Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 484K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.026
Πόντοι
25.467
Δύο πρώην Υπουργούς της ΝΔ, τους κ.κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Αλογοσκούφη, στέλνει σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε την Παρασκευή και υπογράφεται από 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους:

1) Γιώργο Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομικών 2004-2008 για το αδίκημα της απιστίας, επειδή είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών της διοίκησης του ΟΤΕ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόταση: «Η συνολική περιουσία ζημία του Ελληνικού Δημοσίου στην οποία συνέβαλε η μη τήρηση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης από τον τότε Υπουργό, όπως αυτές προσδιορίζονται στον ν. 3429/2005 ανέρχεται -κατά προσέγγιση- στα 286.154.918 ευρώ».

2) Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης 2004-2006 και αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών 9/1/2009 – 10/10/2009 για το αδίκημα της απιστίας, επειδή εξέδωσε απόφαση για την οριστική παραλαβή των υποσυστημάτων 1-7 του C4i, παρά τις αρνητικές τεχνικές εκθέσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόταση: «Ο κ. Μαρκογιαννάκης με τις πράξεις και τις παραλείψεις του δεν διαχειρίστηκε σωστά και με επιμέλεια την δημόσια περιουσία, καθόσον οι εταιρείες SAIC και Siemens ωφελήθηκαν οικονομικά από τη συμπεριφορά του και συγκεκριμένα από τις πληρωμές προς αυτές. Δεδομένου ότι το σύστημα C4i ουδέποτε παραλήφθηκε η περιουσιακή ζημία του Δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον στα 245.999.999».

Η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώσει τις εργασίες της σε χρόνους- εξπρές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα λήξει και η παρούσα σύνοδος της Βουλής.

Παράλληλα, η πρόταση που κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχνει τον δρόμο της δικαιοσύνης για τους κ. κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και Τάσο Μαντέλη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Για τους δύο πρώην Υπουργούς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις και για πιθανολογούμενες δωροδοκίες, αδικήματα, όμως, τα οποία έχουν σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών έχουν παραγραφεί.

Για 8 ακόμα πρώην Υπουργούς, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ, και συγκεκριμένα για τους: Ν. Χριστοδουλάκη, Χ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου, Γ. Παπαθανασίου, Μιχ. Λιάπη, Γ. Βουλγαράκη, Π. Παυλόπουλο και Β. Πολύδωρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι: «Τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αναφέρονται μεν στο πόρισμα της εξεταστικής, η Βουλή, όμως, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει την τυχόν τέλεση υπηρεσιακών αδικημάτων. Προτείνεται να αποσταλεί το πόρισμα της εξεταστικής στην τακτική δικαιοσύνη ώστε αυτή να διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων για πράξεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Πηγή : Real.gr

Τελικά παραπέμπονται δυο πρώην υπουργοί της Ν.Δ. Ο ένας έχει αποσυρθεί και ο άλλος έχει προσαρτηθεί σε άλλο κόμμα.  :2funny: :2funny: :2funny:

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
ΕΓΩ έμεινα απαράλλαχτος.

Εσύ από συζητήσεις για φιλοσοφικά ζητήματα, Πολιτεία Πλάτωνος (εάν θυμάμαι καλά), πατριδογνωσία και λοιπά, το γύρισες στην ακατάπαυστη κόντρα με εμένα και σε άλλα όμορφα.

Πώς να το πω; Παρουσίασες άλλο εαυτό; Πες το κι έτσι...

Αλλά εγώ έτσι σε συμπάθησα στις αρχές. Από τέτοιες συζητήσεις. Όχι ταλιμπανιλίκια και χοιρινα κτλ. Μη σου πω ότι ήσουν και ο πρώτος που μου εμπιστεύθηκες το μικρό σου όνομα και το κινητό σου. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση τότε αυτό.

:new_shocked:  :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.026
Πόντοι
25.467
αρα λοιπόν η λύση δεν θα βρεθεί ξεθεμελιώνοντας τους θεσμούς.. αλλά αλλάζοντας την νοοτροπία μας το πρώτον...

Δύο πρώην Υπουργούς της ΝΔ, τους κ.κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Αλογοσκούφη, στέλνει σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Πηγή : Real.gr

Πάνω που λέγαμε για τους θεσμούς και την λειτουργία τους... ;)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
:2funny: :2funny:

Συνημμένα

• picture_106_0.jpg
    picture_106_0.jpg
    26,8 KB · Εμφανίσεις: 13

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν αντιλέγω. Το είπατε. Απλώς ήθελα να σας δώσω ένα μικρό δείγμα για το το πώς βιάζονται οι θεσμοί.  ;)

αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεθεμελιώσουμε...

Επισκέπτης
αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεθεμελιώσουμε...

Όταν οι θεσμοί οδηγούν σε άκηδες με 75 σπίτια φιλέτα
και γάμο στο παριζιάνικο 4 seasons
και οδηγούς λεωφορείων που παίρνουν 8500€ το μήνα από τα δανεικά που παίρνει το δημόσιο,
τυος γαμούμε το σπίτι τέτοιους θεσμούς.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

...και αμας πεταξεις κανα γιαουρτι σε κανα βουλευτη ειναι καταλυση της Δημοκρατιας και ανωνυμος τραμπουκισμος

Ποσο υποκριτες Θεε μου!!!!!!!!
και μετά μου λέει ο φιλήσυχος εκλογές
αυτά τα καθάρματα δεν είναι να τα αφήσεις να ξαναπερπατήσουνε
μιλάει ο Παπουτσής ακόμα;
με ποιο δικαίωμα;

ποιο γιαούρτι;
Πέτρα στο δόξα πατρί και γκιλοτίνα μπροστά στο σπίτι του
ήθελα να ήξερα η γυναίκα του και τα παιδιά του τι του λένε όταν πάει σπίτι; τον χαίρονται; τον καμαρώνουνε; γιατί αν αδιαφορούνε είναι άξιοι όλοι τους για τα ίδια και σε αυτούς

ποιος είναι αυτός ο πούστης που θα στερήσει την οικογένειά μου από τον πατέρα της;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ΕΓΩ έμεινα απαράλλαχτος.

Εσύ από συζητήσεις για φιλοσοφικά ζητήματα, Πολιτεία Πλάτωνος (εάν θυμάμαι καλά), πατριδογνωσία και λοιπά, το γύρισες στην ακατάπαυστη κόντρα με εμένα και σε άλλα όμορφα.

Πώς να το πω; Παρουσίασες άλλο εαυτό; Πες το κι έτσι...

Αλλά εγώ έτσι σε συμπάθησα στις αρχές. Από τέτοιες συζητήσεις. Όχι ταλιμπανιλίκια και χοιρινα κτλ. Μη σου πω ότι ήσουν και ο πρώτος που μου εμπιστεύθηκες το μικρό σου όνομα και το κινητό σου. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση τότε αυτό.
κακώς
καλό θα είναι να σκέφτεσαι και όχι να μασουλάς ό,τι σου δίνουνε
βέβαια είσαι μικρός
αλλά για σκέψου - θα ήθελες το παιδί σου να φτύνει χημικά από την κοιλιά της μάνας του; επειδή ο κάθε μαλάκας πολιτικός στο όνομα της "δημοκρατίας ΤΟΥ" θεωρεί πως ό,τι λέει πρέπει να το αποδέχεται ο λαός;

ΕΚΑΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ λοιπόν όσοι θέλετε εκλογές
τι θα ψηφίσετε;
ούτως ή άλλως ανώνυμοι είμαστε - ένα νικνέιμ
για να δούμε...

γιατί όλοι εσείς που θέλετε εκλογές μονοκούκι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το πάτε

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
και μετά μου λέει ο φιλήσυχος εκλογές
αυτά τα καθάρματα δεν είναι να τα αφήσεις να ξαναπερπατήσουνε
μιλάει ο Παπουτσής ακόμα;
με ποιο δικαίωμα;

ποιο γιαούρτι;
Πέτρα στο δόξα πατρί και γκιλοτίνα μπροστά στο σπίτι του
ήθελα να ήξερα η γυναίκα του και τα παιδιά του τι του λένε όταν πάει σπίτι; τον χαίρονται; τον καμαρώνουνε; γιατί αν αδιαφορούνε είναι άξιοι όλοι τους για τα ίδια και σε αυτούς

ποιος είναι αυτός ο πούστης που θα στερήσει την οικογένειά μου από τον πατέρα της;
Τι σου εκανε σε απηγαγε; :think:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
κακώς
βέβαια είσαι μικρός
αλλά για σκέψου - θα ήθελες το παιδί σου να φτύνει χημικά από την κοιλιά της μάνας του; επειδή ο κάθε μαλάκας πολιτικός στο όνομα της "δημοκρατίας ΤΟΥ" θεωρεί πως ό,τι λέει πρέπει να το αποδέχεται ο λαός;

τι θα ψηφίσετε;
για να δούμε...

Εγω προσωπικα οτι ψηφιζω σε καθε εκλογες.ΤΙΠΟΤΑ.ειμαι τυχερος γιατι σαν ναυτικος,καλυπτομαι.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κακώς
βέβαια είσαι μικρός

ξεκινώ από αυτό και θα σου τονίσω ότι δεν είναι "δημοκρατίας ΤΟΥ" αλλά "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ"...

και συνεχίζω.. στην ζωή αποδέχεσαι κάποιον καταστατικό χάρτη που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείς και βιώνεις στα πλαίσια ενός κοινωνικού συνόλου... σε επίπεδο χώρας αυτός ονμάζεται ΣΥΝΤΑΓΜΑ... και είτε τον αποδέχεσαι και συνεχίζεις να ζείς στην χώρα αυτήν είτε δεν τον αποδέχεσαι οπότε σου ανοίγονται δύο δρόμοι

(1) προσπαθείς να τον αλλάξεις με τις μεθόδους και τους τρόπους που αυτό προσδιορίζει
(2) σηκώνεσαι και φεύγεις..

μπορεί να σε δυσαρεστώ αλλά στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας άλλος τρόπος δεν υπάρχει.. τα περί επαναστασεως, πετροβολημάτων, κρεμαλών, κονσερβοκουτιών ανήκουν στην σφαίρα του παραλόγου και χαρακτηρίζουν αγελαία ζώα....

τι θα ψηφίσετε;
για να δούμε...

το πρόβλημα δεν είναι τι θα ψηφίσουμε εμείς. .το πρόβλημα μας είναι αν θα μας δίνεται πάντα η ευκαιρία να ψηφίζουμε και να αποφασίζουμε για λογαριασμό μας και όχι να αποφασίζει για μας ένας φωτισμένςιο πατερούλης, ένας Ντούτσε, ένας καουντιλιο, ένας φύρερ....

και πέρα από την ψήφο που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια υπάρχει και η συμμετοχή.. και η συμμετοχή δεν είναι η συζήτησις περί παντός επιστητού στις πλατείες αλλά η συμμετοχή στους πολιτικούς φορείς, η έκφραση θέσεων μέσα σε αυτούς, η από κοινού λήψη αποφάσεων σχετικά με την στρατηγική, το όραμα και τις μελλοντικές πολιτικές του φορέα αυτού...

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom