pouranger
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 9
- Πόντοι
- 1.290
πιθανον...εγω το εβαλα για συζητηση...ουτε το ασπαζομαι ουτε το απορριπτω...απο την αλλη ομως ειναι απο τις λιγες οργανωμενες κινησεις που εχουν γινει και που δεν αποσκοπουν σε πολιτικη καρεκλα (οπως λεει τουλαχιστον)...ειναι ο μονος που μιλαει καθαρα για ανατροπη καθεστωτος και διαλυση των κομματων...μεχρι στιγμης με βρισκει συμφωνη....το θεμα ευρω-δραχμη ειναι τεραστιο και απαιτει πολλη συζητηση...
Άκου ο Καζάκης είναι πάρα πολύ σοβαρός
Η λύση που προτείνει είναι στον αντίποδα της λύσης της βιωσιμότητας του χρέους .
Ο επιστήμονας έχει μοντέλο .
Και εγώ διαφωνώ με το μοντέλο αυτό διότι είναι η αντιγραφή της διαγραφής του χρέους του 1932 .
Μόνο που το 1932 μετά από ένα Κραχ το 1928 , με τη Γερμανία να συναλλάσσεται με clearing διότι το μάρκο ήταν για τον πέοντα . Με παραγωγικό καπιταλισμό ανάπτυξης , ήταν υγιές να διαγράφεις το χρέος.
Σήμερα δεν ξέρω .
Όμως οι προτάσεις του για κατάργση των ποσοστώσεων
Για παράκαμψη των εξαγωγικών φραγμών
Για απ΄ ευθειας ανταλλακτικό με κλήαρινγκ εμπόριο με ξένες οικονομίες , αντί χρησίμων υλικών για την οικονομία έχουν ενδιαφέρον.
Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι οι απόψεις του Βαρουφάκη.
Πάντως το θέμα είναι ότι το μεσοπρόθεσμο δεν είναι λύση .
Το χρέος όπως το αντιλαμβανόμαστε σήμερα δεν είναι βιώσιμο μέγεθος.
Οι ξένοι , αυτή τη στιγμή και όχι για πολύ , απλώς αποφεύγουν να πάρουν το ρίσκο της παγκόσμιας αναταραχής και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο θωρακίζοντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα .
Ταυτόχρονα προσπαθούν να αποκτήσουν στην Ελλάδα παραγωγικά ερείσματα που θα μειώνουν τη βέβαιη ζημιά .
Η όλη προσπάθεια εκεί αποσκοπεί
Διότι από το 18ο αιώνα και μετά δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς χρηματοπιστωτικό σύστημα .
Εάν δεν μπει στο παιχνίδι η πρόθεση της κατάρρευσης του υπάρχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος , με όποιες συνέπειες και να συνεπάγεται αυτό , δεν γίνεται διαπραγμάτευση .
Τέλος παρά τα όποια μέτρα .
Αν οι Τράπεζες το 2014 δεν διακρατήσουν εθελοντικά τα Ελληνικά ομόλογα μέχρι το 2017 , η πτώχευση είναι βέβαιη .
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ένα ανισόρροπο χαοτικό , ήτοι κβαντικό , πολυπαραγοντικό και αστάθμητο , σύστημα (Ελληνική Οικονομία) το φέραμε στο σημείο αναγωγής στην εντροπία του .
Προσπαθούμε να το βάλουμε να δουλέψει με άλλο τρόπο
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό
Αναγνωρίζω τις σκέψεις και τους φόβους όλων , αλλά ...