Νέα

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jovanosss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 71K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Έχετε περάσει ποτε απο διοδια χωρίς να πληρώσετε???

• Οχι, πάντα πληρώνω

Ψήφοι: 119 51,3%
  • Μόνο μια

Ψήφοι: 22 9,5%
  • Τωρα που ειναι της μοδας δεν πληρώνω

Ψήφοι: 39 16,8%
  • Δεν έχω πληρωσει ποτε

Ψήφοι: 21 9,1%
  • Δεν χρησιμοποιω διοδια

Ψήφοι: 31 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    232

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
είναι ακριβώτερη η χρήση ΜΜΜ στις ΗΠΑ από το ιδιωτικό αυτοκίνητο ???
Για πήγαιν'έλα καθημερινά στη δουλειά , σε πολλές περιπτώσεις ναι.
Πόσο μάλλον αν "πρέπει" να ειναι δηλ. να επιβάλλεται με κάποιο τρόπο από το κράτος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για πήγαιν'έλα καθημερινά στη δουλειά , σε πολλές περιπτώσεις ναι.
Πόσο μάλλον αν "πρέπει" να ειναι δηλ. να επιβάλλεται με κάποιο τρόπο από το κράτος.

δεν εχω ζήσει ΗΠΑ οπότε δεν μπορώ να σου πώ... πάντως στην Ευρώπη (πλην Σκανδιναυικών χωρών και όχι παντού σε αυτές) δεν διανοείται κανένας να πάρει το αμάξι για καθημερινές μετακινήσεις από και προς την δουλειά ..

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Στις ΗΠΑ οσους συγγενεις και φιλους εχω, δε μου εχουν ποτε μιλήσει για ΜΜΜ...  :think:
Όλοι εχουν τουλάχιστον ενα αυτοκινητο/ανα μελος οικογένειας
μονο για τη Νεα Υορκη εχω ακουστα πως εχει μετρο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σου είπα ότι δεν γνωρίζω από ΗΠΑ.. και δεν μιλάμε για urban χρήση αυτοκινήτου αλλά για ταξίδια (η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται για την δουλειά σου και καθημερινά)... εκεί είτε αεροπλάνο είτε λεωφορείο και σπανιότερα τραίνο...

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
τα πραγματα ειναι απα δεν μας αρεσει η τιμη των διοδιων απλα τα πραγματα ελλατωνουμε τις μετακινησεις δραματικα και οταν θελουμε να κανουμε τα ταξιδακια μας τις εκδομουλες μας παιρνουμε το τραινο ναι το τραινο και τα κτελ και παμε μια χαρα στο προορισμο μας

υ.ς πηγα μονοημερη εκδομη απο αθηνα στη χαλκιδα με το τραινο με 12€ συνολο πηγαινε και ελα το ατομο εαν χρησιμοποιουσα αυτοκινητο θα θελα 20€ βενζινη + διοδια κανα 8€ για να μην υπολογισω φθορα αυτοκινητου κλπ κλπ ενω ετσι με το τραινο 2 ατομα πηγαινε ελα απο χαλκιδα 24€

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τα πραγματα ειναι απα δεν μας αρεσει η τιμη των διοδιων απλα τα πραγματα ελλατωνουμε τις μετακινησεις δραματικα και οταν θελουμε να κανουμε τα ταξιδακια μας τις εκδομουλες μας παιρνουμε το τραινο ναι το τραινο και τα κτελ και παμε μια χαρα στο προορισμο μας

υ.ς πηγα μονοημερη εκδομη απο αθηνα στη χαλκιδα με το τραινο με 12€ συνολο πηγαινε και ελα το ατομο εαν χρησιμοποιουσα αυτοκινητο θα θελα 20€ βενζινη + διοδια κανα 8€ για να μην υπολογισω φθορα αυτοκινητου κλπ κλπ ενω ετσι με το τραινο 2 ατομα πηγαινε ελα απο χαλκιδα 24€

το αυτοκίνητο συμφέρει όσο περισσότεροι είναι οι επιβαίνοντες... δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με το εισητήριο των ΜΜΜ για ένα άτομο.. όσο περισσεύουν οι επιβάτες τόσο πλησιάζει το κόστος την αξία των εισητηρίων...

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
σου είπα ότι δεν γνωρίζω από ΗΠΑ.. και δεν μιλάμε για urban χρήση αυτοκινήτου αλλά για ταξίδια (η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται για την δουλειά σου και καθημερινά)... εκεί είτε αεροπλάνο είτε λεωφορείο και σπανιότερα τραίνο...

Εδώ είσαι λάθος. Το τρένο είναι το οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εδώ είσαι λάθος. Το τρένο είναι το οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο.

δεν είπα κάτι διαφορετικό .. απλά στις ΗΠΑ τα τραίνα δεν τα πολυχρησιμοποιούν...

το ταξίδι με το τραίνο (ακόμη και με τις μαλακίες του ΟΣΕ) είναι μια μαγεία...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
προφανως το συστημα των σουφλια - μεγαλοεργολαβου επεβαλε την υποβαθμιση του σιδηροδρομου στην ελλαδα για να πεφτουν όλα τα ευρωπαικα κονδυλια σε αυτοκινητοδρομους
ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ο φιλος που πηγε στην χαλκιδα με τρενο μηπως γνωριζει αν μπορούμε να παμε στη πελοποννησο με τρενο?  

και αν δεν πάει τραίνο πάει λεωφορείο του ΚΤΕΛ... δεν είναι ανάγκη να πας με ΙΧ ...

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
προφανως το συστημα των σουφλια - μεγαλοεργολαβου επεβαλε την υποβαθμιση του σιδηροδρομου στην ελλαδα για να πεφτουν όλα τα ευρωπαικα κονδυλια σε αυτοκινητοδρομους
ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ο φιλος που πηγε στην χαλκιδα με τρενο μηπως γνωριζει αν μπορούμε να παμε στη πελοποννησο με τρενο?  

Είμαστε η μόνη ευρωπαική χώρα που δεν υπάρχει τρένο προς το εξωτερικό. Πρόσφατα καταργήθηκαν τα δρομολόγια προς Βελιγράδι και Κων/πολή. Η χαρά του εργολάβου και του ΚΤΕΛ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Είμαστε η μόνη ευρωπαική χώρα που δεν υπάρχει τρένο προς το εξωτερικό. Πρόσφατα καταργήθηκαν τα δρομολόγια προς Βελιγράδι και Κων/πολή. Η χαρά του εργολάβου και του ΚΤΕΛ...

έχει δρομολόγια το ΚΤΕΛ για Βελιγράδι ???

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Τωρα με την απελευθερωση των παντων, θα μπει και για βελιγραδι  :2funny:

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
ωωω ρε ουστη μου μα εαυτήν την Κορίνθου Πατρών  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

σαραντα χρόνια ρε μαλάκες έλληνες πληρώνατε αδιαμαρτυρητα διόδια χωρίς να μιλάτε και χωρίς να βελτιωνεται ο δρόμος...και μόλις είπαν να φτιάξουν τον δρόμο αλλά όσο φτιάχνετε θα πρέπεθ να συνεχίζετε να πληρώνετε αντιδράσατε...

μαθες και δεν έχω ξαναδεί τέτοιον μαλάκα λαό...
Δεν ειναι ρε φιλε μονο η αυξηση ειναι οτι μειωσαν τον μισθο μας κ ολα ανεβαινουν....για αυτο τσιναει ο κοσμος...!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Να λες εξυπνάδες ξέρεις, εγώ για αμερική ξεκινησα να μιλάω και πάνω σ'αυτό μου απάντσες σαν να ξέρεις.

Όσο γιατι δεν χρησιμοποιούν το τρένο εκει δεν ειναι γιατί δεν ειναι "μαγεία" . Το ιδιωτικοποιησαν στη δεκαετια του '50 και οι εταιρίες που ενδιαφέρονται στο βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν επένδυσαν σε υποδομές και εξελιξη που κόστιζαν οπότε έμειναν στις τότε ταχύτητες και χρόνους εξυπηρέτησης. Μοιραία χάθηκε το κίνητρο για τους επιβάτες και μαράζωσε.
Πίσω από τους αγοραστές του αμερικανικού σιδηρόδρομου λέγεται ότι βρίσκονταν μέτοχοι αυτοκινητοβιομηχανιών και άλλων ανταγωνιστηκών μέσων που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν έναν αντίπαλο από τη μέση. Ωραίος ανταγωνισμός.  :jerking: Αυτά ειναι που πρεσβεύεις φιλελευθερούλη;

δεν νομίζω να ήταν ποτέ κρατικοί οι σιδηρόδρομοι...
και τι κάναν οι μέτοχοι αφού βγάλανε τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους? δεν συνεχίσαν να είναι μέτοχοι ?? και γιατί δεν επενδύουν τώρα?

ααα ναι και τα λέγεται και πιθανολογείται και συναφή δεν είναι επιχειρήματα..

και στην Βρεταννία ιδιωτικοί είναι οι σιδηρόδρομοι αλλά μια χαρά δουλεύουν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Να λες εξυπνάδες ξέρεις, εγώ για αμερική ξεκινησα να μιλάω και πάνω σ'αυτό μου απάντσες σαν να ξέρεις.

Όσο γιατι δεν χρησιμοποιούν το τρένο εκει δεν ειναι γιατί δεν ειναι "μαγεία" . Το ιδιωτικοποιησαν στη δεκαετια του '50 και οι εταιρίες που ενδιαφέρονται στο βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν επένδυσαν σε υποδομές και εξελιξη που κόστιζαν οπότε έμειναν στις τότε ταχύτητες και χρόνους εξυπηρέτησης. Μοιραία χάθηκε το κίνητρο για τους επιβάτες και μαράζωσε.
Πίσω από τους αγοραστές του αμερικανικού σιδηρόδρομου λέγεται ότι βρίσκονταν μέτοχοι αυτοκινητοβιομηχανιών και άλλων ανταγωνιστηκών μέσων που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν έναν αντίπαλο από τη μέση. Ωραίος ανταγωνισμός.  :jerking: Αυτά ειναι που πρεσβεύεις φιλελευθερούλη;

αλήθεια εκτός από τα αυτοκίνητα ποιά είναι τα άλλα ανταγωνιστικά μέσα στον σιδηρόδρομο ???

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
γιατι μονο τα διοδια? μπορουμε ανετα να σταματησουμε να πληρωνουμε ολοι ομαδικα δεη, οτε, νερο. οι επιχειρησεις και οι ελευθεροι επαγγελματιες φπα, εισφορες, φορους.

και μιλαω σοβαρα. αντι το κρατος να απειλει με στταση πληρωμων ας διευκολυνουμε το ματρυριο. δεν βγαινει ο λογαριασμος. μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει.

να τελειωνουμε. ο απολυτος αιφνιδιασμος εταιρων και αλλων αλητων. και πρωτοτυπο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τα ιδιωτικά λεωφορεία και κατά περίπτωση και το αεροπλάνο.

οταν λέω αυτοκίνητο εννοώ και τα λεωφορεία...

το αεροπλάνο δεν το βρίσκω ανταγωνιστικό εκτός σπανίων περιπτώσεων...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom