Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 484K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
ΕΓΩ έμεινα απαράλλαχτος.

Εσύ από συζητήσεις για φιλοσοφικά ζητήματα, Πολιτεία Πλάτωνος (εάν θυμάμαι καλά), πατριδογνωσία και λοιπά, το γύρισες στην ακατάπαυστη κόντρα με εμένα και σε άλλα όμορφα.

Πώς να το πω; Παρουσίασες άλλο εαυτό; Πες το κι έτσι...

Αλλά εγώ έτσι σε συμπάθησα στις αρχές. Από τέτοιες συζητήσεις. Όχι ταλιμπανιλίκια και χοιρινα κτλ. Μη σου πω ότι ήσουν και ο πρώτος που μου εμπιστεύθηκες το μικρό σου όνομα και το κινητό σου. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση τότε αυτό.
δεν είναι κακό να αλλάζουμε ιδέες αν οι προηγούμενες αποδειχτούν λανθασμένες
επίσης 1 κι εγώ διαφωνώ με τη βία και του το έχω πει του gabadoo αλλά δέξου και τη διαφορετικότητα
αν όλοι συμφωνούσαμε τότε δεν θα υπήρχε καμμία εξέλιξη
επίσης 2 κι εγώ διαφωνώ κάθετα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά δέχομαι ότι κάποιοι την πιστεύουν
με λίγα λόγια
αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
επίσης κι εγώ διαφωνώ με τη βία και του το έχω πει του gabadoo αλλά δέξου και τη διαφορετικότητα
επίσης κι εγώ διαφωνώ κάθετα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά δέχομαι ότι κάποιοι την πιστεύουν
με λίγα λόγια

βεβαίως.. με μία όμως προυπόθεση .. να μην προσπαθεί να μου τα επιβάλλει...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
επίσης κι εγώ διαφωνώ με τη βία και του το έχω πει του gabadoo αλλά δέξου και τη διαφορετικότητα
επίσης κι εγώ διαφωνώ κάθετα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά δέχομαι ότι κάποιοι την πιστεύουν
με λίγα λόγια

Ε, τον αγαπάω βαθειά μέσα μου. Είναι σίγουρο αυτό.

Όσο για την αλλαγή ιδεών, μόνο ο δογματικός και φανατικός δεν αλλάζει. Έχεις δίκιο. Αλλά προς το καλύτερο βρε αδελφέ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν διαφωνώ στο ότι αυτό που περιγράφετε συμβαίνει. Όπως δεν διαφωνώ στο ότι χρειάζονται πιο διαλλακτικές συμπεριφορές προκειμένου να οδηγηθούμε σε κάποιου είδους λύση.

Παρά ταύτα θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν σας,  ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία θεμελιώθηκε μέσω  θεσμών και μέσα στα πλαίσια μιας διαδικασίας αναπαραγωγής της ιδεολογίας που συμφέρει την εκάστοτε κρατούσα αρχή.

αρα λοιπόν η λύση δεν θα βρεθεί ξεθεμελιώνοντας τους θεσμούς.. αλλά αλλάζοντας την νοοτροπία μας το πρώτον...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Όσο για την αλλαγή ιδεών, μόνο ο δογματικός και φανατικό δεν αλλάζει. Έχεις δίκιο. Αλλά προς το καλύτερο βρε αδελφέ.

ο gaba.. ψυχούλα είναι γαμώ το αρκούδι του, πανάθεμα τον .. παρόλα αυτά μου ανεβάζει την πίεση ώρες ώρες  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66

Όσο για την αλλαγή ιδεών, μόνο ο δογματικός και φανατικός δεν αλλάζει. Έχεις δίκιο. Αλλά προς το καλύτερο βρε αδελφέ.
the best in not certain
το ψάχνουμε
οπότε μην είσαι παγωμένος και δογματικός
move your mind

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.031
Πόντοι
25.467
αρα λοιπόν η λύση δεν θα βρεθεί ξεθεμελιώνοντας τους θεσμούς.. αλλά αλλάζοντας την νοοτροπία μας το πρώτον...

Κοιτάξτε... Για να γίνει αυτό που προτείνετε, θα πρέπει να λειτουργούν εύρυθμα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι θεσμοί, πράγμα που ήταν πάντα εφικτό ,αλλά πάντα δε γινόταν, λόγω πολιτικών κυρίως παρεμβάσεων, που τους καθιστούσαν είτε υπολειτουργούντες, είτε ανενεργούς.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
the best in not certain
το ψάχνουμε
οπότε μην είσαι παγωμένος και δογματικός
move your mind

:new_shocked:

Εγώ μπρε δογματικός; Εγώ που SCIENCE IS MY RELIGION; Εγώ που είμαι UNBELIEVER;

ΥΓ: Για να δεις ότι δεν είμαι δογματικός, άρχισα και σκέπτομαι σοβαρά κανένα ταξίδι κατα Ντοϊτσλανδία μεριά  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
:new_shocked:

Εγώ μπρε δογματικός; Εγώ που SCIENCE IS MY RELIGION; Εγώ που είμαι UNBELIEVER;

ΥΓ: Για να δεις ότι δεν είμαι δογματικός, άρχισα και σκέπτομαι σοβαρά κανένα ταξίδι κατα Ντοϊτσλανδία μεριά  ;)
πάμε να σε ξεναγήσω στους ναούς του χρήματος
εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη
στους άλλους ναούς θα σε πάω μετά  ;)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ο gaba.. ψυχούλα είναι γαμώ το αρκούδι του, πανάθεμα τον .. παρόλα αυτά μου ανεβάζει την πίεση ώρες ώρες  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Εγώ για νο1 στο ανέβασμα πίεσης έχω περσόνα.

Με έχει καταφέρει ο πουστης δύο φορές...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.031
Πόντοι
25.467
αναφέρομαι εις τον ελληνικόν λαόν και ουχί εις τους πολιτικούς μας ταγούς (μπλιάχ)...

αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι η συγκεκριμένη άποψις και τρόπος έκφρασης της αποδοκιμασίας, όπως επίσης και η άποψις περί γενικής κατεδάφισης και εκμηδενισμού των πάντων ώστε να γίνει νέα αρχή (???) αποτελεί θέσφατον και μωσαικόν νόμον και ότι οι την άποψιν αυτήν ασπαζόμενοι διαθέτουν το παπικό αλάθητο, όπως εκ των γραφομένων τους διαφαίνεται ότι υποστηρίζουν...

Κοιτάξτε... Για να γίνει αυτό που προτείνετε, θα πρέπει να λειτουργούν εύρυθμα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι θεσμοί, πράγμα που ήταν πάντα εφικτό ,αλλά πάντα δε γινόταν, λόγω πολιτικών κυρίως παρεμβάσεων, που τους καθιστούσαν είτε υπολειτουργούντες, είτε ανενεργούς.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω το εξής. Το κράτος θεωρείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού σχηματισμού και ο ρόλος του στην αναπαραγωγή  της "κραταιάς ιδεολογίας" καθίσταται κρίσιμος. Πρόκειται για ρόλο ο οποίος επιτελείται με δύο τρόπους. Από την μία πλευρά το κράτος μπορεί να ασκήσει βία χρησιμοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του : τον στρατό και την αστυνομία. Αλλά η προσφυγή στην βία είναι αναγκαία μόνο σε ακραίες περιπτώσεις (σε συνθήκες κρίσης) και τούτο επειδή αυτός ο τρόπος προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις. Έτσι λοιπόν επιλέγεται ο τρόπος που δεν προκαλεί, δηλαδή η λειτουργία των "ιδεολογικών μηχανισμών" του κράτους, με την οποία εξασφαλίζεται η συμμόρφωση των μελών της κοινωνίας προς τις απαιτήσεις της "άρχουσας τάξης". Οι ιδεολογικοί αυτοί μηχανισμοί περιλαμβάνουν θεσμούς που είτε τελούν υπό την άμεση δικαιοδοσία του κράτους (όπως το εκπαιδευτικό σύστημα) είτε βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια των αρμοδιοτήτων του (όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.λ.π.) Συνεπώς η λειτουργία αυτών των μηχανισμών αποτελεί προϋπόθεση για την αναπαραγωγή τής εκάστοτε ¨κραταιάς ιδεολογίας".

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Συνημμένα

• PX75-WP.jpg
    PX75-WP.jpg
    12,3 KB · Εμφανίσεις: 13