Νέα

Ματια στο μελλον

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 121
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
& εγω ηθελα να γαμησω την παμελα εστω & στα γεραματα της αλλα την ειχε κλεισει ο μαλακας ο τρεζουρας..
τι συζητηση να κανουμε οταν ατομα σαν τον ισιο(που εχει & λιγη φαια ουσια) ποσταρουν στο θρεντ μονο προβοκατορικα για να εκτραχυνθει η συζητηση???
δεν γαμεις???
μου αρκει που διαβαζουν 10-20-50 ανθρωποι..

Οτι και να γραφεις (γραφουμε) εσυ τα διαβαζεις κι αντε κι αλλοι 10-20. Και λοιπον, αλλαζει κατι ? Σε λιγα χρονια, ισως σε μηνες θα εχουμε παραγκουπολεις στα ορια των μεγαλων δημων και δεν θα ειναι γυφτοι αυτοι που θα ζουν εκει. Αλλα ο Ελληνας θα συνεχισει να ακουει τον Αυτια, τον Χατζηνικολαου και τον Τριανταφυλοπουλο και να τσακωνεται για το ποιος ειναι χειροτερος ο χοντρος ή το αμερικανακι που μας "κυβερναει". Θα βγαινει στο δρομο για να παρει την ΠΑΕ ο Βγενοπουλος ή για να φυγει ο Μπαγιεβιτς, αλλα θα καθεται σπιτι κι ας του κοβουν μισθους, ας μενει ανεργος, ας μην εχει δημοσια και δωρεαν παιδια, νοσοκομεια, δρομους κτλ.κτλ. Κατα τ΄αλλα σημερα φταινε οι ιδιοκτητες των φορτηγων, αυριο οι αγροτες, την επομενη οι δασκαλοι-καθηγητες, οι λιμενεργατες, οι ταξιτζιδες και οταν μας τελειωσουν ολες οι κοινωνικες ομαδες θα φταινε οι Τουρκοι που μαζευουν στρατο στον Εβρο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οτι και να γραφεις (γραφουμε) εσυ τα διαβαζεις κι αντε κι αλλοι 10-20. Και λοιπον, αλλαζει κατι ? Σε λιγα χρονια, ισως σε μηνες θα εχουμε παραγκουπολεις στα ορια των μεγαλων δημων και δεν θα ειναι γυφτοι αυτοι που θα ζουν εκει. Αλλα ο Ελληνας θα συνεχισει να ακουει τον Αυτια, τον Χατζηνικολαου και τον Τριανταφυλοπουλο και να τσακωνεται για το ποιος ειναι χειροτερος ο χοντρος ή το αμερικανακι που μας "κυβερναει". Θα βγαινει στο δρομο για να παρει την ΠΑΕ ο Βγενοπουλος ή για να φυγει ο Μπαγιεβιτς, αλλα θα καθεται σπιτι κι ας του κοβουν μισθους, ας μενει ανεργος, ας μην εχει δημοσια και δωρεαν παιδια, νοσοκομεια, δρομους κτλ.κτλ. Κατα τ΄αλλα σημερα φταινε οι ιδιοκτητες των φορτηγων, αυριο οι αγροτες, την επομενη οι δασκαλοι-καθηγητες, οι λιμενεργατες, οι ταξιτζιδες και οταν μας τελειωσουν ολες οι κοινωνικες ομαδες θα φταινε οι Τουρκοι που μαζευουν στρατο στον Εβρο.

Mακάρι να μας πάρουν οι Τούρκοι να ησυχάσουμε...

Υπάρχει όμως μια διαφορά που την παραβλέπουμε. Στις νυν παραγκουπόλεις, ΠΑΝΤΑ ήταν έτσι. Αλλά εδώ από ένα υψηλότερο επίπεδο, θα πέσουν σε ένα χαμηλότερο.
Το τρυκ εδώ, είναι του διαχωρισμού των γενεών. Δλδ κάθε επόμενη γενιά και χειρότερα. Οι σημερινοί 30ρηδες χειρότερα. Οι 20αρηδες, σκατά. Τα σημερινά πιτσιρίκια, ίσα που θα επιβιώνουν και τα αγέννητα... καλύτερα να μη γεννηθούν ποτέ...

Επισκέπτης

Υπάρχει όμως μια διαφορά που την παραβλέπουμε. Στις νυν παραγκουπόλεις, ΠΑΝΤΑ ήταν έτσι. Αλλά εδώ από ένα υψηλότερο επίπεδο, θα πέσουν σε ένα χαμηλότερο.
Το τρυκ εδώ, είναι του διαχωρισμού των γενεών. Δλδ κάθε επόμενη γενιά και χειρότερα. Οι σημερινοί 30ρηδες χειρότερα. Οι 20αρηδες, σκατά. Τα σημερινά πιτσιρίκια, ίσα που θα επιβιώνουν και τα αγέννητα... καλύτερα να μη γεννηθούν ποτέ...
κατι πρεπει ν αλλαξει λοιπον..
& επειδη η φρικη ειναι παγκοσμια,ισως προλαβουμε καποια μεγαλη ανατροπη..
η ιστορια κανει κυκλους..
ευχομαι μετα απο τους ποταμους αιματος,η ολη κατασταση να ειναι καλυτερη για την μαζα..

Επισκέπτης

Δεν ξερω αν ειναι διαχωρισμος γενεων ή ταξεων, ουτε μπορω και δεν θελω να φανταστω ενα τετοιο μελλον, αλλα βλεπω την καθημερινοτητα. Βλεπω τα "φεσια" που ριχνουν στο μαγαζι που υποαπασχολουμε, βλεπω το αφεντικο που πνιγεται και δεν μπορει να με πληρωσει, βλεπω τη μανα μου 70 χρονων που σκοτωνεται στα χτηματα, βλεπω που μας κλεβουν τις ντοματες και τα ξυλα που μαζεψα για το χειμωνα, εκει φτασαμε να κλεβουν ξυλα, βλεπω αντρες που γυρισαν στο χωριο απο την Αθηνα γιατι μειναν ανεργοι και ξημεροβραδιαζονται στο καφενειο δεν εχουν ουτε τσιγαρο να καπνισουν και περνουν λεφτα απο τη συνταξη των πατεραδων τους. Και φοβαμαι οτι η κατασταση θα χειροτερευει αλλα αντιδραση δεν θα υπαρχει.

Επισκέπτης
Δεν ξερω αν ειναι διαχωρισμος γενεων ή ταξεων, ουτε μπορω και δεν θελω να φανταστω ενα τετοιο μελλον, αλλα βλεπω την καθημερινοτητα. Βλεπω τα "φεσια" που ριχνουν στο μαγαζι που υποαπασχολουμε, βλεπω το αφεντικο που πνιγεται και δεν μπορει να με πληρωσει, βλεπω τη μανα μου 70 χρονων που σκοτωνεται στα χτηματα, βλεπω που μας κλεβουν τις ντοματες και τα ξυλα που μαζεψα για το χειμωνα, εκει φτασαμε να κλεβουν ξυλα, βλεπω αντρες που γυρισαν στο χωριο απο την Αθηνα γιατι μειναν ανεργοι και ξημεροβραδιαζονται στο καφενειο δεν εχουν ουτε τσιγαρο να καπνισουν και περνουν λεφτα απο τη συνταξη των πατεραδων τους. Και φοβαμαι οτι η κατασταση θα χειροτερευει αλλα αντιδραση δεν θα υπαρχει.
το τραγικο ειναι οτι αυτα που γραφεις,καποιοι πιστευουν οτι τα βγαζεις απο το μυαλο σου για να δραματοποιησεις την ολη κατασταση..
οσο για την αντιδραση θα δουμε παιχτη..
ολα ειναι θεμα τυχης-ατυχιας-ασταθμητων παραγοντων..
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ,ΤΟ ΠΟΥ & ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ..
μετα τα γεγονοτα βγαινουν διαφοροι & το παιζουν μετα χριστον προφητες..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Aυτό λέγεται " προλεταριοποίηση' Έτσι προχωράει ο καπιταλισμός. Τα χει περάσει η Αγγλία του 19ου αιώνα, η Γαλλία, η Γερμανία κλπ. Ακόμη και οι Η.Π.Α. Σικάγο 1888 κλπ. Η Ελλάδα με τη μία ή την άλλη απέφευγε τον πλήρη καπιταλιστική μετασχηματισμό, πλην όμως τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δε μπορεί να το αποφύγει αυτό το αγγούρι.

Επισκέπτης
η ευγονικη 8α σου λυσει τις αποριες για τις γενεες που ερχονται ;)
βαλτη στην σουφρα σου μαζι με τις υπολοιπες τεχνοκρατικες παπαριες σου..
Υ.Γ απαντησε μου με ακαταληπτες απο το ποπολο αγγλικουρες να καυλωσω λιγο..

Επισκέπτης

Αυτά βλέπουμε όλοι πάνω-κάτω.
Η απορία μου είναι άλλη.
Τι πρέπει να γίνει ακόμη για ν'αντιδράσουν?
Περιγράφεις κάποιους οι οποίοι στην ουσία δεν έχουν τπτ,άρα τπτ να χάσουν.
Τι φοβούνται? Μη χάσουν τη σύνταξη του γέρου?
Θα γίνει κι αυτό σύντομα..

Επισκέπτης
το τραγικο ειναι οτι αυτα που γραφεις,καποιοι πιστευουν οτι τα βγαζεις απο το μυαλο σου για να δραματοποιησεις την ολη κατασταση..
οσο για την αντιδραση θα δουμε παιχτη..
ολα ειναι θεμα τυχης-ατυχιας-ασταθμητων παραγοντων..
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ,ΤΟ ΠΟΥ & ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ..
μετα τα γεγονοτα βγαινουν διαφοροι & το παιζουν μετα χριστον προφητες..

Ισως καποιους να μην τους αγγιζει η κριση, αυτοι εχουν καθε δικαιωμα να πιστευουν οτι τα βγαζω απ΄το μυαλο μου. Δε μ΄ενδιαφερει η γνωμη τους. Αλλα με καινε που αν τα γραψω ισως καταντησω κλαψομουνης και προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος. Η αντιδραση αν δεν εχει πρωτα φροντισει για το μετα απο την εκρηξη θα ειναι απλο ξεκαβλωμα. Και δυστηχως προτασεις ουσιαστικες δεν βλεπω απο πουθενα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ισως καποιους να μην τους αγγιζει η κριση, αυτοι εχουν καθε δικαιωμα να πιστευουν οτι τα βγαζω απ΄το μυαλο μου. Δε μ΄ενδιαφερει η γνωμη τους. Αλλα με καινε που αν τα γραψω ισως καταντησω κλαψομουνης και προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος. Η αντιδραση αν δεν εχει πρωτα φροντισει για το μετα απο την εκρηξη θα ειναι απλο ξεκαβλωμα. Και δυστηχως προτασεις ουσιαστικες δεν βλεπω απο πουθενα.

Ρε φίλε αυτή η κρίση είναι σαν καρκίνος και ΚΑΙΕΙ ένα ένα τα κύταρρα της κοινωνίας που είναι το κάθε άτομο ξεχωριστά. Και δε τους αγγίζει όλους γιατί προχωρά σα τον καρκίνο. Ξεκινά από κάπου και σιγά σιγά σαρώνει όλη την κοινωνία...

Επισκέπτης
Η απορία μου είναι άλλη.
μαλλον ελπιζουν πως αμα λουφαξουν , ολο αυτο θα περασει ...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
  Εδω μεσα,σε αυτο το φορουμ,βλεπω μορφωμενα παιδια που μολις χθες δυσκολευοντουσαν (για την ακριβεια
  δεν παραδεχονταν..)οτι υπαρχουν συμπολιτες μας που ειναι στην φτωχια,ή και κατω απο το οριο αυτης....

Ηταν σε μια κουβεντα για το ποιος ειναι ο πραγματικα ζητιανος,ή κατι τετοιο,και μιλαγαν για τα γεροντακια που μαζευουν τα πεταμενα των λαικων αγορων οταν αυτες σχολανε,ή ενα συμβαν με ενα γερο στα Γκουντις που παρατησε αυτο που ετρωγε,λεει,και επεσε με τα μουτρα στα αποφαιγα αλλου τραπεζιου του οποιου οι πελατες ειχαν μολις φυγει και το γκαρσονι δεν ειχε προλαβει να μαζεψει. (αν θυμαμαι) καλα...

Γαμα τα λεμε
  Σε καποιους θα ερθει ο ουρανος σφοντυλι με τα πραματα και τα θαματα που θα δουμε

Στη χθεσινή μου συζήτηση με τον ΦΠ ήταν, χαμένη κάπου μέσα στο τσατσοσπαμοθρεντ.

Δε βγαίνει άκρη μάστορα.

Απογοητεύομαι καθημερινά και είναι και νωρίς ρε πούστη μου....

Επισκέπτης
Ρε φίλε αυτή η κρίση είναι σαν καρκίνος και ΚΑΙΕΙ ένα ένα τα κύταρρα της κοινωνίας που είναι το κάθε άτομο ξεχωριστά. Και δε τους αγγίζει όλους γιατί προχωρά σα τον καρκίνο. Ξεκινά από κάπου και σιγά σιγά σαρώνει όλη την κοινωνία...
«Κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων χρόνων, κηδέψαμε εδώ πέντε χιλιάδες από τ' αγόρια μας». Ολοι τους νεκροί από υπερβολική δόση ή από βίαιο θάνατο. «Σήμερα, με τη βιομηχανία ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης, τις αμοιβές του σωφρονιστικού προσωπικού, τα προγράμματα χορήγησης μεθαδόνης και συρίγγων, τους μισθούς των κοινωνικών λειτουργών και των εξειδικευμένων στα ναρκωτικά, των υπαλλήλων των διαφόρων ενώσεων, των φαρμακείων, των φυλακών και των ασύλων, χωρίς να υπολογίσουμε το χρήμα που μαζεύουν οι ντίλερ, η βιομηχανία των ναρκωτικών είναι αναμφισβήτητα η πιο ανθηρή της Γλασκόβης».

Επισκέπτης
Η απορία μου είναι άλλη.

Ειληκρινα δεν μπορω να το εξηγησω. Ειναι δειλοι, αβουλοι, φοβισμενοι, περιμενουν καποιους αλλους να κανουν την αρχη, τι να σου πω ? Απλα περιμενω να δω την εξελιξη. Ποσο θα αντεχουν αλλο τη μιζερια και δεν θα αντιδρουν ? Και τον εαυτο μου μεσα τον βαζω γιατι μπορει εγω να εχω λεφτα για τσιγαρα, βενζινη, μπυρες αλλα κανω 2 δουλειες να τα φερω βολτα και δεν κανω και καμια τρελη ζωη. Ισα που περναω.

SIRSTEPHEN

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2010
Like
7
Πόντοι
16
Στη χθεσινή μου συζήτηση με τον ΦΠ ήταν, χαμένη κάπου μέσα στο τσατσοσπαμοθρεντ.

Δε βγαίνει άκρη μάστορα.

Απογοητεύομαι καθημερινά και είναι και νωρίς ρε πούστη μου....

Μην απογοητεύεσετε . Και την ελληνική επανάσταση του 1821 κανείς δεν την περίμενε . Ο Καποδίστριας κατηγορούσε τους Φιλικούς για αγύρτες και ο Κοραής την τοποθετούσε όχι νωρίτερα απο το 1851 , αφού μορφωθεί ο κόσμος πρώτα , έλεγε ...

Σύντομα , θα ακουστεί ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ και ο καθένας ας αποφασίσει τη στάση του ...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Μην απογοητεύεσετε . Και την ελληνική επανάσταση του 1821 κανείς δεν την περίμενε . Ο Καποδίστριας κατηγορούσε τους Φιλικούς για αγύρτες και ο Κοραής την τοποθετούσε όχι νωρίτερα απο το 1851 , αφού μορφωθεί ο κόσμος πρώτα , έλεγε ...

Σύντομα , θα ακουστεί ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ και ο καθένας ας αποφασίσει τη στάση του ...
χωρις επανασταση αναδιανομη πλουτου δεν προκειται ποτε να γινει.....ουτε σεισαχθεια.....

SIRSTEPHEN

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2010
Like
7
Πόντοι
16
χωρις επανασταση αναδιανομη πλουτου δεν προκειται ποτε να γινει.....ουτε σεισαχθεια.....

Πιστεύω πως θα υπάρξει κάτι ... Επανάσταση θα είναι , εξέγερση θα είναι , πάντως κάτι θα γίνει ... Είμαι σίγουρος ότι δρούν ήδη Φιλικοί ...

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.319
Πόντοι
5.097
μοιρασε τη περιουσια μωρη λουμπινα μεγαλο κτηνοτροφε τσιφλικα του καμπου :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom