Νέα

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jovanosss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 71K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Έχετε περάσει ποτε απο διοδια χωρίς να πληρώσετε???

• Οχι, πάντα πληρώνω

Ψήφοι: 119 51,3%
  • Μόνο μια

Ψήφοι: 22 9,5%
  • Τωρα που ειναι της μοδας δεν πληρώνω

Ψήφοι: 39 16,8%
  • Δεν έχω πληρωσει ποτε

Ψήφοι: 21 9,1%
  • Δεν χρησιμοποιω διοδια

Ψήφοι: 31 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    232

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
μια χαρά είναι εφόσον προγραμματίσεις το ταξίδι σου ή εφόσον έχεις κάρτα διαδρομών...

πχ London-Sheffield-London 28 GBP αν το κλείσεις 5 μέρες πριν...  χλμ 540+540...
Τη βρίσκεις να σε βρίζουν τύπε;  :huh:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τη βρίσκεις να σε βρίζουν τύπε;  :huh:

στ αρχίδια μου να με βρίζουνε αυτοί που δεν έχουν να πούνε τίποτε...

έχεις να πείς κάτι ??? πες το ... θες να βρίσεις βρίσε... θα απαντήσω αν έχεις να πείς κάτι .. αν θές να βρίσεις σε γράφω στα αρχίδια μου...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
στ αρχίδια μου να με βρίζουνε αυτοί που δεν έχουν να πούνε τίποτε...

έχεις να πείς κάτι ??? πες το ... θες να βρίσεις βρίσε... θα απαντήσω αν έχεις να πείς κάτι .. αν θές να βρίσεις σε γράφω στα αρχίδια μου...
Πολύ βιτσιόζο σε βρίσκω!

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Καλά ρε πούστη μου...τι είναι αυτή η μαλακία του δεν πληρώνω διόδια, δεν πληρώνω χαράτσι δεν πληρώνω τη βίζιτα κοκ....
Και άντε όποιος δε θέλει ας μην πληρώσει...αλλά να έχει και την απαίτηση να μην έχει και κυρώσεις?? Έλεος.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
αυτό που μου τη σπάει όμως ξέρεις ποιο είναι? Και αποτελεί το λόγο που έπαψα να βλέπω τηλεόραση και δεν έχω πλέον στο σπίτι:
Ότι αν θα του πάρουν το σπίτι θα βγαίνει στον Παπαδάκη και κλαίγοντας θα λέει:για χίλια ευρώ μου το φάγανε κύριε Παπαδάκη!!!
Κι αν σε 10 χρόνια δεν πάρει σύνταξη θα λέει στον Αυτιά αυτή τη φορα:
Για λίγους μήνες που άφησα απλήρωτους δεν μου δίνουν σύνταξη και τώρα πώς θα ζήσω και κλαψ και λυγμ!!!!
Θες να το παίξεις μάγκας και αναρχικός ρε? Φέσωσε την τράπεχα κάνα χαρτί, μην αφήσεις περιουσιακό στοιχείο στο όνομά σου και τότε θα σου κλάσουν τ αρχίδια!!!!
Τώρα μόνο κλάψα....
Τον κόβω αντισυστημικό τον τύπο τύπε, ουτε σε Παπαδάκη θα κλαψουρίζει ούτε σε Αυτιά!

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
ρε άν ήταν ρίαλ αντισιστημικός σου είπα τι θα έκανε...κι αυτός και άλλοι 500 αντισυστημικοί-αναρχικοί από 1μυριάκι την περίοδο που δίναν οι τράπεζες και σε νεκρούς και πάει το συστηματάκι!!!!
Αλλά κρίνε απ το αντισυστημικό σπιτάκι του... ;)

Αντε ρε μαλάκες ανάρχες που έχετε και μυαλό!! Εγώ θα σας πω πώς θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό??

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
            "Δεν θα μπουν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο" :grin:

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και δεν θα αυξηθούν οι τιμές, εμφανίστηκε ο Υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων». Επίσης το ίδιο είπε και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του, με τους Δημάρχους Κηφισιάς και Ωρωπού Νίκο Γ. Χιωτάκη και Γιάννη Οικονομάκο, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στη Βουλή.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, για την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ότι: «υπάρχει ένα μεγάλο άδικο που εντοπίζεται στη Βορειοανατολική και στην Νοτιοδυτική Αττική που έχει σχέση με τους συχνούς χρήστες. Δεσμεύτηκα ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα πριν λύσουμε αυτά τα θέματα των παράπλευρων και εναλλακτικών διαδρομών και το θέμα των εκπτώσεων ή του αναλογικού συστήματος. Δεν θα γίνει τίποτα εάν πρώτα δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα. Είναι δική μου απόφαση και θα εφαρμοστεί».

Για το θέμα των αυξήσεων των τιμών των διοδίων ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι: «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων» και ξεκαθάρισε ότι η μόνη προσθήκη είναι η διάταξη για την αναλογικότητα, με την οποία υποχρεώνονται οι παραχωρησιούχοι να εγκατασταθεί, μέσα σε ρητή ημερομηνία, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης και διαχείρισης διοδίων, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα λογιστικής καταγραφής για κάθε μία κατηγορία διοδίων και οχημάτων.

Ησύχασα τώρα. :grin:  Αφού το είχε πει ο Υπουργός έτσι θα γίνει... :grin: :grin:

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
                       "Διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη" :grin:

Από ότι φαίνεται, πολύ σύντομα -ακόμα και από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2013- ίσως δούμε σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη!
Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής, σήμερα κατατίθενται στη Βουλή οι συμβάσεις για τους 4 αυτοκινητόδρομους, ώστε να συμβεί επιτέλους η θρυλική "επανεκκίνηση" των έργων.

Όμως μέσα στα υπόλοιπα, η εφημερίδα έχει πληροφορίες και για άμεσες αλλαγές όσον αφορά στα διόδια, με πιο χτυπητούς στο μάτι τους νέους σταθμούς διοδίων σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη στην Αττική!

Γράφει η εφημερίδα για τη Νέα Οδό: "Στο κομμάτι Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, το ύψος των διοδίων θα αυξηθεί σημαντικά, εφαρμόζοντας την ανώτατη δυνατή συμβατική χρέωση (0,067 ευρώ/χλμ). Έτσι η διέλευση ενός ΙΧ από τα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 και στην Τραγάνα από 2,45 ευρώ στα 3,95 ευρώ. Η αύξηση αντιστοιχεί σε 59%, ωστόσο η Νέα Οδός ήταν η μόνη που χρέωνε 0,034 ευρώ/χλμ (σημερινές τιμές) και θα πάει κατευθείαν στο ανώτατο συμβατικό όριο.

Επίσης θα ξεκινήσει η λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο, ενώ η δημιουργία πλευρικών διοδίων στους κόμβους Πύρνας (Λυκόβρυση) και Καλυφτάκη εγκαταλείπεται οριστικά.  (Καλά μη παίρνουν και όρκο... :grin: :grin:).

Τέλος, ο σταθμός Σχηματαρίου που δε λειτουργεί θα κατεδαφιστεί ενώ θα δημιουργηθεί νέος σταθμός μετωπικός στο Βαθύ, στο τμήμα Σχηματαρίου- Χαλκίδας, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας το 2015.

Πότε θα δούμε τις αλλαγές αυτές στα διόδια; Η απάντηση σύμφωνα με την Καθημερινή είναι... σύντομα. Πολύ σύντομα! "Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τις άμεσες (θεωρητικά από τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου) αλλαγές στην πολιτική διοδίων στους τρεις άξονες (μέσα σε αυτούς και η Νέα Οδός)."

Μα ήταν κατηγορηματικός ο Υπουργός :grin: ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν νέα διόδια... :grin: :grin:        Τι δεν καταλαβαίνουν? :grin: :grin:

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
Τελικά τι από τα δύο θα γίνει? :grin: :grin:

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.