Διάβασε το ιστορικό να έχεις ολοκληρωμένη άποψη πώς, πότε και γιατί δεν παρασ΄ταθηκε το ελληνικό δημόσιο στην τριτανακοπή:
"H AEK ακολούθησε διαφορετική οδό για τη διαγραφή των χρεών της. Δεν στηρίχθηκε τόσο στις πολιτικές πλάτες όσο ο Αρης. Υστερα από δύο αρνητικές αποφάσεις στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 44, κατέβασε τον στρατό των οπαδών της στον δρόμο (αλλά και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ) σε μια επίδειξη δύναμης προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά πρόσωπα που χειρίζονται την υπόθεση.
H κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή, μπροστά στον κίνδυνο να χρεωθεί το πολιτικό κόστος, δεν έπραξε ό,τι και η κυβέρνηση του κ. Ράλλη. Το κόλπο «στήθηκε» με την απουσία τού (γελοίου - όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Νικολαΐδης) κράτους από την εκδίκαση της αίτησης τριτανακοπής. Ακούγεται ότι η κυβέρνηση αναζητεί πλέον τον υπεύθυνο ο οποίος δεν ενημέρωσε τον νομικό σύμβουλο του κράτους. Πρόκειται για αστεία κατάσταση και για στάχτη στα μάτια του έλληνα φορολογουμένου.
H ουσία είναι ότι δικαιώθηκε ο Πέτρος Στάθης που υπέγραψε την αίτηση τριτανακοπής, και επί των ημερών του οποίου η ΠΑΕ AEK επένδυσε δισεκατομμύρια δραχμές για αγορά ποδοσφαιριστών αμφίβολης αξίας κυρίως από τη Λατινική Αμερική και τα Βαλκάνια (Μεντίνα 350.000 δολ., Λουίς Κάλβο 520 εκατ. δρχ., Φερούζεμ 2 εκατ. δολ., Νάβας 3,35 εκατ. δολ., Ρουίζ 2,82 εκατ. δολ., Ματιάσεβιτς 415 εκατ. δρχ., Πέτριτς 417 εκατ. δρχ., Μπιέκοβιτς 500 εκατ. δρχ., Τσίριτς 1,6 δισ. δρχ., Μιλοβάνοβιτς 183 εκατ. δρχ., Πέτκοφ 2,3 εκατ. δολ., Μπαμπούνσκι 218. εκατ. δρχ., Σέμπουε 335 εκατ. δρχ., Γεωργέας 400 εκατ. δρχ.)."