Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Δεν είχα την τύχη ποτέ να ζήσω μόνος μου, να έχω δικό μου σπίτι δηλαδή, δεν σπούδασα και τα οικονομικά μου δεν ήταν ποτέ αρκετά σθεναρά για να νοικιάσω μόνος μου. Σαν αποτέλεσμα μού έχει μείνει η απορία. Μήπως τελικά ένας άνθρωπος, ένας άντρας ειδικότερα, δεν γνωρίζει τι είναι η ζωή αν δε ζήσει μόνος του σαν εργένης, ανεξάρτητος, μακριά από γονείς και συγγενείς; Βλέπω τους φοιτητές που είναι πολύ νεώτεροι μου και ζουν ανεξάρτητοι, κάνουν τα ψώνια τους κλπ, και αναρωτιέμαι, μήπως χάνω κάτι;
Ποιά είναι η γνώμη σας;

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
ίσως λέγεται αυτό για να έχεις περισσότερη ελευθερια εφόσον έχεις οικονομική άνεση και δεν τα φέρνεις ίσα ίσα.
Αλλά μην ψαρώνεις με τις μαλακίες των περιοδικών και τις τηλεόρασης

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Δεν είχα την τύχη ποτέ να ζήσω μόνος μου, να έχω δικό μου σπίτι δηλαδή, δεν σπούδασα και τα οικονομικά μου δεν ήταν ποτέ αρκετά σθεναρά για να νοικιάσω μόνος μου. Σαν αποτέλεσμα μού έχει μείνει η απορία. Μήπως τελικά ένας άνθρωπος, ένας άντρας ειδικότερα, δεν γνωρίζει τι είναι η ζωή αν δε ζήσει μόνος του σαν εργένης, ανεξάρτητος, μακριά από γονείς και συγγενείς; Βλέπω τους φοιτητές που είναι πολύ νεώτεροι μου και ζουν ανεξάρτητοι, κάνουν τα ψώνια τους κλπ, και αναρωτιέμαι, μήπως χάνω κάτι;
Ποιά είναι η γνώμη σας;

Ετσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα για να ζεί κάποιος ανθρώπινα θα πρέπει να ζει μόνος του. Πολλοί θα καταλάβουν τι εννοώ.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Εγω που ζω μονος μου εδω και σχεδον 2 χρονια και εχω αποψη μπορω να πω 2 πραγματα...
Εχει τα υπερ του και τα κατα του και θα τα ονομασω...
Υπερ:
Εχεις την ησυχια σου οταν τη χρειαζεσαι π.χ. οταν γυρνας απο δουλεια κουρασμενος και δε θες να μολησεις σε ανθρωπο κτλ...
Μπορεις να φερνεις γυναικες οποτε θες
Και μονο που λες σε γκομενα οτι ζεις μονος ακουγεται καλυτερα απο το να λες οτι ζεις με τους γονεις σου
Γενικα εχεις την ελευθερια να κανεις οτι θες και ιδιως αν ειναι δικο σου το σπιτι να το φτιαξεις οπως θες
Μπορεις να το καθαριζεις οποτε θες κ να το μαζτειες προυποθετοντας οτι δεν εισαι κανενας βρωμιαρης κ δεν το καθαριζεις ποτε...
Κατα:
Πολλα εξοδα
Μερικες φορες νιωθεις τρομερη μοναξια
Σου λειπει το μαγειρευτο φαι αν δεν ξερεις να μαγειρευεις η αν βαριεσαι οπως στη δικια μου περιπτωση γιατι καποτε ημουν σεφ...
Το καθαρισμα κ οι δουλειες γενικα ειναι σπαστικες αν θες να ζεις σαν ανθρωπος...
Αν εχεις μονιμο δεσμο,σου μπαστακωνεται η γκομενα και δεν μπορεις να ξενοπηδηξεις...
Αυτα ειναι τα ευκολα που μου ερχονται στο μυαλο και που τα ζω εγω...
Αν εχει κανεις κ αλλες διαπιστωσεις ας συμπληρωσει.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αν εχεις μονιμο δεσμο, σου μπαστακωνεται η γκομενα
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεκαθαρίζεις απ' την αρχή.

"Συμβιώνω" = κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι δυο.

Αυτός που ΔΕΝ συμφωνεί, δεν χρειάζεται να αιτιολογήσει την προτίμηση του.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μείνει μόνος του για να μάθει την ζωή;
-Ναι.

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Ετσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα για να ζεί κάποιος ανθρώπινα θα πρέπει να ζει μόνος του. Πολλοί θα καταλάβουν τι εννοώ.

Ισχυει ακριβως το αντιθετο, εκτος αν εχει λεφτα

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
Κι εγώ μένω μόνος μου εδώ και δυο χρόνια απο τα 33 μου. Πλεονεκτήματα: έχω τον δικό μου χώρο και την ησυχία μου.Δεν έχω την γκρίνια της μάνας μου, δεν ανέχομαι τους επισκέπτες του σπιτιου, μαγειρέυω τα φαγητά που θέλω να φάω,δυιαρυθμίζω τον χώρο μου όπως θέλω και ασφαλώς έχω περισσότερο κύρος. Μειονεκτήμα: εξαντληντικά οικονομικά στριμώγματα, υποταγή στον εργοδότη για τον φόβο απόλυσης ή δυσμενούς μετάθεσης, ελλειψη ελεύθερου χρόνου διότι το μαγείρεμα και το καθάρισμα θέλουν χρόνο, φόβος μήπως αρρωστήσω, χτυπήσω ή πέσω θύμα ληστείας.

Εάν δεν έχεις πάντως κάποιο μηνιαίο οισόδημα κατ ελάχιστο 1100 € καθαρά μη το αποτολμήσεις

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
οποιοδηποτε ανθρωπος εχει αλλη οπτικη αν μεινει μονος. Αλλά ακόμα πιο διαφορετική αν μείνει μονος, πληρωνει τα εξοδα του μονος, μαγειρευει, πλενει κτλ μονος. Το λεω αυτο γιατι αν ειναι να πας στην μανουλα για φαι και πλυσιμο  η σε συντηρουν,ειναι το ιδιο σαν να μην μενεις μονος, ακομα και αν μενεις μονος. Η αν μενεις μονος αλλα διπλα σε γονεις δεν ειναι το ιδιο με τ0 να μενεις μακρυα τους.

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
Εχει τα αρνητικα του αλλα σαφως και ναι

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
Μειονεκτήμα: εξαντληντικά οικονομικά στριμώγματα,

Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο στριμωγμένος είμαι οικονομικά, σκέφτομαι να παντρευτώ για να μπει στο νοικοκυρίο μου και δεύτερος μισθός..κατάντια :)  

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Εγω μενω μονος μου απο τα 25...! Η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι φιλε 50-50. Εχει τα καλα του εχει κ τα κακα του.! Το 2007 που το εκανα πραξη ηταν αλλιως τα δεδομενα υπηρχε χρημμα για επιπλα κ συσκευες..Σημερα 2012 δεν ξερω εαν θα μπορουσα να κανω τετοιο βημα.τοσα χρονια εχω καλυψει τα εξοδα του εργενη που επρεπε να γινουν κ τωρα απλα συντηρουμε για οσο με παρει..!Εχω σκεφτει να γυρισω στους γονεις μου..!ΕΑΝ δεν ειχα δικο μου σπιτι κ πληρωνα ενοικιο περα απο τα παγια εξοδα θα το ειχα κανει ηδη...!Αλλα εμαθα να επιβιωνω μονος να μαγειρευω..κτλπ. Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι η μοναξια δεν εχεις να πεις μια κουβεντα οταν θελεις....!

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Πολλα ειναι 1500 φιλε μου. Αν υποθεσουμε οτι μενεις σε μια γκαρσονιερα η εστω ενα 2αρι. Θελεις 300 ενοικιο-35Δεη 5 νερο 25 ΟΤΕ 15 κοινοχρηστα.. βαλε κ supermarket!μεσο ορο 500 το μηνα..!Tωρα τα προσωπικα εξοδα του καθενος ας τα υπολογηση μονος του.......!

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Eγώ έχω την οικονομική δυνατότητα να μείνω μόνος άλλα δεν το κάνω για τον απλούστατο λόγο ότι θέλω να μου περισσέυουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη μου... :P :P :P
Ένας άλλος λόγος είναι  αυτό που προανέφερε ο προηγούμενος φίλος ότι λογικά θα υπάρχουν στιγμές μοναξιάς.
Σε γενικές γραμμές πάντως δεν νομίζω ότι χάνεις και τίποτα... Ούτε είσαι περισσότερος μπούλης απο κάποιον που μένει μόνος του,άλλα έρχεται η μανούλα του κάθε Σ.Κ. και του μαγειρέυει/πλένει/καθαρίζει και έχει την ψευδαίσθηση ότι συντηρείται μόνος του :2funny:

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Κατα:
Πολλα εξοδα
Μερικες φορες νιωθεις τρομερη μοναξια
Τα σημαντικότερα για μένα. Όπως και η περίπτωση που τυχόν αρρωστήσεις αναγκαστικά γίνεσαι νοσηλευτής του εαυτού σου.Με την ανάγκη όλα συνηθίζονται..

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Eγώ έχω την οικονομική δυνατότητα να μείνω μόνος άλλα δεν το κάνω για τον απλούστατο λόγο ότι θέλω να μου περισσέυουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη μου... :P :P :P
Ένας άλλος λόγος είναι  αυτό που προανέφερε ο προηγούμενος φίλος ότι λογικά θα υπάρχουν στιγμές μοναξιάς.
Σε γενικές γραμμές πάντως δεν νομίζω ότι χάνεις και τίποτα... Ούτε είσαι περισσότερος μπούλης απο κάποιον που μένει μόνος του,άλλα έρχεται η μανούλα του κάθε Σ.Κ. και του μαγειρέυει/πλένει/καθαρίζει και έχει την ψευδαίσθηση ότι συντηρείται μόνος του :2funny:

εισαι το ιδιο μπουλης οντως

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Ένας άλλος λόγος είναι  αυτό που προανέφερε ο προηγούμενος φίλος ότι λογικά θα υπάρχουν στιγμές μοναξιάς.

Σωστος  :thumbsup:

Gianpaolo

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Πολλα ειναι 1500 φιλε μου. Αν υποθεσουμε οτι μενεις σε μια γκαρσονιερα η εστω ενα 2αρι. Θελεις 300 ενοικιο-35Δεη 5 νερο 25 ΟΤΕ 15 κοινοχρηστα.. βαλε κ supermarket!μεσο ορο 500 το μηνα..!Tωρα τα προσωπικα εξοδα του καθενος ας τα υπολογηση μονος του.......!

Συμφωνώ με οσα εγραψες. Εχω μόνο δυο μικροενστασεις:
1. για ενα τέτοιο διαμερισμα, η ΔΕΗ ειναι περίπου στα 40-45Ε το διμηνο.
2. τα κοινόχρηστα ανεβαίνουν αρκετα για 5-6 μηνες λογω θερμανσης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom