Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Αυτο ειναι το θεωρητικο οπλοστασιο?
Χαιρομαι που δεν το εχω.
Σημερα εμαθα οτι ο φιλελευθερισμος σημαινει και ανοιγμα των συνορων στους πακιστανους.

Αν  ο  κατέχων  τα  μέσα  παραγωγής  θέλει να  φέρει  εργάτες  από το Πακιστάν ?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εισαι η θεια μου νιτσα..
Ουτε εγω το αποριπτω αλλα βρισκω πολλα κενα. Το οτι δεν αποσκοπει σε πολιτικη καρεκλα εχω μεγαλες επιφυλαξεις και ιδιαιτερα γιατι δεν ειναι ξεκαθαρος για το τι θα γινει μετα την ανατροπη του καθεστωτος. Εχει δημοσιο λογο και περιμενω πολλα περισσοτερα απο τετοιους ανθρωπους.

Εκτος ευρω θα εισαι σα σημαδουρα στον ωκεανο.
Το συνολο των προτασεων δεν ειναι αρνητικο αλλα ειπα οτι εχει πολλα κενα (το συνολο). Το καθε ενα ξεχωριστα δεν το ανελυσα εκτος απο το "να βγουμε απο το ευρω" που σαν οικονομολογος θα επρεπε να ξερει πολυ καλυτερα τι σημαινει. Αριστεριζει χωρις ουσια σε αρκετες περιπτωσεις.
Ο Βαρουφακης εχει επισης καλες προτασεις, με πιο τεχνικρατικη αποψη και ισως πιο ρεαλιστικη. Οικονομολογος δεν ειμαι αλλα πιστευω οτι το ιδανικο ειναι καπου στη μεση. Κανεις δεν εχει το αλαθητο ακομα και αν το ηθελαν.

Τις δικες μου προτασεις θα τις γραψω αργοτερα γιατι πρεπει να φυγω.

εγω νομιζω οτι λεει ξεκαθαρα τι θα γινει μετα την ανατροπη του καθεστωτος...αυτο που δεν ξερω και δεν ξερουμε ολοι υποθετω ειναι το αν σκοπευει να τα τηρησει ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Λοιπον παιδια, σας παρακαλω μονο η ανατροπη του καθεστωτος να γινει μετα το σαββατοκυριακο, γιατι εχω κατι δουλιτσες ενδιαμεσα.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Συνεχιζεται η εμπλουτιση του θεωρητικου οπλοστασιου.
Μαθαινω οτι η καταργηση των κομματων δεν σημαινει απαραιτητα τον δεκανεα πανω απο το κεφαλι μας, αλλά σημαινει υγιες συστημα.
Προφανως με κυβερνηση των νεφελιμ.

Δεν  μιλάμε  για  κατάργηση  των κομμάτων.
Μιλάμε  για  ανατροπή με προσπάθεια διάλυσης των σημερινων κομμάτων.
Ή  ακριβέστερα  των  κομματικών μηχανισμών .

Μετά  ο  κόσμος  συμπράττει  ιδρύει  νέα  κόμματα , εκλογές , λαϊκή  κυριαρχία  κ.λπ.

Πάντως  με  το  σύστημα - δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ  προκοπή  δε  γίνεται .

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.482
Πόντοι
25.467
Αυτο ειναι το θεωρητικο οπλοστασιο?
Χαιρομαι που δεν το εχω.
Σημερα εμαθα οτι ο φιλελευθερισμος σημαινει και ανοιγμα των συνορων στους πακιστανους.

Ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός", πρόσφατα έχει αποκτήσει στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, με τη διευρυμένη μεσαία τάξη, το εξής περιεχόμενο: Θέτει ως στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανεξαρτήτως μεγέθους, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, μεγάλης και μικρομεσαίας, την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με το κοινωνικό του στοιχείο να παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και γι' αυτό διακηρύττει ότι φιλοδοξεί να λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας των πολιτών.

Με την πιο "παραδοσιακή" του έννοια ο κοινωνικός φιλελευθερισμός (social liberalism) έχει συνδεθεί στην Ευρώπη με την υπεράσπιση όλων των ατομικών δικαιωμάτων που δεν ανήκουν στην οικονομική σφαίρα (Χωρισμός κράτους – εκκλησίας, αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών, αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου κ.α.).

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ναι, ενω οσοι εχετε σχολιασει το μνημονιο ή το μεσοπροθεσμο, τα εχετε διαβασει.

εγω τουλαχιστον δεν το εχω κανει αυτο...δεν ξερω οι υπολοιποι...θελω να πω οτι πιαστηκες απο μια φραση που ειπα η οποια ηταν κομματι ενος αλλου μεγαλυτερου πραγματος...δεν ειπε οτι εχει σκοπο να καταστρεψει τον κοινοβουλευτισμο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δεν  μιλάμε  για  κατάργηση  των κομμάτων.
Μιλάμε  για  ανατροπή με προσπάθεια διάλυσης των σημερινων κομμάτων.
Ή  ακριβέστερα  των  κομματικών μηχανισμών .

Μετά  ο  κόσμος  συμπράττει  ιδρύει  νέα  κόμματα , εκλογές , λαϊκή  κυριαρχία  κ.λπ.

Πάντως  με  το  σύστημα - δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ  προκοπή  δε  γίνεται .
Αρα μιλαμε απλως για μετονομασια.
Καταλαβα. Μεγιστη ανατροπή.
Σε ολον τον κοσμο οι παραταξεις ειναι δυο, αντε τρεις. Και λεγονται με το ονομα τους.
Εμεις τελικα θα λυσουμε το προβλημα, δινοντας τους ενα πιο "θολο" ονομα.

Επισκέπτης
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ενστολη διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή
Πάνω από 1.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, συμμετέχοντας στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που είχαν οργανώσει οι ομοσπονδίες τους.
Επιτελους,εγινε και ενα σωματειο δεκτο απο την"πλατεια"...αυτο των μπατσων.
2011.06.23--kodak._037.jpg

Για οποιον"ξεχναει"εχουν τραμπουκιστει ΟΛΑ τα υπολοιπα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
εγω τουλαχιστον δεν το εχω κανει αυτο...δεν ξερω οι υπολοιποι...θελω να πω οτι πιαστηκες απο μια φραση που ειπα η οποια ηταν κομματι ενος αλλου μεγαλυτερου πραγματος...δεν ειπε οτι εχει σκοπο να καταστρεψει τον κοινοβουλευτισμο
"Διαλυση κομματων" δεν μπορει να σημαινει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρα καταργηση του κοινοβουλευτισμου.
Αλλιως προκειται απλως για μια "μετονομασια" των υπαρχοντων σχηματισμων. Αντε και για μια εμπλουτιση τους με νεα προσωπα.
Αυτο ειναι το προβλημα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Τι εννοεις αδελφε, οτι οι αστυνομικοι εχουν γινει πιο συμπαθεις στον κοσμο απο τους παραδοσιακους αγωνιστες?
Θα επρεπε να σε προβληματιζει αυτο.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Δεν  είναι  κακό  να  διαμαρτύρονται  οι μπάτσοι
Κακό  είναι  να  βαράνε  τους  διαδηλωτές .

Επισκέπτης
Ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός", πρόσφατα έχει αποκτήσει στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, με τη διευρυμένη μεσαία τάξη, το εξής περιεχόμενο: Θέτει ως στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανεξαρτήτως μεγέθους, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, μεγάλης και μικρομεσαίας, την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με το κοινωνικό του στοιχείο να παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και γι' αυτό διακηρύττει ότι φιλοδοξεί να λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας των πολιτών.

Με την πιο "παραδοσιακή" του έννοια ο κοινωνικός φιλελευθερισμός (social liberalism) έχει συνδεθεί στην Ευρώπη με την υπεράσπιση όλων των ατομικών δικαιωμάτων που δεν ανήκουν στην οικονομική σφαίρα (Χωρισμός κράτους – εκκλησίας, αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών, αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου κ.α.).
Οποιος βρει σε τι διαφερει το πολιτικο προφιλ του ΠΑΣΟΚ απο ολα τα παραπανω κερδιζει...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
"Διαλυση κομματων" δεν μπορει να σημαινει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρα καταργηση του κοινοβουλευτισμου.
Αλλιως προκειται απλως για μια "μετονομασια" των υπαρχοντων σχηματισμων. Αντε και για μια εμπλουτιση τους με νεα προσωπα.
Αυτο ειναι το προβλημα?

Είναι  και  αυτό .

Επισκέπτης
Τι εννοεις αδελφε, οτι οι αστυνομικοι εχουν γινει πιο συμπαθεις στον κοσμο απο τους παραδοσιακους αγωνιστες?
Θα επρεπε να σε προβληματιζει αυτο.
Δεν  είναι  κακό  να  διαμαρτύρονται  οι μπάτσοι
Κακό  είναι  να  βαράνε  τους  διαδηλωτές .
Ομοιος στον ομοιο και η κοπρια στα λαχανα...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
οριστε το μεσοπροθεσμο... για οσους το εψαχναν...

αξιζει να δειτε τον πινακα με την προοδο του χρεους...που το 2015 θα φτασει στα 530δις και σε ποσοστο 193,5 του ΑΕΠ... κατα τα αλλα σημερα εχουμε προβλημα και με το μεσοπροθεσμο θα σωθυμε, θα μπουν βασεις αναπτυξης μπλα μπλα μπλα...

Επισης μεγαλη πλακα εχει ο πινακας των αποκρατικοποιησεων.....  και ιδιως η πωληση του ΕΛΠΕ αλλα και του 100% των "μεταλλευτικων δικαιωματων"... παλι κοροϊδο τους πιασαμε τους κουτοφραγκους! Αφου οποιος μιλα για ορυκτο πλουτο στην Ελλαδα ειναι τρελος συμφωνα με τον αντιπροεδρο...

Για τους υπολοιπους πινακες, τις μειωσεις ανα κατηγορια και το πως θα μεταφραστουν στο επιπεδο διαβιωσης του κοσμου σας αφηνω να βγαλετε μονοι σας τα συμπερασματα....

Αυτο που δεν μου εχει απαντησει ομως κανεις....

ας πουμε οτι το εφαρμοζουμε απαρεκλητα....
ας πουμε οτι ο λαος βαζει πλατη και ανεχται το επιπεδο ζωης της μποτσουανα...

ποιοι το αποτελεσμα??? να αυξηθει το χρεος?? και λοιπον? τοτε..το 2015 τι θα γινει με μεγαλυτερο χρεος και με πουλημενα ολα τα κινητα και ακινητα που σημερα φερνουν καποιο κερδος στα κτατικα ταμεια?

Το μεσοπροθεσμο (το οποιο λεγεται ετσι γιατι θα υπαρξει προφανως και μακροπροθεσμο) δεν ειναι τιποτε αλλο παρα η διαδικασια ξεγυμνωσης της χωρας απο τον εθνικο της πλουτο, δημιουργιας ντοπιων δουλων στη διαθεση οσων τον εκμεταλλευτουν και η εξαφανιση καθε κοινωνικου δικαιωματος των πολιτων πριν (το 2015) πεταξουν τη χωρα και το λαο στα σκουπιδια χωρις καμια δυνατοτητα επαναφορας.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

αν πρόκειται να τα βάλεις με το αφεντικό, καλό είναι να έχεις κερδίσει την συμπάθεια των μπράβων του :cool2:

χλωμό να αποδώσει καρπούς στην πράξη, αλλά μια λογική την έχει νομίζω :think:

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom