Νέα

Δικαιωμα ψηφου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kazabuburas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 227
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πρεπει να θεσπιστει ανωτατο οριο ηλικιας στις εκλογες?

• Οχι, ειναι ανηθικο να στερεις σε καποιον το δικαιωμα ψηφου οσων χρονων και αν ειναι

Ψήφοι: 18 26,1%
  • Ναι, επιτελους να σταματησουν οι γεροι να αποφασιζουν για τους νεους

Ψήφοι: 14 20,3%
  • Στα αρχιδια μου δεν ψηφιζω ουτως ή αλλως

Ψήφοι: 5 7,2%
  • Αν οι νεοι θελουν να αποφασιζουν για το μελλον τους, να πηγαινουν να ψηφιζουν και να αφησουν τους γε

Ψήφοι: 23 33,3%
  • Οσοι γεροι δεν συμφωνουν, να τους κλεινουν σπιτι με το ζορι σε καθε εκλογες

Ψήφοι: 9 13,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    69

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
το κράτος είναι μια επιχείριση

στις εκλογές ορίζεις τον Διευθυντή της

Αυτόν που θα υπογράφει τα έγγραφα της επιχείρησης (συμβάσεις, κλπ)

τι πιο απλό;

Το κρατος ΔΕΝ ειναι επιχειρηση.
Οι επιχειργησεις δεν κανουν κοινωνικη πολιτικη- απλα απολυουν και προσλαμβανουν

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866

τι πιο απλό;

οντως απλοικη αντιμετωπιση της πολιτειας που περιεχειι κοινωνικα ιστορικα συμβολαια, εθνικη συνειδηση, γλωσσολογικα στοιχεια, μουσικες, παραδοση κτλ,δομες που δεν αφορουν μονο κερδος αλλα την προνοια του πολιτη κατι που δεν υφισταται σε μια επιχειρηση κτλ. μην με βαλεις ν γραψω αυτονοητα πραγματα. η πολιτεια δεν ειναι επιχειριση και αν εχεις αυτη την αντιληψη δεν ειναι δυνατον να συζητησουμε.

Επισκέπτης
Το κρατος ΔΕΝ ειναι επιχειρηση.
Οι επιχειργησεις δεν κανουν κοινωνικη πολιτικη- απλα απολυουν και προσλαμβανουν

βαριέμαι να το αναλύσω ρε παιδιά τώρα

που είναι η κοινωνική πολιτική σου τώρα που το λογιστήριο του μαγαζιού μπήκε μέσα ρε αρχηγέ;

Επισκέπτης
οντως απλοικη αντιμετωπιση της πολιτειας που περιεχειι κοινωνικα ιστορικα συμβολαια, εθνικη συνειδηση, γλωσσολογικα στοιχεια, μουσικες, παραδοση κτλ,δομες που δεν αφορουν μονο κερδος αλλα την προνοια του πολιτη κατι που δεν υφισταται σε μια επιχειρηση κτλ. μην με βαλεις ν γραψω αυτονοητα πραγματα. η πολιτεια δεν ειναι επιχειριση και αν εχεις αυτη την αντιληψη δεν ειναι δυνατον να συζητησουμε.

το Λουξεμβούργο είναι κράτος

Η κόκα κόλα είναι επιχείριση

Σας καλύπτει;

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6

τι πιο απλό;

Μάλιστα. Στην επιχείρηση ο μέτοχος, εκτός από το να ψηφίζει για διευθυντή, ότι ώρα γουστάρει πουλάει τις μετοχές στην τρέχουσα αξία τους και επενδύει σε άλλη επιχείρηση. Γιά πές μου ο πολίτης πώς ακριβώς φεύγει από μία χώρα χωρίς να χάσει τίποτα από αυτά που έχει μία δεδομένη στιγμή και πάει σε άλλη χώρα? Μήν μου πείς μεταναστεύει γιατι θα γελάσω. Ασφάλιση έχει εκεί που πάει επειδή είχε πρίν? Οι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται? Έχει τα δικαιώματα των άλλων στην νέα χώρα απο το πρώτο λεπτό? Ο μέτοχος τα έχει στην νέα επιχείρηση. Και άλλα πολλά.

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Κυριοι,
το θεμα που συζητατε, αν και πολυ ενδιαφερον, θεωρω οτι εξαρχης εχει υποπεσει σε υπερβατολογικο σφαλμα.

1) Εφοσον μιλουμε για δικαιωμα ψηφου και εκλογες τοτε μαλλον μιλουμε για δημοκρατια.
2) Στη δημοκρατια αποφασιζει η πλειοψηφια ανεξαρτητως του αν οι αποφασεις της ειναι σωστες ή λαθος κατα την εκτιμηση του καθενος.
3) Σωστες και λαθος επιλογες δεν υπαρχουν. Ολα ειναι σχετικα. Αυτο που ειναι για μενα ορθο ειναι για τον αλλο λαθος, και τουμπαλιν.
4) Δεν μπορουμε να δημιουργησουμε σχετικο αλγοριθμο (ποσο μαλλον να ορισουμε τις παραμετρους του) εφοσον μιλαμε για κατι απολυτως σχετικο.

Τελος η πολιτικη δεν ειναι επιστημη (με την εννοια των απολυτων θετικων επιστημων) αλλα τεχνη.

Επισκέπτης
     Μάλιστα. Στην επιχείρηση ο μέτοχος, εκτός από το να ψηφίζει για διευθυντή, ότι ώρα γουστάρει πουλάει τις μετοχές στην τρέχουσα αξία τους και επενδύει σε άλλη επιχείρηση. Γιά πές μου ο πολίτης πώς ακριβώς φεύγει από μία χώρα χωρίς να χάσει τίποτα από αυτά που έχει μία δεδομένη στιγμή και πάει σε άλλη χώρα? Μήν μου πείς μεταναστεύει γιατι θα γελάσω. Ασφάλιση έχει εκεί που πάει επειδή είχε πρίν? Οι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται? Έχει τα δικαιώματα των άλλων στην νέα χώρα απο το πρώτο λεπτό? Ο μέτοχος τα έχει στην νέα επιχείρηση. Και άλλα πολλά.

άμα βρει αγοραστή

όμως για να σου απαντήσω επί της ουσίας σε αυτό που λες:
καταρχήν ο πολίτης έχει διττή υπόσταση απέναντι στο κράτος-επιχείριση:
είναι μέτοχος και συναλασσόμενος μαζί.
υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του κράτους-επιχείρισης και περιουσιακά στοιχεία των πολιτών
στα περιουσιακά στοιχεία του κράτους μετέχει θεωρητικά εις ποσοστόν, αν και ποτέ αυτό δεν αποτιμάται εις τους αιώνας των αιώνων.
ταυτόχρονα ο πολίτης είναι συναλλασόμενος με το all-inclusive κράτος επιχείριση,

είναι κάτι σαν τους μετόχους πχ της OPEL που ταυτόχρονα έχουν και αυτοκίνητο OPEL, είναι δλδ πελάτες της.

Το αν μπορεί κάποιος εύκολα να πουλήσει το OPEL και να απαλλαγεί από τη σχέση του με την εταιρία ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ουδόλως μας ενδιαφέρει στην περίπτωση του κράτους η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη, ο βαθμός δυσκολίας της απαλλαγής από την πελατειακή σχέση δεν έχει σημασία...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
το Λουξεμβούργο είναι κράτος

Η κόκα κόλα είναι επιχείριση

Σας καλύπτει;

γλυκιε μου αν εχουμε αλλη εννοια ο καθενας στο κεφαλι του πως θα συζητησουμε;

οι επιχειρησεις δημιουργουνται για να παραξουν προιοντα και κατ επεκταση κερδη
οι πολιτειες δημιουργουνται απο πολιτες που προσπαθουν να συμβιωσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο, το κερδος δεν ειναι εδω μοναχα ( η δεν πρεπει να ειναι ) χρηματικο αλλα εχει και την μορφη ασφαλειας, δικαίου κτλ. Αν οπως λες καταντησουν να ειναι επιχειρησεις τοτε δεν μιλαμε  σιγουρα για κοινωνιες με συνοχη  αλληλεγγυη που ευημερουν ουτε για πολιτευματα δημοκρατικα, οποτε αποδεχομαστε ενα μοντελο κοσμου οπου οι πολιτες δυστυχουν "εργαζομενοι"  σε μια κιμαδομηχανη  απαξιας των παντων κ θεοποιησης του χρηματος. προσωπικη μου αποψη οι κοινωνιες δεν ευτυχουν ετσι.

Επισκέπτης
γλυκιε μου αν εχουμε αλλη εννοια ο καθενας στο κεφαλι του πως θα συζητησουμε;

οι επιχειρησεις δημιουργουνται για να παραξουν προιοντα και κατ επεκταση κερδη
οι πολιτειες δημιουργουνται απο πολιτες που προσπαθουν να συμβιωσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο, το κερδος δεν ειναι εδω μοναχα ( η δεν πρεπει να ειναι ) χρηματικο αλλα εχει και την μορφη ασφαλειας, δικαίου κτλ. Αν οπως λες καταντησουν να ειναι επιχειρησεις τοτε δεν μιλαμε  σιγουρα για κοινωνιες με συνοχη  αλληλεγγυη που ευημερουν ουτε για πολιτευματα δημοκρατικα, οποτε αποδεχομαστε ενα μοντελο κοσμου οπου οι πολιτες δυστυχουν "εργαζομενοι"  σε μια κιμαδομηχανη  απαξιας των παντων κ θεοποιησης του χρηματος. προσωπικη μου αποψη οι κοινωνιες δεν ευτυχουν ετσι.

Λόγω της τρομακτικής ισχύος του χρήματος, οι πάμπολες υποχρεωτικές συναλλαγές εις χρήμα του κράτους, το αναγκάζουν να λειτουργήσει ως επιχείριση.
Αυτό που λες θα μπορούσε να ισχύσει εφόσον οι άρχοντες ελάμβαναν ριζικές αποφάσεις, πχ κατάργηση του χρήματος, υποχρεωτική εργασία για όλους, ισοκατανομή των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κλπ

Επισκέπτης
Και αν δεν είναι επιχείριση το κράτος τότε τι είναι;
Για πείτε...

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
έγραψα κι άλλα πολλά, διάβασέ το

Εγώ αυτό το Θρέντ το έχω διαβάσει όλο, αμα νομίζεις ότι εσύ θα απαντάς μονολεκτικά και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και εγώ θα κάθομαι να σου απαριθμώ  παραδείγματα που δεν ισχύουν οι μαγκίτσες 5άχρονου που γράφεις, είσαι γελασμένος. Τέλος η συζήτηση με Τρόλλ.

Επισκέπτης
ηλικια σκιουρακι; για να δω τι παιδεια ελαβες.. ρωταω διοτι στα σχολεια φροντιζουν να διδασκουν μπουρδες και οχι  τα σημαντικα

ο Αινστάιν ξές τι είχε πει;

το μεγαλύτερο εμπόδιο στη μόρφωσή μου ήταν οι σπουδές μου...

39 είμαι

τι σχέση έχει η παιδεία με την αντίληψη περί κράτους;

θες να σε αραδιάσω 1.000.000 μπούθρδες που να μιλάνε για κράτη δικαίου, για μορφώματα κοινωνικής αλλυλεγγύης, κλπ;

όταν βλέπεις να καταστρέφεται η χώρα γύρω σου επειδή το κράτος σου αντιμετπίζεται ΚΑΘΑΡΑ και μόνο σαν μία δανειοδοτούμενη επιχείριση (βλέπε και αξιολογήσεις οίκων που έχουν δίπλα-δίπλα κράτη και επιχειρήσεις) πώς αλλιώς να το δεις εσύ;

Να αρχίσουμε να μιλάμε για Πλάτωνα, Αριστοτέλη και Ρουσσώ σήμερα, έτσι όπως έχουν τα πράματα;

Επισκέπτης
    Εγώ αυτό το Θρέντ το έχω διαβάσει όλο, αμα νομίζεις ότι εσύ θα απαντάς μονολεκτικά και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και εγώ θα κάθομαι να σου απαριθμώ  παραδείγματα που δεν ισχύουν οι μαγκίτσες 5άχρονου που γράφεις, είσαι γελασμένος. Τέλος η συζήτηση με Τρόλλ.

αυτή ήταν η απάντησή μου, κατά λάθος πάτησα αποστολή στην πρώτη φράση:

άμα βρει αγοραστή

όμως για να σου απαντήσω επί της ουσίας σε αυτό που λες:
καταρχήν ο πολίτης έχει διττή υπόσταση απέναντι στο κράτος-επιχείριση:
είναι μέτοχος και συναλασσόμενος μαζί.
υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του κράτους-επιχείρισης και περιουσιακά στοιχεία των πολιτών
στα περιουσιακά στοιχεία του κράτους μετέχει θεωρητικά εις ποσοστόν, αν και ποτέ αυτό δεν αποτιμάται εις τους αιώνας των αιώνων.
ταυτόχρονα ο πολίτης είναι συναλλασόμενος με το all-inclusive κράτος επιχείριση,

είναι κάτι σαν τους μετόχους πχ της OPEL που ταυτόχρονα έχουν και αυτοκίνητο OPEL, είναι δλδ πελάτες της.

Το αν μπορεί κάποιος εύκολα να πουλήσει το OPEL και να απαλλαγεί από τη σχέση του με την εταιρία ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ουδόλως μας ενδιαφέρει στην περίπτωση του κράτους η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη, ο βαθμός δυσκολίας της απαλλαγής από την πελατειακή σχέση δεν έχει σημασία...

NooneX

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Δικαιωμα ψηφου:

Μόνο σε Άντρες έως 55 ετών. Τέλος.

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Πολυ περισσοτερο με εκνευριζουν οι και καλα δημοκρατικοι πλεον παρα οι φασιστες. Τουλαχιστον με τους δευτερους ξερω με τι εχω να κανω.....

Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά να θυμόμαστε οτι δεν φταίει η Δημοκρατία για οτι μας συμβαίνει, αλλά οι άνθρωποι που υποτιθεται οτι την εκπροσωπούν...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά να θυμόμαστε οτι δεν φταίει η Δημοκρατία για οτι μας συμβαίνει, αλλά οι άνθρωποι που υποτιθεται οτι την εκπροσωπούν...

Δεν ειναι ετσι.
Σε εναν λαο με την παιδεία των Ελληνων, αυτοι που κυβερνησαν ηταν ΑΝΩ του αναμενομενου.

Το λεω και το πιστευω

ΥΓ Διευκρινιζω πως ειμαι ξεκαθαρα υπερ της δημοκρατιας, συγκρινομενης με ολα τα υπολοιπα εφαρμοσμενα συστηματα (αυτο που προτεινω εγω ειναι σε θεωρητικο επιπεδο)

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Και ποιος την διαμορφωσε την παιδεια των Ελληνων?  :grin:

Πολύ σωστά...οι δημοκράτες...
Υποθετικά, αν είχαμε όλοι παιδεία και σκεφτόμασταν όπως kosamf, εσύ kazabuburas και εγώ, πιστεύεις οτι τα πράγματα θα ήταν ίδια?Και δεν ισχυρίζομαι οτι είμαστε ιδιοφυίες, αλλά και μόνο που συζητάμε το θέμα και προβληματιζόμαστε για 5-10 πράγματα γύρω απ' το σύστημα, όπως και πολλοί άλλοι σοβαροί του bou, νομίζω δείχνει κάτι...δείχνει οτι έχουμε κριτική σκέψη και δεν θα ρίξουμε την ψήφο μας (όσοι πάμε να ψηφίσουμε τέλος πάντων) στα σκουπίδια....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom