apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
Ψηλέ όλα τα συστήματα στο μπάσκετ είναι παραλλαγές κάποιον βασικών συστημάτων και το φλεξ είναι από τα παλαιότερα και βασικότερα .Φαίνεται ότι έχεις παίξει μπάσκετ και ξέρεις.Οπότε το ξεπερασμένο είναι άκυρο.
Ο Ζούρος έχει πολλά plays στο παιχνίδι του κι έχει βάλει και μερικά πολύ έξυπνα και ταιριαστά με τους παίχτες που διαθέτουμε.Το κύριο πρόβλημα της ομάδας είναι στην ατομική ικανότητα για δημιουργία που έχουν οι περισσότεροι παίχτες μας,στο να κάνουν φάσεις με την μπάλλα στο παρκέ δηλαδή.Πλην των 4 πλεημεηκερ,από το 2 έως το 4 δεν έχουμε ούτε έναν παίχτη να μπορεί να κάνει αξιοπρεπή ντρίπλα με την μπάλλα.Τα δε πλεημεηκερ μας είναι μέτρια στο τελείωμα φάσεων σε σετ παιχνίδι.Και λέω σε σετ παιχνίδι γιατί ο Καλάθης στον αιφνιδιασμό είναι καταπληκτικός.Όταν λοιπόν στερείσαι δημιουργικών γκαρντ,ο πιο καλός σου οργανωτής κάνει ένα σκασμό λάθη(σκατά ο Καλάθης σήμερα) πώς θα βγουν σωστά τα plays σου;Αν και σήμερα και φάσεις κάναμε,και σουτ ελεύθερα βγάλαμε και ριμπαουντ πήραμε αλλά ήμασταν τραγικά άστοχοι και πάντα ένα κλικ πιο αργοί στην άμυνα και νομίζω όχι τόσο πεινασμένοι όσο έπρεπε ,γι αυτό και μας γαμήσανε.Και επίσης δεν παίζουμε μόνοι μας.Οι Σκοπιανοί ήταν διαβασμένοι πολυ στην άμυνα,πήγαν στις επαφές όταν συμπληρώσαμε 4 φάουλ,είχαν καλύτερα ποσοστά σε λιγότερες μάλιστα επιθέσεις από μας,διαλέξανε να δίνουν βοήθεια στον ψηλό μας,όταν έπαιρνε σωστά τη μπάλλα,πράγμα που ειδικά με τον Κουφό μέσα έγινε σπάνια,ποντάροντας στην αστοχία μας,είχαν καλή καθοδήγηση από τον πάγκο τους και έξυπνη διαιτησία.
Έχει δρόμο το τουρνουα ακόμα,μην τα βάφουμε μαύρα.Παίξαμε πολύ άσχημα και χαζά σήμερα,,δε νομίζω με Μαυροβούνιο και Κροατία να είμαστε τόσο κακοί,τουλάχιστον αυτό εύχομαι.
τυπε καλο το βιντεακι που ποσταρες αλλα σαν τo fatality με γιωτομπαλα made in greece δεν εχει
18:00Τι ωρα παιζουμε σημερα ?
Σ'ευχαριστώ φίλε.Ότι σκαμπάζω λέω,λίγα πράγματα ξέρω πάντως και δεν έχω παίξει και πουθενά μπάσκετ για να ξέρω πιο πολλά.Ωραίος!!!!! Πως φαίνεται ο άνθρωπος που ξέρει μπάσκετ!!!!!
Πιστεύω σήμερα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και σίγουρα πιο ψυχωμένοι.Μπορεί να χάσουμε αλλά νομίζω πως θα τα δώσουμε όλα.
Όσο για τις απουσίες,δεν ξέρω τι παίχτηκε ακριβώς.Δηλαδή οι απόντες κλήθηκαν ή κάποιοι απο αυτούς δεν κλήθηκαν καν.Ξέρω ας πούμε ότι Διαμαντίδης και Σπανούλης είχαν προβλήματα και με τραυματισμούς και μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πήγαν.Εχω την εντύπωση ότι ο Παπαλουκάς δεν κλήθηκε καν όμως.Επίσης Τσαρτσαρής,Σχορτσιανίτης και Μαυροκεφαλίδης, αν κλήθηκαν και επέλεξαν να μην πάνε είναι κατακριτέοι για μένα.Αλλά έχουν αλλάξει πια και οι εποχές.Υπάρχει άλλη νοοτροπία πια.
Θυμάμαι ένα ματς με τους Κινέζους το 2006,που ο δύσμοιρος ο άσσος τους δεν πέρναγε ούτε με αίτηση το κέντρο.Είχαμε ομάδα με ταυτότητα και παιχτούρια τότε.Είναι καλός προπονητής ο Γιαννάκης,όσα και να του σούραμε εμείς οι γαύροι.Και κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι δεν παιζουμε αμυνα που παιζαμε επι Γιαννακη(ισως την καλυτερη αμυνα στο κοσμο)που πνηγαμε τον αντιπαλο .Ουτε επι Καζλαουσκας παιζαμε ιδιαιτερα πιεστικη αμυνα..Μου αρεσε καποτε που πιεζε η ομαδα ψηλα,στην επαναφορα του αντιπαλου,θελει μαστορια απο τον προπονητη για να παιχτη τετοια αμυνα.
Κοιτα να δεις,υπηρχαν παιχνιδια που μεγαλη μεριδα του κοσμου ηταν δυσαρεστημενη με το τροπο παιχνιδιου ,μεσα σε αυτους ημουν και γω,αλλα διαπιστωνω τελικα οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα .Αποδεικνιεται οτι στο ευρωπαικο μπασκετ τα παιχνιδια κερδιζονται απο την αμυνα και οχι τοσο απο το επιθετικο ταλεντο, ποσο μαλλον για την ομαδα μας που ποτε δεν ειχε σε σχεση με αλλες χωρες αθλητες με τα λεγομενα αθλητικα προσοντα.Θυμάμαι ένα ματς με τους Κινέζους το 2006,που ο δύσμοιρος ο άσσος τους δεν πέρναγε ούτε με αίτηση το κέντρο.Είχαμε ομάδα με ταυτότητα και παιχτούρια τότε.Είναι καλός προπονητής ο Γιαννάκης,όσα και να του σούραμε εμείς οι γαύροι.
Κοιτα να δεις,υπηρχαν παιχνιδια που μεγαλη μεριδα του κοσμου ηταν δυσαρεστημενη με το τροπο παιχνιδιου ,μεσα σε αυτους ημουν και γω,αλλα διαπιστωνω τελικα οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα .Αποδεικνιεται οτι στο ευρωπαικο μπασκετ τα παιχνιδια κερδιζονται απο την αμυνα και οχι τοσο απο το επιθετικο ταλεντο, ποσο μαλλον για την ομαδα μας που ποτε δεν ειχε σε σχεση με αλλες χωρες αθλητες με τα λεγομενα αθλητικα προσοντα.
πες τα ρε τυπε.αυτη η εθνικη τη βλεπεις και σε πιανει καταθλιψη.οταν τωρα εχεις μεσα μπραμο ξανθοπουλο μαυροειδη τη απαιτησεις να εχεις.ο ζουρος εχει κανει τρομερα λαθη για μενα ο βουγιουλκας επρεπε να ειναι στην ομαδα οτι και να ειναι εχει παραστασεις απο τελικο ευρωλιγκας και πρωταθλητης ελλαδα.περνεις μαυροειδη εναν παιχτη που δεν μπορει στα δυσκολα να παρει τιποτα πανω του.ο βουγιουκας νομιζω οτι ειχε θεση.περνεις ξανθοπουλο..ημαρτον το παιδι το ξερω προσωπικα εχω κανει και παρεα απο τοτε που επαιζε στο πανιωνιο αλλα...δεν..χιλιες φορεςς καλαμποκη που μπορει να παιξει και στο 1-2 και μπορει οταν καιει η μπαλα να σουταρει η να κανει μπασιμο.ο βασιλακης δεν μπορει.οι δημοσιογραφοι ξαφνικα βγαλενε το μπραμο σουτερ δολοφονο!!!!ημαρτον.οσο για βασειλειαδη να αγιασεις αγορι μου...δεν υπαρχει ποιο υπερτιμημενος παιχτης απο αυτον.χεστης και παιχτης που δεν μπορει να παιξνει αμυνα ουτε να πασαρει.δεν είναι μόνο τα αθλητικά προσόντα,είναι και το ταλέντο που παίζει τεράστια σημασία και κατα πόσο το δουλεύεις αφού το έχεις...ο βασιλειάδης ας πούμε έχει το τρίποντο οκ?και πόσα έχει σε 3 ματς?2 στα 13!!!!!!!υπήρχε περίπτωση ο λα μπομπα στη χειρότερή του κατάσταση να έχει τέτοια τραγικά ποσοστά? αυτός ο ζησάκος πάλι τί λίγος που είναι?οι ψηλοί μας πάλι δεν έχουν μιά σωστή τεχνική να αφήνουν με γλύκα τη μπάλλα στο καλάθι.Το καλάθι το βάζουν με τον όγκο τους απλά..βλ.σχορτσιανίτη,καιμακογλου,βουγιουκα,μπουρουση κλπ..που ειναι οι σουτερ σαν τον φανη,τον γκαλη,τον στεργακο,τον λιναρδο,τον λιβερη τον αντριτσο που σηκωνοταν και εβλεπες με την καμπυλη που εφευγε η μπαλλα απο τα χερια του οτι ειναι ταμπλω και μεσα και σηκωνοσουν πριν μπει η μπαλλα μεσα να χειροκροτησεις σπιτι σου?
Tην τελευταια 10ετια μετα τον Αλβερτη δεν υπηρχε στην εθνικη ο μεγαλος σουτερ,ουτε ο παιχτης που θα βαλει τους 30 ποντους σε καθε παιχνιδι με εξαιρεση ισως τον Σπανουλη που ξεχωριζε λιγο παραπανω στο σκοραρισμα,οποτε η εθνικη των επιτυχιων ανεκαθεν στηριζοταν στο ομαδικο παιχνιδι εννοειτε σε συνδιασμο με ενα κορμο ποιοτικων παιχτων που ομως δεν ξεφευγαν απο ενα συγκεκριμενο -πειθαρχιμενο πλανο παιχνιδιου ,που ωρες ωρες μας εκνευριζε και το θεωρουσαμε παροχυμενο.Αλλα με τους παιχτες που ειχαμε παιζαμε με ενα πλανο ιδανικο.δεν είναι μόνο τα αθλητικά προσόντα,είναι και το ταλέντο που παίζει τεράστια σημασία και κατα πόσο το δουλεύεις αφού το έχεις...ο βασιλειάδης ας πούμε έχει το τρίποντο οκ?και πόσα έχει σε 3 ματς?2 στα 13!!!!!!!υπήρχε περίπτωση ο λα μπομπα στη χειρότερή του κατάσταση να έχει τέτοια τραγικά ποσοστά? αυτός ο ζησάκος πάλι τί λίγος που είναι?οι ψηλοί μας πάλι δεν έχουν μιά σωστή τεχνική να αφήνουν με γλύκα τη μπάλλα στο καλάθι.Το καλάθι το βάζουν με τον όγκο τους απλά..βλ.σχορτσιανίτη,καιμακογλου,βουγιουκα,μπουρουση κλπ..που ειναι οι σουτερ σαν τον φανη,τον γκαλη,τον στεργακο,τον λιναρδο,τον λιβερη τον αντριτσο που σηκωνοταν και εβλεπες με την καμπυλη που εφευγε η μπαλλα απο τα χερια του οτι ειναι ταμπλω και μεσα και σηκωνοσουν πριν μπει η μπαλλα μεσα να χειροκροτησεις σπιτι σου?
Χωρίς να διαφωνούμε επί της ουσίας,θέλω να σου πω ότι άλλα χρόνια τότε,αλλιώς το μπάσκετ,αλλιώς ο αθλητισμός γενικά τότε και τώρα.Γενικά νομίζω ότι στο μπασκετ πλέον βλέπουμε καλύτερους αθλητές χωρίς τόσο μεγάλο ταλέντο.δεν είναι μόνο τα αθλητικά προσόντα,είναι και το ταλέντο που παίζει τεράστια σημασία και κατα πόσο το δουλεύεις αφού το έχεις...ο βασιλειάδης ας πούμε έχει το τρίποντο οκ?και πόσα έχει σε 3 ματς?2 στα 13!!!!!!!υπήρχε περίπτωση ο λα μπομπα στη χειρότερή του κατάσταση να έχει τέτοια τραγικά ποσοστά? αυτός ο ζησάκος πάλι τί λίγος που είναι?οι ψηλοί μας πάλι δεν έχουν μιά σωστή τεχνική να αφήνουν με γλύκα τη μπάλλα στο καλάθι.Το καλάθι το βάζουν με τον όγκο τους απλά..βλ.σχορτσιανίτη,καιμακογλου,βουγιουκα,μπουρουση κλπ..που ειναι οι σουτερ σαν τον φανη,τον γκαλη,τον στεργακο,τον λιναρδο,τον λιβερη τον αντριτσο που σηκωνοταν και εβλεπες με την καμπυλη που εφευγε η μπαλλα απο τα χερια του οτι ειναι ταμπλω και μεσα και σηκωνοσουν πριν μπει η μπαλλα μεσα να χειροκροτησεις σπιτι σου?
αυτη η ομαδα και να θελει δεν μπορει να σηκωσει ψηλα τον πηχη.για μενα αν περασει στην 8αδα ειναι επιτυχια.αν εξαιρεσεις μπουρουση φωτση καλαθη ζηση ποιοι απο ατους υπολοιπους εχουν παραστασεις μεγαλων παιχνιδιων η εμπειρεια απο ευρωπαικους αγωνες;ο ζουρος εκανε τρομερα λαθη για μενα ο αποκλεισμος βουγιουκα ηταν εγλκλημα.οταν ειναι ο μοναδκος ποιοτηκος ψηλος που μπορει να βαλει καλαθι.θα μου πεις δεν παιζει αμυνα.σωστα.παιζει ο μαυροειδης μηπως;Οσο χαμηλα κρατησει τον πηχη αυτη η ομαδα, τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχει να κανει κατι καλο.Ειναι προφανες οτι δεν μπορει να διαχειριστει το ρολο της μεγαλης ομαδας-φαβορι μεταλιου..
Χωρίς να διαφωνούμε επί της ουσίας,θέλω να σου πω ότι άλλα χρόνια τότε,αλλιώς το μπάσκετ,αλλιώς ο αθλητισμός γενικά τότε και τώρα.Γενικά νομίζω ότι στο μπασκετ πλέον βλέπουμε καλύτερους αθλητές χωρίς τόσο μεγάλο ταλέντο.
Ναβάρο vs Βασιλειάδη Σωστός
τυπε σορυ..αλλα ο ζησης δεν μπορει να βαλει σουτ απο τα 3 μετρα δεν λογιζετε για σουτερ.αυτη τη στιγμη στην ομαδα ο ποιο αξιοπιστος σουτερ ειναι ο φωστσης και μετα ο μπουρουσης.αυτο που λες οι ψηλοι ειναι καλυτεροι και πιο αξιοπιστοι σουτερ απο ολους τους κοντους.εγω παντως δεν βλεπω ουτε 8 αδα και σημερα με το μαυροβουνιο δεν βλεπω να καθαριζουμε ;)το μπάσκετ έχει σφαώς αλλάξει ριζικά αλλά οι σουτέρ και οι παίκτες που ζεματάει το χέρι τους δεν έλειψαν ποτέ παρά μονο από εμάς και παραδόξως από τους σέρβοκροάτες(βλ.ναβάρο,καλντερόν,ντελφίνο,τζινομπιλι,μπαζίλε,αρκετούς τούρκους,λιθουανούς κλπ..).Οι δικοί μας γκάρντ αν εξαιρέσουμε τον διαμαντίδη και τον σπανούλη όταν είναι στα συγκαλά του δεν είναι "καυτοχεράτοι".Πιό πολύ έχω εμπιστοσύνη στον φώτση παρά στον ζήση όταν σουτάρει...αυτό το έχει μόνο η γερμανία αν δε κάνω λάθος όπου δηλ.ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας είναι ο ψηλός παίχτης και όχι οι γκάρντ...αυτό είναι από τα άγραφα όσο και αν αντιλαμβάνομαι ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει ριζικά και απαιτείται πλέον και από τους ψηλούς να έχουν ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές σούτ!