Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
πιθανον...εγω το εβαλα για συζητηση...ουτε το ασπαζομαι ουτε το απορριπτω...απο την αλλη ομως ειναι απο τις λιγες οργανωμενες κινησεις που εχουν γινει και που δεν αποσκοπουν σε πολιτικη καρεκλα (οπως λεει τουλαχιστον)...ειναι ο μονος που μιλαει καθαρα για ανατροπη καθεστωτος και διαλυση των κομματων...μεχρι στιγμης με βρισκει συμφωνη....το θεμα ευρω-δραχμη ειναι τεραστιο και απαιτει πολλη συζητηση...

Άκου  ο  Καζάκης  είναι  πάρα  πολύ  σοβαρός
Η  λύση  που  προτείνει  είναι  στον  αντίποδα  της λύσης της βιωσιμότητας του  χρέους .
Ο  επιστήμονας  έχει  μοντέλο .
Και  εγώ  διαφωνώ  με  το  μοντέλο  αυτό  διότι είναι  η  αντιγραφή της  διαγραφής  του  χρέους  του  1932 .
Μόνο  που  το 1932 μετά  από  ένα  Κραχ το 1928 , με  τη  Γερμανία  να  συναλλάσσεται  με  clearing διότι  το  μάρκο  ήταν  για  τον πέοντα . Με  παραγωγικό  καπιταλισμό  ανάπτυξης , ήταν  υγιές  να  διαγράφεις  το χρέος.
Σήμερα  δεν  ξέρω .
Όμως  οι  προτάσεις  του  για  κατάργση των ποσοστώσεων
Για  παράκαμψη  των  εξαγωγικών  φραγμών
Για  απ΄ ευθειας  ανταλλακτικό  με  κλήαρινγκ  εμπόριο  με  ξένες  οικονομίες , αντί  χρησίμων  υλικών  για  την οικονομία  έχουν  ενδιαφέρον.

Πιο  κοντά  στην  πραγματικότητα  είναι  οι απόψεις  του  Βαρουφάκη.

Πάντως  το  θέμα  είναι  ότι  το  μεσοπρόθεσμο  δεν  είναι  λύση .
Το  χρέος  όπως  το  αντιλαμβανόμαστε  σήμερα  δεν είναι βιώσιμο μέγεθος.
Οι  ξένοι  , αυτή  τη  στιγμή και όχι  για  πολύ , απλώς  αποφεύγουν  να  πάρουν  το  ρίσκο  της  παγκόσμιας  αναταραχής  και  προσπαθούν  να  κερδίσουν  χρόνο  θωρακίζοντας  το χρηματοπιστωτικό  σύστημα .

Ταυτόχρονα  προσπαθούν  να  αποκτήσουν  στην Ελλάδα παραγωγικά  ερείσματα που  θα  μειώνουν  τη  βέβαιη  ζημιά .

Η όλη  προσπάθεια  εκεί  αποσκοπεί
Διότι  από  το  18ο  αιώνα  και μετά  δεν νοείται  ανάπτυξη  χωρίς  χρηματοπιστωτικό  σύστημα .

Εάν  δεν  μπει  στο  παιχνίδι  η  πρόθεση  της  κατάρρευσης  του υπάρχοντος  χρηματοπιστωτικού  συστήματος , με  όποιες  συνέπειες  και να  συνεπάγεται  αυτό  , δεν γίνεται  διαπραγμάτευση .

Τέλος  παρά  τα  όποια  μέτρα .
Αν  οι  Τράπεζες  το 2014 δεν διακρατήσουν  εθελοντικά  τα  Ελληνικά  ομόλογα  μέχρι  το  2017 , η  πτώχευση  είναι  βέβαιη .

Το  θέμα  είναι  ότι  αυτή  τη  στιγμή  ένα  ανισόρροπο χαοτικό , ήτοι κβαντικό ,  πολυπαραγοντικό  και  αστάθμητο ,  σύστημα (Ελληνική  Οικονομία)  το  φέραμε  στο  σημείο  αναγωγής  στην εντροπία του .

Προσπαθούμε  να  το  βάλουμε  να  δουλέψει  με  άλλο τρόπο
Δεν ξέρω  κατά  πόσο  αυτό  είναι  εφικτό

Αναγνωρίζω  τις  σκέψεις και  τους  φόβους  όλων , αλλά  ...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 ΦΠ η καταστασις σου ειναι ανιατη....
 Πορευσου εν ειρηνη στον δρομο που διαλεγεις ολομοναχος
 Ειναι ματαιοτητα να βαρας πορτες κουφων ανθρωπων,και το μεσο επικοινωνιας δεν εχει
 την ζεστασια της επαφης....

Ειναι προδιαγεγραμμενο (με την μορφωση σου) οτι θα ξυπνησεις καποια στιγμη,αλλα θα
 σου εχει αφαιρεθει η ικανοτητα αντιδρασης,αφου θα εισαι χωρις αμυνες...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Άκου  ο  Καζάκης  είναι  πάρα  πολύ  σοβαρός
Η  λύση  που  προτείνει  είναι  στον  αντίποδα  της λύσης της βιωσιμότητας του  χρέους .
Ο  επιστήμονας  έχει  μοντέλο .
Και  εγώ  διαφωνώ  με  το  μοντέλο  αυτό  διότι είναι  η  αντιγραφή της  διαγραφής  του  χρέους  του  1932 .
Μόνο  που  το 1932 μετά  από  ένα  Κραχ το 1928 , με  τη  Γερμανία  να  συναλλάσσεται  με  clearing διότι  το  μάρκο  ήταν  για  τον πέοντα . Με  παραγωγικό  καπιταλισμό  ανάπτυξης , ήταν  υγιές  να  διαγράφεις  το χρέος.
Σήμερα  δεν  ξέρω .
Όμως  οι  προτάσεις  του  για  κατάργση των ποσοστώσεων
Για  παράκαμψη  των  εξαγωγικών  φραγμών
Για  απ΄ ευθειας  ανταλλακτικό  με  κλήαρινγκ  εμπόριο  με  ξένες  οικονομίες , αντί  χρησίμων  υλικών  για  την οικονομία  έχουν  ενδιαφέρον.

Πιο  κοντά  στην  πραγματικότητα  είναι  οι απόψεις  του  Βαρουφάκη.

Πάντως  το  θέμα  είναι  ότι  το  μεσοπρόθεσμο  δεν  είναι  λύση .
Το  χρέος  όπως  το  αντιλαμβανόμαστε  σήμερα  δεν είναι βιώσιμο μέγεθος.
Οι  ξένοι  , αυτή  τη  στιγμή και όχι  για  πολύ , απλώς  αποφεύγουν  να  πάρουν  το  ρίσκο  της  παγκόσμιας  αναταραχής  και  προσπαθούν  να  κερδίσουν  χρόνο  θωρακίζοντας  το χρηματοπιστωτικό  σύστημα .

Ταυτόχρονα  προσπαθούν  να  αποκτήσουν  στην Ελλάδα παραγωγικά  ερείσματα που  θα  μειώνουν  τη  βέβαιη  ζημιά .

Η όλη  προσπάθεια  εκεί  αποσκοπεί
Διότι  από  το  18ο  αιώνα  και μετά  δεν νοείται  ανάπτυξη  χωρίς  χρηματοπιστωτικό  σύστημα .

Εάν  δεν  μπει  στο  παιχνίδι  η  πρόθεση  της  κατάρρευσης  του υπάρχοντος  χρηματοπιστωτικού  συστήματος , με  όποιες  συνέπειες  και να  συνεπάγεται  αυτό  , δεν γίνεται  διαπραγμάτευση .

Τέλος  παρά  τα  όποια  μέτρα .
Αν  οι  Τράπεζες  το 2014 δεν διακρατήσουν  εθελοντικά  τα  Ελληνικά  ομόλογα  μέχρι  το  2017 , η  πτώχευση  είναι  βέβαιη .

Το  θέμα  είναι  ότι  αυτή  τη  στιγμή  ένα  ανισόρροπο χαοτικό , ήτοι κβαντικό ,  πολυπαραγοντικό  και  αστάθμητο ,  σύστημα (Ελληνική  Οικονομία)  το  φέραμε  στο  σημείο  αναγωγής  στην εντροπία του .

Προσπαθούμε  να  το  βάλουμε  να  δουλέψει  με  άλλο τρόπο
Δεν ξέρω  κατά  πόσο  αυτό  είναι  εφικτό

Αναγνωρίζω  τις  σκέψεις και  τους  φόβους  όλων , αλλά  ...

κοιτα ο καζακης (εφοσον δεν πολιτευτει οπως δηλωνει) δεν θα επιβαλλει σε κανεναν την δραχμη με το ετσι θελω...οπως λεει στην εκπομπη στην οργανωση αυτη συμμετεχουν ανθρωποι απο ολες τις ιδεολογικες πλευρες με σκοπο καταρχας την ανατροπη του καθεστωτος με τη λαϊκη συμμετοχη...δε νομιζω οτι ειναι στο χερι του να επιβαλλει ειτε δραχμη ειτε ευρω...αυτο θα το αποφασισουν οι εξελιξεις ή ο λαος...το θεμα ειναι οτι μου φαινεται πολυ πιο λογικο αυτη τη στιγμη να στηριξω κατι το οποιο δουλευει για την ανατροπη του καθεστωτος παρα να στηριξω ειτε τις εκλογες ειτε την ασαφεια...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Επειδη δεν εχω ακομα κατασταλαξει στο θεμα δραχμης-ευρω εχω την απορια στο κατα ποσον η δραχμη θα επιφερει περισσοτερα κοινωνικα δεινα απο το μεσοπροθεσμο ή μια "ωραιοποιημενη" εκδοση αυτου...θεωρω οτι σκληροτητα και λιτοτητα θα επιφερουν και τα δυο...τι κερδιζει καποιος εαν γυρισει στη δραχμη και τι εαν παραμεινει στο ευρω?και τι χανει?

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
κοιτα ο καζακης (εφοσον δεν πολιτευτει οπως δηλωνει) δεν θα επιβαλλει σε κανεναν την δραχμη με το ετσι θελω...οπως λεει στην εκπομπη στην οργανωση αυτη συμμετεχουν ανθρωποι απο ολες τις ιδεολογικες πλευρες με σκοπο καταρχας την ανατροπη του καθεστωτος με τη λαϊκη συμμετοχη...δε νομιζω οτι ειναι στο χερι του να επιβαλλει ειτε δραχμη ειτε ευρω...αυτο θα το αποφασισουν οι εξελιξεις ή ο λαος...το θεμα ειναι οτι μου φαινεται πολυ πιο λογικο αυτη τη στιγμη να στηριξω κατι το οποιο δουλευει για την ανατροπη του καθεστωτος παρα να στηριξω ειτε τις εκλογες ειτε την ασαφεια...

Άκου  όμως
Ο  χαοτικός  παράγοντας  του  μοντέλου  Καζάκη  είναι  ότι  θα  κρατήσουμε  τη  νομισματική  αστάθεια  σε  περίοδο ενός  έτους .
Αλλιώς  το σύστημα  δεν  λειτουργεί

Είναι  πολύ  μεγάλο  ρίσκο !

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Επειδη δεν εχω ακομα κατασταλαξει στο θεμα δραχμης-ευρω εχω την απορια στο κατα ποσον η δραχμη θα επιφερει περισσοτερα κοινωνικα δεινα απο το μεσοπροθεσμο ή μια "ωραιοποιημενη" εκδοση αυτου...θεωρω οτι σκληροτητα και λιτοτητα θα επιφερουν και τα δυο...τι κερδιζει καποιος εαν γυρισει στη δραχμη και τι εαν παραμεινει στο ευρω?και τι χανει?
Γιατι συζηταμε για επιστροφη στη δραχμη, αφού αυτο το ενδεχομενο εχει αποκλεισθει απο τους παντες κατηγορηματικα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
πιθανον...εγω το εβαλα για συζητηση...ουτε το ασπαζομαι ουτε το απορριπτω...απο την αλλη ομως ειναι απο τις λιγες οργανωμενες κινησεις που εχουν γινει και που δεν αποσκοπουν σε πολιτικη καρεκλα (οπως λεει τουλαχιστον)...ειναι ο μονος που μιλαει καθαρα για ανατροπη καθεστωτος και διαλυση των κομματων...μεχρι στιγμης με βρισκει συμφωνη....το θεμα ευρω-δραχμη ειναι τεραστιο και απαιτει πολλη συζητηση...

μη με λες θεια νιτσα...ειναι σαν το μωρη/μαρη και το σιχενομαι :grin:
Τι λεει ο Καζακης?
Ανατροπη συστηματος και διαλυση κομματων?
Καλα.
Zieg Heil.
Ποιος θα μας κυβερναει τοτε, κανενας υποδεκανεας?
Μου φαινεται απο την πολλη δημοσιοτητα του εστριψε του κυρίου, και επειδη οι γραφικοτητες του βρηκαν ακροατηριο, θα θελησει να γινει και πλανηταρχης.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Το εκτρωμα που λεγεται παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα, καλα θα κανει να καταρευσει! στα @@ μας!

Απο τη στιγμη που καποιοι θεωρησαν αυθαιρετα πως εχουν το δικαιωμα να τζογαρουν αερα και πετυχει δεν πετυχει το τζογαρισμα, αυτοι θα πρεπει παντοτε να εχουν εξασφαλισμενα τα κερδη τους μετακυλυοντας τις χασουρες στους φορολογουμενους των χωρων του κοσμου, και το κυριοτερο με την ανοχη των πολιτικων, καλα θα παθουν να χασουν και αυτοι μια φορα!  Μην ανησυχειτε εσεις οι μονεταριστες, δεν προκειται να πτωχευσουν τα φαντς και οι πολυαγαπημενοι σας κουστουμακηδες, οφειλουν ομως οι κοινωνιες να τους δωσουν ενα γερο μαθημα και να νοιωσουν κι εκεινοι εστω στο ελαχιστο πως ειναι να χανεις!!! Το οτι μεχρι σημερα αυτο δεν συμβαινει αντικειται σε ολους τους κανονες της λογικης και του ανταγωνισμου!

Η μονη ελπιδα για την εξοδο απο αυτο το εκτρωμα ειναι το σχεδιο που προτεινει ο Καζακης! Και ειλικρινα μου εχει κανει εντυπωση ποσοι πολλοι εχουν μασησει το παραμυθι πως αμα χασει μια τραπεζα (οι τραπεζιτες δεν χανουν ποτε) αυτοματα σημαινει και καταστροφη της οικονομιας! ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΙΠΕΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !!!

Αυτο που δεν εχετε καταλαβει ακομη ειναι πως το συστημα αυτο ειναι αχορταγο, δεν ικανοποιειται με τιποτα! Η φτωχια και η ανεχεια που θα ζησετε στις εποχες του μεσοπροθεσμου θα ειναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ μπροστα στους εφιαλτες που θα ερχονται εκβιαστικα πριν απο καθε επομενη δοση!

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ απο τους καναπεδες σας και απλα παρεβρεθειτε στις συγκεντρωσεις! Δε σας κοστιζει τιποτα ουτε σας ζητα κανεις να κανετε τιποτε κοπιαστικο! Η ψηφιση του μεσοπροθεσμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλα μια δεσμη αδικων μετρων! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ πανω στο οποιο θα χτιστει η ταφοπλακα της χωρας και των πολιτων ειτε αυτοι ειναι μπλε, ειτε πρασινοι, ειτε κοκκινοι.... και κατω απο την ταφοπλακα ΗΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ουτε σεις, ουτε τα παιδια σας.....

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Γιατι συζηταμε για επιστροφη στη δραχμη, αφού αυτο το ενδεχομενο εχει αποκλεισθει απο τους παντες κατηγορηματικα?
Απο ποιους εχει αποκλειστει? απο τους πολιτικους ή τους ευρωπαιους εταιρους μας?

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Τι λεει ο Καζακης?
Ανατροπη συστηματος και διαλυση κομματων?
Καλα.
Zieg Heil.
Ποιος θα μας κυβερναει τοτε, κανενας υποδεκανεας?
Μου φαινεται απο την πολλη δημοσιοτητα του εστριψε του κυρίου, και επειδη οι γραφικοτητες του βρηκαν ακροατηριο, θα θελησει να γινει και πλανηταρχης.
Εισαι φαν του μεσοπροθεσμου?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Απο ποιους εχει αποκλειστει? απο τους πολιτικους ή τους ευρωπαιους εταιρους μας?
Απο ολους τους πολιτικους σχηματισμους εν ελλαδι.
Τουλαχιστον οσους εχουν μια στοιχειωδη οντοτητα.
Το ΚΚΕ ειναι εκτος κριτικης ετσι κι αλλιως.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Κοίτα  το  μεσοπρόσθεσμο  όπως  σου  είπα  προσπαθεί  να  βάλει  σε  τάξη  ένα  χαοτικό  σύστημα . Το δομικό  λάθος  είναι  αυτό .
Το  παραμένω  στο  ευρώ  δεν σημαίνει  αναγκαστικά  ψηφίζω  μεσοπρόθεσμο .

Επιστροφή  στη  δραχμή σημαίνει  το  εξής
α)  μη  διαπραγματεύσιμο  νόμισμα  στο  εξωτερικό
β) Εξωτερικό  εμπόριο  με  clearing
γ) Οικοδόμηση  αυτάρκειας
δ) Εξαγωγικό  έμποριο
και  μερικά  άλλα  πράγματα

Θεωρώ  ότι  από  τη  στιγμή  που  δεν έχουμε  αυτάρκεια , και  σοβαρό  εξαγωγικό  προϊόν  δεν μπορούμε  να  γυρίσουμε  στη  δραχμή  πριν  οικοδομήσουμε  τέτοιες  δομές .

Αν  πάμε στη  δραχμή  για  να  οικοδομήσουμε  τέτοιες  δομές , θα  χρειαστούμε  χρηματοπιστωτικό  σύστημα  το  οποίο , είτε  δεν θα  συνδράμει , είτε  θα  έχει καταρρεύσει .

Αυτά  βλέπω  απλοϊκά .

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Απο ολους τους πολιτικους σχηματισμους εν ελλαδι.
Τουλαχιστον οσους εχουν μια στοιχειωδη οντοτητα.
Το ΚΚΕ ειναι εκτος κριτικης ετσι κι αλλιως.
και απο τους ευρωπαιους εχει αποκλειστει!

και θα επρεπε να σε προβληματιζει!  ;)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ενστολη διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή
Πάνω από 1.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, συμμετέχοντας στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που είχαν οργανώσει οι ομοσπονδίες τους.

δηλαδη δεν θα μας ψεκασουν;

οι μπατσοι ειναι φιλοι μας; :think: :think:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ωραια. Αρα εχει αποκλεισθει απο ολους.
Παμε παρακατω.
Ακριβως!

εχει αποκλειστει απο ολους εχουν συμφερον και καραδοκουν πως και πως να βανδαλισουν το κουφαρι της χωρας μας!

γιατι αραγε?

λες για το καλο μας?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ποια η προταση σου τοτε?
Πληρης εφαρμογη του φιλελευθερισμου, χωρις μπασταρδεματα.
Άμεση στηριξη των επενδυτων να ερθουν στην Ελλαδα. Με μετατροπη της Ελλαδας σε φορολογικο παραδεισο.
Αμεση επιστροφη με καθε τροπο των εκπατρισθεντων κεφαλαιων, ακομη και με καταργηση του ποθεν εσχες.
Και μερικη αναδιαρθρωση του χρεους.
Και υπομονη για 5-6 χρονια.
Αυτα.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom