Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Αντιθέτως  πιστεύω  ότι  η  λύση  είναι  πολιτική

Οικοδόμηση  σχέσεων  με  τις  χώρες  που  είναι  στο μηχανισμό στήριξης
Και  με  αυτές που  νομοτελειακά  θα  μπουν  την επόμενη  διετία .

Προσπάθεια  επιβολής  εντός  της  ΕΕ  άλλου  μοντέλου  ανάπτυξης , με  γνώμονα  τον περιορισμό των ελλειμμάτων , αλλά  και  της  παράλληλης  αναπτυξιακής  χρηματοδότησης , ώστε  να  μη  βυθισθεί η  Ευρώπη  στην ύφεση  και  τη  διάλυση .

Πίεση  στη  Γερμανία , με  Πανευρωπαϊκό  ατού  τις πολεμικές  αποζημιώσεις

Βιωσιμότητα  του χρέους , με  γνώμονα  την  κοινωνική  συνοχή  για  κάποιο χρόνο
Και  μετά  νομοτελειακά  καθολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους   από όλες  τις  χώρες  της  ΕΕ  με  το διεθνές χρηματοπιστωτικό  σύστημα .

Αυτό βέβαια  απαιτεί  ευρωπαϊκή  ενότητα .
Αλλά  είναι  η άλλη  άποψη , η  Βαρουφική .

Απαιτεί  όμως  λαϊκή  πίεση  από  όλες  τις  ευρωπαϊκές  κοινωνίες .

Ο εχθρός  είναι  τα CDS  και  τα  τοκο

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Πληρης εφαρμογη του φιλελευθερισμου, χωρις μπασταρδεματα.
Άμεση στηριξη των επενδυτων να ερθουν στην Ελλαδα. Με μετατροπη της Ελλαδας σε φορολογικο παραδεισο.
Αμεση επιστροφη με καθε τροπο των εκπατρισθεντων κεφαλαιων, ακομη και με καταργηση του ποθεν εσχες.
Και μερικη αναδιαρθρωση του χρεους.
Και υπομονη για 5-6 χρονια.
Αυτα.

Πως  εννοούμε  τον  φιλελευθερισμό ?
Δίνεις  υπαρκτό  οικονομικό  μοντέλο   χωρίς  χρέος  εξωτερικό , ή  εσωτερικό  σε  ποσοστό  άνω  του 100% του  ΑΕΠ ?
Η  αναδιάρθρωση  του  χρέους  συνάδει  με  το «φιλελεύθερο» μοντέλο ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ακριβως!

εχει αποκλειστει απο ολους εχουν συμφερον και καραδοκουν πως και πως να βανδαλισουν το κουφαρι της χωρας μας!

γιατι αραγε?

λες για το καλο μας?
Για το κακο μας ηταν οτι μπηκαμε στο ευρω, για το τρισχειροτερο μας θα ειναι τωρα πια να βγουμε.
Δεν ειναι αυτο το θεμα. Εγω σου λεω οτι αποκλειεται η επιστροφη στη δραχμη, κι εσυ μου λες αν ειναι για το καλο μας ή όχι.
Δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν απαντάς σε τίποτε από όσα γράφω. Ούτε για την ευχέρεια που έχεις να είσαι σε αγωνιστικό κλίμα όποτε υπάρχει απεργία, ούτε για τις 8 περιφέρειες του Παπανδρέου το 2010, ούτε για το εάν χλευάζομαι πολύ περισσότερο από όσο χλευάζω, ούτε για το εάν η λύση θα έλθει μέσα από λεπίδια, κοπίδια, ούτε για το τί πραγματικά θέλεις (που πιστεύω ότι όσο και εάν το ειρωνεύεσαι ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ όσο κι εγώ) ούτε για το εάν αδικείς συστηματικά κάποιον και μετά λες ότι θέλεις να του δείξεις.

Το μόνο που λες είναι ότι η κατάστασις είναι ανίατος...

ΦΠ η καταστασις σου ειναι ανιατη....
 Πορευσου εν ειρηνη στον δρομο που διαλεγεις ολομοναχος
 Ειναι ματαιοτητα να βαρας πορτες κουφων ανθρωπων,και το μεσο επικοινωνιας δεν εχει
 την ζεστασια της επαφης....

Την οποία επιδιώκω και αποφεύγεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
  μπασταρδεματα λες τον σοσιαλισμο τυπου Πασοκ;

ασε μας ρε Αλεξ..
Φιλελευθερισμος χωρις μπασταρδεματα σημαινει ελευθερος ανταγωνισμος, χωρις το κρατος να βαζει εμποδια ή να το παιζει επιχειρηματιας.
Ε δεν μπορω να το πω και πιο απλα.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Πληρης εφαρμογη του φιλελευθερισμου, χωρις μπασταρδεματα.
Άμεση στηριξη των επενδυτων να ερθουν στην Ελλαδα. Με μετατροπη της Ελλαδας σε φορολογικο παραδεισο.
Αμεση επιστροφη με καθε τροπο των εκπατρισθεντων κεφαλαιων, ακομη και με καταργηση του ποθεν εσχες.
Και μερικη αναδιαρθρωση του χρεους.
Και υπομονη για 5-6 χρονια.
Αυτα.
μαλιστα....

τι απο ολα αυτα επιτυγχανεται με το μεσοπροθεσμο? τιποτα! ισα ισα επιβαλλονται τα ακριβως αντιθετα!

κατι για αυξηση της παραγωγικης δραστηριοτητας δεν βλεπω στις προτασεις σου....εισαι μαλλον κι εσυ οπαδος του δογματος ολοι υπαλληλοι ξενων πολυεθνικων...

για τα υπολοιπα τα εχει πει ηδη αναλυτικα ο Καζακης σε αλλες συνεντευξεις του

το κυριοτερο που δεν απαντας?

οντας εντος ευρω και κρεμμασμενος απο τα @@ του καθε τρισε, πως σκοπευεις να παρεις τις πρωτοβουλιες για να συμβουν τα παραπανω? ποιος σου ειπε οτι θα σε αφησουν και ποιος σου ειπε οτι το συμφερον τους ειναι η δικη σου ορθοποδηση?

ε?

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ενστολη διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή
Πάνω από 1.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, συμμετέχοντας στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που είχαν οργανώσει οι ομοσπονδίες τους.

δηλαδη δεν θα μας ψεκασουν;

οι μπατσοι ειναι φιλοι μας; :think: :think:

Οι μπάτσοι  είναι  αδέρφια  μας  μέχρι  να  μας  ξαναβαρέσουν !

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δίνεις  υπαρκτό  οικονομικό  μοντέλο   χωρίς  χρέος  εξωτερικό , ή  εσωτερικό  σε  ποσοστό  άνω  του 100% του  ΑΕΠ ?
Ενταξει, αν ακομη και τωρα πιστευεις οτι η λυση ειναι ο κρατισμος, δεν εχει νοημα να συζηταμε.
Ονειρεψου επιστροφη στη δραχμη.
Δεν εχω να σου πω τιποτα αλλο.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Φιλελευθερισμος χωρις μπασταρδεματα σημαινει ελευθερος ανταγωνισμος, χωρις το κρατος να βαζει εμποδια ή να το παιζει επιχειρηματιας.
Ε δεν μπορω να το πω και πιο απλα.

Πες   μου  χώρες  που  έχουν  αποκλέισει 100%  την κρατική επιχειρηματικότητα .
Ή  κράτος  το  οποίο  δεν  βάζει  εμπόδια  , έστω  και  με  τη  μορφή  κανονιστικής  ρύθμισης  της  οικονομικής  ζωής  , αποκλείοντας  αντικοινωνικές  και αντισυναλλακτικές  συμπεριφορές .
Εχθρός  της  αλήθειας  είναι  και  η  απλούστευση .
Μικρότερο  κράτος  δεν σημαίνει  λιγώτερο κράτος .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ναι.

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
πιθανον...εγω το εβαλα για συζητηση...ουτε το ασπαζομαι ουτε το απορριπτω...απο την αλλη ομως ειναι απο τις λιγες οργανωμενες κινησεις που εχουν γινει και που δεν αποσκοπουν σε πολιτικη καρεκλα (οπως λεει τουλαχιστον)...ειναι ο μονος που μιλαει καθαρα για ανατροπη καθεστωτος και διαλυση των κομματων...μεχρι στιγμης με βρισκει συμφωνη....το θεμα ευρω-δραχμη ειναι τεραστιο και απαιτει πολλη συζητηση...

μη με λες θεια νιτσα...ειναι σαν το μωρη/μαρη και το σιχενομαι :grin:

Εισαι η θεια μου νιτσα..
Ουτε εγω το αποριπτω αλλα βρισκω πολλα κενα. Το οτι δεν αποσκοπει σε πολιτικη καρεκλα εχω μεγαλες επιφυλαξεις και ιδιαιτερα γιατι δεν ειναι ξεκαθαρος για το τι θα γινει μετα την ανατροπη του καθεστωτος. Εχει δημοσιο λογο και περιμενω πολλα περισσοτερα απο τετοιους ανθρωπους.

Εντος ευρω, με τις δεσμευσεις που εχεις παρει σαν χωρα για την συνεχιση της ανυπαρξιας του πρωτογενους τομεα παραγωγης, για πες μας πως θα αναπτυχθεις?

Το συνολο των προτασεων του καζακη (και οχι το καθε ενα ξεχωριστα οπως εσκεμμενα κανεις) αποτελουν εναν πολυ καλο και ρεαλιστικο μπουσουλα για την ανακαμψη της οικονομιας, αποφευγοντας επιπλεον τα τρομερα δεινα που θα ζησει ο τοπος απαξ και ψηφιστει το μεσοπροθεσμο (τωρα) και ολα τα υπολοιπα μνημονια σε καθε μια απο τις επομενες δοσεις! (πρεπει να ειναι τουλαχιστον ασχετος καποιος για να πιστευει πως το προγραμμα αυτο εχει τον παραμικρο σκοπο συμαζεμματος και αναπτυξης)

Αφου οι δικες του προτασεις ειναι γτπ, για πες μας τις δικες σου λοιπον?

Εκτος ευρω θα εισαι σα σημαδουρα στον ωκεανο.
Το συνολο των προτασεων δεν ειναι αρνητικο αλλα ειπα οτι εχει πολλα κενα (το συνολο). Το καθε ενα ξεχωριστα δεν το ανελυσα εκτος απο το "να βγουμε απο το ευρω" που σαν οικονομολογος θα επρεπε να ξερει πολυ καλυτερα τι σημαινει. Αριστεριζει χωρις ουσια σε αρκετες περιπτωσεις.
Ο Βαρουφακης εχει επισης καλες προτασεις, με πιο τεχνικρατικη αποψη και ισως πιο ρεαλιστικη. Οικονομολογος δεν ειμαι αλλα πιστευω οτι το ιδανικο ειναι καπου στη μεση. Κανεις δεν εχει το αλαθητο ακομα και αν το ηθελαν.

Τις δικες μου προτασεις θα τις γραψω αργοτερα γιατι πρεπει να φυγω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Πες   μου  χώρες  που  έχουν  αποκλέισει 100%  την κρατική επιχειρηματικότητα .
Ή  κράτος  το  οποίο  δεν  βάζει  εμπόδια  , έστω  και  με  τη  μορφή  κανονιστικής  ρύθμισης  της  οικονομικής  ζωής  , αποκλείοντας  αντικοινωνικές  και αντισυναλλακτικές  συμπεριφορές .
Εχθρός  της  αλήθειας  είναι  και  η  απλούστευση .
Μικρότερο  κράτος  δεν σημαίνει  λιγώτερο κράτος .
Ακριβως. Σε αυτο το λαθος μολις υπεπεσες.
Αρα δεν αλλαζουμε τιποτα, και περιμενουμε με την εισοδο στη δραχμη και το μαγικο ραβδακι καποιου Καζακη να φτιαξουν ολα.
Καλα.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ενταξει, αν ακομη και τωρα πιστευεις οτι η λυση ειναι ο κρατισμος, δεν εχει νοημα να συζηταμε.
Ποιος ειπε οτι η λυση ειναι το αλλο ακρο ρε αλεξ?

σαφως και δεν ειναι λυση μονο το ολα κρατικα! Ειναι ομως λυση να υπαρχει και μια τουλαχιστον κρατικη επιχειρηση σε καθε τομεα η οποια να ρυθμιζει την αγορα και να μην επιτρεπει την δημιουργια καρτελ και μονοπωλειων !!!  Εσενα ποιος σου ειπε οτι ο απολυτος φιλελευθερισμος εχει θετικα αποτελεσματα για τον κοσμο? Μην πας μακρια, πες μου εδω στην Ελλαδα σε ολους τους τομεις που δεν παρεμβαινει ρυθμιστικα το κρατος τι κερδος εχεις δει?? ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ παντου εχουν δημιουργηθει καρτελ και πληρωνεις τα παντα ακριβοτερα απο ολοκληρη την Ευρωπη!

Και ερχεσαι παλι να μου πεις για φιλελευθερισμο?? Ακομη να το καταλαβεις οτι ο φιλελευθερισμος δοκιμαστηκε και απετυχε?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Τι λεει ο Καζακης?
Ανατροπη συστηματος και διαλυση κομματων?
Καλα.
Zieg Heil.
Ποιος θα μας κυβερναει τοτε, κανενας υποδεκανεας?
Μου φαινεται απο την πολλη δημοσιοτητα του εστριψε του κυρίου, και επειδη οι γραφικοτητες του βρηκαν ακροατηριο, θα θελησει να γινει και πλανηταρχης.

δε λεει αυτο...αυτη η συνηθεια του να κανετε ολοι σχολια με βαση τα σχολια των υπολοιπων και χωρις να εχετε εξετασει την ιδια την πηγη ειναι πολυ εκνευριστικο! ακου τι λεει πρωτα και μετα σχολιασε οσο θες

Άκου  όμως
Ο  χαοτικός  παράγοντας  του  μοντέλου  Καζάκη  είναι  ότι  θα  κρατήσουμε  τη  νομισματική  αστάθεια  σε  περίοδο ενός  έτους .
Αλλιώς  το σύστημα  δεν  λειτουργεί

Είναι  πολύ  μεγάλο  ρίσκο !

εγω παλι νιωθω οτι ειμαι στο χειλος του γκρεμο και ή θα ρισκαρω ή οχι...τι να σου πω...σου ειπα και εγω ειμαι αναποφασιστη ακομα στο θεμα ευρω και δραχμη...βρισκω πολλα υπερ και πολλα κατα και στα δυο

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Είσαι  λίγο  άοπλος  από  θεωρητικό  οπλοστάσιο  γνώσεων ?
Διότι  ο  Κρατισμός  είναι  άλλο  πράγμα .
Ας  πούμε  η  στήριξη  του  χρηματωτπιστωτικού  συστήματος δεν  είναι  κρατισμός ?
Η  επιδότηση  του  επιτοκίου  για  δανειακές  ανάγκες  του  τουρισμού , ή  της  εναλλακτικής παραγωγής  ενέργειας  δεν είναι  κρατισμός .

Μη  φετιχοποιείτε  λέξεις .
Μη  καταχράσθε  ορισμούς .
Ζωγραφίστε  το  με  δικά  σας  λόγια .

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ακριβως. Σε αυτο το λαθος μολις υπεπεσες.
Αρα δεν αλλαζουμε τιποτα, και περιμενουμε με την εισοδο στη δραχμη και το μαγικο ραβδακι καποιου Καζακη να φτιαξουν ολα.
Καλα.

Δες  το  νήμα  των σκέψεών  μου
Και  τι  λέω  για  το μοντέλο Καζάκη 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ποιος ειπε οτι η λυση ειναι το αλλο ακρο ρε αλεξ?

σαφως και δεν ειναι λυση μονο το ολα κρατικα! Ειναι ομως λυση να υπαρχει και μια τουλαχιστον κρατικη επιχειρηση σε καθε τομεα η οποια να ρυθμιζει την αγορα και να μην επιτρεπει την δημιουργια καρτελ και μονοπωλειων !!!  Εσενα ποιος σου ειπε οτι ο απολυτος φιλελευθερισμος εχει θετικα αποτελεσματα για τον κοσμο? Μην πας μακρια, πες μου εδω στην Ελλαδα σε ολους τους τομεις που δεν παρεμβαινει ρυθμιστικα το κρατος τι κερδος εχεις δει?? ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ παντου εχουν δημιουργηθει καρτελ και πληρωνεις τα παντα ακριβοτερα απο ολοκληρη την Ευρωπη!

Και ερχεσαι παλι να μου πεις για φιλελευθερισμο?? Ακομη να το καταλαβεις οτι ο φιλελευθερισμος δοκιμαστηκε και απετυχε?
Το ακουσα κι αυτο, οτι δουλεια του κρατους ειναι να φτιαχνει απο μια κρατικη επιχειρηση σε καθε τομεα, ωστε να...ρυθμιζει τις τιμες.
Σοβιετία δηλαδη.
Το κρατος να φτιαξει σωστους ελεγκτικους μηχανισμους, οχι κρατικα εκτροφεια τεμπεληδων.
Ακριβως ολη αυτη η επιχειρηματολογια δειχνει γιατι φτασαμε ως εδω.
Και γιατι πολύ δυσκολα θα ξεφυγουμε.
Δεν ειμαστε ακομη ωριμοι για τις λυσεις.
Αλλη μια δεκαετια ταλαιπωρια λοιπον.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
δε λεει αυτο...αυτη η συνηθεια του να κανετε ολοι σχολια με βαση τα σχολια των υπολοιπων και χωρις να εχετε εξετασει την ιδια την πηγη ειναι πολυ εκνευριστικο! ακου τι λεει πρωτα και μετα σχολιασε οσο θες
Ναι, ενω οσοι εχετε σχολιασει το μνημονιο ή το μεσοπροθεσμο, τα εχετε διαβασει.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom