Δεν το έχω τακτοποιήσει Μπόκολη.
Για αυτό ρωτάω το φιλοθεάμον κοινό.
Σου απαντάω λοιπόν, ότι εδώ και 2.500 χρόνια, την εποχή που ήταν νομοθέτης ο
Σόλωνας (περ. 639 – 559 π.Χ) είχε απαγορεύσει με νόμο στους Αθηναίους την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις άλλες πόλεις κράτη εκτός από το ελαιόλαδο . Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν επιτρεπόταν τότε και η πώληση
σύκων. Όποιος λοιπόν ενημέρωνε τους άρχοντες, για αυτούς που έβγαζαν παράνομα
σύκα από την Αττική , αυτός ονομαζόταν
συκοφάντης και η πράξη του
συκοφαντία! (Συκοφάντης: σύκο + φαίνω, δηλαδή φανερώνω)
Αποδείχτηκε λοιπόν ότι διάφοροι κατάγγελναν ψευδώς είτε τους προσωπικούς τους εχθρούς, είτε εκβίαζαν Πλούσιους Πολίτες, ότι θα τους καταγγείλουν. Για να γλυτώσουν την ταλαιπωρία της Δίκης τους πλήρωναν.
Από τότε λοιπόν, έχουμε την εμπειρία ότι αν ο Κόσμος τείνει να πιστεύει μια κατηγορία χωρίς αποδείξεις, κάποια άτομα θα την εκμεταλλευτούν. Ο Νόμος που έφερε ο Χατζηδάκης για την μη εκδικητική απόλυση, δίνει το δικαίωμα σε όποια φοβάται ότι θα απολυθεί επειδή δεν είναι καλή στη δουλειά της να καταγγείλει είτε τον Εργοδότη, είτε κάποιο Στέλεχος / Συνάδελφο για Σεξουαλική Παρενόχληση / Επίθεση. Μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση, δεν την αγγίζει κανείς. Και βέβαια, κάποιες θα το εκμεταλλευτούν. Ελπίζω η κόρη μου να μην μου πει ψέματα, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ότι θα μου πει ψέματα.
Αλλά αυτή που δούλευε στο οδοντιατρείο του ΤΥΠΕΤ και δήλωσε ότι της επιτέθηκε ένας άντρας πάνω από 1,80, την χαράκωσε με μαχαίρι, αλλά αυτή τον έσπρωξε κι αυτός έπεσε κάτω, τρόμαξε κι έφυγε, είχε πατέρα και ένα φουκαρά που ήθελε να την παντρευτεί. Αν κάποιος τους ρώταγε, πραγματικά πιστεύεις ότι η κόρη σου / μέλλουσα γυναίκα σου που είναι αγύμναστη κι έχει ύψος γύρω στο 1,60 κατάφερε να αντιμετωπίσει έναν οπλισμένο κακοποιό και να τον τρομάξει, στην καλύτερη περίπτωση θα έτρωγε βρισίδι, στη χειρότερη κλωτσομπουνίδια.
Η Μπίτκα αυτό έκανε. Προσπάθησε να τους εκβιάσει, πλην όμως δεν είχε το μυαλό να στήσει καλά την υπόθεση, κι όμως έκαναν τρεις πορείες για να την υποστηρίξουν