Νέα

Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών !!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα NikosShell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 997
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Η καταστολή των αριστερών εξτρεμιστών στην Ευρώπη
Σκληρά αστυνομικά και νομοθετικά μέτρα τις δεκαετίες ’70 και ’80


Φιλιππος Χατζοπουλος

Η αριστερή τρομοκρατία έχει μακρά παράδοση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς έλκει την ιδεολογική καταγωγή αλλά και τις επιχειρησιακές μεθόδους της από τους αντιτσαρικούς Ναρόντνικους στη Ρωσία του 19ου αιώνα, από τους Ιταλούς Καρμπονάρους, αλλά και από τις αναρχοσυνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών της Ανδαλουσίας.

Τα δυτικά κράτη, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της αριστερής τρομοκρατίας, διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή συνηθισμένων κατασταλτικών μέτρων αστυνομικού χαρακτήρα, δεν επαρκούσε για την πάταξη των οργανώσεων αυτών, όπως φάνηκε και κατά τα «Μολυβένια Χρόνια» της δεκαετίας του 1970 στη Δυτική Ευρώπη. Η γερμανική εμπειρία, αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενόπλων οργανώσεων στην Ιταλία, απέδειξε ότι ο εντοπισμός και η διάλυση της αριστερής τρομοκρατίας απαιτεί προσεκτικό συνδυασμό μεθόδων αντικατασκοπείας μαζί με παραδοσιακά αστυνομικά μέτρα. Με άλλα λόγια, μόνο με τη διείσδυση των αρχών ασφαλείας στο εσωτερικό τέτοιων οργανώσεων κατέστη δυνατή η διάλυσή τους με κοινές αστυνομικές μεθόδους.

Γερμανία. Τον χειμώνα του 1968, ομάδα τεσσάρων ακτιβιστών, μεταξύ τους ο Αντρέας Μπάαντερ και η Γκούντρουν Ενσλιν, πυροδοτούν εμπρηστικούς μηχανισμούς στο εσωτερικό εμπορικού κέντρου της Φρανκφούρτης. Συλλαμβάνονται λίγο αργότερα και οδηγούνται στη φυλακή, όπου γνωρίζονται με τη δημοσιογράφο Ούλρικε Μάινχοφ. Η πρώτη ενέργεια της «Φράξιας Κόκκινος Στρατός» (RAF) είναι η απόδραση του Μπάαντερ τον Μάιο του 1970 και η εκπαίδευση της ομάδας σε παλαιστινιακό στρατόπεδο στην Ιορδανία. Η οργάνωση «αναλαμβάνει δράση» το 1972, με αλλεπάλληλα πλήγματα εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών στόχων, αλλά και του εκδοτικού κατεστημένου της Γερμανίας.

Η φυλάκιση πολλών ηγετικών μελών της RAF οδηγεί τους συντρόφους τους στην τολμηρή επιχείρηση ομηρίας στη γερμανική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και την «εκτέλεση» του αμυντικού ακολούθου από τους καταληψίες. Η αυτοκτονία της Ούλρικε Μάινχοφ στο κελί της τον Μάιο του ’76, πυροδοτεί νέο γύρο επιθέσεων, που κορυφώνονται με την απαγωγή του Χανς-Μάρτιν Σλάγερ, προέδρου του γερμανικού ΣΕΒ. Την ίδια στιγμή, ομάδα Παλαιστινίων καταλαμβάνει αεροσκάφος της Lufthansa, γεμάτο Γερμανούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η απελευθέρωση των εγκλείστων μελών της RAF. Η επέμβαση των κομάντος της γερμανικής αντιτρομοκρατικής GSG-9 στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου οδηγεί στην απελευθέρωση των ομήρων. Ακολουθεί –με διαφορά λίγων ωρών– η περίεργη αυτοκτονία των υπόλοιπων έγκλειστων ηγετικών μελών της RAF στα κελιά της απομόνωσης των φυλακών Σταμχάιμ.

Η αντίδραση του γερμανικού κράτους στο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων δεν περιορίσθηκε, όμως, σε μέτρα αστυνομικής και νομοθετικής καταστολής. Το γερμανικό κράτος πρωτοτύπησε εξασφαλίζοντας την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ της χώρας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Η περίοδος του «Γερμανικού Φθινοπώρου», όπως ονομάζεται η κρατική αντίδραση στο κύμα επιθέσεων που ακολούθησε τις αυτοκτονίες των μελών της RAF, διακρίνεται από πρωτόγνωρη εκστρατεία σπίλωσης κάθε ύποπτου υποστηρικτή των αριστερών τρομοκρατών μέσω των ΜΜΕ κάθε πολιτικής απόχρωσης.

Ιταλία. Λίκνο της αριστερής τρομοκρατίας των δεκαετιών του ’70 και ’80 μπορεί να χαρακτηρισθεί η Ιταλία, χώρα ίδρυσης των οργανώσεων Ερυθρές Ταξιαρχίες, Lotta Continua (Ο Αγώνας Συνεχίζεται) και Potere Operaio (Εργατική Δύναμη). Οι μαρξιστικές-λενινιστικές Ερυθρές Ταξιαρχίες, που ιδρύονται το 1969 με κύριο ιδεολογικό άξονα τη στήριξη στον αγώνα του βιετναμέζικου αντάρτικου κατά του στρατού των ΗΠΑ, φθάνουν στο απόγειό τους στα τέλη της δεκαετίας του ’70, εποχή κατά την οποία διαθέτουν 500 μέλη «πλήρους απασχόλησης» και τουλάχιστον 1.000 «εφέδρους».

Η ίδρυση των Ταξιαρχιών γίνεται ως απάντηση στην πρώτη μεγάλη βομβιστική επίθεση της ιταλικής ακροδεξιάς, στις 12 Δεκεμβρίου 1969 στην Πιάτσα Φοντάνα της Ρώμης, με 16 νεκρούς. Στόχος των νεοφασιστών ήταν η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από το ιταλικό κράτος. Το 1974, η οργάνωση πραγματοποιεί την πρώτη της δολοφονική επίθεση, «εκτελώντας» δύο μέλη του νεοφασιστικού κόμματος MSI στο Μιλάνο. Η απαγωγή και δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πρώην πρωθυπουργού Αλντο Μόρο το 1978 σηματοδοτεί τη δεύτερη και πιο βίαιη περίοδο των Ερυθρών Ταξιαρχιών, με την οργάνωση να στρέφεται εναντίον «καταδοτών» και «συνεργατών» της αστυνομίας.

Για να αντιμετωπίσει το κύμα τρομοκρατικών ενεργειών και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, η χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση ψηφίζει ειδική αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Ο νόμος «Ρεάλε» του 1975 επιτρέπει στην αστυνομία να πραγματοποιεί κατ’ οίκον έρευνες και να κρατά προσωρινά υπόπτους, χωρίς εισαγγελικό ένταλμα. Το 1979, ο νόμος Κοσίγκα παρατείνει τον χρόνο προσωρινής κράτησης υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες και επιτρέπει τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Η ισχύς των «ειδικών νομοθετημάτων» λήγει το 1990.

Γαλλία. Η γαλλική Action Directe –που οφείλει το όνομά της στην αναρχοσυνδικαλιστική θεωρία της Αμεσης Δράσης, κάνει την εμφάνισή της την Πρωτομαγιά του 1979, όταν ομάδα μαχητών της ανοίγει πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον της πρόσοψης του μεγάρου του γαλλικού συνδέσμου βιομηχάνων στο Παρίσι.

Η αυστηρή τήρηση των συνωμοτικών κανόνων από τα μέλη της οργάνωσης καθιστούν τον εντοπισμό τους ιδιαίτερα δύσκολο. Ο νεαρός, τότε, επιθεωρητής Ποσόν, της νεοσυσταθείσας διεύθυνσης Αντιτρομοκρατίας και οι άνδρες του εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του διαβόητου τρομοκράτη Κάρλος και ζητούν τη βοήθεια της A.D. για επίθεση εναντίον του φράγματος του Ασουάν στην Αίγυπτο. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1980, ο Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν και η Ναταλί Μενιγκόν, που πιστεύουν ότι θα συναντήσουν τον Κάρλος, συλλαμβάνονται στο Παρίσι, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μιτεράν επιλέγει την οδό του κατευνασμού, ψηφίζοντας το 1981 νόμο αμνηστίας, που οδηγεί στην απελευθέρωση των εγκλείστων ιδρυτικών μελών.

Η διάσπαση της οργάνωσης, που ακολουθεί τις πρώτες συλλήψεις, οδηγεί τη «φράξια της Λυών» σε πράξεις βίας, όπως την απόπειρα δολοφονίας του δεξιού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αλέν Πεϊρεφίτ και τη δολοφονία του προέδρου της Renault, Ζορζ Μπες το 1984.

(σημερινή Καθημερινή)

Σχόλιο: κάνουν τέτοια πράγματα στην Ευρώπη; Βρε τους φασίστες...
 

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
εφτασε ο καιρος για επαναληψη τετοιων φαινομενων.

τελικα η ιστορια επαναλαμβανεται.
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
omorfopedo.....ΣΕΞ εχεις δοκιμασει να κανεις?
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Σχόλιο: κάνουν τέτοια πράγματα στην Ευρώπη; Βρε τους φασίστες...
1)Σε αυτο το σχολιο σου συγκρινεις τα εκατονταδες θυματα στον ψυχρο πολεμο με τον εναν τραυματια της σημερινης "τρομοκρατικης οργανωσης" στην Ελλαδα και ουσιαστικα τασσεσαι υπερ μετρων οπως η ερευνα σπιτιων χωρις ενταλμα, κρατηση υποπτων χωρις λογο και τηλεφωνικες υποκλοπες?? (απλα ρωταω γιατι τα πιανω και αργα :grin:)

2)Ο συγγραφεας παραλειπει επιμελως να αναφερει οτι οι ακροδεξιες οργανωσεις δεν ηταν απλα ακροδεξιες οργανωσεις... Ηταν οργανωσεις του ΝΑΤΟ τυπου "stay behind" με τις ευλογιες των κυβερνησεων... Καταρχην οι βομβιστικες τους επιθεσεις στοχευαν στο να κατηγορηθουν οι κομμουνιστες σε μια εποχη ψυχρου πολεμου... Εκτος απο ωμες επιθεσεις προσπαθουσαν να μπουν μεσα σε ακροαριστερες ή κομμουνιστικες οργανωσεις για να τους παρασυρουν σε πολυνεκρες επιθεσεις...

ΟΠΟΤΕ δεν ηταν απλα μετρα κατα της τρομοκρατιας... Ηταν μετρα κατα μιας κατασκευασμενης, πανω κατω, τρομοκρατιας και κλιματος εντασης και φοβου, απο τους ιδιους με σκοπο να εξαλειψουν(ειτε με συλληψεις και ξυλο ειτε παρουσιαζοντας το συνολο των αριστερων και αρα κομμουνιστων ως τρομοκρατες) ολους τους πολιτικα αντιθετους...

Παρε ματι καλυτερα
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Stay-behind[/url]
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Gladio_in_Italy[/url]
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
γιτονια με μολοτοφιστα να πεφτι μαβερικ!!!!!!!!
λιξισ ,πρπει να καθαρισι η ελαδα ,να γινι ισιχαστιριο ,ετσι κιαλιοσ ολι ραμολια σε λιγο θαμαστε
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν προβοκατόρικες οργανώσεις για να πλήξουν την εικόνα των οικονομικών θεωριών του κομουνισμού.  Στοιχειώδης γνώσεις οικονομικής ιστορίας αρκούν. Ακόμα και χωρίς γνώσεις ένα Σαββατοκύριακο στην μαγευτική Βόρεια Κορέα την κάνει την δουλειά.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν προβοκατόρικες οργανώσεις για να πλήξουν την εικόνα των οικονομικών θεωριών του κομουνισμού.  Στοιχειώδης γνώσεις οικονομικής ιστορίας αρκούν. Ακόμα και χωρίς γνώσεις ένα Σαββατοκύριακο στην μαγευτική Βόρεια Κορέα την κάνει την δουλειά.
ολα τα σιστιματα ινε καλα στι θεορια,το θεμα ινε οτι τα εφαρμοζουν αθροπι
 

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν προβοκατόρικες οργανώσεις για να πλήξουν την εικόνα των οικονομικών θεωριών του κομουνισμού.  Στοιχειώδης γνώσεις οικονομικής ιστορίας αρκούν. Ακόμα και χωρίς γνώσεις ένα Σαββατοκύριακο στην μαγευτική Βόρεια Κορέα την κάνει την δουλειά.

Τι σχεση εχει η βορειος κορεα με το οικονομικο συστημα του κομμουνισμου?

Καμμια.

εισαι λαθος φιλε.χρειαζεσαι διαβασμα.
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
:-) Χρειάζεται όντως πολύ διάβασμα για να βρεθεί έστω και ένα παράδειγμα στην ανθρώπινη ιστορία που αφαιρέθηκε το κίνητρο ανάληψης ρίσκου από το άτομο και η κοινωνία προόδευσε. Αν έχεις ένα τέτοιο παράδειγμα που με κεντρικό σχεδιασμό υπήρξε πρόοδος είμαι πρόθυμος να το ακούσω. Δεν θα βρεις πάντως.
 

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
:-) Χρειάζεται όντως πολύ διάβασμα για να βρεθεί έστω και ένα παράδειγμα στην ανθρώπινη ιστορία που αφαιρέθηκε το κίνητρο ανάληψης ρίσκου από το άτομο και η κοινωνία προόδευσε. Αν έχεις ένα τέτοιο παράδειγμα που με κεντρικό σχεδιασμό υπήρξε πρόοδος είμαι πρόθυμος να το ακούσω. Δεν θα βρεις πάντως.

ο κεντρικος σχεδιασμος δεν στραγγαλιζει τις ατομικες χρησιμες ιδεες. χρειαζεται τετοια ατομα.
το προβλημα υπαρχει οταν τις θεσεις του κεντρικου σχεδιασμου τις καταλαμβανουν ατομα
χωρις ηθικο αναστημα.μιλησε με κατοικους τις πρωην Σοβιετικης ενωσης και θα καταλαβεις.
δεν ειναι το οικονομικο συστημα το προβλημα ,οι ανθρωποι ηταν ακαταλληλοι για αυτες τις θεσεις
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Το πρόβλημα με την θεωρία του κομμουνισμού είναι διπλό.

Πρώτον δεν υπάρχουν άτομα που να λειτουργούν ιδεατά. Ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι. Ας το παραβλέψουμε όμως αυτό και ας υποθέσουμε ότι με κάποιο θαύμα τις κατάλληλες θέσεις τις καταλαμβάνουν άτομα του ηθικού αναστήματος του Ιησού Χριστού και των δώδεκα αποστόλων. Πάμε συνεπώς στο δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα. Η θεωρία της ελεύθερης αγοράς έχει εγγενώς ένα μηχανισμό ανάδρασης που κατευθύνει τους διαθέσιμους πόρους με το σύστημα των τιμών, εκεί που έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Κανένας κεντρικός σχεδιασμός, όσο σύνθετη υποστήριξη γραφειοκρατίας και αν έχει δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό. Ο κομμουνισμός κυρίως απέτυχε εξαιτίας του δεύτερου λόγου και όχι του πρώτου.
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν προβοκατόρικες οργανώσεις για να πλήξουν την εικόνα των οικονομικών θεωριών του κομουνισμού.  Στοιχειώδης γνώσεις οικονομικής ιστορίας αρκούν. Ακόμα και χωρίς γνώσεις ένα Σαββατοκύριακο στην μαγευτική Βόρεια Κορέα την κάνει την δουλειά.
Χρειαζονται ομως αυτες οι οργανωσεις για να ταυτισεις τους αριστεριζοντες με τους κομμουνιστες και τους κομμουνιστες με τρομοκρατες, ετσι ωστε να κυνηγησεις ολους τους αριστεριζοντες που δεν καθονται στα αυγα τους και γενικα οποιον δε συμφωνει με το αντικομμουνιστικο καθεστως σου... Αντικομμουνιστικο, οχι επειδη ο κομμουνισμος ειναι καταρα, αλλα επειδη χρειαζεσαι εναν μπαμπουλα (οπως ειναι σημερα η παγκοσμια τρομοκρατια) ετσι ωστε υπο συνεχες καθεστως φοβου οι πολιτες να συντασσονται μαζι σου, οσο και αθλιος να εισαι, και να πηγαινουν στους πολεμους σου για να παρουν λεφτα οι τραπεζες και οι πολεμικες βιομηχανιες που σε βοηθησαν να βγεις κυβερνηση ή που ουτως ή αλλως σε κρατανε...
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
1)Σε αυτο το σχολιο σου συγκρινεις τα εκατονταδες θυματα στον ψυχρο πολεμο με τον εναν τραυματια της σημερινης "τρομοκρατικης οργανωσης" στην Ελλαδα και ουσιαστικα τασσεσαι υπερ μετρων οπως η ερευνα σπιτιων χωρις ενταλμα, κρατηση υποπτων χωρις λογο και τηλεφωνικες υποκλοπες?? (απλα ρωταω γιατι τα πιανω και αργα :grin:)

2)Ο συγγραφεας παραλειπει επιμελως να αναφερει οτι οι ακροδεξιες οργανωσεις δεν ηταν απλα ακροδεξιες οργανωσεις... Ηταν οργανωσεις του ΝΑΤΟ τυπου "stay behind" με τις ευλογιες των κυβερνησεων... Καταρχην οι βομβιστικες τους επιθεσεις στοχευαν στο να κατηγορηθουν οι κομμουνιστες σε μια εποχη ψυχρου πολεμου... Εκτος απο ωμες επιθεσεις προσπαθουσαν να μπουν μεσα σε ακροαριστερες ή κομμουνιστικες οργανωσεις για να τους παρασυρουν σε πολυνεκρες επιθεσεις...

ΟΠΟΤΕ δεν ηταν απλα μετρα κατα της τρομοκρατιας... Ηταν μετρα κατα μιας κατασκευασμενης, πανω κατω, τρομοκρατιας και κλιματος εντασης και φοβου, απο τους ιδιους με σκοπο να εξαλειψουν(ειτε με συλληψεις και ξυλο ειτε παρουσιαζοντας το συνολο των αριστερων και αρα κομμουνιστων ως τρομοκρατες) ολους τους πολιτικα αντιθετους...

Παρε ματι καλυτερα
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Stay-behind[/url]
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Gladio_in_Italy[/url]

Έχεις μια ανεξήγητη εμμονή με οργανώσεις- σχέδια  stay behind και gladio...
Εκτός του ότι αποτελούν παρελθόν, οι παρακρατικές οργανώσεις αυτές απέκτησαν ισχύ κυρίως στην Ιταλία και πριν αρκετά χρόνια...

Στην Ελλάδα είναι γεγονός ότι υπήρχαν αντίστοιχα σχέδια όπως είναι γνωστό ότι το πραξικόπημα του 1967 υπήρχε ως σχέδιο επί χάρτου (ποιες μονάδες θα πάνε που, ποιοι θα συλληφθούν κ.τ.λ.) αρκετό καιρό πριν εκδηλωθεί...
Γι' αυτό και οι πραξοκοπηματίες επικράτησαν εύκολα, δίοτι πάτησαν σε έτοιμο σχέδιο...Απλά στο αρχικό σχέδιο τις εντολές ενεργοποίησης θα τις έδιναν στρατηγοί και όχι συνταγματάρχες...

Από το 1974 και μετά τέτοια επιτελικά σχέδια δεν υπάρχουν...
Όπως δεν υπάρχει ουσιαστικά ακροδεξιά τρομοκρατία ή ακροδεξιές παρακρατικές οργανώσεις στα πρότυπα πχ της 17Ν ή των antifa, με προσβάσεις σε mainstream ΜΜΕ και προνομιακή σχέση με NGOs...
Το να επινοούμε έναν μπαμπούλα που έπαψε να υπάρχει εδώ και 35 χρόνια για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα δεν είναι ευφυές πολιτικά...
Όπως και τα διάφορα ημερολόγια της αυτής και δηλώσεις στελεχών του τσύριζα και διάφορων ngos..
Αν μη τί άλλο, καρφώνονται...
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
H ΕΛ.ΑΣ κανει διακρισεις μεταξυ ακραιων ομαδων???...!!!
Χαρειτε τους
Μπραβο ρε φιλε... Ανεβαζε πραμα να βλεπουν οι μπατσολαγνοι ποσο αθωα και καλα παιδια ειναι οι μπατσοι, ποσο δε συνεργαζονται με "διαφορους" και ποσο δουλευουν για να καταπραυνουν τα επεισοδια...
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Έχεις μια ανεξήγητη εμμονή με οργανώσεις- σχέδια  stay behind και gladio...
Εκτός του ότι αποτελούν παρελθόν, οι παρακρατικές οργανώσεις αυτές απέκτησαν ισχύ κυρίως στην Ιταλία και πριν αρκετά χρόνια...

Στην Ελλάδα είναι γεγονός ότι υπήρχαν αντίστοιχα σχέδια όπως είναι γνωστό ότι το πραξικόπημα του 1967 υπήρχε ως σχέδιο επί χάρτου (ποιες μονάδες θα πάνε που, ποιοι θα συλληφθούν κ.τ.λ.) αρκετό καιρό πριν εκδηλωθεί...
Γι' αυτό και οι πραξοκοπηματίες επικράτησαν εύκολα, δίοτι πάτησαν σε έτοιμο σχέδιο...Απλά στο αρχικό σχέδιο τις εντολές ενεργοποίησης θα τις έδιναν στρατηγοί και όχι συνταγματάρχες...

Από το 1974 και μετά τέτοια επιτελικά σχέδια δεν υπάρχουν...
Όπως δεν υπάρχει ουσιαστικά ακροδεξιά τρομοκρατία ή ακροδεξιές παρακρατικές οργανώσεις στα πρότυπα πχ της 17Ν ή των antifa, με προσβάσεις σε mainstream ΜΜΕ και προνομιακή σχέση με NGOs...
Το να επινοούμε έναν μπαμπούλα που έπαψε να υπάρχει εδώ και 35 χρόνια για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα δεν είναι ευφυές πολιτικά...
Όπως και τα διάφορα ημερολόγια της αυτής και δηλώσεις στελεχών του τσύριζα και διάφορων ngos..
Αν μη τί άλλο, καρφώνονται...
1)Απανταω στον αλλο που εχει ανεβασει ενα κειμενο που αναφερεται ακριβως σαυτες τις ψυχροπολεμικες εποχες... Οποτε, αφου αναφερεται σε αυτες τις εποχες, του απανταω με γεγονοτα απο αυτες τις εποχες.
2)Πολυ απλο και αμελητεο το πραξικοπημα, οποτε δεν εχουν σημασια αυτα που αναφερω...
3)Κοιτα τις ημερομηνιες σε αυτα που εχω επικολλησει για να δεις οτι συνεχισαν και μετα το 1974
4)Αυτες οι οργανωσεις επινοηθηκαν και πραγματοποιηθηκαν 50 χρονια πριν... Επισης μεχρι το '90 θεωρουνταν απλα θεωριες συνομωσιας απο τους καθως πρεπει... ΟΠΟΤΕ φανταστειτε σημερα μετα απο 50 χρονια τι πιο πολυπλοκο μπορει να εχουν σκεφτει και οργανωσει που δε το φανταζομαστε καν... Και που αν ακουστει και τιποτα ή βγει κανα βιντεο (λεμε τωρα  :grin: :grin:) οι μπατσολαγνοι λενε οτι ειναι προβοκατσια των αριστερων και ολοι οι υπολοιποι το περνανε στα ψιλα... Τι αλλο πρεπει να γινει??? Ηδη επαναλαμβανεται η ιστορια (σε μικροτερη ή μεγαλυτερη κλιμακα και με τους ιδιους ή παρομοιους στοχους)
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Έχεις μια ανεξήγητη εμμονή με οργανώσεις- σχέδια  stay behind και gladio...
Μα αυτες οι οργανωσεις αποδυκνειουν οτι δε προκειται να κωλωσουν απεναντι σε τιποτα... Ποιος θα φανταζοταν οτι μπορει οι Αμερικανοι με τη συγκαταθεση των εκαστωτε κυβερνησεων να εχουν οργανωσεις που σκοτωνουν αθωους και τα ριχνουν στους αριστερους??? Ε, αυτα ειναι οι χειροπιαστες αποδειξεις...

Κλειστε τα ματια μαλακες και θα επαναληφθουν αυτα στο 10πλασιο...
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
Οσο και να χτυπατε τον κωλο σας κατω ρε μπατσολαγνοι το ασυλο δε θα καταργηθει (αμεσα τουλαχιστον)...
Απο τη στιγμη που μπορουν να μπουν μεσα με εντολη εισαγγελεα και ΜΟΝΟ, οταν διαπραττονται αυτοφωρα εγκληματα, και δεν μπαινουν (βεβαια λογικο ειναι να φοβαται καποιος, ακομα και ο αρχηγος τους, οτι ειναι τοσο ζωα και μοσχαρια που αν μπουνε μεσα θα εχουμε θυματα...), μας δουλευουν ολους για να καταργηθει το ασυλο κι εγω δε ξερω για ποιο λογο...

Αντε χτυπηστε τον λοιπον...
μήπως θές νά πουλάς πρέζα καί σέ βολεύει τό ασυλο??
ξέρεις ποιά είναι η ένοια τού αυτόφωρου??
΄πώς μπορεί νά αποδφειχθεί τό αυτόφωρο χωρίς τήν συγκατάθεση τών φοιτητικών συλόγων καί συγκλήτου??
μέχρι τώρα σέ προκαλώ νά απαντήσεις σέ τί  ώφέλεισε τό άσυλο??
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom