκη εχει τωρα η καθε κατηνουλα απο τον αντρα που ειναι ποια συμφονα με το δικο της μυαλο αχρειαστος (υπαρχουν και μυαλομενες )

OP
OP
kronos

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.869
Πόντοι
3.506
..........Κι ως γνωστόν, η γυναίκα δεν οριοθετεί τίποτα. Πάντα κάτι θα ζητάει παραπάνω. Από την στιγμή λοιπόν που της δοθήκαν όλα τα δικαιώματα και νομικώς, ξέφυγε από τον ρόλο της και τραβάει τον δρόμο της... ΧΩΡΙΣ όρια όμως  Και γι' αυτό έχουν πρόβλημα.

Παρα πολυ σωστος.......Μεσα απο την ελλειψη οριων και διακριτων ρολων η γυναικα μπορει να κανει τα παιχνιδια της, και οχι μονον να ζηταει περισσοτερα αλλα να προσφερει παντα λιγοτερα.Εαν στη ζωη ενος ζευγαριου υπαρχουν 100 πραγματα η γυναικα εχει ξεχωρισει ηδη μονη της, τα 50 που τα φορτωνει στον ανδρα "γιατι ειναι ανδρικες δουλειες"(βεβαια εκει ξεχναμε για λιγο τα κηρυγματα περι ισοτητας κλπ).Και αυτα ξεκινανε απο τα πιο σοβαρα,(πχ να προασπισει την σωματικη της ακεραιοτητα) μεχρι και τα πιο
δευτερευοντα που αυθαιρετα αυτη βαφτιζει ανδρικες δουλειες...να κουβαλησει τα σκουπιδια,τις βαλιτσες κλπ.
Στα υπολοιπα 50 λεει "ισοτητα" μισα-μισα.Εγω εχω το παιδι, εσυ θα καθαριζεις το σπιτι και ουτω καθ εξης.Ετσι ο ανδρας απο χερι βρισκεται  με το 75% και η γυναικα με το 25%.Και οσο προσπαθει η γυναικα να επιβαλει αυτη την ανιση μοιρασια και αντιδρα ο αντρας, νασου οι τσακωμοι και τα κερατα και τα διαζυγια...Παντως απο προσωπικες εμπειριες που εχω δει, οσα ζευγαρια εχουν ατυπα βαλει ορισμενα ορια,εχουν βρει τελος παντων ενας modus vivendi με διακριτους ρολους, εχουν τα λιγοτερα προβληματα και τις καλυτερες προοπτικες για μια μακροχρονη και καλη σχεση.

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
28
Πόντοι
16
Η ιστορία μας διδάσκει πως οι γυναίκες όντως έιχαν λιγότερα δικαιώματα από τους άντρες, στο μεγαλύτερο μέρος της γνωστής σε μας και καταγεγραμμένης Ιστορίας....
Αυτό μπορεί να μην ήταν σωστό, και κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά η γυνάικα απέκτησε επιπλέον δικαιώματα, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ουσιαστικά ισότιμη με τον άντρα.
Το κακό είναι πως στην πορεία αυτής της διαδικασίας, η γυνάικα ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ  (πλεόν τείνει να αντικαταστήσει τον άντρα στα πάντα) με αποτέλεσμα πολλοί σημερινοί άντρες να νοιώθουν μπερδεμένοι, να μην ξέρουν και να μη μπορούν να συμβιώσουν με το γυναικέιο φύλλο.....
Ομοίως βέβαια και οι γυναίκες διαμαρτύρονται ότι ''πια δεν υπάρχουν άντρες'' και διάφορα τέτοια (που ως ένα βαθμό είναι σωστά), αλλά οι ίδιες κατέστρεψαν το αντρικό πρότυπο.....
Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα έπρεπε να μείνουν πιο παραδοσιακά, με κάποιες παραπάνω ελευθερίες στις γυναίκες, (γιατί κι αυτές δεν παύουν να είναι άνθρωποι , και δεν θα έπρεπε να καταπιέζονται), αλλά μέχρι εκεί....
Ο εκτοπισμός των αντρών απο παντού ήταν λάθος....
Πολύ φοβάμαι ανεπιστρεπτί.....

Και κάτι ακόμα: Η γυναικεία φύση είναι τέτοια , που ο άντρας είναι έτσι κι αλλοιώς δέσμιος της....δεν μπορεί να της αντισταθεί, κι αυτό είναι βαθιά χαραγμένο στα γονιδια του.
Ακόμη και όταν η γυναίκα δεν είχε δύναμη και εξουσίες , όλα αυτά αφορούσαν μόνο το τι έβλεπε ο κοινωνικός περίγυρος!
Γιατί ακόμα και ο πιο σκληρός πολέμαρχος, όταν γύριζε σπίτι στη γυναικούλα του, να είστε σίγουροι ότι με το ψου-ψου και το μελιστάλαχτο πίτσι-πίτσι εκείνη έκανε πραγματικά κουμάντο......
Αυτοκρατορίες ανέβηκαν ή και έπεσαν για χάρη μιας γυναίκας , και ακόμη και σπουδαίοι και πολύ ισχυροί άντρες, άκουγαν, υπολόγιζαν , και πολλές φορές έτρεμαν τις γυναίκες ή τις ερωμένες τους, οι οποίες πραγματικά τους κατεύθυναν έντεχνα....οι κατά τα άλλα αδύναμες υπάρξεις !
Η Ιστορία βρίθει απο τέτοια παραδείγματα, επιγραμματικά αναφέρω τα εξής ιστορικά ζευγάρια :  Περικλής - Ασπασία, Ναπολεών - Ζοσεφίνα,  Μητοτάκης -Μαρίκα ( :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:) κ.α.....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όντως η γυναίκα έπρεπε και σωστά απέκτησε κάποιες παραπάνω ελευθερίες....όμως στην πορεία εκμηδένισε τον παραδοσιακό ρολο του άντρα λόγω υπερβολικών προσδοκιών και απαιτήσεων!
Το αποτέλεσμα;; Τώρα ψάχνουν τους άντρες με το κυάλι.......

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
3
Πόντοι
1
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ - ΣΑΛΟΚΙΝ ΣΟΜΙΣΑ
ΠΟΥΤΣΟΜΟΥΝΟΣΟΝΑΤΑ - ΑΜΑΝΕΣ  ΜΟΥΝΑΚΟΠΟΥΤΣΑ

Θλιβερής μνημακληρονομιάς των ερώτων μας ο μαμωνάς.
                              Αναπαραγωγής της ψευτιάς.  Ξεχασμένη η αλήθεια για μας.
                              Το ξέρω σας αρέσει η βιδωμένη σχέση
                              Ο εαυτός σου φρίκη στον άλλον να ανήκει.

1.  Φαλλοκράτης δεν ήμουνα 'γω.
                              κι ας μου μίλαγες πάντα γι' αυτό.
                              Φεμινίστρια ήσουνα συ
                              επαναστατημένη γυνή.

Ενοχές μου φορτώνεις συχνά
                              για των αρσενικών τα σκατά
                              Δεν ανέχτηκες μια φορά
                              να σου θίξουνε τα θηλυκά.

Θα φύγω και με χάνεις
                              Να ιδούμε τι θα κάνεις
                              θα φύγεις θα με χέσεις
                              Αυτά γεννούν οι σχέσεις.

Όχι δε θα μαλώσω πια
                              το προτιμώ χωρίς δεσμό.

2.    Θλιβερό  και τομάρι με λες
                              και τα πάντα δικά σου τα θες
                              κι όλο ξύνω και ξύνεις πληγές
                              κι όσο φταίω κι εσύ τόσο φταις.

Ανασφάλεια νοιώθεις εσύ
                              Παρομοίως κυρά μου κι εγώ
                              κι αν εσένα σε βλέπουν μουνί
                              και εμένα με βλέπουν φρικιό.

Πανάθεμά σε φύση
                              γεννήσαμε κορίτσι
                              κι εσύ σαν τη μαμά σου
                              το θες ομοίωμά σου.

Γιατί σώνει και καλά τη φαλλοκρατία
                              Να την αντιστρέψουμε σε αιδοιοκρατία.
                              Δε χρειάζεται τόσο πια το μένος
                              Καταργείστε τα τους ρόλους και το γένος.

3.      Όταν μ' έσερναν για το στρατό
                              μου 'πες πρόβλημα είν' ανδρικό
                              Κι επιτέλους κατάλαβα 'γώ
                              το μοντέρνο σας φεμινισμό.

Μου ζητάς σιγουριά στ' αγαθά
                              συ και 'γώ κι αισθημάτων σκλαβιά
                              και Κατίνα σε είπα μαθές
                              κι απ' το σπίτι με πέταξες δές.

Και συ με είχες είπει
                              βρωμιάρη και αλήτη
                              Σαν πιάνεις τη μουρμούρα
                              βουτάω τη κουμπούρα.

Όχι δε θα μαλώσω πια
                              το προτιμώ χωρίς δεσμό.

4.  Κι αν μ' έχουν κόψει φέτες
                              δε φταίνε οι γυναίκες
                              πολλά τους δίνω δίκια
                              κι ας κάνουν καριολίκια
                              Οι άντρες τις πηδάνε
                              και δούλες τις κρατάνε.
                              Μα όχι να πλερώνω
                              την πούτσα μου και μόνο.

Γιατί σώνει και καλά την πουτσοκρατία
                              Να την αντιστρέψουνε σε μουνοκρατορία
                              Δε χρειάζεται τόσο πια το μένος
                              Καταργείστε τα τους ρόλους και το γένος
                              Κι αν ο έρωτας ελεύθερα κυλάει
                              δε χρειάζεται κανείς να κυβερνάει.

Παρ' όλα αυτά αρέσει η βιδωμένη σχέση.

* Αφιερωμένο στη μάνα του παιδιού μου Λίλλιαν που ονομάτισε την κόρη της Λίλλιαν όπως ο Κωνσταντίνος Α' Παλαιολόγος, ονομάτισε τον υιόν αυτού Κωνσταντίνον Β' Παλαιολόγον.

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
..........Κι ως γνωστόν, η γυναίκα δεν οριοθετεί τίποτα. Πάντα κάτι θα ζητάει παραπάνω. Από την στιγμή λοιπόν που της δοθήκαν όλα τα δικαιώματα και νομικώς, ξέφυγε από τον ρόλο της και τραβάει τον δρόμο της... ΧΩΡΙΣ όρια όμως  Και γι' αυτό έχουν πρόβλημα.

Παρα πολυ σωστος.......Μεσα απο την ελλειψη οριων και διακριτων ρολων η γυναικα μπορει να κανει τα παιχνιδια της, και οχι μονον να ζηταει περισσοτερα αλλα να προσφερει παντα λιγοτερα.Εαν στη ζωη ενος ζευγαριου υπαρχουν 100 πραγματα η γυναικα εχει ξεχωρισει ηδη τα 50 που τα φορτωνει στον ανδρα "γιατι ειναι ανδρικες δουλειες"(βεβαια εκει ξεχναμε για λιγο τα κηρυγματα περι ισοτητας κλπ).Και αυτα ξεκινανε απο τα πιο σοβαρα,(πχ να προασπισει την σωματικη της ακεραιοτητα) μεχρι και τα πιο
δευτερευοντα που αυθαιρετα αυτη βαφτιζει ανδρικες δουλειες...να κουβαλησει τα σκουπιδια,τις βαλιτσες κλπ.
Στα υπολοιπα 50 λεει "ισοτητα" μισα-μισα.Εγω εχω το παιδι, εσυ θα καθαριζεις το σπιτι και ουτω καθ εξης.Ετσι ο ανδρας απο χερι βρισκεται  με το 75% και η γυναικα με το 25%.Και οσο προσπαθει η γυναικα να επιβαλει αυτη την ανιση μοιρασια και αντιδρα ο αντρας, νασου οι τσακωμοι και τα κερατα και τα διαζυγια...Παντως απο προσωπικες εμπειριες που εχω δει, οσα ζευγαρια εχουν ατυπα βαλει ορισμενα ορια,εχουν βρει τελος παντων ενας modus vivendi με διακριτους ρολους, εχουν τα λιγοτερα προβληματα και τις καλυτερες προοπτικες για μια μακροχρονη και καλη σχεση.

Τα ειπες ολα με λιγα λογια.Πολυ σωστα, και οσοι το αντιλαμβανονται αυτο γυναικες οι αντρες σιγουρα κερδιζουν σε  αυτη την εποχη  
:dancing:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom