αν βέβαια δεχτούμε αυτό που κυκλοφορεί ευρέως ότι δηλαδή στο ΝΒΑ δεν πραγματοποιείται αντι-ντόπινγκ κοντρόλ (λέγεται μάλιστα ότι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ είναι η μοναδική που όταν συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις, ακόμα και στους Ολυμπιακούς, εξαιρείται από τους ελέγχους
), τότε δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από τον τσαρτσαρή π.χ. που παίρνει καραμέλες να έχει τις αντοχές του λεμπρόν που παίρνει την τελευταία λέξη της χημείας
το ίδιο λέγεται ότι συμβαίνει στο αμερικανικό φούτμπολ, εκεί αν δεν πάρει ντόπα ο αθλητής με τόση καταπόνηση που δέχεται το σώμα του δεν θα μπορεί να σταθεί όρθιος
τα παραπάνω με επιφύλαξη καθώς τα έχω ακούσει μόνο σε επίπεδο διαδεδομένων φημών
(στην αμερική όμως υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα στην χρήση ναρκωτικών από αθλητές, όποιον πιάσουν με μαριχουάνα τον ήπιε
μια χαρα τα λες..παραθετω παρακατω αποσπασμα απο συνεντευξη του πρωην μπασκετμπολιστα γιαννη γιαννουλη που ειχε βρεθει παλιοτερα θετικος σε ελεγχο ντοπινγκ..
Γιάννης Γιαννούλης, διεθνής μπασκετμπολίστας. Τιμωρήθηκε το 2002 επειδή
βρέθηκε θετικός σε χρήση ναδρολόνης. Τον είχαμε συναντήσει δυο χρόνια μετά
την τιμωρία του. Επέμενε ότι ήταν αθώος, ότι δεν είχε πάρει εν γνώσει του την
απαγορευμένη ουσία. Ανησυχούσε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει υποστεί η
υγεία του.
«Με το που έγινε αυτό, σταμάτησα κατευθείαν τις προπονήσεις γιατί έπρεπε να πάω
να τρέξω να βρω το δίκιο μου, το οποίο ποιος θα με πιστέψει, ποιος δε θα με πιστέψει
και επειδή δεν είχα να εκτονωθώ, να κάνω την προπόνησή μου, να κουραστώ γέμιζα
.. γέμισε όλο μου το σώμα καντήλες, σπυριά, ας πούμε, γιατί δε μπορούσε να φύγει
μέσα .. δεν μπορούσα, ας πούμε, να εκτονωθώ, δε μπορούσα να κοιμηθώ γιατί
ήμουνα σε υπερένταση συνέχεια.»
"Μετά την τιμωρία του, ο Γιαννούλης δοκίμασε τις δυνάμεις του στην Αμερική, στο
NBA κι εκεί, άκουσε με έκπληξη ότι
αυτά για τα οποία μπορεί να τιμωρηθείς στην
Ελλάδα, εκεί ήταν νόμιμα.
Γιάννης Γιαννούλης:
«Μου λένε: «Εδώ είναι επαγγελματικό το άθλημα, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις,
απλώς έχουμε το τυπικό ότι απαγορεύονται ναρκωτικά γιατί είστε πρότυπα και δε
θέλουμε, ας πούμε, να ακούγονται ιστορίες.» Δηλαδή, ερχότανε ο υπεύθυνος, ο
γιατρός, ας πούμε, σ’ αυτά τα θέματα, έτσι, με τις εξετάσεις και κατευθείαν έδιναν ..
παίρναν όλοι συμπληρώματα διατροφής τα οποία ήτανε και αναβολικά και τα
πάντα.» "
παραθετω κ το link
[URL unfurl="true"]http://media.megatv.com/pegasus/Multimedia/pdf/Ekpompi_12_id4841.pdf[/url]